There was an error in this gadget

Friday, July 24, 2009

BLaiR WaLdoRf & SereNA Van DER WoODsEn



Pernah tgk Gossip Gurl???
Sape2 yang blum pernah tgk try tgk... memang best cter die..
pasal high school student yang ade pengaruh mcm orang dewasa.. cambest siot.. he3
Yelah.. ada duit, suma bende boleh jalan kan? he3
Kalo korang x pernh tgk lagi.. download je.. tenet berlambak2 dah.. dah masuk season ke 2 dah pun.. n kalo x clap aku, 28 hb nie selasa 8TV akan tyangkan season 2 kat Tv... so check out ok!

ok.. aku bukan nak promote cter gossip gurl nie.. tapi aku just nak luahkn pendapat aku je..
so sape2 yang dah tgk tue.. for sure korang kenal ngan watak Blair Waldorf dan Serena Van der Woodsen.. he3
hot babe tue dlm cter tue.. he3
As for me.. aku pilih Serena dr Blair.. knp??? ha3... (secret loh..)



So.. Blair ngan Serena nie bestfriend yang mempunyai sifat yang berlainan..
Blair nie good in play innocent role and selfish meanwhile Serena is always make her friends come first than herself.. Karakter si SERENA nie membuatkan aku terfikir sebentar akan benda nie..
Berapa ramai antara kita yang bermatian2 nak jaga hati n perasaan kawan kita???
Berapa ramai antara kita yang sanggup pendam n simpan dlm hati sendiri pasal member punye pasal???
dan Berapa ramai antara kita yang selalu sangat mengalah ngan membe sendiri???



ha.. korans nie Blair atau Serena??? hak3
atau korang nak awek yg cmne??? ha3
Aku rase baik laki atau pempuan sume akan rase benda nie.. lagi2 pada orang yang mementingkan persahabtan antara dua insan...
Sometimes membe kita buat sesuatu yang menyakitkan hati kita tanpa dia sedari but kita diamkan je pasal kita tau dia tue kawan kita n kita still bg chance pada dia dgn harapan yang dorang x buat lagi... everybody makes a mistake kan???he3

but then.. Sometimes mereka akan buat lagi benda yang sama...
yang nie x bleh blah nie.. first second time bolehlah nak tahan lagi.. tapi kalo dah kerap je.. sape bleh tahan beb... pak su bukak kedai burger pun x bleh tahan perangai die.. apatah lagi kita nie yang duk serumah sebilik ngan die..
so.. cmne kita nak buat???
kadang2 nak sound tapi akal nie masih terpkir lagi.. kang x pasal nak bertikam lidah n gaduh nak tarik2 muka masam... tu yg x best tue...



orang kater: berkawan bia seribu.. bercinta bia satu... bermusuh x perlu..
disebabkan itu.. kita bertindak matang sikit dengan mendiam n biarkan je hal tue....
supaya xde implikasi yang x best pulak...
tapi persoalanya sampai bila??? sabar sabar sabar...
sabar pun ada limitnya kan? x kan sampai mati nak sabar ngan kerenah dia???
he3 emo pulak aku mlm2 nie.. he3

xdelah... tapi pendapat aku la, kalo dah x tahan lagi ngan perangai die..
he3 sound je.. rase nak bertumbuk kat situ pun.. ape lagi.. nak gaduh, gaduh btul2... so pastu xde la nak simpan2 lagi.. tol x???
tapi kalo leh sabar atau slow talk.. try la dlu.. he3
guna cara kelembutan dlu bru nk mengganas!!! hak3



yang pasal nk jage hati satu hal... yang nie pulak membe kiter x nak kiter nie lebih dr die???
what the fish???
giler talak seyh~ aku x bleh blah kalu bnda yang baik tuk kita tapi membe kita x pernah nak support keputusan kita... dia lebih sanggup nak tgk kejatuhan kita dr kejayaan kita walaupon time kita jatuh tue nanti die berada bersama2 kita bg support....
entah la.. orang mcm nie rejam je.. xpun sebat kat punggung...bia rase sikit.. wakaka.. he3
yang nie aku rase kawan cmnie tglkan jelah awal2... kuman dlm pershbtan.. he3
virus H1N1 pun x bhye cmnie.. he3
ermm.. so pasnie try usha2 tgk kwan korang tue samada mereka jenis kawan
pampers ( pakai buang ) atau kawan jenis gam (Caring).. he3
whatever it is... PEace No waR wokeh!!



P/s: mesti korang tertnya2 samada aku nak ckap psal friendship atau nak promote gosip gurl?
he3... confusekan???
ermm.. entri nie nak cakap pasal friendship and since aku tgk awek aku (Serena) nie ade masalah ngan membe die cm yg aku ckp kat atas.. so aku pun utarakan lah pendapat aku menggunakan contoh die ngan membe die, yelah nak gunakan contoh diri sendiri takot ade yg terasa beb... dan psal tue la sume gmbo2 nie gmbr gosip gurl.. he3
ermm.. xde kejadahnya aku nak promote gosip gurl psal xdpt additional income pun.. har3x

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, July 23, 2009

IMPlikaSI PerCIntaan....




Kalo korang baca ayat2 kat atas nie... rase2 dapat cam x dr mana petikan atau kata2 tue... ha.. cepat teka dalam masa setengah minit... TETTT... salah.. hak3
ermm carilah sendiri ya... he3

Belalang tertarik dengan kata2nya atau bait2 kata2 kat atas nie.. penuh dengan maksud yang mendalam dan ilmiah gitu.. he3
seriusly.. aku dgr sekali je.. aku dah tertarik gler.. hak3
maksud ayat kat atas nie.. semua yang berlaku ada hikmahnya... tapi die gunakan perumpaan alam semulajadi... tu yang buat aku rase tertarik tue.. ha3
well.. if korang kater aku nie freak.. ha3 ada aku kesah??? << femes kot ayat nie.. he3

So kita sebagai manusia nie kene sedar setiap yang berlaku tue ada hikmahnya... sometimes kita akan rase tidak adil.. tapi itulah kehidupan.. x sumenya semudah yang kita rancangnya.. dan hanya Allah sahaja yang Maha mengetahui apa yang di lakukanNya.


Dalam percintaan especially.. lagi2 pas break up.. yang mane konpem akan frust menonggeng.. mesti cepat je nak cri punca kesalahan orang lain kan... tanpa lihat pada kesalahan diri sendiri sampai lah satu masa biler jiwa dah tenang sikit brulah sedar kesalahan diri sendiri.. tapi apakan daya... dah terlambat... terlajak perahu boleh di undur.. terlajak kata... padah binasa...


dalam percintaan nie kita kene sentiasa bersedia dengan segala kemungkinan yang ada..
yelah.. dalam sesaat pun apa2 boleh berlaku kan.. so prepare and dont letakkan harapan yang tinggi dalam setiap percintaan especially gurls pasal nanti korang sendiri yang binasa... hancur berkecai retak seribu ntah ape lagi.. he3

So.. kat bwah nie Belalang nak bg satu Madah atau kata2 utk mereka2 yang putus chenta..

"Mungkin Tuhan Menginginkan kita bertemu & bercinta dengan orang yang salah sebelum kita bertemu dengan orang yang tepat, Kita harus mengerti bagaimana untuk berterima kasihatas kurniaan itu"


sighh~ aku ingat lagi membe aku bg msg nie pas aku cter kat die aku lambat nak meluahkan perasaan pada seseorang perempuan.. hak3..
x bleh cter lebih2... nanti kondem!!! hak3 ermm ok.. entri kali nie lebih kepada ilmiah cket pasal yelah nak gak ader entri yang ilmiah2 nie.. hak3...
Aku Terlalu JAhat sehingga SendiRi x peraSaan kemaNA kebaIKan dLM drI ...



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Antara KaSih, CiNta dan SAyanG... ???

Antara kasih, cinta dan sayang... mane lebih bernilai dalam sebuah perhubungan???
Apa yang di maksudkan dengan KASIH?
Bagaimana kita nak tafsirkan istilah CINTA dalam sesebuah perhubungan?Dan sejauhmana perasaan SAYANG yang kita tunjukkan kepada pasangan kita?



Dr ayat di atas... tgk mcm kasih cinta dan sayang merangkumi antara satu sama lain kan?
but kalo di lihat betul2 sebenanya x... Setiap dr mereka mempunyai peranan dan fungsi mereka tersendiri di dalam sesebuah perhubungan...

Definisi Cinta dari gaya bahasa Belalang :
"LOve is like a SOAP... when u think u can touch and grab the love, it slips away..."
ha3... btul ker?? korang rase setuju x???




Kasih adalah perasaan yang lahir dari hati apabila kita melahirkan perasaan Cinta dan Sayang adalah cara yang di tunjukkan untuk memberitahu pasangan kita yang kita kasih kepadanya.
hak3.... confuse???

aku sendiri pun dah nak confuse dah sebenarnya nie.. he3
kenapa aku tulis entri pasal nie?? he3 Tadi aku beryahooo messenger ngan membe aku..
then tiba2 die tnya... "Apa maksud KASIH, CINTA dan SAYANG???"
aku terdiam la jugak .. lama aku fikir nak menjawab.. he3
last2 aku jawab.. "ntah.. same je sume kot.. he3"


Aku tnye plak pendapat die... mane satu yang lebih bernilai... katenya KASIH..
kenapa??

Kerana Kasih merangkumi semua... dari suka bertukar kepada cinta.. dari cinta muncullah sayang dan dari sayang lahirlah kasih dan percaya mempercayai..
Aku pun setuju dengan pendapat die yang kasih dan sayang adalah yang utama dari yang lain2..

Kenapa bukan cinta???
sebab pada aku cinta itu boleh dipupuk...
datangnya cinta dari perasaan suka akan seseorang kan??
"Kita boleh paksa diri kita untuk Suka kat seseorang, tetepi kita TIDAK boleh paksa seseorang untuk sukakan diri kita "

ermm... korang tgk jelah mak ayah kita yang dulu2 kawen sampai sekarang bahagianya..
sedangkan dorang x pernah jumpa pun.. apatah lagi yang mentua mereka dah buat perjanjian perkahwinan ketika mereka dlm kandungan lagi???
tgk mereka rumah tangga kekal 40 50 tahun lamanya...
kerana mereka kasih dan sayang antara satu sama lain..
perasaan cinta ini xkan lama... ianya akan hilang tetapi jangan sampai kasih dan sayang tue tiada.. memang x lama.. hak3..tu yang senang2 je manusia skg nie cerai talak.. gila kentang!!!!



Jadi korang kat lua sana tue... sentiasa semaikan rasa kasih dan tunjukkan perasaan sayang kita pada pasangan kita walaupon cinta itu tiada lagi kerana cinta itu datang dan pergi dalam sekelip mata.. lumrah alam.. ok.. peace

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, July 19, 2009

R+R+R = 3R

Woo... Rancangan Wanita Sudah Kembali...he3
3R : Respek Relaks Respons...

Korang rase 3R rancangan perempuan ker???
Definitely die punye topik tue sometimes agak gurl gurl kan... but boy2 pun bleh tgk what..
at least bleh paham ape yg perempuan rase dan kalo nasib baik.. Boys bleh blaja ilmu perempuan yang totally complicated and miserable ??? hak3



Tapi x sume tajuk utk setiap episodnye akan membincangkan tntang isu2 wanita... sometimes mereka akan bwakan isu2 yang umum yang mana boleh dikatakan setiap dr kita nie pernah mengalaminya...
cuma mungkin rancangannya yang dihoskan oleh 3 orang wanita yang hot jugaklah...
and rancangan tue ala2 colorful rainbow menyebabkan orang kate rancangan nie "KHAS" utk kaum hawa je...
X kisahlah tu suma... yang penting apa2 je rancangan yang korang tgk, korang dapat intipati dr rancangan tue..

Bel pun sometimes tgk gak rancangan nie.. bile teringat jelah, selalunya miss gak pasal die start kul 7.30 malam.. time tuelah nk mandi, time tuelah nk mgrib.. celah mana nk tgk??

Boleh dikatakan setiap minggu 3r akan mengulas topik2 yang agak menarik.. kalo x silap Bel minggu lepas mereka ulas pasal masyarakat majmuk... yang mana kadang2 membuatkan kita terpikir bhwa knp dan mengapa masyarakat yang berlainan warna kulit dan bahasa boleh hidup di bawah satu negara... sedangkan kita asalnya berlainan bangsa dan agama... tapi tuelah yang dinamakan dengan kesatuan dan kemakmuran... he3 ( ada gaya Politician x? =p)



ok.. berbalik pada 3r.. bg aku bukan takat tajuk dlm setiap episodnye yang membuatkan rancangan nie best..
but cara mereka deliver information dan maklumat tue menjadikan rencangan tue bertambah menarik... setiap lakonan dan cara penyampaian mereka yang lain dr yg lain membuatkan penonton rasa seronok dengan rancangan ini...
setiap minggu mereka akan deliver messages yang ingin di sampaikan dengan cara yang kreatif and totally out of a box in term of the ideas... new and fresh!!!

Pasal tue 3r dah masuk musim yang ke14.. gilalah.. sape sangka rancangan yang simple2 nie.. yang mana main topiknye pasal kaum wanita( pasal tuelah aku kater perempuan nie complicated and miserable he3) dan mmg target rancangan tue pon kepada kaum hawa dan stats menunjukan ramai perempuan dok tgu malam isnin pasal nak tgk program 3r nie dan jugak semestinya 3r ini ditaja oleh penaja perempuan - lelaki x pakai KOteX.. boleh bertahan smpai sekarang... hebat seyh...
nk ikutkan pengacara die muka2 tue jugak kan... tapi x kisah lah pasal aku x pernah jemu pun dengan pengacara die.. janji dorang tahu dan bijak mengacarakan program tue...



Ermm.. So mlm nie jgan lupa yea tonton rancangan nie kul 7.30 malam kat tv3
and since dorang ade gak website, try check website mereka yang colorful and ceria...
p/s: teringat zaman2 kindergarten dolu2... he3..
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...