There was an error in this gadget

Friday, April 30, 2010

Sayang Suami pada si Isteri


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut ...

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"


"Emmm... "


"Abang masih ada di kelab lagi ke?"


"Iye."


"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru. Cantik bang. Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma RM 1500.00 aje..."

"O.K. Belilah. Kalau memang awak dah suka sangat."

"Ahhh..thanks bang, dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2010. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price. Lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu."

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma RM 280,000 je..."

"O.K, tapi pastikan harga tu dah on the road."


"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."


"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan....pagi tadi sayang singgah di pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu...sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. Cantik kan, bang??"

"Berapa harga yang mereka minta?"


"Cuma RM 740,000...O.K kan, bang? Dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover lagi harga tu..."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga RM 700,000. OK?"


"OK, abang sayang, terima kasih bang. Kita jumpa malam nanti ye!! I Love You!!!"

"Bye...I Love you too..."


Lelaki itu berhenti bercakap. Menutup flap handphone sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang berada dalam bilik tersebut,


"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA YANG PUNYA?"



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

should see. =)



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, April 27, 2010

NerVOus....

TIK TOK
 TIK TOK

masa beganti masa....
saat bergerak laju meninggalkan kita....
minit lak.... mcm da naik keretapi....
jam??? tinggal beberapa jam je lagi...

arghhhhh!!!!!!!!!!! neVes gile... 


STRATEGIC MANAGEMENT!!!!!


INTERNATIONAL BUSINESS!!!!

SERVICES MARKETING!!!!!

hopefully semuanya bleh buat... arghhhhh Exam terakhir ku.... janganlah ada yg kantoi....
ya ALLAH... terangi hati ku .... permudahkan urusanku... dan tabahkan hatiku...
amin.. ya rabbal alamin...

sapa2 yg bc entri nie.. WAJIB doakn belalang sekali k...
haha gurau je!!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, April 26, 2010

GILO PALO!!!!!


SILA BACA AYAT DI BAWAH MENGIKUT ARAHAN YG TELAH DI TETAPKAN!!!! :


1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5

2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8


3- nk taw ekh?erm,bce NO 9


4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15


5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..


6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16


7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2


8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?


9- tak payah la b’debar2 cm2..cme bce jap NO 18



10- Blom lg la..bce NO 19 ye..


11- da pnt ekh? Bce jap NO 13


12- sbnrnye kite nk ckp klu….(ah bce no 3 la)


13- tgl cket jek lg bce NO 20


14- argh,pnt neh..bce NO 1


15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6


16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12


17- ades,nk ckp neh..bce NO 7


18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10


19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..


20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek k.


...hehehe


** nota kaki : RAMAI ORANG GILA KERANA STADI.... 
JADI BELALANG DAH WENG2.... SORI SAPA2 YG TERKENA VIRUS NIEH.. HAHAHA =p




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

MEnCaBUT caBUTan tANber BErTuAh....

skg nie ramai pulak blogger2 yg nk bg duit kan???? bllg mmg suka jo-in jo-in nieh....
yelah...
bukan shj dpt hadiah.. dpt kenalan bru x gitew????
hehhehe...
so.. kali nie punya contest senang je.. xpening pale!... so sapa yg nk JOIN... pergi je page brader macHO nie. k
click >> FarhanRazak!

die pnya step sng je....

1. JAdi fllower die... bllg da jadi k.. x cya??? ok tgu bwh nie =P


2. PAste lINk cabutan bertuah tu... ok senang je!!!!


RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!


3. tulis satu POst yg da masuK cabutan bertuah nie... ok done n DOne! =P

so.. kalo bllg bertuah.. bllg kene...
"mari mari mari kita tgk sapa yg kenaaaaaaa"


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, April 25, 2010

LAyan Jap!!!!

DIrect minggU nie... bllG asyik tgk WAyang je.. X seDAr yg exAM mmg da deKat!!!!
(kenapa tulisan besar kecik besar kecik nie???)

so... xmo buat movie review... tp just nk suggest 3 movies yg korang shold tgk.. sbb mmg CAMBEST sangt cter nieh.. heheh

1. THE LOSeRS.!!!!

2. KICK ASS!!!

3. DATE NIGHT!!!

dpatkan tiket di pawagam yg berdekatan!!!!!

** oh... AVATAR 3D masih ditayangkan lgi di PAVILION!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 23, 2010

eh da ari jumaat da????

HARI INI ADALAH HARI JUMAAT... BERSAMAAN 23 APRIL 2010...
BILA HARI JUMAAT SAMA2 LAH KAUM ADAM MENGERJAKAN TUNTUTAN AGAMA ....



so.. kaum2 adam tu rajin2 pergi smbhyg jumaat ok!!!!
jangan rajin guna Produk MALAm JUmaat je!!!!
hoh! berkesan ke produk nie???
hehhee... bllg x try lg.. x tau nk try kt sapa... anyoNe?? =P


lg satu kalo ckp pasal mlm jumaat nie.. tau apa x yg bllg pkr????
apa lgi.... mestilah.... ANTU!!! warghhh... ekekee
(eleh! macam lah tkut!! ntah apa2 tah kan!) =p

takot x takot lah... sedikit sbyk kene percaya jugak benda tu ada kan...
Seb baik buat entri nie pagi kan.. kalo malam.!!!!


oh... blogwalking tadi... terjumpa satu video nie.. haha mmg best!!
khas tuk laki2 di luar sana tu... smblm pg smbhyg jumaat sat g... 


*credit to JOEGRIMJOE utk video nie.. hehehe
bllg nk letak video die dlm blog bllg sbb best.. cara die smpaikn tu mmg.. sejibik mcm ustaz!!! hahaha
ada gaya dah! =P

so.. lihat.... renung2 kan dan selamat beramal!!!




oh.. satu lg!!!! kt bwh nie BUKAN facebook belalang OK!
harap maklum =P




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 22, 2010

KEsah Telinga.... nyIT Nyit

Johan dilahirkan tanpa kedua telinganya, tetapi walaupun cacat dia berjawatan tinggi di sebuah bank. Dia sangat marah kalu ada orang yang mempersoalkan tentang telinga.




Satu hari dia mahu mengambil kerani baru dan tiga orang disenarai pendek untuk sesi temuduga. Calon pertama seorang lelaki yang mempunyai penampilan yang baik.

Di akhir temuduga, Johan bertanya satu soalan kepada lelaki itu.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?".

"Ya, tapi minta maaf kalau saya kata tuan tak ada telinga, macam ayam" jawab lelaki itu dengan jujur.

Merasa terhina dengan jawapan itu, Johan mengusirnya keluar dari pejabat.

Calon kedua ialah seorang perempuan yang berpengalaman bekerja di bank hampir 5 tahun. Dia lebih baik dari calon pertama tadi. Di akhir sesi temuduga, Johan bertanya soalan yang sama ditanya pada calon pertama.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?".
"Ya ...saya heran bagaimana tuan boleh mendengar saya dengan baik, sedangkan tuan duduk jauh dari saya." puji perempuan itu.

Sebaik mendengar jawapan dari perempuan itu, Johan berang dan menghalaunya keluar. Calon terakhir adalah yang terbaik, walaupun masih muda dia telah bekerja lebih 8 tahun di bank.

Selain bijak dia juga tampan dan bergaya.
Seperti calon terdahulu Johan bertanya soalan serupa.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya. Awak pakai contact lens," jawab pemuda itu menahan perasannya dari tergelak.

Walaupun terkejut, Johan gembira dengan jawapan pemuda itu. Dia hairan kerana pemuda itu sangat teliti dan dapat melihatnya memakai contact lens walaupun mereka duduk agak jauh.

"Bagaimana awak tahu" tanya Johan lagi.

Pemuda itu tidak dapat lagi menahan gelihatinya lalu ketawa besar hingga jatuh terguling-guling sambil berkata,

"Dah tentu tuan tak boleh pakai cermin mata sebab tuan tak ada telinga, nak sangkut kat mana".

Huargh! Huargh! Huargh! Huargh!

begitulah kisahnya...

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, April 21, 2010

10 JeniS wanita Yang mUdaH di ReJect Oleh LelakI....


assalamualaikum...
motifff sangat bllg buat entri nie.. hehe
saje je nk tulis2 berkarya sbb nk vice versa ngan entri si fifie ierina tu.. hahaha
hurmm .. sbbkan.. bllg rase ada gak sifat2 wanita yg kurang di senangi oleh lelaki2 di luar sana tue..
kalo x kapel lg... kita akan jauhkan diri dari dorang..
kalo da kapel lak (syg punya pasal).. trima jelah..
n x mustahil nnti break sbb da x tahan...hehe

ok... antara TOP 10 sifat perempuan yg lelaki KURENG gemar :

1. Perempuan yang bising.. kepoh.. mulut mmg x bleh blah...

yang nie sah2 la.. sekali tgk pun da x mo... kalo die ckp tu.. mcm nk bg suma org kt sekeliling die dengar... tah ape2 tah..
ada la kan.. satu hr tue... bllg nek public transport ... then ada 2 org gurls nie..
ckpnya, ya Allah.... bukn men kuat lg... nk bg suma org dgr kot.. maslahnya cter pasal aib sendiri lak tu.. x ke bodoh tu ibarat membuka pekung di dada....
kononya nk tarik perhatian org... tp dpt negative sight la... bllg tgk suma org annoy ngan dorg...ceh!



2. Perempuan yang perasan BAGUS n HOT!!!!

haha... yg nie bllg x nafikan mmg ada prmpuan yg mcm tu kt lua sana... bajet lawa gler ... kira x standard la nk ckp2 ngan org x yg hensem.. seb bek bllg hensem..(hensem ker???) =P
nk makan pun tmpat standard je... x nk warong2 tepi jalan...
bllg rase sekali sekala ape slhnya kan.. hehe
romantik gak candle light dinner kt mamak stall~ ( ^_^ )

3. Materialistik x bertempat...

Well... suma orang tau pempuan adalah insan yg sering ingin di manja kan... tp x bermkna kita nk manjakan mereka ngan brg2 yang mahal n branded je...
sekali sekala bg somethg worth as value or appreciate her ok la... tp kalo tiap2 kali nk kene "pAU " je.. leh botak beb kapla den...
ada jugak jenis pempuan yg asyik nk meminta je.. Ibarat PIsau cukur la.. hehe
"Ada Ikan Besar x kat sini " (X_X)
kalo jumpa pempuan yg materialistik nie.. bllg nasihat bek angkt kaki awal2 sblm terlmbt.. yela mereka nie...
"Duit nak lebih... tp sayang & kasih mereka mcm HAMPEH!!! "

4. PEmpuan yg Over manja a.k.a geDIXXXXX!!!

PArt yg nie korang tnya la.. suma laki suka pempuan yg manja2 nie.. ala... x tahannyeeeeee~
tp agak2 la kan kalo nk manja2 pun.... jgn dibuat2 ... sbb lelaki blh ada satu power yg mana mereka leh bezakan antara manja btul ngan fake manja... hehe
n guys mmg x suka pempuan yg gedik2 ala2 budak2 nk makan pelempang nie.. haha
risau beb nk beristerikan pempaun yg x matang.. nnti hal rumah tangga yg kecik2 pun x leh nk decide... sighhh~ heheh



gmbr hiasan semata2.. xde kene megena.. hehe =)

5. Jenis yang terlalu "outstanding n fowarding".....

ok..apa maksud bllg Outstanding n fowarding nie... hurmmm
bllg rase (pendapat bllg ) la kan... pempuan yg jenis outstanding n fowarding nie mmbuatkan lelaki rimas... yela... x di nafikan zaman skg nie zaman modern.. x slh perigi nk carik air kan... tmbh2 air selalu "x cukup" =P
tp la kan.. bllg nk ckp la... lelaki x suka pempuan yg terlalu kejar2kan mereka...
girls.. kalo korang suka kan lelaki itu pun.. control urself... sbb kalo obvious sgt.. sah2 laki tu lari.. hehe
yela.. blum apa2 da mcm nk kene ikat... arghhhhh... yg tu mmg dibenci gler oleh insan bernama lelaki... tul x GUYS?

6. Perempuan yg x makan saman n x paham BAhasa.....

jenis mcm nie kalo kiter kate ada keje... mereka x paham2 jugak... asyik nk calling2.. sms2... sbr lah... blum kapel da buat perangai kan??? mana x kene reject???
nak2 pulak tmbh jenis yg suka buat assumption sndiri.. hehe
"xpelah... orang x sudi nk kwan ngan kita " atau
"hurmm... da org len la tu ".....
motifff sangat nk berdrama mama .. haha... actually bllg tau pasal ape mreka nie mcm nie perwatakan nya... tp nnti bllg crita kt entri len.. hehe
but apa2 pun.. lelaki mmg x suka pempaun yg mcm nie..kalo nk mintak kapel..
sah2 lelaki akan garisss panjang nama pempuan tu n label "REJECTED"!!!!

7. mErendah2 kan martabat kaum Lelaki....

mls nk explain panjang2... hehe
sapa tgk cter TARI TIRANA kt Tv3 tu???? hurmm... kalo korang tonton.. sapa lak tgk perangai CHIKA dlm cter tue.. well kalo tau... lbh kurg mcm tu la...
suka merendah2 kan martabat pakwenya...
what the fish??? orang mcm tu ke korang nk buat bini??? sah2 jadi QUEEN COntrol pas kawen.. haha
bek korang surender awl2 angkt bendera putih dr kene "CHECKmate" !!!

8. Garang... Ganaz.... dan Gila....

hahaha... pempuan2 yg bc blog nie.. jgn mrh bllg ek.. bllg luakan apa yg bllg rase je.. hehe =P
Garang : sapa suka pempuan grg kan??? hehe... kalo grg2 sweet tu xpe.. kalo grg nk bhm org... babai jela~
Ganaz : lagila... haha lelaki takut kot ngan pempaun yg ganaz... mksud bllg ganaz pun da mcm tomboi2 kan... ckp pun da mcm lelaki... huh!!!! BOYISH ??? tettttt!!!
GIla : yg nie jenis merapu meraban asyik nk feeling2 24 jam.. haha...
jiwang tu jiwang gak.. tp x yah la smpai nk merimaskan kaum Adam ok...
kalo ada jodoh tu x kemana awknya.. hehe




9. pErempuan yg menunggu BUlan jatuh ke riba....

aiyoo la... nie zaman bpe dah kak oi... nk tgu lelaki je dtg approach kamu mcm zaman2 klasik???? skg nie lelaki akan tgk jugak... jenis pempuan yg terlalu pasif n tgu lelaki je nk mulakan.. hurmm babai la...
x slh pempuan nk mulakakn langkah dlu.. tp jangn smpai over sgt la...
outstanding n fowarding.. yg tu mmg lelaki lari la.. takot kot... hehe

10. PLAYGIRL...

hurmm yg last nie sah2 lah laki x suka... hehe
kalo Lelaki yg PLayboy xpe... sbb mmg Lelaki di lahirkan dengan sifat mcm tue.. mereka mudah tertarik dengan sesuatu yg berjaya mencuri hati mereka...
tetapi permpuan playgirl... sorilah.. xde sape nk nya... hehe
yelah imagine k...
seorang lelaki playboy... even da kantoi sblm tu pun.. perempuan still lg x kisah nk kenal ngan die .. malah ade je yg saggup nk kapel dengan die.. hehe
tambh2 lelaki yg ada rupa mcm belalang nie (cehh!!!)
lain pulak ngan Playgirl... hehe... xde nya laki nk pempuan mcm tu.. sapa nk kene main.. hehe tol x??? walaupon pempuan tu hot...
kalo ada laki nk pun.. sah2 die amik pempuan tu tuk jadik "sparepart" je...coz
they can never been trusted and loved!!!!




JAdi .. belalang rase tu la TOP ten perangai Perempuan yg sah2 Lelaki akan reject mereka.... hehe...kira x sempat la nk kapel... hihi
apa2 pun ... Bllg minta maaf la pada perempuan2 yg baca blog nie kalo2 ada terasa ke apa k ek... hhuhu

akhir kata... berubah kita utk negara.. <<<





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

ToK toK>>> gerakaTAGkerer



arghhh... kene tag lgi.... suka tau main tag2 nie.... huhuh
kalo main lain xpelah jugak!!! tettttt  =P


(sila click tuk tau sapakah penjenayahnya!!!)


tpi x pe.. belalang kan selalu bermurah hati.. hehehe =)
so .. terus terusan jelah kita jwb tag nie.. jgn nottie nottie... =P


[13 names in ur inbox cellphone..

>> Is Cupcake..
>> Honey Bunny...
>> Sweet appleBUn...

[2] Your maiN ringtone...
>> yang latest bllg guna lagu ... One Republic : All the right moves...

[3] What u Did at 12 last NIght...
>> kira duit.... ada rm3000 ++ nk kene masukkan2 dlm envelope...
kira kt McD batu tiga lak tu.... hahahaha
berlagak seyh.. nk menunjuk duit byk..!!! << sengalkan bllg nie.. 

[4] Who the LAst persON u weNt OUt with???? Where ???
>> oh.. semalam je... berpeleseran bersama "crush yg x menjaDI...".. the BEst Friend Forever & the Slimmy Gurl in mY Class... kami Ber"Snap2" di PAvilioN kUala lUmpUR!>...



[5]the Color of t-shirt U weaRing NOw...
>> hahhaa.. seriuosly.. bru pas mandi.. x smpt nk pakai bju pun!!!! =P

[6] The LAst thing You Did???
>> hal lelaki.. hahahaha
xdelah..edit pictures with photoshop!!! masih terkial-kial!!>. sighhhhh~

[7] 3 Of Your EveryDay favorite Items...
>> of course la.. my red's Handphone nieh...
>> my lappy... soulmate lah katakan...
>> List Songs dl  LAptop.. hari2 msti kene dgr lagu... kalo x.. leh bernanah tlinga nieh.!!! =P

[8] thE cloUR of ur bedrOOm...
>> ntah... PUtih KOt... nmpk sgt lama x BLik uMH... hahahah =P

[9] How MuCH money In uR waLLet NOw???
>> bpe ek??? ntah la.... x su-re lah pulak!!!! hehehehe 
n malas nk g check!!! sbb konpem x sebanyak duit EDY ngan ABG eQ tu.. ekeke =P

[10] Your FaVouRite SonG...
>> apa ek.. Bllg SUka dgr lGU... ermm tapi satu 2 LAgu bllg x JEmu2 nk DengaR aDlah... ( juga MAkanAn bllg ek)
1. Sway : MIchael BUble...
2. Sorry SeeMS to be the HArdest WOrd : BLue ft Elton JOHn..
3. SeriBU tahuN : IMrAN AjMAin..
4. DrAmA KInG : mEEt Uncle HUssaIN ft BLack..
eh.. terlebih pulak!!!! hahahah tula... !!!(X_X)

[11] What wILL u do NExt Week....
>> Next Week.. sangant MENAKUTKAN!!!! exam start.. so struggle.!!!
NO MORE FACEBOOK!!! NO MORE BLOGGING!!! NO MORE PORN!!!
aik??? tu pun ada??? cehhhhhhhhhh =P

[12] WheN the LAsT tiMe ur Saw Ur MOM???
erm... bila yea.. bulan lepas rasanya.. time Wedding abg sedara..
masIH cun mcm BIAse.. still the Most BEAutifuL GURL in my eyes.. =)

[13] WheRE is She rIGht now???
Ada kt UMH.... =)

[14] When THe LaSt tiMe u cAll ur parenTs???
>> ermm bila YA... rasenya minggu lepas... hehehe
dah rindu sangat!! =)

[15] Who THe LAst pErson text u...??
>> xde sApa pun... BLLG kan SINGLE!!!! sighhhh =(

[16] WheRE diD u HAve ur DInner LAst nIGht???
>> MCd btu tiga shAh ALam.. hehe
tapi kemPUnAn sbb x dpt makan aym goreng DIE... cisss!!!

[17] THe LAst supRise u got???
>> bila DPT tau mmber bru je Clash ngan BF die... siAN kt die...
ingtkan HAppi KApel.. tpi x menjaDI jugak... xde Rezeki..
n Bllg Ada Chance ... hahahahah =P

[18] The LAst Thing Ur borrowED frOM ur friends??
>> apa ek??? BUKu ruJUkan kot.. nk Stadi.. eceh eceh.. NYAMPAH je!!! =P

[19] Who IS ur BF/GF or HUSband/wiFE???
>> sob sob... lg nk tnya ker??? =P

[20] What DO You Feel Right noW???
>> xde perasaan .... JIwa n jAsadku tidak bErsama... hahahaha

[21] WAnna Share with WHo???

>> ntah lah labu... ada ker org yg nk DEngar MAslh bllg nie...???? ( tiba2 nk TACING kan.. motip sgt!!!)


[22] WHO knows Ur secRET???
>> secret?? hurmmmm.......................................

[23] They Keep UR secret???

>> OF kos!!!! SaLINg simPAn meyimPAn.!!!!!
kalo BOcor.. SALIng bERbocoRAN.. hahahah =P


[ 24] Are YOU angry With soMEonE???
>> x lArat da nk mrh2 kt oRg... hehehehe
Sbr jelah... hanya senyUM>.. {*_^}

[25] whAt do YOUR orDer at MCd???
>> AYAM goreng MCd sPICY... nga MUDPie mcflurry... wah.. best2!!!!

[26] The LAst timE ur felt SO sad???
>> hahaha.. bila tah... hati dah xde peraSAAn.. so xde rase Sedih.. happY sokmo!!!

[27] WHAt is UR wISh for TOmorrow??
>> hurmm i wish all my wishes come true.. hahahah <<< gegurl sangat!!!!

[28] Who WIll u taG next???
>> sangat panJAng taG nieh!!!
so... sapa2 yg kene mcm biasa xde pAksaan.. hehehee
 =)


(nama2 di atas.. bllg main petik je dr senarai follower bllg.. hehe, jgan mara aaaa, nnti kene jual) =P

then.. mcm biasa lah feveret bllg


tp mcm bllg ckp.. xde paksaan.. no worries.. =)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, April 20, 2010

RISk -TaKer???

Bpe ramai orang kat dunia nie di lahirkan sebagai risk-taker??
Bper ramai pulak orang yang btul2 dominative risk-taker??
adakah korang seorang yang risk-taker?
Definition risk-taker dari gaya bahasa Belalang adalah seorang yang berani menyahut cabaran atau seorang yang berani melakukan sesuatu yang di luar jangkaan...
Dlam erti lainnya... kire orang yang risk-taker nie lebih berani la dari orang yang "keep maintain" in their life

OK2.. stop!! nie bukan kelas investment atau money maker k... bg aku perkataan risk-taker nie bukan hanya utk investment and finance,, dalam kehidupan seharian kiter pun boleh di aplikasikan..
segala aktiviti yang membawa pembaharuan dlm hidup kita boleh di kategorikan sebagai risk.. dan if kita sanggup ambil risiko and face the challenges.. so it will lead us to be a risk-taker person...


OK...Malam kelmarin aku borak dengan sorang membe pempuan aku nie... by phone.. and we talk all bout this love stuff and since both of us are single.. so aku try tnye die cmne die slalu dapat byk skandal..
yelah.. die kater die single.. but most of time ada je jejaka2 yang sms dan call die... so xdelah single manapun bg aku...at least she definitely less-sunyi than me...
so bila mlm tue aku tnye die x sms sape2 die.. die kate "aku kan single, sapelah nak sms aku nie" he3
what the fish? x caya lah aku.. so aku pun mulakan penyiasatan detektif conan yang mana seterusnya membawa perbualan kami ke topik cmne die boleh kenal ngan mamat2 nie.. jwapan die senang je; by yahoo messenger je...ok i got it... so it means die bg no phone die kat orang yang die bru kenal? ok mmg berani bg aku...
so aku ckp " berani gler ko bg no ko kat orang yang ko xkenal dlm 24 jam??"
then she answered: "well.. im a RISK-TAKER" beb.." ???!!!!


byk lagi yang kami bualkan mlm tue... we keep each other companyla i guess..
Then besoknya after aku bangun tdo, perkara pertama yang yang terlintas dlm pale otak aku nie... adalah ayat membe aku smalam... RIsk-taker...ha3

So, I couldn't help but wonder.. how many of us are a risk-taker kat luar sana tue??
Berapa ramai orang yang berani bg no phone die kat orang yang die x kenal dlm tempoh 24 jam?
mungkin korang akan ingat aku nie agak kekampungan kan.. well thats me...
Aku rase janggal dan pelik kalo orang dok sebok sangat nak no phone sedangkan basic personal mcm nama, umur dan asal kita x ditanya terlebih dahulu?
pasal tuelah aku mmg susah nak bg no phone kat orang... seingat aku buat masa nie pun aku pernah bg kat 2 orang je no phone aku kat kenalan ym... orang pertama yang aku bg pun lepas chat ngan die satu malam which means lebih dari 10 jam kami chat..
orang yang ke2 pulak aku bg nak dekat seminggu kami chat bru aku bg... bg aku no phone are something personal that need us to think carefully before u give it to someone... unless if u are not bother to change the number every time when u are so annoy with some people who always keep call and sms u...
x pasal je nak kene tukar no and kne sms kat sume orang bgtau no bru kita...



kenapa aku ckap bg no phone nie risiko?
yelah...cube korang pikir,kalo lah nanti kiter x berkenan dengan orang tue..cmne kita nak larikan diri kita? nak2 die asyik sms dan call kacau kiter.. mmg annoying gler time tue.. kan ke implikasi dari tindakan kiter dlu? time tue ko nak sesal pun x gune.. no dah bg pun x dpt nak lari mane dah...
nak tukar no pulak.. rase sayang je.. membe2 sume dah tau ne no kite...
so time nak bg no phone kat somebody for first time kenal, korang fikirlah dlu 2 3 kali... manelah tau kot2 ada kesan sampingan ker, side-effect atau len2 hal ke yang mungkin terjadi?
Katakanlah korang mess up with wrong person.. x pasal je no tepon jadi bahan sedekah kat sume membe2 die.. nak ker jadi femes sekelip mata cmtue? he3
so... bak kater nabil: lu pikirlah sendiri ok...



nota kaki : entri lama nie.. nk mintak pendapat kengkawan cmne tgk....
oh.. gegurl sangat entri nie!!!! hahahahaa

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, April 19, 2010

Side A... siDe B...

Seorang doktor di sebuah Hospital Sakit Jiwa berjalan-jalan di sekitar hospital untuk melawat para pesakit. Tugas ini merupakan akitiviti hariannya sepanjang beliau bertugas. Sepanjang beliau berjalan, beliau terdengar suara orang sedang menyanyi kalau tidak silapnya. Beliau cuba mencari dari mana datangnya arah suara itu.

Setelah puas mencari....barulah beliau menyedari suara itu datang dari sebuah bilik berhampiran dan ternyatalah yang menyanyi itu adalah salah seorang pesakitnya yg menyanyi dengan penuh perasaan seolah-olah seorang penyanyi.

Tapi yang hairannya, beliau melihat pesakit itu menyanyi dalam keadaan terlentang. Tiba-tiba tak lama kemudian dia meniarap pula......sambil menyanyi doktor itu terus bertanya, "Kenapa awak tadi terlentang....tapi sekarang meniarap pula?!"

Lalu pesakit itu menjawab, 



"Ooooo tadi Side A..ini Side B pulak." 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, April 17, 2010

kesenGalan Suami....

Pada suatu hari yg tenang..seorg suami sedang relaks sambil duduk membaca suratkhabar…..tiba-tiba dtg si isteri membawa tudung periuk….


PANG!!
….diketuknya atas kepala si suami…..si suami yg terpinga-pinga…..bertanya…..

“Aper hal ngan awak nih….kenapa awak ketuk kepala saya??”….si isteri pun menjawab….”nah! awak tengok nih….” sambil menunjukkan secebis kertas yg tertulis nama….’Mary’….si isteri tentula menyangka si suami mempunyai kekasih lain yg bernama Mary….dgn tenang si suami menjawab….ooo….itu nama kuda yg saya bertaruh
semalam…..namanya Mary…..”

si isteri pun agak puas hati dengan penjelasan suaminya..terus menyambung kerja di dapur…..

Selang seminggu berlaku indiden ketuk mengetuk… ketika itu si suami sedang rehat2 membaca suratkhabar seperti selalu…. 



PANG!!!

…. kali ini dengan lebih kuat lagi!….

si suami pun bertanya…. “aper hal plak awak ketuk kepala saya kali nih???” dengan selamba si isteri menjawab….”kuda awak telefon!!”…..

P/s: Lain kali nak tipu bini tu cariklah alasan yang lebih selamat…

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 15, 2010

APa BelaLAnG nak BUat KAlo Di beri Rm 100...

klik gmbr utk ke blog Lelaki ini...

Terpanggil belalang untuk menyertai pertandingan ini... (hello.. hello)...
sbb apa?? ntah... sbb hadiah die menarik n sbb entri die sng je... kan en LElaki??? xcyer.. tgklah.hhehhe
apa yg bllg nk buat kalo dpt rm100????

nie yg konfius nie.. pecah urat kapla da nk pkr apa bllg nk buat kalo dpt rm100...
sampaikan medula oblongata kata kt otak.."dah2 la berpikir... sakit aku nie.. sengal2 da urat suma nie.. kang biol lak!"

ok. mengarut mana ada otak ckp bhs manusia!!! menipu sgt!!!
contoh x baik!!!

ok.. terus ke tajuk utama.. bllg nk buat apa kalo dpt rm100????
selalu kalo org bg bllg rm0.20... bllg beli eskrem... best...sbb bllg suka eskrem! =)
oh.. kalo bllg dpt rm100... bllg nk pecahkan2 kepada duit rm10 kpd 10 keping...
sbb nnti bllg dpt 10 benda... hahha
bijak x??? bijak bukan??? itulah die khasiat minum susu lembu dutchlady! **tetibe

so..org len akan dpt 2 atau 3 brg ngan rm100.. bllg leh dpt 10!!!! muahahhahaa
so.. apa 10 brg tu???


  1. topup maxis rm10.00... hehe nk call buah hati katanya....
  2. topup celcom rm10.00 jugak... sian kt celcom.. jgn plih kasih.. top up 22
  3. makan KFC.... emmm snack plate.. bru rm9.85 kot.. heheh lbih tu... keep in change 
  4. beli VCD cter... hehe ok bllg tau salah kegiatan nie.. tp sekali nie je.. blh kan? =P
  5. beli jam kt pasar malam! yg harga rm10.. zaman skg nie jam 100 pun org ckp "alah..petaling street je!"
  6. beli aiskrim DOUBLE DUTCH yg bru tu... sedapnya... nyummmy
  7. Tgk wayang!!!! hehe.. ermm beli tiket gunakan kad pelajr... dpt half price..rm6.. n beli popcorn harga rm3 lebih.. air???? bwk air mineral sorok dlm beg.. hahahah ckup rm10!
  8. makan chicken Chop!!! ada satu tmpt tu bllg rekemen kan kt setapak.. chicken chop die rm8... die kasi 3 keping aym wa ckp lu.... fuiyohhhhh
  9. oh topup touch n go atau isi minyak... sila pilih satu je.. amount :rm10... ckup insyaAllah
  10. rm10 yg terakhir.. savingkan.. ari nie invest rm10.. esok menjadi rm100.. kemudian rm1000.. magic kan??? tp btul k nk saving rm10 yg terkahir tu???? saving dlm perut agaknya.. hahahh
jadi.. tu lah 10 benda yg bllg nk buat kalo dpt rm100 jikalau aku (kisah kaisara) menang !!! hoyehhhh
tapi kalo x mng.. bllg kene spend rm100 tuk buat 10 benda nie.. sbb di saat bllg tulis entri ni.. xpasal je air liur suma meleleh... mengidam pulak!!!!!!!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, April 11, 2010

silap nama daaaaaaa.......

Ini cerita yang berlaku beberapa tahun lepas. Dua sahabat, Dol dan
Man sedang pulang dari dari kerja pada pukul 2 pagi. Tayar motor
pancit pula di pertengahan jalan. Jadi, terpaksalah mereka sorong.
Sampai di satu simpang, Dol dan Man mengambil jalan pintas.
Mereka berdua sudah tahu bahawa dengan melalui jalan pintas, mereka akan menempuh sebuah perkuburan cinta. Seram juga dua orang jejaka ini tetapi sengaja sembunyikan ketakutan sambil membuat lawak.
Tiba-tiba...
 terdengar bunyi ketukan pada batu. Bulu roma Dol dan Man
mula menegak.
Kemudian nampaklah bayang-bayang orang sedang mengetuk sesuatu di sebuah kubur.
Rupa-rupanya seorang Cina tua sedang memahat batu kubur.
"Aiya apek, lu apa bikin kerja malam-malam? Bikin orang takut saja.
Esok siang buat la,"
kata si Dol marah. "Aiya, itu bodo punya olang aaa, gua punya nama pun talak betul
tulis,"
kata apek tersebut. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 09, 2010

Bllg suka BEN 10!!!!



(click gmbr tuk ke page beliau .... =)
ok... tu tajuk mengarut !!!

tajuk sebenarnya adalah SAYA MAHU DITERAJANG DITERJAH OLEH BEN ASHAARI kerana...

1. sbb bllg nk cri sedara mara dlm nie... ada ker???? xde kot...
hehe xdelah...
sbb bllg nk tmbh kenalan byk byk byk byk dlm nie.....

2. sbb abg BEn tu otai... so bllg nk suh die tgk bllg punya blog.. kasi komen skit.. cner???
blh kan? ;)

3. sbb.... bllg siyes amatur lg dlm blogging... actually nk letak gmbr kt sidebar pun x tau...
abang BEn.. ajarr!!! huhu =(

4. its an honour for me if Ben shaari willing to visit my page.. wah.. speaking katanya.. =P

5. last but not least.... sbb die best..... (macam iklan petronas tu) ekekekeke =P

So.. mcmana Bllg jumpa >>>>BEn asHAAri.. bllg da nmpk lama.. dlm Fb lg.. siap frens bagai.. hehe
cuma lately bru notice ada siri jelajah blog tu kan.. hehehe
so.. bllg mcm tertarik menarik ko mmg da boom la katakan...
mula2 nk join mmg shy2 cat.. tp nk lah try... cuba nasib katakan.. hehehe
lgpun byk yg bllg kene blajar pasal blogging nieh...

ok.. brp kali bllg update dlm shari??? ermm.. susah jugak soklan nie... plg koman pun kan.. sekali shari lah.. ngapdate ... sbb kekeringan dan ketandusan idea yg menduda spanjang masa... hehehe

bllg suka gak jengah blog abg ben tu sbb entri die best... heheh
oh part yg die hensem tu .. suma da tau kan.. hahaha ( kipas sketttt =p)
tp mmg suka lah dgr die mmbebel... mcm title blog die.. JAngan bagi aku membebel...
biarkan abg ben mmebebel.. sbb kalo abg ben stop mmbebel...
nnti mesti sunyi... hehehe

note to abg ben : nnti kalo melawat jgn lupa tinggalkan 20sen ek... heheh =P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 08, 2010

TidUr deNganku... atau MAti...

Seorang wanita cantik dan seksi terjatuh dari tingkat 80 sebuah bangunan.
Sampai jer di tingkat 70, seorang lelaki Inggeris berjaya menyambutnya.

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya..
Lelaki Inggeris : Sama², tapi anda harus membalas budi..
Wanita : Bagaimana?
Lelaki Inggeris : Tidur dengan aku....
Wanita : Tak guna, kau ingat aku pelacur?! Tidak!!
Lelaki Inggeris : Baiklah kalau begitu..
Lelaki Inggeris itu melepaskan semula wanita itu.

Di tingkat 50, seorg lelaki Perancis berjaya menyambut wanita itu.
Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya..
Lelaki Perancis : Sama², tapi anda harus membalas budi..
Wanita : Bagaimana?
Lelaki Perancis : Tidur dengan aku...
Wanita : Tak guna!! Aku tak mahu!
Lelaki Perancis : Kalau begitu, tak guna aku selamatkan kamu..

Lelaki Perancis itu melepaskan semula wanita itu. Dari tingkat 50, 40.. dan 30, tidak ada sesiapa pun yang dapat menangkap wanita itu.Wanita itu mula ketakutan dan berharap, jika ada orang yang menyelamatkannya, dia tidak lagi kisah jika terpaksa tidur dengan orang tersebut.

Akhirnya di tingkat 20, seorang lelaki Arab berjaya menyambut wanita itu.
Belum sempat lelaki Arab itu bersuara, wanita itu terlebih dahulu berkata-kata..

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya.. Sebagai membalas jasa, saya akan tidur dengan anda..
Lelaki Arab : Astaghfirullah..
(lalu melepaskan semula wanita itu kerana terkejut..)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, April 05, 2010

FacebOOK je.....



Xde apa nk cter... just nak ngapdate je blog nie...

arghh!!!! exam around the corner... xleh nk men2 lagi... hish2... stop suma daily aktiviti seperti :
facebook.... facebook.. facebook... dan facebook...
gila kentang!!!!
hidup belalang ngan facebook..mmg rapat giler... tangan rase gatal je kalo x bukak fb nie.. hoyehhhh!!!!

kalo nk kater peribhasa... macm isi ngan kuku...
macam aur ngan tebing...
macam anu dlm botol!!! **tetibe
tp tetap terbaik David Teoh punya ucapan mlm tadi kt ABP.. siyes mmg x paham satu benda!!!!

oh... so.. kalo2 blog nie jarang update.. paham2 jelah... lgpun suma tgh exam kan.. masuk mana2 blog pun suma entri periksa je.. tensen2 je.. x stadi lg...
heheh.. bllg jenis org last minute lor... korang lak???

JADI... mulai mlm nie.. bllg kene stay up until pagi tuk stadi n stadi n stadi n stadi...
gigih katanya...
takot hangat2 taik ayam je... tu mata nie kene kasi die punya power up skit.. blh nie.. insyaAllah...

so.. in a mean time.. take care kengkawan.. hehe
yg ada exam jugak tu.. gud luck to all of u... =)

dlm sibuk menelaah bagai nie.. tertanya2 kenapa aku nk buat innity x menjadi2???
geyam je!!!!!





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, April 04, 2010

Kisah Budin & kucing ajaib




Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu.

Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi, Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela seekor kucing siam.

Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya. Apa tidaknya, Gayah lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya. Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok berbanding dengan dirinya.



Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaan ini, Budin membuat rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya dan hidup isterinya, Gayah. Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin.

Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi, Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalam karung beras Mehsuri. Tanpa berlengah terus merempit motor kapcainya sehingga jauh dari rumahnya , lebih kurang 10 kami lalu dihumbanlah si Tompok tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan siulan mengikut rentah lagu "Cindai" nyanyian Siti Nurhaliza.

Tapi, kegembiraan hanyalah sementara bila tiba di rumah si Tompok dengan sombong bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan Budin. Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Besoknya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh dibawa si Tompok, 20 kami dari rumahnya. Tetapi seperti semalam Tompok berjaya mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja, alang-alang peluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lenggan.

Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lagi jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semual jalan ditempuh, sekijap ke kiri, sikijap ke kanan, yang lurus, yang bengkok, segala kona, segala selekoh habis dirempitnya dan akhirnya si Tompok dibuang begitu sahaja.

Selang berapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.

Budin: Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuh suspen lagi berdebar-debar...

Gayah: Ada, ada dekat depan pintu tu ha, Kenapa? tanya Gayah keheranan.

Budin: Panggil dia! herdik Budin dengan nada yang tinggi...

Gayah: Kenapa? tanya Gayah lagi.

Budin. Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni...!!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...