There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

X penah JEMu...

aku tgh dengar lagu britney spears- baby one more time
time tgh tulis entri nie...
hahaha kejih kan???!!!

tgh layan mp3 kt tinge nie...
tibe2 bunyi tv capture kt tinge aku....

"Dipersilakan Tuan Sadik Sigaraga dengan anak2 nya...
Afidah, Hamidah... Khasidah... JAlan DAAA"

hahaha...
again.. bapak aku tgk cter P.Ramlee kt tv...
rasanya dah kebape puloh kali die tgk.. 

hahaha.. kita mmg x pnh jemu kan dengan cter tu...
time raya lg lah... berlumba2 stesen tv dok tayang cter tu..
hehe...
padahal kalo nk pkr, jalan cter simple je...
lawak pun cmtu je... hahahaha..
kekadang ada antara kita yg dah hafal pun skrip cter tu.. hehe
tp masih x jemu jemu kan? :)

agak2 ada x cter hari nie yang korang leh tgk berkali2 tnpa jemu? :)



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

3 Permintaan....~


Alhikayat, dalam sebuah hutan ada seekor badak sumbu dan seekor monyet. Mereka ni
memang tak pernah baik, selalu jer bertengkar..

Pada suatu hari, sedang mereka bertengkar, mereka terjumpa sebuah pelita ajaib.
Dipendekkan cerita, setelah digosok,keluarlah seorang jin.
Jin itu setuju untuk mengabulkan tiga permintaan bagi kedua2 menatang itu.

Permintaan 1 Badak : Saya mau semua badak sumbu di dalam hutan ini adalah betina, kecuali
saya...hehe.

Permintaan 1 Monyet : Saya mau sebuah motor Harley Davidson

Jin tu kelip mata, bling... semua badak lain kat situ jadi betina, pastu ada sebuah Harley Davidson
1300cc warna hitam...

Permintaan 2 badak : Saya mau semua badak sumbu kat negeri pahang ni betina kecuali
saya.. hehe

Permintaan 2 monyet : Saya mau jaket kulit hitam dengan helmet Shoei

Jin tu kelip mata lagi, bling... semua badak di pahang dah jadi betina, dan monyet tu pun
dapat barang2 mat motornya tu..

Lepas tu jin tu kata "Ini permintaan terakhir kamu, pikirlah dengan baik2"

Badak tu pikir sejenak lepas tu kata " Saya mau semua badak sumbu kat Malaysia ni betina
yang cun melencun ghilerrr... kecuali saya".

Jin tu pun kelipkan mata and then bling... maka tinggallah badak tu satu2nya badak jantan
satu Malaya nihh..

"Hah monyet, awak nak apa pulak.. kasut boot kulit ke?" tanya jin.

Monyet tu memakai helmetnya, naik atas motor Harleynya, start enjin, kemudian melihat pada

badak yang tersengih lebarr tu, "Saya mabadak itu jadi GAY"

Jin tu pun kelipkan mata, bling....

Maka meraunglah badak sumbu tu.
Semua badak sumbu kat Malaysia nih dah jadi betina...



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

XoXo

 SO IF U REALLY LOVE ME
SAY YES....

BUT IF U DON'T DEAR
CONFESS!!!

AND PLEASE DON'T TELL ME
PERHAPS 
PERHAPS
PERHAPS



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, January 30, 2011

COntest saya budak Nerd/ SKema...

i dpt one invitation satu club baru...
*apa masuk dialong aku masih dara lak nie!!!

ok.. aD dapat invitation dr cik dorayAki... 
utk join contest die...
contest saya budak skema...
skema kah aku????

syarat die :
1. buat entri bertajuk " Contest saya budak nerd/ skema -done-
2. tampal banner contest kt sini n letak satu kt sidebar -done-

klik tuk join..

3. letak gmbr skema.. x kisah byk mana pun....

ok.. aku pertaruhkan gmbr nie.. time nie aku pergi stadi kt library uitm ...
sumpah aku bukan kaki library... org len blh tumpu stadi kt libry, tp aku x...
mcm dalm stu iklan tu.. " x dapat tumpu stadi la kat sni"
hahaha.. mcm tu jugak aku.. mata aku akan melilau-lilau pandang org.. ekeke.. 
cuci mata katanya...

so.. ceritanya mcm nie...
"ah.. aku nk siapkan proposal akulah smntara tgu minah tu, sure lambat " kata aku dlm hati..
selepas 5 minit menelaah proposal, 
"eh.... amik gmbr best gak nieh.. ekeke.. bila lg nk camwhoring kt libry kan...~" :P

so.. aku pun bukak la cam kt laptop aku nie...
"haa... ok gak kan... ada backgroud library... nmpk cm pg library skit
bila hapdate kt fesbuk nnti " kata aku smbil tersengih...

aku nk try amik gmbr tengah lak.... ok ke x...

aiseh... bru aku perasan... bila aku pakai spek nie..
mcm budak NERD kot..
skema habis....!!!

aku pun xtahu apa motif aku jelir lidah kt laptop aku???
sewel agaknya???

try gmbr x pakai spek lak...
adeh.. pose x menahan la!!!!

alamak!!! ada org perasan kot..... xpe2.. control seyh...
buat bodo je....


dah la main2... nnti orang ckp.. budak skema yg weirdo..
elok la tu.. nerd aku, skema aku, weirdo aku...
demmit!!!
ok bai...sesi camwhoring da bis...!!!

the end.
so tula citer aku budak skema....

4. lengkapkan slogan "saya budak skema kerana...." ( x lebih 20 pp)...
-kalo x skema, x yah la buat kan kan kan - :P

Saya budak skema/nerd kerana orang selalu akan salah tafsirkan muka saya yang inisent(innocent) nie
sebagai budak yang baik, lurus dan skema, tapi saya tidak!!!
- HAHAHAHHAHAA-

5. jemput 2 orang rakan....
hurmm.. aD nk tag....
~> cahaya cinta ilahi...( cahaya pun mcm skemm je ) :P
~> en mamat (hahahaha.. ampunnn) XD

so.. cik dorayAki... da siap.. oh.. aD follow awk sekali yer.. ^^

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, January 29, 2011

Tips2 Untuk Cover Malu


Berikut adalah tips tips berkesan untuk cover malu, bukan cover kemaluan ok? hehe
a. Jika diketawakan rakan ketika tertidur kat opis hingga meleleh air liur basi…terus bangun separuh sedar dan buat-buat kene sawan sambil keluarkan lagi air liur. Gerenti member korang akan panik dan berenti ketawakan korang.
b. Kalau tersilap menyapa orang yang tak dikenali…teruskan
menganggap dia kenalah korang dan bagi dia duit kononnya korang pernah berhutang dengannya. Mesti dia pun mengaku korang kenalannya.
c. Jika ditegur orang kerana zip seluar terbuka…jawab je dengan selamba mengatakan ini adalah gaya berfesyen atau katakan bahawa zip itu rosak sambil berfalsafah ‘biar rosak zip, jangan rosak akhlak’.
d. Bercakap sorang diri kerana member ketinggalan kat belakang…teruskan bercakap dan ketawa sambil menyumpah member korang tu sensorang. Tentu orang takkan gelakkan
kerana menyangka korang ada masalah mental kronik.
e. Tersilap masuk tandas wanita… buat buat wajah gelabah dan cemas sambil berlakon menyatakan tujuan korang masuk kerana nak mencari isteri atau awek korang yang dah sejam tadi tapi tak keluar-keluar lagik.

ekekeke... 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

SEcREtiVE????

Cube check dalam contacts phone korang ada x name yang pelik2???
mesti ada kan...
nama yang buat orang tertanya2 dan berpikir sebentar siapakah orangnya di sebalik gelaran yang diberikan.. he3
well.. kalo xde.. maknenyer korang mmg jujur dan saaangaaaat baik.. alhamdulillah...

Usually people akan letak name2 yang pelik2 utk sembunyikan identiti orang yang mereka rase perlu disembunyikan...
for good or for something else reason, hanya mereka dan keluarga mereka saje yg tau.. kan kan kan??
musuh... lover... skandal... or collector... sape2 je boleh di kategori kan sebagai orang yang perlu di sembunyikan... atau perlu di elakkan....
dan percaya atau tidak sesetengah golongan ini mempunyai ringtone utk mereka yang tersendiri...
kira special lah jugakkan he3..




nama2 yg disave pulakkan x yah la nak ckp...gila kentang la...
mereka akan disavekan dengan nama yang pelik2 seperti:
1. symbol : ### atau ***
2. makanan : sugar, chocolate, atau panadol
3. smiley : =p, =D , atau =)
4. benda : teddy, bear, atau fishy
5. karakter : hero, spongebob atau patrick


sebenanyer banyak lagi nama2 yang x disebutkan diatas... ape2 pun x kisah lah nama ape sekali pun yg kita savekan utk seseorang, kita ada sebab kita yang tersendiri kan???
mungkin blum bersedia utk savekan nama sebenar mereka dlm phone kita? Perhubungan di masih tahap pertama?
mungkin juga kita nak sembunyikan identiti mereka for good..
atau mungkin juga membe2 kita yang terlalu baik hati sangat nak tolong jaga kain kita???
well membe aku bnyak sangat yang baik hati tau... siap tolong bcakan lagi msg yang masuk dlm phone ..

ada yang buat cmnie atas sebab2 yang munasabah...
ada jugak yang rase mereka memang deserve nama tue...
dan ada jugak yang rasakan name tue comel dan cute tuk mereka...
well apa jua sekali alasan korang... sampai biler kita nak sorokkan identiti mereka ini?
tambah2 lagi orang yang kita sayangkan??
what if kalo orang tue tahu nama yang korang savekan utk mereka?
ataupun korang dapat tahu yang korang x disavekan dengan nama yang sepatutnyer???
i bet korang pun akan tertnya2 kan ??





adakah disebabkan perasaan malu atau perasaan hanya peribadi??
atau juga kamu inginkan identiti mereka misteri selamanya tanpa diketahui oleh orang lain?
mungkin juga mereka yang inginkan sebegitu?
well..kalo adelah orang yg cmtue... so Weirdo... ha3

ha3... so ape jua nama yang korang setkan tuk membe2 korang atau special ringtone for them..
korang mesti ada alasan tersendiri kan???
cume yang aku nak persoalkan kat sini kenapa?
kalo kne kat btang idung sendiri korang pun akan tertnya2 kan???
sedangkan kalo orang lain tgk pun pelik... apatah lagi kalu gf atau bf korang ternampak nama2 yang pelik dlm phone..
very the fishy2 ok..



Well..apepun hanya korang je yang ader reasonnyer...tepuk dada tnya selera ok...

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, January 28, 2011

BEN ASHAARI BLOG


1. Letakkan header BEn Ashaari BloG...
-done !!! -

2. Tajuk : BEn AShaari BloG dan linkkan ke entri nie...
-tu kt atas tu.. hehehhe-

3. Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri setakat ni?
- update sekali sehari sekurang2nya... da jumlah entri setakat ni adalah
294... dan entri nie akan jadi 295.. yay!! -

4. kenapa berminat nk berada dlm blog BEn?
- ermm.. nama BEn ashaari nama yg x asing lg.. dlm dunia bloG bukan?
jadi dengan menyertai Bloglist ben ashaari, ia bagaikan platform tuk blog ini
dikenali dan diterima oleh semua orang  ( macam speech plak) -

5. apakah perkara yang ingin dilakukan sekiranya blog popular?
- erm.. so far.. x terpikir pun... popular ke x ke.. yg penting.. semangat blogging tu terus ada...-

PEACE no WAR!!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Pilihan anda? Menganggur atau Kerja sambilan


emm.... ok kali nie aD nak kongsi pendapat pasal masalah yg sampai sekrg nie x settle lg smpai skg...
kalo ader umur la kan rasenyer masalah nie dah berjanggut panjang dah pon....
emm.... masalah menganggur di kalangan rakyat kite nie... mmg problem nie sampai skg nie x settle2 lagi... tapi sedikit improvement dah ader... kerajaan juga dah ambil pelbagai langkah2 untuk mengurangkan kadar pengganguran di Malaysia nie....
but... setalh diteliti dan di perhatikan.... puncanyer utama maslah inie adlh dtg dari diri sendiri.. bukan dari orng lain.... mksudnyer kebynkan nyer dari mereka yg berstatus menganggur...
so x perlulah nak blame org lain coz the problems' are from ourselves..


Most of the time orang akan ckp yg graduan atau mereka yg menganggur nie terlalu memilih perkerjaan antara punca utama yg menyebabkan msalah nie berleluasa shgga kini...
pada pendapat saya.... ada btul apa yg diperkatakan oleh orang ramai dah juga ade reasonnyer knp mereka nie memilih kerja yg di tawarkan......

betulnyer adalah sometimes mereka mmg memilih certain jobs. Bukannyer ape, mereka mmlih kerana merek lihat adakah kerja yg di tawarkan tue bersasesuaian ngan kelayakan yg mereka ada.... contohnyer, seorang pemegang ijazah di tawarkan jawatan sbagai office boy... emm... agak2 reasonable x?
tapi aD rase x jadi problem kalo graduan tue jenis x memilh... masalahnyer bile penggangur tue memilh kerja yag ditawarkan....Mereka juga menjadikan jawatan yg di tawarkan tue sbg titik perbandingan yg rendah thpnyer dengan jwtan yg seharusnya di terima.
Itu akan menyebabkan mereka tolak jawtan tue dan menuggu jawatan yg lbh sesuai muncul ( well someday) juga mengekalkan status penganggur yg berjaya



Tambahan dengan keadaan ekonomi Mlysia yg tidak berpa stabil menyukarkan mereka2 ini yg memilih pekerjaan... kebanyakn perusahaan tidak mahu mengambil lagi tenaga kerja malahan mereka menyediakan alternatif utk mengurangkan pekerja mereka supaya dapat mengurangkan kos dan tanggungan....
hanya mereka yg btul2 perform akan dikekalkan dan yg selebihnyer akan berhentikan atau di beri pampasan yg sewajarnya....

so... kat sini aD nak tumpukan masalah nie pada mereka yg menganggur especially graduan yg semakin meningkat bilangannyer dari tahun k setahun..
aD sarankan supaya mengambil initiatif sperti grab peluang pekerjaan segala yg ada... internet, newspaper, magazine and media sume main peranan dlm menyampaikan maklumat dan informasi tntg2 jwatan2 kosong... bgi graduan tue plak... satu semester seblum korang habiskan pengajian atau pergi industri prakitikal, korang dah isi sume peluang pekrjaan yg ada... so that korang x perlulah menunggu lame sangat sblum dipanggil interview dan korang x kan buang mase lagi nak tgu company pangil ....
Sementara itu.. fikirkan utk mencuba kerja sambilan. Kebaikan kerja sambilan nie adalah ia akan memberi kiter pengalaman yg xkan kiter blaja kat institusi pengajian atau dari mana2 individual. Experience dan Skills yang akan diperolehi nanti berguna untuk kiter terjemahkan dalam alam pekerjaan kemudian..Contonhnyer, graduan buat kerja sambilan di 7-Eleven atau cashier di Carrefour/Giant ataupun promoter. Mereka akan realiza bahawa certain skills akan develop such as interpersonal skills; in term of communication and confidence.
ini dapat membantu mereka yang selalu menghadapi masalah tidak konfident dengan diri sendiri dan juga malu untuk berinteraksi dengan orang lain.



Jadi Kerja sambilan adalah satu perkara yg harus dicatatkan dlm senarai "must do" bagi graduan2 atau pelajar2 yg mempunyai masa lapang sementara menunggu peluang pekerjaan menjelma.

p/s : mode tengah carik kerja nie... huhuhuhu~ 
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli

sesaja nk join bloglist nie.. hehe
lgpun dpt invitation dr shafiq sendiri...
tuan tanah kedaung da dtg jemput sndri...
seganlah pulak kalo x sertai...


okeh...
xde syarat lak.. just buat entri sepesel je ..
n aD nie laki...
tu je...
siap dah yay!!!! :)

p/s : sambil buat entri nie .. tgh dengar lagu all my life - K-Ci & Jojo... hahaha...
motip aku bg tau korang? :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, January 27, 2011

WaLK-In Interview~





Ada dua org kwn iaitu ahmad dan abu.

Suatu hari, abu ni tengah siap2 nak gi interview dengan jalan kaki. Dan ahmad pun menegur abu

ahmad : abu!!!

abu : pehal ko???

ahmad : semalam kau kate kau ade interview hari nih.

abu : yelah tengah siap2 nih. x nampak ke?

ahmad : yelah maksud aku takkan kau nak gi interview jalan kaki kot

abu : aku semalam bace email. lepas tu dalam email tu ade tulis walk-in interview jadi aku kene jalan kaki lah

ahmad : (dalam hati) bodohnye kawan aku sorang nih


HAHAHAHAHH~
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, January 26, 2011

Beyotch~ :P

"Gave you all I had and you tossed it in the trash 
You tossed it in the trash, you did 
To give me all your love is all I ever asked 
'Cause what you don't understand is 

I'd catch a grenade for ya 
Throw my head on a blade for ya 
I'd jump in front of a train for ya 
You know I'd do anything for ya 

I would go through all this pain 
Take a bullet straight through my brain 
Yes, I would die for you, baby 
But you won't do the same"

**************************************************

suka giler lagu nie... suka jugak lirik die...
hehehe....

lirik pasal sorg pakwe sgup buat apa shj tuk awek yg die cintai...
wallaweh... jiwang kan?
hehehe... kira untung la awek die dpt org cmtu... hehe...
tp awek tu sngt la taik kucing x bermoral nye...
dah bg harapan.. then dump bodo je...
sangat kurang haja...!!!



hahah.. emo lak mlm nie...
xdelah sbb aD ada sorg kwn yg exactly situasi nya sama mcm lgu nie...
sian kt die... mati2 die suka kt orang tu.... 
orang tu buat bodo je... da bg harapan mengunung, bila die tau kwn aD nie 
tergila2 kan die.. die buat bodo layan x layan je... 
n blh plak minah nie nk adjust kwn aD lg sorang yg merupakan kwn baik
si mamat yg di perbodohkan tu...
siap ckp mcm nie
" knp u jual mahal ngan i??? pasal si "tu" ker??? jgn risaulah.. i bukannya suka kt die pun" 
mcm haram kan? 

act.. minah tu saja je nk test-market die..
syiol je kan!!!
mmg kteorg bengkek jah ngan die nie... dr lawa kami tgk die..
trus pandang dah x lawa da.. buruk perangai!!!
kami pun x galakkan kwn kami yg diperbodohkan tu supaya kwn lg ngan
pempuan nie...tp kami x cerita apa yg pempuan tu ckp ...
sbb x smpai hati...
but now.. kwn aD tu da nmpk sndri....seb bek x smpat jadi apa2...
ALHAMDULILLAH...

p/s : x dpt pmpuan cantik pun xpelah... janji cantik budi bahasa... tp kalo muka cm heliza atau lisa surihani pun ok gak!!! hahahahahah~ :P


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

DialoG Kota Raya...


heee.. lucu dengan kartun nie...
tp ada benarnya....ekekeke

p/s : kalo bas khas untuk lelaki pula... agaknya apa yg akan jadi?

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, January 25, 2011

Nyayian Boboi...


Ada budak kecil, BOBOI namanya, umurnya 4 tahun. Budak ini memang suka kencing, mungkin kerana urat kencing dia bocor agaknya… kemana saja pasti suka kencing, ke shopping complex, ke kedai, ke pasar, selalu je nak kencing, dan kalau dia nak kencing, dia selalu menjerit kepada ibunya,
makkk..boboi nak kencing!!! sekuat-kuatnya“.
Mak boboi sering terasa malu, kerana anaknya si boboi tu suka menjerit jerit gila babi di khalayak ramai kalau time dia nak kencing, maka dicarilah akal….
Mak Boboi pun mengajar Boboi..,
Boboi..lain kali kalau Boboi nak kencing, Boboi cakap boboi nak nyanyi,ok?“. Boboi pun mengangguk tanda paham.
Pada suatu hari, mak boboi terpaksa kerja outstation, budak boboi ni pun diserahkan kepada nenek nya untuk dijaga. Pada malam hari, ketika nenek boboi sudah hampir terlelap, boboi berteriak kepada neneknya,
Nenek, boboi nak nyanyi…………
Neneknya menjawab “Dah malam nih,besok lah nyanyi, nanti orang rumah sebelah marah kalau boboi bising!”, kata nenek. 
"Boboi nak nyanyi jugak nek..... nk nyanyi.. nak nyanyi!!!"
Si boboi terus mendesak juga. Akhirnya neneknya pasrah…
Um..oklah..boboi..boboi nyanyi perlahan-lahan di telinga nenek ya…..


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, January 23, 2011

18sx : Lucah tapi Lawak....

confuse nk cari cD blue ke gunting rambut? :P

senang teransang ek dik? :P

haha... joking~

cerita lucah skit....:P

dan last sekali.. video lucah tp lucu :P


p/s : xde idea nk tulis apa... penat sangat hr nie.. tdo lps mgrib... bru bangun...*sighh
esok, lusa tulat ada interview nk kene attend!!!
X_X

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Giveaway Daniel Adie: Diary Motivation 2011

oh ... entri sblm tdo...
giveaway yang di anjurkan oleh Daniel Adie...
tatau nk panggil daniel ke adie ke?
so kene panggil daniel adie la.. ok skit...^^
kene tag ngan kembar die...
sapa? budak lelaki yang dah xde tmpat lain nk lepak selain sebelah pintu..
sapa lagi.. HIzami rahim...ekekekek :P

nk join giveaway nie sng nak mam...!!! 
seb bek la daniel adie x cerewet
nasib baik jugak daniel adie x suruh wat krangan sekurang2nya 200 patah perkataan
mujurlah daniel adie tetapkan syarat yang mudah je...
daniel adie ckp "buat je short simple and creative entry about this giveaway.."
and daniel adie bilang suruh copy banner daniel adie.. 

  
nielah banner daniel adie tu.. ok kan daniel adie

last but not least... daniel adie pesan tag 2 bloggers...
siapa ek???

aD tagged..2 new gurl yang bertuah! :P

ok.. da siap!!! ok kan daniel adie? :P

p/s : berapa byk daniel adie yang  di sebut? berapa banyak D dlm entri nie? :P


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, January 22, 2011

BAngun Tdo Pisat MAta....

orang cakap tdo petang x bagus
blh jadi giler...!!! ye ker???

baru bangun tdo nie...
sugul...
muram....
penat.....
letih...
blur*???

kan best kalo petang2 cmnie....
aku dpt.....


BIG APPLE DONUTS!!!!

dah lama x makan....ada sapa2 nk blnje x?
* muka  x malu kan meminta-minta...... :P




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Cermin....





Ini kisah pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal didalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu.

Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah. Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahun isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk kebilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat telatah suaminya tu..Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa pengetahuannya. .Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so,dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.


Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..Lepas berjumpa dengan mak nya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..Lalu mak nya pon masuk ke bilik tersebut. Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak. .


Isteri: Apsal mak ketawa?..
Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawinlain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, January 21, 2011

Tak Tahu antara comel ke cantik?

kalo di beri pilihan.....
mana yang korang pilih.....
cantik ke comel?
beautiful ke cute?
stunning ke adorable?
memukau ke mengeramkan? 

x boleh nk buat pilihan kan????
tulah sama lah ngan aD
grrrrrrrrr~

mana korang pilih???
cantik ke comel? 
ekekekke...
satu je...
jgn tamak nk bolot dua-dua...

budak nie kalo aku dpt... siaplah
mmg merah pp die aku kerja kan :P

sharnaz, mia, tok ti, daniel....
sumber gambar : norizahusna.blogspot.com  =)

siti mmg cantik... x dapat di sangkal lagi kan???
mia tu... alahai.. comelnya...
kecik besa kecik besa je tgk die...

tp kan.. ada lg sorang budak comel yang aku kenal...
comel dowh budak nie...
rasa nk lempang  bg hadiah je tgk muke die...
kenal? nie la aDfeez time kecik....
comel kan* 
PER AS SUN !!!!!
sila muntah beramai2....

orang cakap...(org ckp, bukan aku ckp)....
muka budak ni, inisent je... tp
aku cakap....
ramai orang da "terpedaya" dengan muka inisen nie... hahahahah
"well, dont hate the player, hate the game... gagagagaga"



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, January 20, 2011

HOW COULD YOU???!!!!

cisss....
ci&*#$#... (@#(... @#((#$)... @#hIHISK&#$...
hahaa.. ikutkan hati nk aja aku maki sekoq2..
tp buat bazir air liur je!!!
demm.. rasa kelat sangat....

satu mlm aD xleh tdo sbb smlm terkena penangan nescafe!!!
ahhh... menyesal..
dah la xleh tdo...
pg tadi blogwalking lps subuh... nmpk list penipuan blogger... 
ciss.. sangat x sangka...
nk tau sapa yg jadi dalang benda2 cenggini???


Newbie
Kasim Ahmad (BulanPurnama | MariLompat)

Innovator - 
Joe -
Fashion Girl
Sembang Kosong - ---- kalian kenal dia ini ~!!!
Popolita ( rasa macam nak bagi pelempang je... )
Cilupbah (kalian pasti kenal dia~!)
Anggur
Melati Putih
Cahaya Cinta
Suhaisweet
GetMovie124
Umar Yang Cute <---- Kalian PASTI KENAL~!
Blur a.k.a Jiwa Kacau -<---- kalian kenal dia~!!!
Syamsid - 

Joe a.k.a Faizol-1
source : SOP

geram bila pikirkan ada blogger di atas pnh datang kt blog aku dan tinggalkan link...
aku pun dengan lurus bendul nya datang blik melawat...
x sangka rupenya depa nie penipu ... aiseh.. bikin wa panasssss je...


mls nk cerita panjang... kalo sapa2 yg terlepas pasal news nie... korang blh check it out
kt blog2 otai...
mcm nie..
Pendekar Kuda, atau pun nie... SOP.. 
kalo bc blog nie... harsh skit cara die tegur...
tp benda da jadi... nk bg second chance?? entah la... sbb ada sesetengah blogger nie.. da kene hentam pun.. dok xnk admit salah... siap leh sangkut pautkan dengan abg ben..wht the fish?? x psal je....
bak kata ujang.. maafkan jela.. yelah benda da lepas.. nk mrh2 pun x guna.. janji x buat lg...
atau ikut ckp kak anastasyea... UNFOLLOW je....


- I MAY FORGIVE ... BUT I'M NOT FORGET-


P/S : aku tulis entri nie jam 10 pagi.. kalo aku tulis jam 6 pagi tadi.. ayat aku bukan cmnie..
P/S : entri aku yg plg byk link!peace! 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Hipotesis : Semakin Unik nama bloG , semakin ramai pengunjungnya...

mlm nie aku nk ada teori nk kasi kt angpa sume...

"semakin pelik/unik nama blog tu, semakin ramai pengunjung/ visitor die..."

selama setahun lebh aku berblogging nie...
mcm2 nama aku jumpa,
terompah la, penguin la, tomato la, mcm2 lgi... hehe...
dr yang pelik hinggalah smpai nama yg aku xleh nk jangka
kekadang tgk nama blog je.. aku da gelak kaw2 punya...

so.. korang rasa bleh pakai ke teori aku nie?
kepelikan nama blog tu adalah keunikan blog tu...
setuju???

n utk blog aku... ramai yg tau dlunya nama blog nie adalah 
AL KISah si belalanG...
kini berubah ke SPank....
dlu BelalanG... kini aD...
so... nk tnya.. which one korang prefer?
aD ke BelalaG???


p/s : vote anda amat membantu saya dlm mencari keunikan di blog ini... sekian terima kasih...
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, January 18, 2011

My lovely collections

sume orang ada koleksi masing2....
mengumpul sesuatu benda mcm hobi jugak..
x kisah la.. setem ke, aksesori ke.. apa2lah...
mcm aku pulak..
aku suka kumpul benda nie...
setiap kali keluar g mana2 kalo terpandang....
mesti geram rasa nk beli...
yelah.. nk match2 kan benda nie...
supaya x di pandang serong...(serong ke) :P

benda itu adalah....



TIE!!!!
aku suka giler kumpul tie...
dr mcm2 jenis ke mcm2 kaler... 
asal beli baju baru je... akan beli tie...
mostly people beli bju dlu bru tie kan...
tp aku pelik skit... aku akan beli tie dlu... bru la aku crik bju yg match!!
hahaha .. pelik kan?

minat kumpul tie nie sejak dr zaman U dlu....
setiap hari isnin kene pakai tie...
so alang2 da pakai tie... beli lah byk skit....
xkan nk pakai tie merah ngan bju kuning kan!
big mistake!!!


setiap hari isnin, blik aku sure penuh.. sbb membe2 akan dok
dtg bilik aku... cari tie yang leh match ngan bju depa..
kekadang minta fashion favor dr aku...(poyo gile!!!)
tapi.. apa pun, sapa2 yg pinjam tie aku...
depa MESTI pulang balik...
xmo kotor, xmo cacat cela...
mesti sama mcm keadaan asal...
what to say.. im a fussy man!!!

p/s : tu bru barang aku... kalo "hak" aku kene rampas... i swear i'll take that person down!!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Blog Value sayer......

bosan
boring
rasa oren
mcm hempedu

nk buat apa pun tatau....
nk bc gossip pasal norman, abby ngan memey pun bosan....
nk bca paper on9... tade mood...
nk berfesbuk.... mcm malas je...
blogging pun mcm chipsmore.. kejap ada kejap tade...

dalam bosan2 tu... blogwalking jap....
jumpa satu website yang buat aplikasi tuk blog value...


aD punya skit je... 205 285.....
blog korang2 yg len.. sure byk dah.....
wah.. kalo lah 205 285 tu leh dpt for "real"....
heaven!!!!

~ i wanna be a billionaire.. so fricking bad ~


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, January 17, 2011

Aku ini berbintang SAGITARIUS....


wow!!!
abg ben nk kumpulkan semua blogger yang lahir berbintang Sagittarius...
hehehe...
aD berbintang sagittarius...
Saggitarius adalah di antara  November 22 - Disember 21...
my birth day  : 11 December  :)

antara sifat sagittarius :
optimistik dan mencintai kebebasan
lucu dan have sense of humor
jujur dan lurus
intellektual 

disadvantages :
terlalu optimistic dan tidak ambil peduli
kurang bertanggungjawab
senang di permainkan

byk lg... nk tau google lah sndri.. heheee....
sapa2 yg berbintang sagittarius tu... jom join... klik banner tu...
n leh gathering reramai...yeay!! :)



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

25 Random things about me...

kene tagged dengan cik cahaya lagi... adeh.. nasib tag tu mcm tag je...
tag. mcm tu. tag. ko kene tag. cmtu lah...(aku pun tatau apa yg aku cbe terangkan)
lgpun xde idea nk hapdate apa.. so buat lah tag nie... hehehe

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

ok then... 25 Random things about me are :



1. nama betul.... ermm.. adelah.. hahaha.. pgl aD je...

2. anak sulung dr 3 beradik... abg long nie!!!!

3. gap umur aD ngan adik jauh yang amat.. bayangkan..
 aD nie 23 tahun,
adik no 2 10 tahun dan adik yg bongsu 7 tahun....
jauh kan?

4. used to be anak tunggal selama 13 tahun...
demmm.. sangat x best!!!!

5. bru je menamatkan pelajaran kt UiTM shaH alam... tp so far x keje lg... sighh~

6. dlm masa2 x kerja nie... aD x reti duk umh diam2.. aD mmg suka tgk
wayang... men boling..lepaking ke,  yang penting benda2 yg happening..

7. aD nie seorang yg well-planned n a bit perfectionist. 
sume benda aD akan plan bebetul, 
n pastikan sumenya going smooth...hehe

8. sometimes, spontaneous person.... mcm tibe2 nk buat benda tu,
buat je... and bila kepala da weng weng.. sumpah... korang akan ckp
aD nie gile...

9. antara benda gile yg aD pnh buat.. mcm baring kt jalan raya... sesaja..
tibe2 ada kete tu lalu n hon.. hahaha..
x pasal kene marah "hoi.. nk mati ker?"....
aD jawab "suka hati aku la.. aku byr cukai!!!!" peace guy!!! :P

10. aimed kete suzuki swift... kaler putih.. tatau kenp suka sangat...
tp pakai kete kan mcm pakai hp jugak...
dlm 3 atau 5 atau 10 tahun pakai.. tukar!!!!!

11. suka kaler putih.! nmpk smart.. tp aD x diskrimani mana2 kaler...
sume kaler aD pakai... hehehe... but byk2 kaler.. mostly aD akan choose
kaler chocolate ngan putih la..:)
not pink yer... ekekekekeke

12. ada 3-5 helai bju kaler pink... tiap kali kalo pakai bju kaler pink..
orang akan perli dan usha pelik.. rimas !!!!

13. aD mudah rimas n x senang duduk bila diperhatikan x tentu pasal..
thats why bila pergi memana sengsorang, sentiasa akan ada earphone n mp3 
sebagai tmn yg setia... tgh2 dengar lagu.. bila bateri habis.. demmit.. 
rasa mcm blur je tatau nk buat apa....

14. lagu atau musik mmg my feveret thing. dlm sehari kalo x layan musik..
kira mcm my life x complete... bila aD suka satu2 lagu tu.. 
akan dengar smpai 20-30 kali sekaligus.. bila da bosan, carik lgu lain..

15. bila dengar lagu dengan kengkwan, aD akan dengar separuh je lagu tu,
pastu tukar.. hahahaa..
ramai kwn ckp.. "die mmg cmtu, dengar lgu xpnh smpai habis"

16. aD ramai kwn... kwn skolah, kwn U, kwn FB, kwn Ym...
tp jarang jumpa2 n lepak2... lepak dlm FB je.. ekekeke...
sbb dlm FB mcm2 nk ckp, jumpa kt lua ............. (bunyi burung gagak)

17. FB tu antara the most thing yang akan check out hari2...
yelah.. nama pun FB addicted kan!! so... mmg idup tuk FB.. haha

18. selain tgk FB, aD surfing gak mende lain.. tgk apa2 yang patut...
bila dah xde menda... TDO jelah.. hahaha

19. sblm tdo.. usually aD akan berfikir terpikir dan memikir...
masa dpan? masa lampau? kenangan? motivasi?
mcm2lah.... barulah zzZZzzZZZZzzzzzz

20.suka tgk orang mostly baby yang tgh tdo... dorang nmpk comel n cool je...

21. aD seorang yang cool... x mudah nk naik angin x tentu pasal n moody x tentu pasal...
kalo aD diam je tu.. that means aD penat atau marah.

22. walaupun aD cool n tenang, hati nie agak sensitif jugak...
dalam hati ada taman okeh....sbb aD nie emotional person..(tu pun cikgu yang cakap)
mula2 susah nk percaya.. but lama2 btul kot.

23. antara sifat emotional person, kalo die bercinta dgn seseorang
die akan sygkan org tu sepnuh2 hatinya, harapan die menggunung
satg bila die kene dump  die akan remuk hancur berkecai!!!! thats me....

24. thats why... aD single.. hahaha.. x brani dah nk amik risiko..
skandellllll je banyak. muahahahahaha~

25. last but not least, im predictable n in-expectable, 
25 random things bout me are not enuff to gives the pictures about the real me
we need to have a real "date" so that we can know the 
real character of one person.. 

25 orang aD nk tag... adeh... susah skit...

fuhh!!! ckup 25 orang....
terbuka... siapa nk buat.. sila... xnk buat.. aD x paksa.. tiada paksaaan :)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...