There was an error in this gadget

Sunday, February 28, 2010

Belalang ke Utara...

fuiyohh... penat + best sangat... weekend lepas bllg pg jalan2 kt utara.. hehe
alkisahnya.. bllg memfollow kwn bllg ke umh mak angkt die kt perlih tu..(da kua da loghat utara)
uihhh.... mmg best, penat & panaih (panas)...



kan.. x cyer ckp bllg.. =P

yelah... almaklumlah.. perlis tu ada kwasan terpanas di Malaysia... huhu
mmg panah gelegaq bllg kt sana..hihi
ermm tapi mmg best la... pas bllg g perlih.. bllg ke penang... yeay!!! lama bllg nk ke penang..
akhirnya..
belalang : Penang ... here I come !!!!
kwn bllg : oit, giler ke??? hahahah~

belalang
: dulikkkkkk!!!!~


bermacam2 tmpat bllg pg, sana sini... n experiences pun mcm2 gak .. hehe

belalang ke Gua kelam... mmg kelam =P
belalang ke Padang besar... agak besar
belalang ke Padang kota, pulau pinang... yeay
belalang main layang2 rm3 mengalahkan budak2...
& belalang naik feri..... hihi

ermm.. xmo la cter pnjg2.. biakan gmbr2 yg bercerita sndiri.. hehe
oh.. gmbr2 x bpe nk lawa sbb amik ngan SLR kamera biase je.. hehe
harap makluman!


ermm... time nk makan kt penang nie mmg best...
bllg n frens masuk toilet dlu ...bile kami kua je nk cri tmpat makan, nk duduk da nie kt meja makan ... tiba2 kami di serbu oleh 6 orang yg x dikenali...
tanpa mengenalkan diri masing2... mereka terus mengenalkan menu kepada kami..

perempuan kental : nk apa??? laici kang... abc... ais kacang... laici kang.. abc.. ais kacang.. abc..
mamuu kopiah : mari2.. ada sotong kangkung.. sotong bkar.. kerang bakar... kerang goreng
abg hensem : air dik.. air bandung.. sirap.. teh ais.. limau ais.. ayaq batu cmpuq...
brader spek itam : masakan panas2 ada... nasi goreng.. mee goreng.. nasi putih.. sup.. tomyam..
anne bulu mta lentik : pesambo.. pesambo.. pesambo....
lelaki bju kartun : nasi cmpuq... mcm2 lauk ada.. ayam.. ikan.. daging...

belalang : sat sat.. sy pening nie... haiyoooohhhhh (X_X)

hahaha.. mmg satu2nya pengalaman bllg xkan lupakan smpai bila2... mula2 kami semua agak terkasima kt situ... smpai org tu kesian die kata... xpela naa.. pikiaq dlu.. nnti habaq mai...
hahaha..
last2 bllg amik keputusan .. makan rojak peesambo ngan abc kt perempuan kental tu.. =p

rojak pesambo
ermm harga pesambo ni rm40... hahaha
bllg main amik je... tgk2 mahal cmtu.. hihi
boolat sgt perut ari tu.. heh!


ok... lain2 .. tgk gmbr jela ek.. entri kali nie.. entri plg byk gmbr rasenya.. hehe =)

# sesi shopping kat padang besaq...











# jejalan kt Gua kelam...













# sekitar negeri perlis....











# sekitar kedah n penang.... yepiii




musim panas cmnie... pkok2 bungan kertas mmg lawa sangat..=)









time nk nek feri.. hihi =)










suka bentuk2 bngunan kt penang.. amt bersejarah.. =)




menara komtar di mlm hari...

jadi tulah gmbr yg bllg uploadkan kt sini.. byk lg.. xlarat dah..(T_T)
ape2pun perjalanan nie mmg best.. x dpt dilupakan.. bermacam2 bllg dpt blaja.. hehe
oh satu lg.. bllg blaja makan makanan yg bru
PULUT AYAM... ya Allah.. sdpnya.. hehe
mekasih kt keluarga angkt tu sbb kenalkan Pulut ayam... hehe
susah nk jumpa kt tmpat bllg nieh..=)


sgtlah sdp.. smpai bllg x smpt nk amek gmbr.. terpaksa amik gmbr dr org len..hehe
kira promote jugaklah kan =)

sedap bukan???/

baiklah tu sahaja tuk kali nie... terima kasih pada siapa2 yg bca entri nie.. toce2.. hihi =)
ermm ... jumpa di lain entri... hehe
ok.. salam peace bye

pst : alamak... bllg lupa nk buat watermark kt gmbr.. halal jelah~


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, February 25, 2010

Kisahnya....Julie Scary !!!!

Cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama jimmy.dia ni org johor
Die ade awek name Julie.julie nih dok kt perlis..
Diorng nih xpnah jumpe sblom nih,juz msg n call aje..
Gamba pon diorng xpernah tengok sbb mereka hanya memakai nokia 3310i. Diorng da xthan nk jumpe sngat2
Diorng pon berpakat akn berjumpe pada hari raye pertama..
Dan diorng brcdang utj berjumpe di rumah julie.
Julie telah beritahu keluarga dia yg jimmy akan dtng beraya kerumah mereka..

Pada seminggu sebelom hari raye,Julie terlibat dgn satu kemalangan..
Mayat julie selamat dikebumikan. .
Seluruh keluarga Julie sngt bersedih atas pemergian Julie..
Julie di dapati terkoban dalam kemalangan tersebut..
Akan tetapi,jimmy tidak mengetahui hal ini..

Kebetulan,hp jimmy rosak pada hari kematian Julie..
Sehari sebelum raya,bru lah hp die siap dibaiki
Apabila hp da ok,jimmy terus msg Julie..
Mesej yg dihantar oleh jimmy tersebut semua di'reply'..

Pada hari yg ditetapkan,dgn alamat yg pernah diberi oleh Julie kpd jimmy..
Jimmy bertolak dr johor pd subuh awl syawal,dan smpai di perlis pd ptng ari 2 juga dengan memandu kereta proton wira 1.6 kepunyaan kwn baiknya
Bila smpai shj dirumah Julie,dia terus bagi salam dan memperkenalkan diri kepada ibu bapa Julie...

Ibu bapa Julie pon menyuruh jimmy duduk..
Mereka perbualan dgn bertnya tntang diri jimmy..tetapi mata jimmy terjenguk2 kearah dapur dan bilik2 yg ade dirumah tersebut kot2 ade Julie keluar atau menyorok dri dia...Jimmy semakin tidak senang duduk..
Setelah lama berbual,jimmy pon tny pasal Julie kerana beliau tidak tahan nk berjumpa dgn Julie..

Ibubapa Julie menyarankan supaya jimmy banyak bersabar
Jimmy semakin hairan,dan bertanya kepada ibubapa Julie,
"kenapa mak cik ngan pak cik??ape yg da berlaku pd Julie??"
"Julie telah meninggal dunia" kata ibu Julie..
Jimmy semakin kehairanan..
Jimmy bertanya"bila mak cik??sbb apa??"
Ibu bapa Julie pon menceritakan tentang hal kejadian..
Jimmy agak terkejut,Tetapi jimmy tidak percaya kerana beliau ade sms dgn Julie sebelum berangkat ke perlis
Jimmy pon tunjuk semua sms itu kpd ibu bapa Julie..
Setelah membaca dan melihat no telefon tersebut,ibu bapa Julie hairan kerana cara sms dan no telefon itu memng Julie yg punye

Utk mendapatkan kepastian,ibu bapa Julie bawak jimmy ke tnah perkuburan Julie..
Jimmy maish x berpuas ati dan mengorek kubur Julie
Memng betol Julie sudah mati dan berada didalm kubur tersebut..
Jimmy semakin hairan dan ketakutan
Sebelum julie meninggal,julie telah berpesan kpd org tua die supaya kalo dia mati,tnm skali hp die sbb die terlalu syg kt hp nih..
Ibu bapa Julie turut menceritakan hal ini kepada jimmy..

Jimmy pon cuba sms Julie didepan ibu bapa Julie,
"awk ngah wat pe??"
Tidak lma kemudian,hp jimmy berbunyi dan ade satu sms diterima,apabila buka shj sms tersebut,kesemua mereka terkejut beruk kerana sms itu dibalas oleh Julie dan sms tersebut berbunyi
"xde wat papepon..awk da smpai ke??"
Jimmy semakin panic dan membalas "ibu bapa awk kata awk da MATI??"
Dan Julie pon balas "memng sy da meninggal.."
Jimmy cuba beraniakn dri dan membalas semula sms tersebut dgn "ABES 2,MCM MANE AWK BOLEH BALAS SEMUA SMS SY??"
Tidak lama kemudian,hp jimmy pon berbunyi lg...
Kesemua mereka menjadi semakin panik,takut dan mcm bermain difikiran mereka semasa jimmy hendak membaca sms tersebut...
Apabila mereka baca sms tersebut,mereka semakin takut dan seram hingga bulu roma terdiri tegak
Kerana sms etrsebut berbunyi
"DIGI ADA DIMANA-MANA" hahahahahahahaha



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, February 12, 2010

Kisahnya...Apa itu CInta???

Alkisah...Pd suatu hari.............

Ade sorang pelajar, die tanya cikgu die...
"cikgu cikgu, Apa itu CINTA??"

cikgu die pn ckp klu nk taw ape itu cinta esk jumpa cikgu kt ladang jagung kt blkang sekolah..


pd keesokan harinya die pn pg la jmpa cikgu tu kt ladang jagung pastu cikgu tu pn suh la die masuk dlm ladang jagung tu pastu pilih jagung yg elok tuk die tp dgn syarat xley patah balik blkng...pastu die jln la mula2 tu jmpa da jagung yg baek tp die terus jalan sebab die pikir mesti ade jagung yg lbh elok..pastu die jmpa lg jagung yg elok die pikir mesti ade lg yg lbh elok kt depan..Last2 smpai hujung ladang jagung die xdpt pape.

Pastu die pg jmpa ckgu die..die tanya...Apa itu CINTA? pastu ckgu die ckap la itulah CINTA...kamu dh ade yg elok kamu cari lagi n kamu xdpt pape..

Pastu die tanya cikgu die..Apa itu PERKAHWINAN??
cikgu die ckp syarat same je..tapi kali nie masuk ladang tu petik satu jagung yg elok dan xley patah balik...
die pn masuk la ladang tu lg...bla da jmpa jagung yg elok die terus petik n xtengok da lg yg lain n terus bawak jagung tu jumpa cikgu die..

Die pn tanya cikgu die apa itu PERKAHWINAN? pastu cikgu die ckp itulah perkahwinan..bla kamu da pilih die kamu dh xtgk lg da orng lain n bagi kamu dialah yg terbaek tuk kamu....."
Tamat...

nota kaki : kali nie cter utk tontonan umum.. hehehe =)
peace



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, February 11, 2010

Kisahnya... Three Siblings...

Alkisah, ada 3 orang adik beradik, yang mana ketiga-tiga perempuan.

3 dara pinggitan

Anak yang sulung, namanya Rozana, yang kedua namanya Rozita, dan yang ketiga nama Roslina. Oleh kerana mereka ini anak kesayangan kedua orang-tuanya, maka mereka dikahwinkan bertiga secara serentak dengan pasangan pilihan masing-masing.
Selepas berkahwin, pergilah mereka berbulan madu atau dalam bahasa Inggerisnya Honeymoon ditempat yang berasingan mengikut selera mereka dan pasangan masing-masing. Rozana memilih untuk berbulan-madu ke Pulau Tioman di Pahang, Rozita pula bercadang nak ke Pulau Pangkor, Perak dan Roslina ke Langkawi, Kedah.

Sebelum mereka pergi berbulan madu, kedua-orang tua mereka berpesan dan meminta agar mereka menghantarkan berita tentang segala apa yang terjadi sepanjang tempoh berbulan-madu itu. Oleh kerana kedua orang-tua mereka menggunakan telefon bimbit, maka ketiga-tiga anak mereka diminta mengirimkan pesanan ringkas (SMS) mengikut KOD yang mereka faham berdasarkan iklan di TV, Majalah, Akhbar dan lain-lain media.

Tiga hari selepas mereka pergi berbulan madu, sampailah mesej pertama dari anak sulung mereka Rozana, berbunyi ringkas “STANDARD CHARTERED“. Setelah kedua orang-tua mereka mendapat pesanan tersebut, cepat-cepat mereka mencari iklan standard chartered di dalam akhbar. Iklan itu berbunyi ” BESAR, TEGUH, PERAMAH”, maka tersenyumlah ayah dan bonda Rozana? Fahamlah mereka yang anak meraka sedang berbahagia.


Pada hari keempat, tiba lagi satu SMS dari Rozita di Pulau pangkor. SMSnya pendek saja, “NESCAFE“. Dicarinya iklan Nescafe di dalam majalah dan dibacanya iklan tersebut,..berbunyi,? “NIKMATNYA SAMPAI KETITISAN TERAKHIR“. Tersenyum bangga kedua orang tua Rozita, sambil ketawa tak kering gusi, happy.



Masuk hari kelima, tiada apa diterima. Begitu juga hari keenam dan ketujuh. Tiada berita dari anak bongsunya. Ayah dan emak Roslina mengeluh dan terdetik dalam hati mereka? “anak aku ni, dah dapat suami langsung lupakan aku?sampai hati mereka,..hingga tak menghantar khabar berita kepada aku pun?”

Seteleh masuk minggu kedua, akhirnya tiba-tiba handphone ayah Roslina berbunyi “Beep, beep” tanda mesej sampai. Lalu dibaca mesej ringkas itu berbunyi?. “CATHAY PACIFIC” Dengan segera kedua orang-tua Roslina mencari iklan dari majalah. Didapati iklan tersebut berbunyi,? “7 KALI SEMINGGU, 3 JAM SEHARI, NON-STOP!!!!!!” ? ?..


peace =)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, February 10, 2010

Sumbangan Derma... Rela Hati atau Mesti???

Pernah x korang kalau g mane2 ke atau tgh buat apa2 ker... tibe2 didatangi oleh orang yang x dikenali dan meminta derma atau sumbangan ikhlas???
mesti pernah kan?? dah ramai orang buat cara mcm tue sekarang nie....

Nway. tadi Bllg g makn kat kfc ngan member Bllg... pedas jugakla resipi KFC yang baru tue.. ape tah namenyer.. x ingat pulak.. he3...
Die punye taste tue cm version yang pernah keluar sebelum nie... Spicy Tomyam.. ingat lagi x?
lebih kurang la rasenyer.. bagi Bllg x berapa sedap la coz Bllg mmg x suke rempah ratus nie.. x berkenan di hati... tapi x rugi pon try.. cubelah sementara stock masih ada.. he3


so tengah2 la Bllg bersantap nie kan... sehingga menjilat jari.. tibe2 tersentap la pulak dengan kehadiran mamat chinese yang nak mintak derma for badan kebajikan umah ape tah...
Aku pun x amik point sangat ape mamat tue cakap sebab aku mmg xde interst langsung nak dengar.. but trust me beb.. nie first time aku buat kat orang cmtue.. selalunya aku akan pandang gak muke orang yang tengah cakap tue.. but this time aku lebih tertarik dengan ayam goreng yang berharga RM9.50 tue....

Aku bukannnye benci atau x suke kat orang2 yang nak mintak derma nie... but please lah not time makan... kiter nak concentrate dok tatap rezeki pon x senang kan???
then time die ckp tue mmg aku x paham n x nak pahm but dengar2 jugak lah...
kebiasaanye orang kalo nak mintak derma xkan fixedkan jumlahnyer kan??? means suka hati kiter la nak derma bpe pon janji ikhlas... ye dok???


mamat nie buleh lak awal2 dah ckp yang die nak mintak rm10 utk sumbangan... what the fish???
rm10???
byk tue beb.. aku mkn KFC pun x sampai rm10..( sen2 tue x yah la kire.. he3)
membe aku pon terkejut... naik heran kami dibuatnye...
Aku awal2 lagi dah ckp dah kat membe aku masa aku nampak chinese tue dah nak datang ke kami
"weh,ko uruskan la mamt tue.. die dah on da way nak kesini tue"...
sometimes rase x sampai hati jugak nak reject orang tue kan.. but thats life dude...
everyday, people got REJECTS!!!! so nak x nak terpaksa mamat tue angkat muke die pas membe aku ckp x pelah...
hmmm, senang pulak.. agaknya die pon tau, yelah tgk cara kami layan die pon cm nk xnk je...tue yang die paham tue...

Then bile mamat tue dah blah... terus aku berfikir tentang orang yang masih lagi mengutip2 sumbangan dr orang ramai nie... Bukannye aku x setuju cara dorang tue but sambil2 dorang nak berbakti pada masyarakat, at the same time they can be so annoying!!!

Pernah jugaklah aku didatangi oleh seorang budak perempuan time tengah nak isi minyak kat petronas... budak tue jual ayat2 Quran yang dicetak atas kain tue.. satu kalu x clap Rm1o jugak... rasenya mmg jumlah sumbangan sekarang nie rm10 kot...
so budak perempuan tue kate yang die nak tolong umah anak2 yatim.. aku rase budak tue dlm umur 10-15 tahun .. The problem is, time 2 jugaklah poket aku buat halkan... kering tahap maksima..
impak maksima pun x kering cm tue...

Nak x nak terpaksa aku tolak tawaran die... "Maaf ye dik, x pelah ... "
and korang tau ape die ckap????
"tolonglah, untuk anak2 yatim... buat amal untuk akhirat nanti"
pergh... menyirap darah aku dengar!!! bikin panas ulu hati je budak nie... bengkek giler aku dengar... mau je aku ceramah motivasi budak nie.. pakkal nak cepat je... kalo x kne gak sebijik ngan aku...
aku pon jawab " Xpelah dik, banyak lagi cara nak buat amal"....
budak tue pun blah dengan muke sememeh je... kesian pulak aku kat budak tue...
Bagaimana kalu tue je satu2 nye sumber pendapatan die???
Adakah aku terlalu kejam???




so... untuk masalah nie.. agak2 ade ke jalan penyelesaian??
sometimes aku terpikir kenapa mereka yang mintak sumbangan kat sana sini tue x pergi je syarikat2 korporat atau big-well company dan mintak sponsor atau budget kat sana...
Corporate responsibilities tu dah dikira sebagai element yang di haruskan bagi setiap syarikat...
and syarikat2 yang nak melepaskan diri dari cukai tahunan for sure akan tolong mereka2 yang memerlukan dana ini..

ataupun kenapa mereka x terus sahaja mendaptkan bantuan dari kerajaan??
dah banyak dah tabung yang kerajaan wujudkan untuk membantu mereka yang kurang upaya...
well, kalu pergi ke public, agak susah la kerana blum tentu sume orang mampu menderma..
Every single cent worth something okay.... dan setiap insan tue ada masalah mereka yang tersendiri...sah2 financial problem is one of them....cuma masalah tue terselah kat wajah atau x...

X tau lah sampai ble masalah nie nak berlanjutan... tunggu jelah keajaiban "Santa Klaus" ke "Superman" ke datang tolong mereka2 sume tue yg dlm kesusahan.. kalo ade k~

nota kaki : nie entri lama... bllg stickykan blik,,, nk mintak pndpt korang sume.. hehe
jgn goreng bllg yea... peace

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, February 05, 2010

LeLAki... GaDjet & AkseSsoRi....


Hmm entri kali nie saje nak tulis dr sudut lelaki lak... ha3
not bias la.. but just sharing my opinion.. ok.. sharing is loving beb

Gadjet... tau gadjet??? usually gadjet is alat yang berkarakteristikkan teknologi yang canggih manggih dan superb... phone, pda, psp, ipod, jam...dan macam2 lagilah gadjet yang mmg cara..ho3


sementara aksessori lak...mcm bende perhiasan atau yang cambest yang leh kita pakai.. cincin, band atau perhiasan bling2...semua tue contoh aksessori.. he3
jam tue belalang rase 22 kot... aksesori dan gadjet...





ok.. belalang nak tanya pada lelaki2 kat lua sane tue... Gadjet or Akssesori... mane satu pilihan korang???
Gadjet x dinafikan mmg lagi mahal dr aksessori but gadjet yang gempak mmg best,, he3
contoh ek... pernah la belalang naik tren Lrt star and nampak sorang brother nie... die punya dressup mmg kewl~ and mamat tue ngan main psp...wahhhh... i want that!!!
aku rase cm kewl gler kalo jadik mamat tue.. hak3 ...
pe yg aku ngarut nie pun aku dah x tau.. tapi aku mmg nak kelihatan seperti brother tue...
seorang lelaki dengan gadjet yang mahal menampakkan yang kamu nie seseorang yang kewl dan up to date... he3



ok.. kalo aksessori plak kan.. harganya mmg la murah cikit dr gadjet.. tapi bllg rase ngan adenye aksessori nie ia dapt menyakinkan kita, membina self-confident dlm dri sendiri.. atau dlm kata lain la kan... ade la kepoyoan tu sikit.. ha3
biasenye kalo kiter tgk lelaki dengan aksessori nie nampak cm macho and trendy kan.. he3

but most of guys sekarang nie... x memilih sangat dr segi gadjet atau aksessori nie.. lagi2 aksessori.. kami bukan mcm perempuan semua nak kene lengkap..( sori woman... white flag hak3)
but ape2 pun guys with gadjet mmg kewl... and belalang rase gadjet is more cambest than aksessori kot.. he3
so apa jua yang korang pilih pun.. makesure its worth to buy and do not waste on something which not berfaedah okay.... chiao..





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...