There was an error in this gadget

Saturday, June 13, 2009

Upin & Ipin... BEtul BeTuL bEtuL



Siapa peminat Upin & Ipin??? Angkat tangan..he3


Boleh kater sume orang minat kat animasi Upin Ipin nie kan...
but,
Korang sedar x biler animasi mule2 muncul?
Dalam 2 tahun lepas kan...Munculnya animasi Upin Ipin melihatkan revolusi animasi di Malaysia..
semakin lama semakin berkembang dan melihatkan kekreativiti warga Malaysia setanding dengan artist2 luar negara...

Actually, tadi aku hang out kat Shah Alam mencari something yang aku pon x tau ape ke bende...
dalam bahasa mudahnye.. buang masa lah
sekali kala.. kater orang...setiap perjalanan tue kan ada pengalaman...
so.. sampai je aku kat PKNS agak bingung jugaklah nape tibe2 orang ramai sangat...
lebih ramai dari biasa.. ingatkan ade show or konsert ka????
rupenye2 ade Event FESTIS ( Festival Sains Teknologi Inovasi Selangor) ...
berkenaan dengan inovasi dan rekacipta produk la... dan di rasmikan oleh Menteri BEsar Selangor... owh no wonder la ramai gler orang ari nie...



macam2 jugaklah produk2 bru yang dapat aku tgk... dari produk luaran hinggalah produk dalaman... produk yang luar biasa pun ade sampai aku pun pelik tengoknya... he3
kreatif jugak orang2 Malaysia nie rupenyer...
so x terkejut la aku kalo2 nanti klua pulak realiti show 'Malaysian Inventor'..he3
ala2 American Inventor tue.. aku suka rancangan tue.. membentuk minda dan iq...

so...ape kene mengena ngan Upin Ipin kan?
jauh gler aku merepek meraban nie... ok2
kebetulan masa aku sampai tue... event tue bru nak di rasmikan... and aku nampak atas pentas ada MEnteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid dok sengih2 .. sumpah aku x tau nape..
pastu kelualah maskot Upin Ipin tue...brulah aku tau nape...
Tan Sri peminat Upin Ipin jugak rupenya.. he3
then ada robot jugak atas pentas tue...ingatkan Wall-E... rupenyer Wooly... he3


nampk je Upin Ipin budak2 lah ape lagi cam nampak lolipop ataupon kedai Toys"R"Us...
berlari2 sume nak ke depan pentas... he3
ikutkan hati mau je aku join ke depan.. but moral decency.. ha3
so kejap jelah aku kat situ.. aku pon bukannyer suka sangat kat tempat ramai2 nie..
Banyak orang = Banyak perangai = Banyak Bau = Boleh Pengsan... he3

Pastu aku g makan McD kat Pkns tue.. Dah lame x rase BIg Mac..
first time aku mkn kat situ and my opinion is : The Place is Suck... Dull and Pale...
tengah2 aku makan tue... I couldn't help but wonder..
Berapa lama dah animasi Upin dan Ipin nie???
Cmne ia ditubuhkan???
Pernah dengar nama Les'Copaque sebelum nie???

After Upin Ipin show released, Les'Copaque terus jadi femes company.. Who knows kan... he3
well congrats geng.. korang memang cara... boleh jadikan kartun malaysia 'live'...

ingat lagi Usop Sontorian??? Keluang Man??? dan kartun2 Malaysia yang seumpama dengannye??
Dulu kartun kiter nie stiff gler.. he3.. lagi2 kalo time tengah berdialog... tu jelah gmbrnye.. ha3
but its still ok what.. he3


Apa yang bermain dlm pale otak aku nie kan.. siapa sangka Upin Ipin yang mana ceritanya berkisarkan 2 budak botak yang menempuhi pengalaman hidup meraka dalam usia mereka yang masih mentah lagi menjadikan kartun Malaysia suatu yang boleh di banggakan...
Nak di ikutkan aku salute gler ngan production Les Copaque pasal dorang boleh cipta sesuatu benda yang membuka byk mata diluar sana bhwa Malaysia juga tidak kurang hebatnya...
hak3...

Tgk jelah cter GEng: Pengembaraan Bermula tue...
hampir sume orang dlm produksinya kiter x kenal kan??? x femes langsung..
x perlu pon Yusoff HAslam, Ahmad Idham dan lain2 pengarah yang hebat2 utk wujudkan cerita ini... dan tgk pula kutipannya??? Pecah BOX oFFice lagi.. Lebih dari yang di target...
So aku mmg respek kat mereka2 yang pintar IT nie dan mewujudkan filem animasi Malaysia yang pertama...

So keep it up ok... Upin Ipin pun nak xlame nak keluar filem mereka yang terbaru berjudul
Upin Ipin : Angkasa pada 2011... so same2 la kiter nantikan...

>>click sini<< kalo nk tau segala perkembangan terbaru animasi ini

...btul btul btul...


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, June 11, 2009

SLOT AKASIA: MATAHARI...

Tgk x citer matahari kat TV3 tue???
kul 6.30 petang dari hari isnin sampai jumaat???
well kalu x tgk... x leh nk buat ape lah coz yang tengah tayang sekarang nie adalah episod terakhir..,
he3
but not bad lah cter nie... promo bukan men lagi.. 7 lelaki n satu perempuan...
ingat lagi time Bel mule2 tgk cter nie... tertanya2 jugak cmne watak2 lelaki2 ini keluar dan berkembang dalm setiap episod...
yelah boleh katakan sume yang berlakon citer nie ada namanye tersendiri...
Lisdawati, Fahrin Ahmad, Fauzi Nawawi, Arash Mohd, Erry Putra, Fizow, Iqram Dinzly dan Ako Mustapha....
kire power gak la director cter nie boleh kumpul2kan pelakon2 yang berkebolehan untuk memegang watak2 mereka....


So kat cnie Bel nak kongsikan sedikit sebanyak pendapat dlm untuk cter nie...
kire rumusan la dr pemerhatian... but bukan rumusan cerita... tapi apa yang Bel fikirkan :

1. Korang rase ader ke orang yang mempunyai nasib serupa dengan Arianna???
Kalau korang perhatikan, nasib kehidupannya sangat baik...Tatkala malang menimpa di situ juga bertuahnya dia... Contohnye... time Arianna keguguran, di situlah muncul pula insan2 yang berhati mulia membantu Arianna. Hmm... ader ke insan yang nasib die cmte?
Seronoknyer~

2. Perasan x sesetengah watak senang je di matikan??? macam raziff dan adam...
Raziff mati dengan cara pemberitahuan dalam akhbar dia dibunuh oleh Shahrul.
Adam lak mati katak... mati jatuh dr tangga....kalo nak di bilangkan anak tangga sikit je kot sampai nk tarik nyawa seseorang... but who knows kan??? kita x tau nyawa kita terletak dimana?

3. 7 Lelaki yang di ura2kan berhubung dengan Arianna bukanlh semuanya berhubung pun...
Lagi2 Iqram Dinzly yang bawa watak mamat gay yang ada hubungan sulit dengan suami yang pertama. Apa kene mengena dengan Arianna?? Spatutnya Di tukarkan kepada Jalaludin Hassan atau Lelaki yang memegang watak Raziff.

4. Masa scene kematian Iqram yang bawak watak sebagai Ashraff. Sebelum kematiannya, si Ashraff nie letak video cam kat dalam pasu untuk rakamkan tingakahlaku si Shahrul.. then ingat x die call membernye yang kerja kat situ, die mintak supaya dapat datang awl ke pejabat utk 'on'kan cam tue... but time die kene bunuh tue boleh pulak ada rakamannya... bila masa cam tu di'on'kan???

5. Iqram Dinzly yang membawa watak seorang lelaki gay sangat sempurna... hak3
naik menyampah la pulak tengok.. cam adik2 je... ha3
sampai sekarang kalu aku tgk mane2 citer yang die berlakon, x nampak cm jantan dah... kuang3x

6. LAst sekali.. ingat x citer nie mula2 dlu konon2nye si Arianna nie berasal dari sebuah kampung di Terrangganu? Then 2 episod yang terakhir tue kalo korang sedar, citer nie buat KL dengan Terrengganu nampak dekat... cm berjiran la plak kan..
Yelah masa arianna dok melarikan diri dari polis, sekejap kat KL, sekejap kat Trganu???
he3.. bende2 kecil yang terlepas pandang dari kaca mata direktor...

tu jelah 6 yang dapt difikirkan... he3
dah maghrib dah pon... xelok nak berceloteh lama2 he3
but ape2 pun citer nie mmg best la... oklah not so bad... Jalan citer memang menarik
Tahniah buat Feroz Kadir kerana berjaya mengarahkan Drama Matahari ini....


p/s: Lepas MAtahari, MAnjalara 2.. he3
X sabar nak tonton citer MAnjalara sambungan musim pertama... he3
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, June 07, 2009

BOSan... Boring....



hmm...
Kali nie Belalang nak tulis pasal diri sendiri pulak.. he3
Tulah gunekan blog kan... selain dr megutarakan pendapat sendiri, boleh gak kiter nak jadikan sebagai digital diary.. he3
so... ape nak cter mlm nie????
xde ape pn nak citer.. semuanyer blur+ bosan+ kelam+ boring dan yang sewaktu dengannyer...
selain bertemankan tv depan mata dan segelas air oren, tangan nie senang je nak menari2 di atas keyboard laptop aku...

so.. xde ape pun nak diceritakan dlm entri nie.. saje je nak tmbahkan bil entri kat blog nie.. hak3
so. kalo nak bce, dipersilakan kalo x nak baca, its okay....
hak3
so mlm nie Belalang... cm panjang je kan nak taip Belalang.. shortkan la jadi BEL... ha, kan senang simple dan dimple... jangan pimple dah la... he3
mlm nie dok sorang2 kat umah je.. tinggal sorang2 lak tue.. he3
tue yang boring cm nak bunuh diri tue.. he3
xdelah x elok la bunuh diri.. berdosa besar kan... emmm

so tu jelah nak citer mmg xde ape pun... saje je nak bazir tenaga he3
mintak maap la pada sape2 yang baca entri nie smpai habis... he3


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, June 03, 2009

Diet.... Diet... Diet....


Korang ada kawan2 yang ada masalah kegemukan atau obesiti??? xde?
tipulah....mesti ade kan, yelah purata rakyat malaysia yang menghadapi obesiti adalah hampir 3 juta daripada bilangan rakyatnya....
jadi x mustahil ada di kalangan kita yang mengalami masalah kegemukan atau obesiti nie....


actually Belalang bru je pas abis tgk citer Jangan Tidur Lagi kat TV3 yang di hoskan oleh pengacara 'mulut bleh thn pedas' jugak orangnya sape lagi kalo x lain dan x bukan si Adlin Aman Ramli tue..... so, tetamu jemputan tadi adalh si Apek senario yang x penah lekang ngan lawak2 loyar die dan Syanie yang semakin hari semakin comel....
macm bayi2 dlm iklan pampers kat tv tue... "perut selesa si manja riang dan ceria".....

Belalang tgkla kan Syanie tu semakin lama semakin sihat die... risau jugak tgk die... bukan nak aibkan dia kan.. tapi kalo korang perasan la kan... Syanie dlu ngan sekarang jauh gler beza die...


so bile keluar cter yang die nie kne potong perut... pergh mmg kecian la... takot pun ye gak.. takot la kan ade implikasi ke ape ke , xpasal2 je nanti len plak jadinye...
hopefully x lah kan, syanie tue kuat yea tgk jelh bdan die tue... he3
dengar die ckp tadi yang doktor suh die buang perut tue utk future die mmbuatkan belalang terpikir adakah tue je satu satunye cara nak menyelesaikan masalah obesiti yang series?
xde ke cara lain lagi yang kurang serius dan sakit?
tu je ke caranyer untuk penghidap obesiti yang serius?
dan bagaimana dengan kos pembedahannya?

kalau la tue saje caranye tuk syanie... belalang harap supaya syanie selamat menjalani pembedahan kelak...

Once nanti syanie dah buang perutnye mesti kiter akan dapt lihat kesannye dlm masa sebulan dua... bdan die akan susut sedikit demi sedikit kerana bila syanie makan, syanie akan hanya makan utk jangka masa yang pendek saja... means bile die dah buang perut of course la syanie xde tempat nak simpan makanan die kan...
and setiap masa die akan makan dan makan dan makan, tapi xpelah time tue x payah nak risau coz perut pun dah xde, xdelah nk membesar lagi.. he3
and bile lepas mkn je trus buang xpayah nak tunggu2 lagi.. senang cter.. he3
clean and clear....

cmne belalang tau???
sebab belalang ader sorang uncle yang buang jugak perutnya bukan sebab obes atau overweight tapi sebab penyakit gout.
Boleh di kire dlu die tue berisi jugaklah orangnyer, kiranyer kalu berlanggar ngan die tue terasa jugaklah sakit , sekarang nie dah mcm plywood je he3(sori pakcik)... jgn kan berlanggar nak sentuh pun takot... he3 manelah tahu fragile ker????
so badan uncle mmg turun mendadak... baju2 yang die pakai pun dah mcm baju kimono dah tgk .. kecian gak tgk die jadi cmtue, tapi nak buat cmne kan.. tu je option yang ada utk die... boleh di katakan sume membe2 die terkejut tgk die dah berubah jadi kurus cmtue...
yang x bleh blahnnya bile membe2 die mintak tips cmne nak kuruskan badan ngan cepat mudah dan senang, die akan ckp
"senang je, buang je perut ko tue, konpem kurus" hak3

tapi korang x payahlah nak buat cara nie... sakit parah meyeksa jiwa hu3...
orang yang tough mcm sazali pun ntah2 blum tentu tahan ngan cara nie... kalo nak kurus gak gunakan cara tradisional. bersenam dan control makan. he3
tapi x sume orang pass cara nie. banyak yang kecundang di tengah jalan .. ibarat hangat2 taik ayam jelah he3
x cyer tanye la si Zawen pemenang Hero Remaja x pun Kevin Zahri tue.. perkara penting dlm berdiet nie adalah disiplin... tue yg paling penting sekali
xde disiplin hmm jawbnye x menjadilah diet korang



tapi sekarang dengan yang adannya teknology dan peralatan yg cangih mangih nie... mcm2 cara manusia dah pkir rawatan menguruskan badan dengan cara yang cepat, buang duit dan meninggalkan kesan!!!
contohnye.. buang lemak la, potong usus la, buang hempedu la, ginjal la( ade ke nie???)
walupon caranye cepat tadi kesan yang di tinggalkan mmg x cun... cayalah
bukan nak mengutuk, tapi nak jadikan contoh jelah.. korang tgk Chef zam tue...
lain gler muke die sekarang kan sejak2 die dah mengecil nie...
hu3.. rasenyer dlu muke die lagi hensem dr sekarang even die dah boleh pakai bju saiz s?

saiz gmbr nie x jelas la plakkan??? korang search je name die kalo nak tgk gmbr lagi clear ok?/
kalo korang tgk die sekarang nie version kurus, muke die dah x comel dah... macam byk lemak yang megelebeh2 kat situ... yelah kulit die x dapt nak mengecut dlm masa yang seswai...
ingt manusia je leh terkejut???? kulit pon mcm tue jugak... he3

so bg korang 2 yang nak berdiet kat lua sana tue... lu pikirlah sendiri cmne nak kuruskan badn k... jgn la korang amik cra yang cepat tapi menyeksakan...
baik la korang guna cara yang lambat tapi hasilnya???? emm memang berbaloi
n x payah la nak makan2 pil2 krus tue...wat habis duit je... hasilnya???? habuk pon tarak...



okay sampai berjumpa lagi lain kali
see ya


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...