There was an error in this gadget

Friday, December 31, 2010

WELCOME 2011...!!!

Sikit lg je 2010 akan berakhir....
2011 pulak akan menjelma...
apa yang berlaku sepanjang tahun 2010....
xkan aku lupakan.. 
pahit, manis, suka, duka, riang, tawa, senyum, tangis...... setiap darinya ada kisah yang tersendiri...

..............................................................................
demmit!!!! motip nak emo? hahahaahahah....
da nk smbut tahun baru nk emo2 lak....
rilekkkk sudehhh...
happi sikit...
im looking foward to 2011...
eager to start!!!
dunno why but i can feel something is there!!!

apapun... Selamat Tahun baru untuk SEmua!!!!!
ambil apa yang baik berlaku pada tahun 2010....
bawakan kepada 2011...
yang buruk biarkan ia mejadi sejarah.....
supaya x di ulangi di tahun hadapan......

oh... happi new year song for all of u ....=>

"semalam adalah sejarah, hari ini adalah realiti dan esok adalah fantasi"

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

MOhD AZam b bahaRu din....

[ENTRI LAMA : nnti ad buat yg baru..... ;D ]

ha... korang kenal x mohd azam b baharudin nie??? sape kenal??? sape kenal ???
tekalah... kalo btul belalang bg korang ....... 20sen la... ape lagi.. hehe =P

ermm ok.. suma x kenal la nie sapa mohd azam b baharudin nie...
xceli(actuallY) mohd azam b baharudin nie adalah nama panjang kepada AZAM BARU....
hahahaha =D


hri nie.. dah masuk 7 hb JAnuari 2010... dan for sure.. belalang rase kamu2 smua da ada azam bru kan.. hehe
jadi.. belalang nk tnya.. apakah azam baru kamu semua....
x kiralah apa pun azam bru korang mcm : ( seperti di bawah )

"Saya nk DEKAN semester nie....."

atau juga...

"Saya nk KURUS la tahun nie "

atau pun...

"Saya nak bykkan amal taun nie "

boleh juga....

" SAYa nk kurangkan shoPPing tahUN nie....

atau pulak...

" SELAMAT JALAN DUNIA PONDAN!!!!" ...............erk!!!! =P

apa pun azam korg suma tahun nie.. bllg doakan semoga korang akan berjaya mendapatkannya...
apa pula AZAm belalang tahun nie.. hehe
adelah~~~~~ mane leh gtau.. hihi
ermm oklah.. eh dah KUl 2 lebih la... Bllg kene tdo.. esok ada Rutin harian nk buat...
ok guys... SELAMAT TAHUN BARU>>> walaupon lmbt.. kira ok la kan.. dr xde =P
babai.. salam... peace =)




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, December 30, 2010

dari lemak jadi Breast....

kawan aku bg satu video nie....
hahaa.. kelakar...
nk share ngan korang...
sekadar hiburan... di petang hari..

p/s : kalo btul2 jadi... msti sume org xde lemak.. n x de isu nasi lemak 50sen :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Khairul Fahmi ....

kenal nama atas tu????

kalo x kenal...
dah tgk mamat nie mesti kenal...

femes dah skg nie die nie...
blh dikatakan hero malaya sekarang nie..
ramai aweks2 berebut skg nie...
tp aku xnk cerita pasal die...
hehe..
cerita pasal awek die... 

sekali tgk.. cute....
tp bila lama2 tgk... manis lah!!!!
bila dengan makeup... cun pulak!!!
oh .. comel jugak...
hahaha.. sejam aku bc kisah dia ngan si fahmi tu...
sweet jugaklah...
nk tgk blog die???
sila2.... klik sini.... AImee 

semua cerita ada kt sana... cmme die jumpa fahmi... n x sangka die nie
uitm machang pnya student...
aimee... either u r my senior or my junior.... i dunno.. tp
kita sekolej!!! hahahaha * wink!!!!



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

10 Perkara yang BOleh MERIMASKAN lelaki...

UPDATE : saja naikkan balik entri.. nk dengar pendapat new followers... 

Entri nombor kembali... dlu belalang ada buat entri pasal 10 jenis wanita yang mudah di reject oleh lelaki... hahaha
ingat lg? kalo x ingat.. sila klik sini ...



kali nie nk buat entri pasal 10 perkara yg boleh merimaskan lelaki.. gila lama entri nie dlm draft.. susah nk mencari 10 points.. sumenya from my view of point.. sapa yg x setuju tu bllg mintak maap yeerrrr :)

1. Call......
~> Call first ranking tu... bg aku lah... Bg aku yerr.. setiap masa nk call.. hmm.. agak merimaskan... call pun bukan sebab emergency ker apa ke.. just nk ckap.."awak, kita dah nk tdo dah.... nunyte bb"..... 
paling2 pantang lelaki kene kacau bila time tgk bola... atau tgh bz gila2... time tulah gegurl blh plak nk meroyan call mintak manja2... mmg nk kene ayat pedas smpai ke tulang itam lah gamaknya...
lelaki nie walaupun diam je.. sekali da buka mulut... heh!.... awas gurl!

2. Reports....
~> yang nie... bg aku mmg x bleh blah.... setiap masa nk kene report kt mana, buat apa, dengan sapa.....
duhhh.... bleh mati cmnie.. baik lelaki atau perempuan la.. mana2 lah...
bg aku.. kalo da bercinta tapi xde kesetiaan dan kepercayaan.. apa gunanya kan? hmmm...
report mereport nie adalah langkah awal kepada queen control!... pergh.. takot!!!!

3. BErkepit....
~> hahaha.. yang nie... ntah la.. ada yg suka.. ada yg x...tp bg aku la kan.. xperlu kot nk berkepit setiap masa 24/7 ... kalo da xleh nk berenggang tu.. thats mean da nk kene kawen tu... hehe...
bahaya berkepit2 nie.. kang jadi lain pulak... sometimes nk manja2 oklah kot... setiap masa... rimas la cik kak..:P

4. MAlu x Bertempat....
~> malu x bertempat nie mcam gadis2 ala sopan cmtuh... nk makan pun malu.. nk cakap pun malu... nk pandang pun malu.. hahaha.. so sweet! sweet ker?? mula2 oklah... tp kalo da sebulan kenal.. masih nk malu2... nak kene duku? hahahhaha.....
oh... malu pun berpada2 jugak.. jgn smpai xmalu... smpai nnti buat video comolot kt bukit bintang metion KLcc then bangga ... cool ker?

5. Perfectionist....
~> heh... sapa xnk awek yg jaga dari kepala smpai kaki kan? heheh.. aku pon nak!!! suka lg... kalah mak aku.. jaga pakai minum... tp kalo yg perfectionist nie susah sikit lah.. adeiiiii... kematu bontot nk tgu die dok belek satu2 benda.. perfect ke x... kene ke x.... buat apa pun kene perfect.... kira mcm ada rule la dlm setiap perkara... sometimes we have to break the rule to have fun... kan? setuju?/??

6.MUdah panic n BLur... gelabah...
~> yang nie... aku pon x suka.... dlm keadaan yg genting.. nak2 dpt awek yg gelabah n panic... mau btmbh2 stress kot...!!! ada satu kisah.... dlm lif nie... ada lah dlm 4 5 orang... tibe2 lif nie stuck... n ada sorang pempuan nie. ya Allah... die menggelabah... smbil meracau mcm org hilang akal.. last2 kene tmpar ngan sorg laki... laki tu ckp "calm urself,  i dunt want to end up die here with u"...

7. Bleter n bebel....
~> demmmm!!! 2 B yg aku mmg x suka... n aku rasa mana2 laki pun x suka kan... yela.. suka ke kene beleter ngan bebel x tentu pasal.. kalo mmg slh.. tadah jelah kan.. nie setiap masa je  beleter n membebel..
mulut tu kumat kamit mcm baca mantera.. hahahaha.... tp kekadang comei gak kan...
but apapun.. jgnlah over.. setuju?

8. Manja yang over...
~> perghh.. sapa yg x suka gurl manja... cair kottttttttt~ tp kalo tergedik2 sangat tu... hehe..sorilah.. rasa rimas n geli2 pulak... eh. geli2 bestlah.. hahahahaha
xdelah.. manja yang semulajadi ngan yg dibuat2 nie blh nmpk kot... kalo mmg sifat die manja.. so xyah nk buat mmg nmpk manja... tp kalo yg buat2 nie.. tergedik2 mcm nk makan terajang je tgk... siyes menyampah!

8 je bllg dpt pkir... hahahah... lg 2 tu da mati akal da.. tatau apa... sapa yg ada lg 2 benda yg merimaskan blh la kongsi ngan bllg ok.. hehe
oh untuk kaum hawa... bukan nk mengherdik.. atau mencaci.. cuma sekadar berkongsi pandangan.. harap tiada yg terasa.. ^_^

nota kaki : ada ke 8 perkara yg merimaskan perempuan oleh lelaki? :P
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

MALAYSIA JUARA AFF SUZUKI 2010...



ermmm.. xde apa nk ckp.. sume da tau cerita sebenar.. lgpun.. pics tell everything...^^

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

DDC top Follower award...


award nie di beri oleh Rahim Pandai...(pandai apa pun tatau :P)
  
tapi die bg award nie bukan tangan kosong je.. dengan buah tangan sekali...
ekekek.. ada soklan kene jwb..
entri nie khas tuk Rahim pandai..(ad da ckp ad akan buat kan? :-) )

1. berapa kali dah dtg blog http://ddczone.blogspot.com ???
- rasa nya masuk tadi adalah dlm 15- 20 kali... :)

2. blog paling best penh pergi?... byk lah.. blg yg ad selalu komen n follow tu.. sume best!!!

3. berapa lama nk update blog sendiri???
- x tentu... ikod mood juga... tp sehari mesti ada la updatenya..!!! :D

4. wallpaper yang pakai sekarang???
windows basic 7 je....

5. wallpaper yg upload nie tgk blik lawa x?
- hehe..act.. tu bukan wallpaper yg diupload.. kalo nk tgk btul2 wallpaper ad..
nie die..
ha... berserabut bukan?? haha.. that sticky post tulah wallpaper ad..
hehe.. wooo important woo... 
benda nie sbg reminder tuk ad.. yelah guna benda nie.. insyaAllah sumenya teratur.. tp kene
tulis la kan.. hehe... sbb hari2 tgk laptop.. so bila bukka je nmpk.. sng :D (soklan 6)

7. blog follower plg best..
banyak... tu yg depa follow tu sume best2.. hahaha... ad suka entri yg selamba :D

8. pendapat tntang ddc???
oklah.. xde serabut... tuan belog pun friendly :)

9. berikan sbb knp perlu dtg blog ad...???
datangla.. smpai hati x dtg.. kejap je.. bukannye lama pun  *wink ;P

10. tag 3 orang??? hehe.. ad tag sapa2 je yg nk amik.. hehe... ad x kisah.. x pilih kasih :P






always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

hu.. hu.. hu...

ARGHHHH!!!!
demmit...
bru nk join contest.. tp tarikh sume dah tutup
*hentak kepala kt dinding...
tulah..lembap sgt... tangguh lg.. kan da melepas...!!!!!



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, December 29, 2010

Spiderman wujud ker???

smlmkan AD ada cerita nek tren.. tibe2 tren break emergency... dlm kepala hotak pikiran nie dok pkr mcm cerita FInal destination...
my pren bila ad cerita kt die... die ckp tu mst scene spiderman gaduh ngan mr octopus... hahaha..
kira spiderman yg tahan keretapi tu... hahahah...
yang plg x tahan.. send gmbr kt bwh nie to me... hahahahah...~

agak2 kt mesia ada spiderman cmnie ker????




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

F.R.E.S.H.I.E

Ad kenal ramai blogger bru2 nie....
semuanya melalui shoutmix je.. hehehehe...
da mcm chatting pun ye jugak...
cume lmbt skit je bals...
selalu dgr.. ayun.. riha.. iema.. farah...far_east, cahaya...
awek2 la sume nie....
dgr pasal freshie... hahaha...
bila dengar perkataan freshie .. teringat cerita papadom!!!
melalui cter tu jugaklah ad tau makna freshie.. hahaha

masuk utube... carik video...
khas tuk my viewer!!!!



p/s : suka giler tgk scha.... oh.. scha....!!!!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

LOyar orang asli....

kawan aku nama mat minum kat satu warung orang asli kat pahang.. 
mat: pai bagi teh satu 
asli:siapp 
tiba-tiba kwn aku nampak seekor lalat kat dalam cawan teh tu..apalagi kwn aku tu komplen laaa 
mat: pai mari sini tengok dlm teh ni ada lalat...mcam mana ni...
asli tu jwb apa ALLO BANG BAYAR SATU RINGGIT TAKKAN MAU TARUK UDANG... 
bengang betul kwn aku tu.hahahaa




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, December 28, 2010

fUHHH... ALhamudillah...:D

ALHAOH akhirnya!!!!
Ad da tgk Kak LIMah balik kampung!!!!
oklah... so- so....
ada scene yang best... ada yang "bolehlah"~

tapi satu yg ad suka!!!!
"BUSIT" 
hahahahhaa...
ya Allah... ad yg mula2 gelak dlm panggung tu.. kwn kt sblh da siku dah..
"cover skit gelak ko tu"!!!hahahaha....
dah lah duduk seat dpn sekali...
sakit tengkuk ku!!!! 

then... tmnakn my pren carik umh sewa... 
dlm hujan yer... hari nie hujan sgt lebat....
oh.. da ad bash kuyup... achoo~

balik tadi... dlm tren.... tibe2 tren break emergency....
perghh.. seb bek dpt capai pemegang tu.. kalo x.. da hempap org sblh da...
then tren tu stop!!!
time nie... lgu yg tengah main kt ipod.. mcm dengar x dengar je...
orang sume da kalut da dlm tu.. masing2 muka da cuak da....
dlm pikiran ad nie.... 
terpikir takot kalo2 ada tren lain dtg n langgar tren kami dr blakg....n letupan yang kuat berlaku...
orang sume tercampak kesana sini...ada yang tersangkut kt tiang,, ada yg terseret..
ada yg tersepit kt tengah2 gerabak...time tu ad pikir cmne nk selamatkan diri sndri....
erk!!!! mmg terpikir time tu...
nie sume gara2 terpengaruh ngan cter FInal destination!!!
smpai cmtu sekali ad berfikir....!!!!

n x lama pastu... tren da ok..
fuhh lega... alhamdulillah.....:)
alhamdulillah... gmbr nie pakai kopiah... 


p/s : mudah terpengaruh dengan cerita pun x bgus juga kan????

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

ORang GILER!!!!

Seramai 26 orang gila dari malaysia telah dibawa ke amerika untuk brjumpa dgan d0ktor pakar.. Mereka semua telah dbawa dgan sebuah kapal terbang yg besar...






Nak dijadikan cerita,sewaktu dalam perjalanan,mereka teramatlah bising nye,kecoh bt0l,bese la..kalu da same2 gila,ada je mende bodoh dorg wat. So,kbisingan dorang ni tlah mbuatkan captain pilot marah.. Lalu,cptain pilot ni telah menyuruh co pilot untk mlihat apa yg brlaku di belakang. 
Apabila saja co pilot melihat apa yg brlaku,trkejut beruk la co pilot bila melihat orang2 gila tsebut sdang brmain bola sepak di belakang...MU vs Chealsea kata org gila 2... 


Co pilot 2 apa lg ,marah la. Hoii gila!tak boleh main bola dalam kapal terbang!! 
Stelah dimarahi,terdiam la semuanya.terkesima... Namun,selang bberapa minit kmudian,cptain brasa curiga kerana suasana begitu tenang d belakang..senyap jek..
Lalu cptain pilot menyuruh lg co pilot melihat apa yg blaku di belakang. 


Stelah diperiksa,terkejut beruk lg la co pilot bila mlihat hanya tgal 4 orang gila saja..co pilot hairan lalu brtanya. Co pilot: oi gile,apa da jadi?mana kawan2 seangkatanmu yg lain?? 
Gila : daa encik pilot x kasik kamik main bola dalam kpal trbang,dorang main la kt luar..ape da gila jugak encik ni.hahah 
Co pilot : erk,aku pulak gila?habis,apa kamu 4 orang ni buat dalam ni??nape x ikot kawan kamu main kt luar? 
Gila: encik ni gila ke?kan kami ni pemain simpanan.....


hahahahahahah~ 
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

POster terbaik dan Terburuk 2010....

tahun 2010 ada bermacam2 cerita kan... banyak yang box offices...
kira x membazirlah "investment" korang menonton cerita yang kotak pejabat box offices di pawagam...
tapi adakah poster2 cerita ini sehebat jalan ceritnya? kerana kita semua tahu poster adalah salah satu alat yang digunakan untuk menarik perhatian orang ramai supaya menonton filem tersebut...

jom tgk poster yang terbaik dan terburuk untuk tahun 2010... oh.. hollywood je..:P

Yang terbaik :

susunan : Buried, The Expendables, Toy Story 3, From Paris With Love & The Inception....

Yang terburuk :

susunan : Sex and the city 2, Takers, Guiilever's Travel, Jackass 3D & Resident Evil.....

nak tau kenapa mereka yang terbaik dan terburuk...
klik sini >>>> SUMBER..... 

p/s : buat poster pun pakai photoshop jugak kan? :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Fakta atau AUta....


Fakta yang memang auta tetapi tetap fakta.
1. Katak boleh dieja terbalik kataK dan masih berbunyi katak tetapi jika kita terbalikkan katak, belum tentu ia akan mengeluarkan bunyi.
2. Kuda amat kuat berlari dan mampu memberi duit haram yang banyak tetapi penagih pil kuda menghabiskan banyak duit haram untuk benda haram.
3. Arak mula dicipta oleh manusia, saya ulang MANUSIA, bukan anjing, bukan babi dan bukan beruk tetapi apabila manusia mabuk, 3 binatang inilah yang mereka sebut, pelik tapi benar.
4. Ikan kaya dengan protein dan dijual dengan harga yang mahal tetapi nelayan tetap miskin, memang misteri.
5. Ramai pemimpin negara suka bersedekah, tolong anak yatim, tolong orang susah, bagi duit pada rakyat, bagi makanan dan pakaian serta duit saku pada fakir miskin dan bagi sumbangan pada badan-badan tertentu, mereka sungguh pemurah apabila dekat pilihan raya.
6. Kabinet dan kerusi merupakan perabot yang paling biasa didapati di rumah-rumah Malaysia dan perkataan kerusi berasal dari bahasa Portugis manakala kabinet pula berasal dari perkataan Inggeris tetapi mereka berebut hendak jadi kabinet dan kerusi, memang misteri.
7. Rom tidak didirikan dengan mesyuarat tetapi dengan menghapuskan pihak yang menentang mereka, sama juga seperti Amerika, Russia, Israel, Britain dan lain-lain (aku tak berani sebut, nanti kene saman).

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, December 27, 2010

5 Petua "Mendatangi" Isteri Dari Belakang


okeh... untuk mereka yg da kawen saje yer..... apa? AD blum kawen? sapa cakap????
*kawen da.. nikah belumm << blh pakai ke term nie? :P

ok..cmne nk mendatangi isteri kita supaya mereka lbh bersedia....

1. sekiranya isteri manja, geleteklah dia "he, kuci kuci kuci"

2. sekiranya isteri garang, maka sebutlah "sorry darling, i balik lewat"
3. sekiranya isteri suka surprise, maka sebutlah "surprise!, abang dah balik"

4. sekiranya isteri lemah semangat, maka sebutlah "assalamualaikum sayang, abang dah balik " agar dia tidak terkejut 

5. sekiranya isteri sedang memasak, maka sebutlah "masak apa tu darling"



APA????? 
angpa pikir nakal kan!!!! oooo biasa nieh... SPANK satgi sekoq1 bru tau!!! hahaha :P




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Omaigod!!!! omaigod!!!! brader EQ buat giveaway lg!!!! yg first dlu x smpat nk join...
nk join yg kali nie... hadiah??? superb!!!!! terangkat abiss.... heheh


nk tgk hadiah die??? KLIK sini...
nk join ker???? KLIK sini...
nk tinggalkan link lepas join??? KLIK sini...
kalo xnk klik yg 3 kt atas tu... sekurang2nya... KLIK nie...

ok.. jom usha syarat2 die...
1. Jadi follower... Ad pengomen yg setia.. ekekekek :P
2. BUat satu entri bertajuk  Giveaway eqbalzack "SERBA SATU".... dah... tuuuuUu.. atas tuuuu!!
3. letak banner.... dah... try klik kt gmbr tu.. magic!!!!
4. tinggalkan link... op kos!!! hehehehe...

ok siap!!!! so... nk kene tag sorang... boleh.. tade masalah... nk tag.... nk tag.... ermm
blogger bru niela.. baru je kenal ngan die.. lgpun x pnh tag die lagi...
cik AYUN,,,,. anda di tag!!! hehehe...:D
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Lelaki hamil.....


Seorang lelaki yang badannya gendut naik keretapi. Penumpang pada ketika itu sangat penuh maka lelaki gemuk itu terpaksa berdiri. Tiba2 die berasa ada yang menyonggolnya lalu lelaki itu pun melihat ke belakang. Ooo… ada seorang ibu hamil sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka lelaki gemuk itu bertanya…

Lelaki Gemuk :Hai, akak bunting ya?
Ibu Hamil : Takdelah! Sudah tahu tanya lagi. (kata wanita itu yang kesal dengan cara lelaki tersebut bertanya).
Lelaki Gemuk : Isinya orang ya kak?
Ibu Hamil : Ya! (dengan nada bengang lalu dia pula bertanya), Encik pun bunting ya?
Lelaki Gemuk : Ya! Hahahahaaa!!!
Ibu Bunting : (kerana berasa jawapan lelaki itu tidak sopan, die pertanyaannya), Isinya orang ya?
Lelaki Gemuk : Bukan, isinya anak gajah! Hahahaa!!
Ibu Buting : (Terkejut, lalu ketawa juga, hahahaa)
Lelaki Gemuk :Laa kenapa akak ketawa?
Ibu Bunting : Oh isinya anak gajah ya, patutlah belalainya terkeluar. (sambil menunjuk seluar lelaki yang lupa dikancing)


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

LOve is ick!!!!!!

Walau pun kau bersamanya...KAu tetap aku yang punya...
biarku telan pahitnya..agar kau bahagia...
SIang dan malam aku  menanti... walau diri ku x dipeduli..
sayang kau x menyedari.. cintamu ada disini....

kalo baca bait2 kat ats nie... mcm desperado je kan... hahaha...
tp tulah cinta.. org ckp dengan cinta macam2 benda blh jadi...
dah nama cinta pun buta... tu yg kekadang org dok buat benda2 bodo...
benda2 yg blh di anggap memalukan...
ooo siyes.. kalo ada org snggup buat benda2 cmtu..untuk anda...
hargailah.. sbb tu lah perkara plg romantik kot!!!!

aku??? x romantik....!!! siyes x.. tp aku tau cmne nk menghargai pasangan aku!!
hahaha.. wanna try? theres no harm in trying... ekekekekek!

p/s : AD single n Available.... *giler promote!!!!!


oh entri nie x jiwang sgt... nk tgk entri jiwang??? klik sini NOV 09... 
tatau pasai apa bulan tu sume entri jiwang... geli nk mmpus bila bc blik :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

mintak ampun.. mintak maap....


sapa2 yang shoutbox @ shoutmix kene conteng ngan ad malam tadi...
mintak ampun mintak maap...
saja je... nk merapatkan silaturrohimmmmmmm...
sesama sedara kannnn....
hehehe...
tp kan 
sapa suh angpa sume tdo awl...
kan da kene.!!!!
hahahahaha
*lareeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkk :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, December 26, 2010

500 BLOG!!!!


sekali lg ad nk join project ben ashaari... ingtkan da terlambt.. masih smpat lg kot.. heheh :)
hehe... nama blogger kt blog nie adfeez... tp pgl ad jelah.. senang dan simple
sblm nie blog nie nama AL KISAH SI BELALANG....
tp semenjak 17 december tu... blog ni da ditukarkan nama menjadi SPANKeD!!!...

kenapa tukar??? ramai yg tnya.. sbb ad nk tukarkan blog nie jadi blog personal.. 
menggunakan nama ad sendri... x bermaksud nama belalang x bagus.. ok je..
tp i choose to be myself since all the entries come from myself..(btul ke ayat aku ni?) 

oh.. terlebih pnjg pulak.. tujuan blog nie.. sbb ad suka menulis.. blog adalah platform untuk
ad luahkan apa yg terbuku dihati.. apa yg dirasai.. dan apa yg di mengerti.. hehe
okeh tu je... sekian..nunyte peeps!!! 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

HELP Me PLSSS>..

nak mintak tolong kt blogger sume....
cmne ad nk kasi kemas ad punya blog nie...
ingt nk buat scrol box... tp tulah.. tutorial yg kebanyakan blogger bg nie.. x match ngan template ad
ad punya coding tuk page nie lain skit... huhu

geram pulak... tatau nk buat cmna..
nk tnya kepada bijak pandai.. 
kot2 ada yang tau... help me pls... :(

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Entri sblm perlawanan.....

MALAYSIA VS INDONESIA????

SIAPAKAH PILIHAN ANDA???

OP KOS LA NEGARA SENDIRI KAN???

YEAHHHHH!!!! MALAYSIA BOLEH !!!!

gimme some good news tonite!!! yeahhhhh... i can feel it!!!! come on Malaysia.. u can do it!!!!! yeahhhhh!!!!



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

HUjung minggu....

oh... hujung minggu datang lagi lah....
tp tatau nk buat apa.....
korang sume plan apa hari nie????
lepak kat mana?

bukit bintang?

Pavilion???

the curve???

KlcC????


as for me.. tgh pikir mana nk lepak nie....
hmmm... tik tok tik tok....

ah.... malas ah!!! tarik selimut sorong bantal lg syiokkkkkkkkkkk!!!!!!
kan kan kan???

   cak!                 ngantuk!                zzZZZzz~

p/s : hujung minggu mmg waktu untuk bermalasan... setuju?

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

paPA MAma~

Di suatu pagi, seorang anak lelaki keluar dari biliknya dan bertanya pada neneknya:
"Nenek, mana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik..." neneknya menjawab.
Anak itu tertawa kemudian sarapan sendirian lalu pergi sekolah. Ketika pulang.. anak lelaki bertanya lagi pada neneknya:

"Dimana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik" neneknya kembali menjawab.
Anak itu tertawa geli, lalu menghabiskan makan tengaharinya dan pergi bermain. Malam harinya barulah anak lelaki tadi pulang untuk makan malam. Sebelum makan, si anak itu bertanya lagi pada neneknya:
"Di mana Papa dan Mama?"
"Masih di dalam bilik" jawab nenek.
Anak itu tertawa geli.
"Kenapa dari tadi aku perhatikan engkau ketawa saja?!" tanya neneknya dengan nada tinggi.
Si anak menjawab,
"Semalam Papa masuk ke bilik saya untuk meminta gel pelembab kulit, tapi saya bagi gam Super Glue..."





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, December 25, 2010

KEsian LIsa SUrihani....

Anugerah SKrin malam tadi.... best ker???
ad tgk kt tv... tapi mcm dull je.... bosan yang amat...
telinga dengar kt tv... tp mata kt blog ngan FB.. yelah.. aweks2 dlm FB lg lawa dari awek Anugerah Skrin...

suker ngan joke Eja, Erra dan Dato' Aziz satar malam tadi... hahah
siyes mlm tadi ramai pulak yang sexi mexi naik pentas.. mungkin sempena kismas kot... tu yg sume nk sexi mexi...
asal ada awek pakai bju kain belah blkg naik pentas je.. orang akan sorak... woo woooo~
mula2 aku xpaham knp org ramai dok sorak.... bila dah lama2.. hahaa.. bengong weh..
dorang tu sorak sbb time naek tangga.. baeekkkk punya peha betis gebu2 dok nampak.. yelah
tangga menghadap ke arah audience kan.. hahaha!!!
mmg "kenyang" penonton lelaki malam tadi... burpp.. alhamdulillah...

tapi yg paling best.. si Vanida Imran... slh sebut nama lisa surihani... ekekeke
dr lisa surihani jadi lisa suriHORNY???? wadafak!!! hahahaa...


p/s : kemana agaknya rasidi mlm tadi??? vanida mencari x jumpa..... ekekekeke :P



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Rumah 60 tingkat.....


Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah.
Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya bekalan elektrik terputus dan lif tidak berfungsi….
si A : Macamana ni…rumah kita lak atas sekali?
si B : Aduhhhh…bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?
si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje…kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik
si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak…kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa…biar kita serius dengar cerita.
Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60.
si A mula bercerita….
si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku…aku membesar
tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku….bla bla bla bla bla…..Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh…sedar tak sedar mereka dah
sampai kat tingkat 20.
Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata…kemudian mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita….
si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu
bapaku meninggal dalam kemalangan jalanraya…aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik
beradik seramai 4 orang… bla bla bla bla……
Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih….punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi… sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk
si C : Alaaaaaa…korang punya cerita tak sedih lagi…cerita aku lagi
sedihhhh punya.
si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke…?
si C : emmmm…mungkin hari ini dalam sejarah…
si B : cerita aje le…kita dah tinggal 4 tingkat je lagi
si C : aku sedih kerana…KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA….
UWAAAAAAAAAAAAAAA


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

[UPDATED}Teka -teki SEmpena CHristmas......

hai hai...tgh bosan2 nie.. ada ada 2 teka teki ... simple je kot.... 
sapa yg da tau... nk jwb pun boleh..
saja nk hepi2.... bukan contest yerrrr.....

okeh soalannya :

Kenapa Nobita dengan Doremon

tak mau datang ke Malaysia?

soalan kedua :

Ada sebuah kapal yang hanya boleh menampung 40 orang je.....
Pastu 39 orang dah naik....
Tibe2 sorang pompuan mengandung 5 bulan naik kapal tersebut...
Dan kapal tersebut tenggelam..

kenapa kapal tu tenggelam?

p/s: saja nk bg teka-teki.... sapa xnk jwb... xde terasa pun di hati .:)

oh... jwpn mlm nie yerr.....:D



[update] : soalan pertama da berjaya di jwb oleh incik aizuddin.... 
no 2 pulak encik hamidi zambri.... korang mmg pandai2... x yah nk tgu smpai mlm pun.. hehe


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

MERRY CHRISTMAS!!!!

ho ho ho.. Santa AD nk wish kt sume bloggers yang beragama kristian.... mErry Christmas!!!!
wish u guys a good time with all ur families n relatives!!! ho ho ho....

just a quick entri for CHristmas... sbg rakyat malaysia... kita kan merayakan sume perayaan... jadi x slh buat entri utk wish pada mereka yg menyambut CHRIstmas...

 ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle all the way... ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, December 24, 2010

BIjak BIjak....

Dalam kelas, matapelajaran Matematik Permulaan, cikgu tadika bertanyakan soalan..

"Ada 3 ekor burung di atas pokok.. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi baki yg tinggal di atas pokok?"

Adik Mat angkat tangan dan jawab,

"Kosong cikgu".

"Kenapa kosong Mat?" tanya cikgu.

"Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu."


"hmm salah tu Mat! Jawapan yg betul tentulah 2, 3 tolak 1 sama dengan 2.. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir"..kreatif' ..tambah cikgu tu lagi

Ketika waktu rehat, Cikgu belanja Adik Mat makan aiskrim. Sambil menikmati aiskrim yg dihadiahkan oleh Cikgu nya itu, Adik Mat tetiba bertanya, ..

"Cikgu.., ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Satu tu makan dgn style telan semua sekaligus, satu lagi gigit sikit2, dan satu lagi jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. Cuma satu je antara tiga tu yang dah kawin, yang mana satu cikgu?"..

Tergamam cikgu dengan soalan Adik Mat. tapi cuba berlagak neutral cikgu pun jawab,

"Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu la kot.."..

"Salah cikgu.., yang ade pakai cincin laa yang dah kahwin... Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir".. kreatif..

hehehe... mat, mat

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Contest Aku dan Kacamata.....

tengah sedap2 blogwalking .... jumpa satu contest... best gak nk join...hehehe
ramai pulak yg join.. so follow the trend la...<< eh boleh ke ckp trend? :P

contest ni di anjurkan oleh blogger Mohd Shafiq... hensem orangnya...
x caya??? tgklah gmbr bwh nie...
kan da ckp... tgk.. x berkelip bukan mata tu? :P

so jom usha syarat2 nya :
  • Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin
  • Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original
  • Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar
  • Tag 2 orang rakan anda


~>jadi follower da jadi da... follower ke 712... hehe.. lucky number x???
~>then nk gmbr pakai spek hitam??? ok.. xde hal...


ok gedik bukan???? hahahhaa
kisah gmbr nie... time nie Ad jadi PA untuk lecturer...
alkisah.. time tu boss Ad nie ada performance... so die beli topi koboi ngan spek itam byk2...
unlucky la sbb Ad jumpa spek2 tu sume.. haha
so amik satu spek.. snap! amik satu lg.. snap...
hahahaha.... tp x amik terus yer.. so jahat tu separuh je.. separuh kejahatan . ngeee~ :P

~> tinggalkan link... sudah.... banner kt sidebar pun ada... boleh la check...
~> last but not least.. tag 2 orang kawan... hehehe..
okeh sapa yek....
1. awek merah jambu.... *ampunnnnnnn :P
2. aizuddin hanis.... * aku nk tgk ang hensem ngan spek pulak!!! :P

ok.. sapa2 nk join jugak... sila kelik sini deh.... SINI

p/s : gmbr byk2 pun blh masuk jugak kan???? *puppy eyes...:P
 
sekian... AD



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Follower ke 300!!!

selalu aku nk tgk follower aku angka genap.. mmg susah...
mest ada no ganjil pastu....
smlm.... smlm... sblm aku tdo... aku tgk follower aku dah 300... alhamdulillah....
walaupn sikit... xpelah.. aku redha....

dan supposely entri nie di buat mlm tadi.. tp apakan daya... godaan bantal dan selimut sangat menguasai diri ku smlm.... nak nak mlm jumaat kan? hahahahah

okeh... follower yg ke 300 tue adalah MR AIzuddin Hanis...
kwn ad ckp kene ckp die nie hensem... kalo x.. nnti die pelangkung korang.. okeh gurau je..:P
hahaha... mekasih yer en aizuddin sbb follow blog nie yg x seberapa....
smlm borak ngan die nie hingga ke jam 4 pagi.. mcm2lah dok borak kan...
pasal kerja la.. blaja la.. bola la... awek la...
peramah mamat nie... mana2 awek yg nk add die kt FB.. mintak je id die... tp.. die nie da ada calon..
but... quota kan 4... 3 kosong lgi... hahaha...
so.. korang try la jenguk blog die... mesti die jenguk korang balik..
kalo korang follow.. insyaAllah die follow korang balik....ok.. tu je.. kang puji melambung2 kang..
ada orang speku.. ckp bukan2 lak.. dah la skg nie.. tgh panas isu saya gay, saya ok....giler kentang!!!!

p/s : din.... aku dah promote blong ang... royalti bhg 2 naaa......ekekekek :P
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, December 23, 2010

Alah.. PMR je pun.. huhu :(

Tengok berita...bangga!!!
ramai adik2 dpt keputusan cemerlang... 8As... 9As... perghh...
kata mak AD "budak-budak ramai yang da pandai sekarang nie...."

betul jugak... kelas intensif.. kelas tambahan.. latihan online.. fuh... kalo lah zaman AD dlu ada benda2 nie...
konpem cemerlang... duhhh, kantoi pulak PMR dlu teruk.. hahahaha :P
haha.. teringat time PMR dlu... adoyai... keputusan yang x menghornykan memberangsangkan AD dapat.. kuciwa... 
yelah.. subjet KH dlu yang senang pun Ad bleh dpt E!!!! grrr~~~
geram sangat!!! sangat geramm.... geram lagi... ok..ckup lah... gerammnyaaaa

dlu AD sekolah swasta... dr form 1 lagi... masuk form 2, sekolah tu ada problem skit dr segi pengurusan... so agak terumbang ambing la pelajaran Ad nie...nk dijadikan cerita... Ad register nama tuk PMR kat sekolah tu...tapi pertengahan form 3, pelajaran sangat merosot sebab cikgu2 ramai yg mogok x dibayar gaji yang ditetapakn oleh pengetua... lahabau bukan????
Ad tau pun sbb rapat ngan sorang cikgu nie...namanya Sa'diah.. lawa orangnya.. EH!!!
bila cikgu tu pindah ke sekolah lain, so kami nie jadi sangat sengal n biol....
last2 time form 3 my mom pindahkan ke sekolah cikgu Sa'diah mengajar masuk bulan 5.. n Ad terpaksa catch up semua pelajaran yang tertinggal untuk menyamakan level dengan budak2 lain...

bila time PMR, Ad kene balik ke sekolah asal untuk amik peperiksaan kt sana.... since nama dah register kt sekolah lama..
English paper... Ad bleh tertido dlm dwn exam!!!! hahahaa.. sengal bukan????
okeh.. mmg sengal pun.. soklan objektif time tu... sume soklan ada 60 kalo x silap.. 24 Ad da siap jwb.. da salin dlm kertas jwpn.. ada lg 36 yang x berapa nk pasti...n demmm!!! Ad tertido...
yang pling bestnya... pengawas peperiksaan x kejut pun... die lalu je... sedar2 die da tarik kertas jwpn!!! rasa nak nagissssss je time tu!!! adehh.. sbr jelah...36 soklan x berwajab.. sighhhh~ 

satu lg.. subjek Kemahiran HIdup... 60% kerja kursus dan 40% markah dlm exam.. dlm exam mmmg Ad konfindent giler jwap... bila tgk result.... KEmahiran HIdup dapat E!!!! 
*gosok2 mata berkali2... mmg E!!!!
terkejut.. kwn2 sume heran.. subjek plg senang tp dapat E!!!
bila dah soal siasat... Ad punya markah kerja kursus x masuk dlm keputusan tu...sbb kerja kursus Ad buat kt sekolah lama... samada cikgu KH tu x anta result tu kat sekolah bru atau inform kan kt mana2 pihak yang patut... x dpt dikenal pasti puncanya... yg pasti mmg markah kerja kursus Ad xde... 60% hilang mcm tu je.. sedih beb.. sumpah sedih....

tp.. xpelah.. past is past... lgpun bila pikir2 balik... its just a PMR...
atau bak kata Abg Eq... u cant find a job with a PMR result!!!! cayalah bro.. hehe :P


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

DISCO XYZ!!!!

Seorang lelaki dalam keadaan kelam kabut, masuk berjumpa seorang teman yang boleh dipercayai untuk meminta nasihat.
"Bini aku dah berlaku curang terhadapku. Setiap malam dia ke Disko XYZ untuk mencari jantan. Malah. dia akan meniduri mana-mana jantan yang mengajaknya. Arghhh!!! Dah naik gila aku. Apa yang patut aku lakukan?".

"Bertenang", kata si teman. "Tarik nafas dalam-dalam. Lepaskan perlahan-lahan. Sekarang, cuba kau beritahu aku pukul berapa bini kau biasa pergi kesana dan lokasi Disko XYZ itu."



hahahhaahah~


p/s: x pnh p clubbing... sapa nk bwk? ekekekekek :P
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

SAYALAH BLOGGER ITU


SPANKeD!!!
                                                                       SPANKeD!!!
                                                   SPANKeD!!!
SPANKeD!!!
                                                                                                                                    SPANKeD!!!
                                                                                                         SPANKeD!!!
               SPANKeD!!!
SPANKeD!!!
SPANKeD!!!
                                                 SPANKeD!!!

                                                                                              
NAK JOIN JUGAK? KLIK SINI...


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...