There was an error in this gadget

Sunday, October 31, 2010

"1st GA dr NUSHA"

Ari nie lepak-lepaks aja.... wah... mcm best pulak bila lepak2 kt umh dok blogwalking sana sini..:)
saja dok blogwalking sana sni... hehe...
Jeles ngan sorang blogger nie... dia p KAshmir.. WOW! bllg da lama nk p kashmir.. tatau knp...
sapa blogger tu? hehe si CIk tarO nie ha... eventhough gmbr mls nk edit, tp ttp lawa... hehe..

********************************
ok.. entri tuk cik NUsya... lately bllg mmg suka join contest mentest nie.. seronok! hehehe
syarat2 cik nusya sng je. x susah..:)

1. kene follow cik nusya...
tudia... nmpk belalang kt situ??? di kalangan gadis2 shaja.. weeee~ :P

2. mesti postkan entry dgn tajuk "1st GA dr NUSHA" , letak GA monyet tu dan linkkan kpd die okay!!
3. ltak kt sidebar... pun dah...
4. ok da gtau cik nuysa jugak...
5. tag at least 2!.... ok.. sbb entri nie ada ciktaro... bllg tag ciktaro... dengan?
ermmm... bllg tag cik mimie candy! hoyeh...!!! :)
korang2 yg kene tag..cpt skit.. ari nie last day..jommmmmm 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, October 30, 2010

MInum Air dari kemaLuan....(EGBB)

[update] belalang mempetaruhkan entri nie bukan sbb bllg kaki lucah yerrr
tp sbb bllg tahu ramai yg tgk entri nie.. ekekeke * eleh xnk mengaku! :P
bllg masuk satu kontest nie.. JOM JOIN EGBB < klik pada link :)
sapa yg join.. jom sng je.. klik kt gmbr bwh nie tuk trus ke entri die...




oh bllg tag 3 orang. : EDY.... BLLG kunYIT.. dan CIK TOMATO...
cpt skit esok last! :P

************ 

Dipercayai ini kat indon ni...tp x pasti area mane..
kot batu tue ada sejarah lampau2..mana la tau kot sepasang kekasih kena sumpah ka..,melekat ka apa ka..
jgn telampau pecaya sgt...
 
orang-orang sekitar percaya bahwa air yang keluar dari batu yang berbentuk kelamin itu boleh memudahkan untuk mendapatkan jodoh atau keturunan...
bahkan pengunjung yang datang kesitu tak segan-segan untuk langsung meminum air yang keluar tanpa proses apa2... 

 batu yang menyerupai kemaluan perempuan

batu yang menyerupai kemaluan lelaki...

besebelahan sahaja 22 "kemaluan" nie...

p/s : erk.... sekali pandang je ok.. kalo da terkelip .. jgn pndg lg.. DOSA!!! :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Pelik Pelik....

Hmmm pelik? apa yg pelik?

kalo korang rasa LAdy Gaga tu manusia pelik... sbb die dok pakai bju 100% dari daging...
mmg die pelik.!!!

atau korang rasa seorang wanita diceraikan kerana buah tomato tu pelik?? mmg pelik??

atau juga korang tgk pokok pisang nie kt bwh nie... mmg pelik kan?? buah die kaki hujung kepala smpai hujung kaki... kau ada? :P


atau pun korang tgk lobak nie.. mmg aneh... aneh ngan pelik sama kan? 

tp yg paling pelik adalah bllg... knp bllg ada kt dpn laptop di tengah2 hari sabtu hapdate blog?
peliknyeeeeeee .... ekekekeek ! :P

nota kaki : xde apa yg pelik pun.. entri nie yg pelik sebenarnya...:P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, October 29, 2010

MALu tahap Cipan!!!!

ALI baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isterinya.
Mereka duduk berdua sahaja sebab masih belum dikurniakan anak. Ali ni ada
satu kegemaran - iaitu makan telur rebus. Ali sendiri pun tak tahu kenapa dia
suka sangat makan telur rebus, mungkin sedap agaknya. Sebelum dia
kahwin, dia memang gila sesangat ngan telur rebus. Pagi petang siang malam
asyikkk makan telur rebus.Tapi sejak dia kahwin,dia terpaksalah berkorban,
iaitu dengan meninggalkan tabiat dia tu. Lama juga dia dah tak
pekena telur rebus ni.. sebab setiap hari orang rumah Ali masak
sedap-sedap. .

So dia dah tak kisah lagilah pasal telor rebus ... Ceritanya bermula
begini... satu hari masa ali balik dari kerja,
tiba-tiba kereta ali rosak.. ali pun tipon bini dia ........katakan yg dia akan
balik lambat sebab kena menapak. Sebab kelaparan  Ali pun
singgah la satu kedai makan tu.. ada telur rebus lah.. ali pun makan

nasi dengan telur rebus.. lepas tu ali order lagi 3 biji telur rebus
untuk diratah. Sebelum balik ali bungkus lagi 10 biji telur
rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah
ali rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama
tak pekena telur rebus. Sebelum ali masuk kerumah, isteri ali tiba-tiba
cakap dia ada 'surprise' untuk ali malam ni. Dia suruh ali tutup
mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepala ali. Dan
dipimpinnya aku sampai ke meja makan Ali didudukan dikerusi dan
isteri ali  pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Ali pulak
terasa nak pergi toilet sebab perut dah mula buat hal, tapi malaslah nak
spoilkan 'surprise' isteri dia tu. so Ali  pun tahan ler... Tetiba telefon
berbunyi, isteri ali  pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance la, ali pun
melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya...
bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah Ali da bedal
tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aLi pun angkat sebelah punggung dan
lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap
beb.. dia sendiri pun tak tahan baunya... Ali kipas pakai tangan
kasi kurang sikit bau dia... bau telur tembelang... .........
Tetiba aLi dengar bunyi telefon berdering lagi... "hai lamanya
tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni na
k tahu surprise dia ni." kata Ali dlm hati.

Ali terasa nak kentut lagi lah, kali ni memang ali rasa power punyalah..
Jadi, Ali kumpul dulu kasi padu.. lepastu dia bangun, tonggeng sikit dan
lepaskan angin taufan tu...
PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar
sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan Ali bau dia power
gila.. dia sendiri tutup hidung.. rasa bau tu ada sikit-sikit macam
bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan tu.. sambil tu dia
sebut 'ahhhh....lega. ..'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu
hilang.. Lepas tu isteri aLi kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu
dia kata
'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh Ali buka
kain penutup mata aku.. laaa birthday Ali rupanya hari ni le... camne boleh
lupa ni. Ali buka le kain penutup mata tu.. mulut die terus
melopong... ALAMAK!!! Benda pertama yang Ali lihat.. muka merah padam bapak dan
mak mertua Ali, adik ipar dia 2 orang, duduk keliling
meja makan. Bos Ali dengan jiran sebelah rumah rumah Ali pun ada!!. ?
jadi aLI nie nak cover malu, dia tanya ler kat pak mertua dia. "dah
lama ke pak sampai?"
.Dan pak mertua Ali pun jawab dengan nada sinis....... .
!! Dah lama.....Sebelum kentut ko yang pertama lagi!!'.: 

sekian....HABIH.....(^_^)
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

" CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly "


Entri nie khas tuk EDY....
saja je bllg tunggu last2 minute buat entri nie....( bllg mmg org last minute)

syarat2 yg EDY nk sume bllg da ikut...
jadi followers? >>> bllg selalu je "menyemak" dlm page edy.. ekekekek :P

buat link kat banner tu?? pun dah... x caye klik ah!

tajuk entri pun ... copy sebijik2... mls nk taip.. so xde kebarangkalian tajuk enri silap.. hahahha :P

n last but not least.. upload SATU gmbr konvo...
WATTTT???? satu je??? alohhhhhh.....

tp xpelah... sbb tuan tanah kedaung da ckp mcm tu.. bllg ikutkan je.. satg die murka.. xpasal kene pancung..! :P

22 November 2008 -  Diploma in Banking

bllg plih gmbr nie sbb bllg suka background die...
background sume candid... xde sorg pun yg pandang kamera selain kami ber3..
n then.. susunan cawan kiri kanan tu sgt lawa...
haha.. bllg mmg artistik orgnya.. maaf pada siapa yg x paham knp gmbr nie unik :)

satu perkara yg bllg x blh lupa adalah.. caller tu slh sbut nama bllg... 
pelik sgt.. pertama kali bllg dgr nama tu! smpai bila2 bllg akan ingat nama tu...
bila d pkrkan blik.. tu sume memori..
alhamdulillah Grad jugak akhirnya....

oh.. tag!! bllg nk tag sapa ek...bllg tag :
neesya....hayati.. cik tom.. bllg kunyit.. apiih... dan cikyam..:)
jom ramai2 memeriah kan dunia blogging !

nota kaki : looking foward to degree's convocation next year! hoyehhhhh 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, October 28, 2010

BEWARE!!! entri LUCAH!!.

Bllg pergi meyinngah bwk kuih seri muka tuk cik tom tadi... yelah.. mana ada org dtg umh orang tangan kosong kan? x beradab namanya tu.. cik tom ada dpt kuih tu?
bapak bilang.. kalo x dpt... pendek umur... hahaha.. gurau je cik tom! :P

okeh.. cik tom dok cter pasal kekura die.. kemain ciktom!
ckp pasal kura2 nie..bllg teringat ada satu mamat sengal dok pos satu video tu dlm FB pasal persetubuhan kura2...okeh.. mmg lucah! siyes lucah..

nie video die kt bwh nie.. tp lucah mcmane pun.. xde la nmpk keris di awangan dan bunga rafflesia kan?
cume bllg kelakar bunyi die...
so.. sapa2 yg nk tgk tu. sila.... sapa yg xnk tgk tu.. pun tape...



ok.. biasa saja kan? cume bunyi nye agak pornografi keterlaluan disitu...
rasanya2 tu mmg bnyi sndri atau org edit video tu?

p/s :agak2 sapa mamat sengal tu???? 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, October 27, 2010

SoTOng Goreng PAuL...

Kenal Paul si octopus tu????

mulanya bllg xnk buat entri pasal si PAul nie... yelah.. die nie Nak carasss  ptong line bllg ... nk jadi tukang tilik jugak.. hangin lah belalang.. nsb baik pak bllg xtau.. kalo x..


Berdasarkan dari sumber2 yg dipercayai.. hri nie Sotong Paul tu da pergi meningalkan dunia fatamorgana nie buat selamanya... bukan sbb lemas dlm air yerr... kene goreng pun x.. tp mmg da ckup masa die...
sotong kurita mcm paul tu mmg blh hidup selama 2 tahun je... mana bllg tau?
mstilah bllg tau sbb bllg ada pakcik google! XD
lgpun pekerja dr agensi hidupan dah sahkan mmg jangka hayat sotong kurita adalah 2 tahun..
si PAul nie pun umur die 2tahun setengah.. panjang setengah tahun! :P

Peminat2 Sotong PAul jgn sedih ok.. setiap yang hidup pasti akan pergi..
perbanyakan amalan dan sedekahkan... erk! < Lupa lak.. sotong je.. emo lebih!.

okeh... smoga Paul sentiasa bersemadi di hati peminat2 nya....katanya femes nie kt SPain...
agak2nya kt spain mesti xleh makan "sotong celup tepung" kan?
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, October 25, 2010

BelalangFunFact!


Ladies..... BEWARE!!!! hehehe :P

Alkisah : benda ni bllg dpt time bllg praktikal dlu.. 
officemates yg wanita dorg bg email kat kaum2 depa je... yg bllg x tahan tu.. xnk send kt bllg sekali.. haha...
dlm email asal.. dorg tulis.."cmnie kene berjaga2 lor.."
hahaha.. last2 sekali bllg nmpk! dan email ini pun tersebar.... 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, October 24, 2010

Don't ever complain about your job

Jangan sesekali komplen pasal kerja anda. Tak kira susah ke, boring ke,
benci ke, dsbnya. Tahukah anda betapa masyarakat di luar
sana sanggup bekerja dengan membuat
kerja yang kadang2 tak masuk akal?

Lihat gambar dibawah !!














Kalau tak sanggup, lupakanlah niat anda untuk cari kerja lain. Lebih2
lagi bila ekonomi dunia dalam kegawatan ni!

Jangan terlalu memilih pekerjaan anda yea....
Grab all the chances or opportunity yg ade....
Gain a LOt of experiences before you achieve Your Dreams
so that u will be ready to fall and have the gut to face the failure....




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, October 22, 2010

JeNIS kereta MengIkut UMur...


Suma manusia nk naik kenderaan... kereta kek, lrt kek, bas kek, apaan saja sihh....
ya iya lah... motorcar nya kini ckup hebat sihhh...
jadi kita liat kenderaan ikutin peringkat umurnyaaaaaaa :P

Peringkat 1 (4 bulan hingga 9 bulan - mengikut kesesuaian)

kereta tolak (stroller)

Peringkat 2 (9 bulan hingga 3 tahun mengikut jumlah pengisian )

baby walker

Peringkat 3 (3 tahun hingga 7 tahun mengikut kehendak)

 keta mainan

Peringkat 4 (7 tahun hingga 12 tahun mengikut kemahuan)

 kete mainan biasa2 je...

Peringkat 5 (12 tahun hingga 19 tahun mengikut kemampuan)

 kete control berjenama skit...

Peringkat 6 ( 19 tahun hingga 50 tahun mengikut ketebalan poket)

keta mini...keta sport...MPV. ,SUV..sedan

Peringkat 7 (50 tahun ke atas mengikut keperluan)

kete berkerusi roda

Peringkat akhir.....pabila tiba masanya

keta jenazah

p/s : pilihannya... mana satu sihhhhh??? :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, October 21, 2010

Kaki Tipooo cHEnta~

Sume org ada akaun2 laman social ni kan...
Fb.... myspace.. frendster( ada lg ke org pakai?).. tagged.. n mcm2 lagilah..
jenuh nk list satu persatu...

setiap hari akan ada je kenalan2 bru dlm laman2 nie... hehe
terpulang bagaimana korang mengayat awek/ balak tu la.. heeeee :P
flirt sana flirt sini... hehe.. pandai makan pndai la simpan.. janji x kantoi kan?? :P
bllg bg tips kalo da terkantoi.. korang jwb mcm nie je...
"well baby.. it's love game..
don't hate the player , just hate the game" 

bila da kenal2... ajak jumpe... oklah kan.. kata nk knal.... dr mata turun ke hati.. cewahhhh~
ada kes yg bila si A sanggup datang awal 15 minit ke tmpat yg di janjikan semata2 nk tgk dlu si B nie cmne...
in case kalo x ok.. x berkenan di mata... blh la si A nie cabuttsssss larik....
kejam bukan???

ada pulak kes yang cakap x serupa bikin... janji nk pakai bju cenggini... buat rmbut cmnie...
tp saje je buat style lain supaya sng nk lari kalo2 org tu x menepati citarasa asli die...

ada juga yg bwk member lain... infact, bwk bf trus... hahaha
yg nie... tak tau lah nk ckp apa... mmg kekok giler giler giler lah....
sbb si A yg x bersedia nie x bwk partner die.. si B nie da siap2 bwk Partner die in case kalo2 die bosan ngan si A.. blh la die layan partner die.. pun kejam kan?

apa2 pun caranya ... pandai2 korang kt lua sana tu... jgn cpt percayakan orang yg baru kenal... blh juga dikategorikan sebagai strangers!!!
kang kene pukau ka, samun ka, rogol ka, rompak ka, dan mcm2 lg ka... cmne??/
manusia nie.. Rambut je sama hitam,. hati lain2..... tu pun kalo masih ada hati dan perasan...
kalo die non-adooooo?????
lu pikirlah sndri! :P

jadi nasihat tok... pandai2 la anak2 yea dilua sana tu.. jgn mudah2 percaya kt orang...berjaga-jaga!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

OLD town lagi?~

okeh.. aku da addicted ngan OLDtown... sikit2 nk melepak kt oldtown... skit2 oldtown ok... siyes x tau knp..
cuma aku rasa tmpt yg seswai nk buat kerja adalah oldtown...
mayb aku ni suka tmpat2 yg classic skit... n tenteram... the surrondings make me feel
comfortable n easy...

dok siapkan my final year report... dengan xde ilmu di dada... baru merangkak2 blaja nk menggunakan software SPSS tu.. adeh! sgt2 menyesal dlu x tumpukan sepnuh perhatian dlm kelas.. huhu~
orang ckp..
"Ramai orang gile sbb stadi... hahaha... stuju????"


so gmbr2 nie mmg da thp giles da sbnanya... dr niat nk blaja.. trus meroyan.. pling meroyan si yana lah.. hahahah... die yg on cam laptop n ajak bergmbr2 bukan... hahah~ :P

tahap kewarasan : normal....

tahap kewarasan : 30 % gila....

tahap kewarasan : 70% sewel...

mana 100% gile??? xde sbb pastu makanan kami smpai n trus normal blik.. hehehe...
apapun.. mgu leps mmg byk giles lepaking kt oldtown! :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, October 13, 2010

kerenah budak sekolah dlm lrt...

Tadi p makan kt OLDtown bangsar....
oh... lama x makan situ... kaki katak??? issue lapuk ah... hahahah~


*blh sign up jadi duta oldtown x??? old je?? cisssssss

lps makan trus blik umh... biasalah anak soleh kan.. x merayau mana2...
dlm lrt  ramai budak2 sekolah.. lah.. rupanya depa sume bru blik...
kebetulan dpn aku ada 2 orang budak sekolah nie..
nk kate sek men, slua die kaler biru.. 
kalo seluar kaler blue.. means sekolah rendah kan???

hmm.. 2 orang budak nie.. berborak punya lah kuat...sat g bila aku pandang.. tau malu..
dok keh keh..oh budak laki ..
aku dgr je apa yg depa nie ckp... fulamak..
ckp hebat...



si kecik : weh.. jom ah p tgk wayang nak!!! bosan ah blik umh.. xde mende..

si besar : ahh... mls ah hr nie.. sok lah... orait?

si kecik : pesal lak.. hr nie ah.. ada cter best.. magika... ajak abg nie!  ( xpasal aku kene ok!)

si besar : esok lah ok??? ari ni blik umh lu.... x bwk bju sume...

si kecik : ok2... eh hutang aku rm3 ko x byr lg!!!!

si besar : ko pun hutang aku gak!!! tolak dr situ jeh...


mmg aku thn gelak tgk budak2 nie... depa dok2 main2.. bila nmpk aku dok usha.. depa malu.. haha
yg buat aku kejut skit.. budak kecik tu pakai blackberry.. cayalah dik!! hehehe

tp dorg x jadi tgk wayang.. dorg blik umh dlu... bguslah... dgn bju sekolah nk p tgk.. cm lah lepas.. lepas ker?


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, October 09, 2010

Vacancy kt MIDVAlley...



Weekend nie stat dr 8 - 10 OCt 2010 kat MIDValley ada Malaysian career & Training Fair...
sesuai la utk orang yg menganggur, bru nk cari keje..tukr keje lain..  fresh graduates! < thats me...
ada juga yang saja2 nk memenuhkan korum... 


so.. tadi p sana ... plan nk p awal... kalo blh lg awal sblm MID bukak!!!
sbb 

nk dptkan bebear nie!!! kiut bukan?? mcm sy...! hahahah :P

tapi sbb mmber sorang bleh die amik tren kul 10, x pasal je terlepas .. sbb sehari hanya 50 bears je for early birds!!! xpelah.. xde rezeki... sighh~
(jana! i hate u.. u owe me JObstreet bebear!) :P

so dlm kul 10.30 dah smpai sana.. terus ke fair tu .. whoa.. 
orang da ramai da....!!!!
then first booth p adalah DELL... die mintak resume ! i mean hardcopy one!!!

DAMN!!
mmg x print satu pun cuma bwk resume dlm pendrive je!!! 
cheq tertipu.. sbb officemates kate x yah print resume!! skg zaman teknologi..sume pakai email n softcopy je.. lgpun dlm jobstreet da upload resume!
 hampeh btul!
bak kata yana.. mencikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

so kua blik.. cari kedai photostat...
kedai photostat pun satu hal .. photostat 20 kpg resume die cas Rm 54.20...
giles la cik kak.. untung besar kan!!!
bESARRRR pUNYAAAAAA

this is my first time .. so then agak bermacam2 ragam n kerenah la jadi..
but okla experience... da tau DO n DONTS kalo nk p fair yg cmnie...
haish!!! 
hopefully ada lah company yang panggil tuk d interbiu!!! wish me luck...

as for JAna, YAna, SApik and GF, saba..korang pun GUdluck ok!
yang lain2 juga yg p sana tadi.. hehe :)

* gmbr xde sbb sibuk sgt nk bg resume.. xde masa nk amik gmbr..
i have a mission to accomplish! :P



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, October 03, 2010

Parking bongok ke orangnya????

semalam p MIdvalley... hoyeh!!! consider myself is not social murder anymore...
then borak dlm kete x hingat smpaikan jalan msk ke MId bleh terlepas 3 kali!!!
da park kete..trus klua menonong msuk ke The gardens.. sbb prkg kt situ..

bila da nk blik mlm tu... sudah!!! x jumpa kete park kat mana.. aiseh.. mmg damn!!!!
bongok bongok bongok.....!!!!
bllg ngan member ( 2 orang) je.. cari merata2 tp xde arah.. mcm org gila.. suma org tgk kami..
yalah sbb da kul 10 lbh.. mid pun da nk tutp...

almost 1 jam abiskan masa cari kete bertuah tu! peluh?? x usah ckplah.. merembes katanya! :P
mintak tlg pakguard pun cam hampeh... security guard kt kaunter tu blh main2 walkie talkie dlu yea...bongok bongok bongok!!! 
mcm bebudak .. rasa nk lempaq ngan ayaq batu je!!!

last2 sbb otak bllg nie ada ingtan memori yg kuat... kami temui juga kete itu.. alhamdulillah...

moral of the story : lenkali amik gmbr.. atau catit kt mana parking...!!! 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...