There was an error in this gadget

Wednesday, September 16, 2009

Selamat HAri Ghayer SUmer,,,,

Assalamualaikum semua..
sblum tue bllg nk minta maap byk2 pasal jarang nak update blog nie.. (kalolah ada yg sudi nk jenguk kan???? he3 ) =p

tapi lately tersangatlah bz ngan assignment, event dan segala project yang mmg diberikan kpd bllg.. hu3
lecturer pun satu gak.. cam tau2 je kan.. asal nk cuti rayer je.. student berebut2 nk bli tiket bas.. lecturer berebut2 nk bg asignment kat student.. sighh~
tapi xpelah dugaan he3 =p

ok.. entri xde nk cter pasal ape2 pun.. just bllg nk tepekkan kad2 raye yg bllg dpt dr kengkawan bloggers yg len... makacih.. korang sume mmg pemurah hati.. he3
nanti bg la lagik ek... hi3
insyaAllah bllg amik.. rezeki jgn ditolak.. he3
ermm tgklah kt bwh2 nie kad2 raye yg bllg dpt dr rakan bloggers yg len.. lawa..


nie dr Zymazara... he3



yg nie lak dr en. taqo... tenkiu ~



yang lawa nie gmbr high quality nie dr en.Burt
(men cilok je.. ha3)



yang agak istimewa nie (gmbr sendiri) adalah dr kak reen... he3
selamt hari rayer aidilfitri kak reen... he3


dan bllg nk tepek sekali lg wet rayer yg bllg dah dpt.. walaupon blom ghayer lagi.. hi3


wet rayer nie dr abg din lorry.. thanks again =)

jadi belalang mengucapkan mekacih byk2 yea pada semua2 yg sudi bg kad2 rayer nie pada bllg.. he3
yg len2 kalo ada jugak bg.. tp bllg x tepek kat sini.. bllg minta maap yea.. bllg xperasan la tueh.. he3

akhir kate.. SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua bloggers di luar sana.. he3
bllg minta ampun dr hujung sesungut (rambut) hingga hujung kaki jika bllg ada membuat kesalahan secara langsung atau tidak langsung pada sesiapa sahaja..
harap di maafkan yea.. he3
k peace.
"tangan bersalaman hati memaafkan"

rabu, 16 September 2009, 2.00 pm

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, September 07, 2009

PinK & LelaKi : Attractive or Subjectif???



Warna pink x sesuai utk lelaki????
btul ker??? he3
ermmm ntahlah belalang pun x tau...
nielah persoalan bllg kali nie yg bllg nak rungkaikannya.. he3

nape bllg bangkitkan issue nie.. well sbb bllg tgk ramai orang pandang negatif atau tengok pelik ngan lelaki atau boboy yang pakai bju pink nie.. especially gurls.. he3
taulah warna pink warna korang.. tapi jgnlah marah kalo kami pakai jugekkk ha3



ok2.. bllg pun x suka sangat nak pakai2 bju kaler pink nie..
even bllg sendiri pun xde tshirt kaler pink.. he3
kemeja ?? ade sehelai je.. tue pun soft pink ok! he3

xdelah.. cuma bllg plik n keep wonder knp kalo lelaki pakai bju pink orang akan pandang atau notis kiter??? is it attractive or subjective??? he3
sbb kalo lelaki nie pakai bju pink dorang akan di labelkan antara 2.. samada "adek2" atau "gagay".. he3 (based on my experience lar.. hi3)


*warna bju bllg lebih kurang cmniela... hu3

sbb bllg pakai bju kemeja pink bllg tue... then bllg perasaan yg gurl2 nie akan pandang bllg.. yg x pernh tgk bllg nie pun siap leh notis lagik.. hu3
hairan + pelik nape ngan mereka nie...
kawan2 gurl bllg lagilah.. dah sengih2 cm kerang busuk ckp bllg ari nie cm "gagay" (SIOT korg!)

x ckup ngan tue.. petang tu g kedai makan tanpa sempat tukar pakaian.. then ade 2 3 guy nie dok usha2... apehal??? ada hutang ka???
x paham btui...kalo bllg pakai bju pink striking yelah jugak.. nie soft pink.. cam pudar pun ade. hmmm

so.. bllg nak tnya la..
Adakah warna pink ini Subjektif pada LELAKI???
sbb bolh diktakan lelaki2 kat lua sana tue akan mengelak dr memakai atau memilih kaler pink sebgai kaler pilihan mereka... mungkin kerana kaler die kot yg terlalu gegurl.. he3
ataupun dr kecil lagi kita dah setkan mind kiter yang kaler pink adalah utk girls..
yalah korang ingat lagi zaman kiter dlu kalo tgk Power Rangers atau Maskman.. kaler pink akan di labelkan tuk perempuan.. he3






tapi nowadays ade jugak bllg tgk lelaki yg meminati kaler pink.. selain dr"adek2" dan "gagay" nie.. well penerimaan kaler pink kepada lelaki dah semakin blh di serapkan dlm diri mereka..
and ape nak heran kan.. bju kiter suka hati kiter la nak pakai kaler ape pun... hi3
bak kater azwan ali la (ada aku kesah????) =p

so guys outhere... tpuk dada tnya selera samada korang brani ke nak pakai kaler pink kat public tanpa di salahertikan oleh orang ramai...
kalo tnya bllg, bllg x kisah... ha3
sbb bllg xde bju kaler pink selain kemeja tue.. hiks ~

p/s : bllg selalu gunakan term "PINKY gedik" tuk orang suka kaler pink.. he3 peace





Senin, 07 sepTember 09 ,5.02 pm

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, September 04, 2009

Smoking atau Breathing??

Entri kali nie aku nak utara timur selatan dan baratkan persoalan yang bermain dlm benak fikiran aku nie pasal merokok nie...Papepun... sblum apa2 pun nk mintak maap kalo entri kali nie ade yg terasa atau amik hati yea..sesungguhnya tiada kene mengena dengan mereka samada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia...

Emm... sambil2 aku tgk cter Ugly Betty year 3 tadi, tibe2 membe2 aku start talking about smoking.. mule2 tue cm plik gaklah since kami x merokok kan... tibe2 die tnya ape yang best dengan hisap rokok???
mule2 tue aku cm terdiam gak lah pasal xde jawapan nak bagi... tapi aku jwab la jugak ape yang aku tau...



Dia ckp yang smoking nie lebih kurang sama je macam kiter bernafas.. aku pun dah buat muke2 blur kan.. pasal aku pun cm pelik gak apa yang mamat nie cube nak sampaikan.. hak3
so die explain... butiran perbualan die kira cmnie la lbh kurang...

Dia : Ko rase best x merokok???
aku : hah? (sambil buat muka blur2 ayam)
Dia : Xdelah aku rase kan smoking nie same je cm kita bernafas
aku : yeker? buktikan kata2 mu itu... whai pemula bicara
Dia : Yelah,, ko fikir bila smoking ko akan hisap benda tue dan hembus blik keluar asapnya sama jugak cm ko bernafas kan...cume bza die smoking ko nmpk asap tue kua n masuk.. breathing lak ko xnmpk kan...
aku : haah kan.. btul gak kater ko tue... ermm persamaan nya kita akan rase fresh kan...tapi napa ade orang nk merokok lagi? baik bernafas je.. kan membazir duit tue??
Dia : Yalah, ketagih... kan bende tue membuatkan kita nak lagi n lagi n lagi
aku : cmne lak kononye rokok tue bleh mengurangkan selera makan?
Dia : ermm.... rokok kan ade bahn2 kimia dlm tue... mungkin dia dah kurangkan deria rasa kat lidah tue
aku : Logik gak...

Jadi.. aku terpikir la samada btul atau x apa yang membe aku ckp nie..
Memang sah byk fakta dah cter psal rokok nie.. siap warning dari kerajaan dengan meletakkan gambar2 yang agak memberangsangkan minda..( kalo terangsang la)
selalulnya orang buat dunno je.. ha3..


X kisahla duit korang... kan so suka hatilah korang nak buat janji bahgia,,, he3
sebab aku tau x mudah nak suh orang berhenti merokok dalam masa yang singkat...
tambah2 perokok tegar.. he3.. mmg gila kentang la dengan rokok nie...
Orang yang ada azam yang kuat dan kental je mampu melepasi segala halangan yang datang.

Oleh itu, bila ada peluang berhenti dr merokok, Try cube test ok...
jangan nanti di kemudian hari.. dah terhantuk bru nk tergadah... PEACE!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, September 01, 2009

Selamat HaRi kemerDekaan yg ke 52...

Salam... Namaste... Hello...
hurmm... entri kali nie dah sah2 la kan bllg nk tulis pasal negara kita yang dah merdeka almost 52 years nie... (tp.. merdekakah kita??? hurmm)


Amatlah mmbangakan bg sesuatu negara yang sudahpun mncapai kemerdekaannya yg ke 52..
bukan semua negara yang dpt lakukannya..
ada juga yg negara mereka masih blum merdeka sehingga ke ari nie..
tapi bersyukurlah kerana kita sudah pun terlepas dari cengkaman penjajah ini...
alhamdulillah....

baiklah...bllg pun xmo cter panjang2... boring pun ye jugakk... almaklumlah subjek sejarah pun dlu ckup2 makan je dapt.. he3 (terima ksih cikgu bg lepas jugak.. heee)



cuma smlm bllg nk cter... sewaktu bllg dlm tren nak ke KL... lm perjalanan tue,, bllg dapt perhatikan suatu situasi yg amat menarik perhatian bllg...
bllg masuk tren terus k tmpt duduk sbb bllg naik di permulaan stesen tren tersebut..

sampai 1 perhentian,, duduk sebelah bllg adalah lelaki Bangladesh 2 3 orang...
and x lama pulak ade 4 orang foreigner menaiki tren yg sama...
bllg bajet mat salleh tapi dengar dr perckapan mereka... rupanya orang Perancis.. he3 (mcmlah bllg tau kan =p)

and lepas tue ade pulak mamat foreigner lagikk... tapi bukan omputih.. die ckp bhs arab... he3
mungkin orang arab saudi kot.. ataupun yg sewaktu dgnnya... he3

dlm msa yg sama tue bllg terfikir.. ramai btul kaum2 lain yg ada kat malaysia nie.. yelah kalo tidak xkan dlm mana2 borang yg korang kene isi pada butiran bangsa die akan listkan plihan jwapan :
a. melayu
b. cina
c. india
d. lain2....

mmg terbukti ada kaum lain di Malaysia ini.. dan kenapa mereka suka akan negara kita???
adakah sebab negara kita harmoni dan aman sperti diwar2kan???
adakah sebab negara kita kaya dengan adat dan kebudayaan seni warisan???
atau adakah sebab negara kita sentiasa menerima kedatangan mereka secara terbuka???



hurmm ape2 sekalipon jwpnnya... bllg x kisah pon psal bllg tau Malaysia walaupon negara kecil yg selalu terlepas pandang dlm peta dunia mampu melahirkan tokoh2 yang sehebat dan boleh disanjung di peringkat antarabangsa... he3
and juga bllg tau Malaysia juga berupaya utk bersaing dengan negara2 besar yg lain...
and bllg juga tau Malaysia juga adalah sebuah negara yg boleh mencapai kata sepakat dari kaum yang berlainan... Ameen
akhir kata... im proud to be MALAYSIAN>.. peace

SELAMAT HARI MERDEKA YG KE 52....



Khamis, 01 sePtember 09, 6.00 pm

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...