There was an error in this gadget

Wednesday, March 30, 2011

ajak kawan mari main...

jom ajak kawan2 korang... kita main permainan nie..
permainan dlu2.. hehee..
xtau sapa yang cipta atau asalnya dari mana..
mungkin dr pemerhatian yang teliti dan juga
rasa ingin tahu bagaimana jika aku menjadi seperti itu...

ingt lg zaman budak2 kita dlu...
bnyk permainan yang kita suka mainkan...
bukan permainan rakyat mcm gasing atau pun konda- kondi...
tp permainan yang hanya budak2 kecik je main..
bila da bsar.. malu nk mainkan semula.. hahaha

1. main kawin-kawin
 ~ rata2 sume budak2 suka men kawin2 nie.. baik yg laki ataupun yang perempuan..
yang perempuan tu gataiii sungguh naaa... berebut2 memasing nk naik pelamin
x sabar2.. yang laki kalo da nek pelamin mmg x berganjak..
sbb selalu yang main kawin2 nie.. nisbah die perempuan : lelaki = 4:1
jadi yang si lelaki tu mmg x kan turun2 dr pelamin..
perempuan je dok tukar2... untung2 laki dpt 4 bini..
tgk.. kecik2 da biasakan kawin 4, bila da besar nk slhkan laki kwn byk? :P


2. main masak2....
~ yang nie mmg feveret budak perempuan... 
tp sekali lg.. lelaki ada jugak yg join.. tp selalunya sorang jer dlm group tu...
yang si laki akan jadi ayah atau kastemer...
manakala yang perempuan2 nie.. sorang kene jadi mak, orang gaji, tukang masak la... apa la..
yang penting memasing nk masak...
abislah sume jenis daun bunga kekacang beras petai pun ada yer.. korang jahanamkan
cmpur sume dlm satu bekas... n tadaaaaa...
hidangan paling menarik korang pnh buat...
pastu suh si ayah atau kastemer tu buat ujian makanan ataupun nama lain die adalah
tikus makmal..tp 
luckily korang ckp makan tipu2 jer.. kalo butl2.. mau kecik2 da senget akal fikiran tu..:P


3. main cikgu2....
~ mainan selalu bila budak2 nie da sekolah...
seronok sgt tgk cikgu kt sekolah smpai berangan nk jadi cikgu jugak... 
nk mengajar murid yg x seberapa.. ekekekekek
lagi sekali.. memasing sume berebut nk jadi cikgu... smpaikan 
last2 anak murid tade.. hahahaha...
agak2 budak2 yg kecik skit tu kene jadi murid.. 
yang besar tu jadi cikgu...
haish.. kecik2 da diskriminasi... xpelah.. janji korang enjoy kan...
tp part yg best.. memasing dok tayang buku sekolah sndri...
pelik jugak bila buku cikgu byk pembetulan dengan pen merah :P

4. main doktor-doktor...
~ ha.. yang ni lagi satu permainan yang dok suka main dlu2 nieh...
yang nk jadi doktor pun... bukan main lg..
mcm da ckup ilmu je...kononya..
"awk nie menghidap penyakit selsema kronik" - bunyi nk gmpak je kan...
yang jadi pesakit lak... ckp kt doktor..
doktor, sy nie selalu sakit kt pingangg la.. perut la.. apa la..
yang best nye... pesakit perlu baring selama 5 minit jer.. lps tu..
pesakit terus sihat yay!!!
dan pesakit yg tadi tu bgn... jadi pesakit lain... hahaha
da smpai shift , tukar pulak.. pesakit jadi doktor, doktor jadi pesakit...
alatan mainan nie xyah ckp la.. pemadam, pembaris dan pensil tekan...
almaklumlah alatan yang btul tade, so pemadam tu mcm ubat bius, pembaris = termometer 
dan pensil tekan adalah picagari..:)

5. main pondok-pondok
~ yang nie selalu masyarakat kampung suka main... lbh kurang mcm masak2 jugak
tp yg nie version extend skit sbb kehidupan die bukan sekadar masak2 je..
tp mcm family real...
ada ayah, ada mak, ada anak, adik abang kakak... sume adalah...
anak2 patung tu sume bawak kua.. jadikan anak2.. hahaha
kiranya mcm one happi family at home la cmtu.. hehehe
yang bestnya... rumah tangga sentiasa aman je.. xde gaduh2.. ekekek
time tu si bapak x gatal nk kawen 2 3 dan 4... kalo x...
mau da porak peranda... hahaha.. :P


act... lucu bila tgk adik2 aD dok main sume permainan nie..
dlu pun aD ada gak main.. hehehe...
kiranya mengimbas memori lama kembali...
korang2 tu.. sama ke memori kita???

p/s : Tak tahulah korang sama ke x.. tp aD dlu ngan kazen2 suka main satu permainan nie..
nama die "Lurah Dendam:"... dek terpengaruh dengan cerita lurah dendam dlu2 tu...
kat kampung ada bukit yang x berapa tinggi.. so kami main guling2 kt bukit tu la..
kira panjat bukit n jatuh guling2 buat aksi mcm adventure giler...
nk tiru filem punya pasal.. hahaha.. bila ingt balik.. kelakar rasanya...

~ menulis sambil leretan senyum di bibir..
[ anastacia : left outside alone]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, March 29, 2011

Lapar...

SEtiap pagi akan berlapar...
sbb selalu bangun sipi2 nk pukul 7.. huhuhu

almaklumlah... xde orang nk kejutkan..
jam loceng pun x dengar...
kira nasib je bangun.. 

sblm 745 kene kua umh...
kalo x.. alamatnya kelewatan...
tp perut nie lapar...
hari2 pg opis x breakfast...

tahu x elok..
tp dah x sempat...
cemanah???

hmmm~~~~ kelaparannnnnnnnn 

~ yang tengah picit perut kuat2...:P
[pink : fuckin perfect]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, March 28, 2011

Compliments n Critics : SUcker Punch~


semalam... aD pergi tgk movie nie kt pavilion kL...
tertarik dengan trailer die yang mcm best n
barisan2 aweks megancam... jujurnya sorang pun x knl sapa muka2 kt atas nie..
except that girl yang hujung sekali plg kiri - its vanessa hudgens (baby.. come back!!)

mungkin ramai yang nk sangat tgk cerita nie sbb
iklan, trailer dan intrepretasi hero wanita mmbuatkan orang rasa cerita
akan sehebat world invansion..
tapi.... hurmmmm
how i want to describe it???
a little bit confused of jalan cerita die...
its not that WOW...for me la..but its just.. OKAY...

sinopsis berkisarkan pasal sekumpulan gadis2 cun yang dikurung dlm
sebuah rumah mental dan terpaksa belajar menari
tuk dijadikan gadis2 keberet melayan tetamu2 VIP yang
mengunjungi kelab persendirian di situ. 
sehhinggalah kehadiran seseorang di situ yang dimasukkan tanpa rela
mmbuatkan perancangan untuk melarikan diri..
apabila die menari.... die akan berada di dunia yang lain...
dunia aksi yang memaparkan perang yang x berkesudahan dan aksi lompat melompat
yang akhirnya die anggap sebagai tarian yang hebat!
jadi perjalanan mencari kebebasan pun bermula apabila mereka bersatu
dan tarian di teruskan. 

hahaha... paham ke sinopsis yang aD buat... mcm more to menyindir je...:P
act.. 
yang nk komen n puji adalah :

1.  banyak part yang longgar lagi... bila die nk matchkan antara tarian dan misi-misi
tu kene smooth lgi... mcm nk amik pisau je.. tp aksinya smpai lawan dlm keretapi bagai..
salute kt director sbb blh berfikir sejauh tu..
but too heavy.. for me la..

2. x puas hati sbb Roccket mati mula2 sekali.. sbb die yang plg berazam nk hidup sekali...
x mcm yg lain.. hurmmm.. tp selalu mcm tu la kan.
apa yang kita nk selalunya susan nk kecapi..

3. watak blondie tu x cliche... sbb rambut die kaler hitam hehehe :)

4. scene yang lawan kt keretapi tu byk sangat teknik matrix...
menganngu lak nk tgk.. ermm.. mcm x sesuai bila nk gunakan method dlm suatu masa yang
panjang.. pening mata nk tgk..

smlm byk nk kritik.. tp skg nie dah lupa da sume...
apapun aD bg cerita nie 3 star from 5
sbb aksi n teknik CGI die sangat lawa...
but still.. nice movie to watch.. 

~ yang merasa suckerr je lately..

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, March 27, 2011

nak jadi secretary...

kalo dlu2 kan..
time kita sekolah....
asal nk pilih S/U atau setiausaha utk persatuan jerrr...
mesti akan pilih orang2 yang cantik tulisan dierr...
atau pun orang yang tulisan die cantik..
mesti akan jadi setiausaha...
sng je nk dpt jwtn dlm persatuan time tu kan???


skg nie pun ramai yg puji tulisan aD nie lawa...
kemas dan teratur...
tp susah je nk jadi secretary kt mana2 company???
apply x dpt pun? 

sapa nk amik aD jadi PA atau secretary die.. hahahahah
saya rajin orgnyer....:P

p/s : tadi p career fair kt pwtc.. ya ampun.. ramai gilerrrr umat...:P
* ada ka laki yg sgup jadi secretary??? :P


~ menulis dengan feel rajin2 ayam...
[katy perry - e.T]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, March 25, 2011

Stayback.... ~

"ktak. ktak. ktak." 
laju jari2 aku menekan papan kekunci tuk menyiapkan tugasan...
dengan harapan tepat jam 530 aku boleh pulang..

noktah.
akhirnya siap dan print...
ditelakkan atas meja ketua untuk diperiksa.
menutup komputer dan bersiap-siap untuk pulang.

 langkah di atur dengan cermat.
ketika tangan mengambil kad untuk di punch...
bos bersuara...
" i need you to stayback tonight....."

hampa.
masukkan kembali kad ke dlm tmpatnya..
x jadi tuk punch..
duduk kembali depan komputer..
onkan kembali...

aku menarik nafas panjang.....
"ktak. ktak. ktak."
tanganku berbunyi kembali...


~ menulis dengan penuh malas..
[ imran ajmain - ghaib ]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, March 23, 2011

Kenapa orang selalu mengelak jamban lua???


sapa yg umh die jenis jmban cmnnie???

sblm tu... aD nk ucapkan terima kasih kat "abang" ikar sbb bg idea tuk entri nie
x sangka idea nie pun leh buat entri.. hehehe

okeh..umh korang masih lg guna tandas mcm nie?
kalo umh takat kt Uk - ulu kelang tu mmg xde dah la...
nie rumah kt ceruk2 kampung... yg masih lg sunyi sepi je time mlm die..

kampung aD dlu.. tandas die cmnie..
jenis yg kt lua.. n atas bukit lak tu...
kalo meneran time mlm2 ... blh dgr bunyi cengkerik kt sblh tinge je...
kekadang kalo nsb baik.. dgr la bunyi serigala... auooooooo~ 


ingt lg.. sekali tu... time kt kampung..
pukul 3 pagi kot..
nk berrrrrr pulak time tu... tp takot punya pasal...
sanggup "kemut" sampai pagi yer.. hahahha

Kenapa mesti takot?
mcm sureeee je kt lua tu ada apa2...mcm la kak limah tgh tunggu kan?

aD da list da beberapa reason kenapa org selalu takot guna jmbn lua..
selalunya yg tkot nie budak2 atau org bandar msuk kg je..
orang kampung x heran dah.. 

1. otak nie selalu dok pikir benda mengarut... time nk melepaskan hajat pun dok
ligat pikir...uih la... jangan la ada tangan dlm lubang jmbn nie...

2. sbb tu bukan kawasan kita...sbb tu kita mcm gerunn je..
cube kalo da mmg duduk situ... nk berrrr kul 3 pagi pun xpe...

3. perjalanan tu rasa jauhhhhhh je.. sbb kita kene kua dr kawasan rumah
dan pergi ke kawasan jamban...
rasa mcm lemahhhh je lutut nie hehheehe

4.nk kejut kawn.. tp kawn lak hampeh... tido mcm orang siuman..
lena yang amat.. so sanggup le kemut balik 
hahhaaha

haa.. tu jelah 4 alasan kenapa orang selalu mengelak pergi jamban
lua time memalam..
korang setuju? ada lagi alasan lain?
ceciter.. ceciter...

~ menulis dengan rasa gerun.. 
[adelle : rolling in the deep]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Crocodile...


Ade sorang lelaki die ni suke berenang.. tapi die berenang pakai baju ,tu lah yang peliknye.
Ok, pade satu hari die berenang kat jeti. Tengah syok-syok berenang tibe-tibe ade buaya datang kat die ni. Die ni langsung tak takut sampai  buaya tadi tak makan lelaki ni. Orang ramai nampak  peristiwa tadi. Lepas je mandi ade sorang tanye die kenape die tak kene makan ngan buaya tadi.
Dengan selamba die cakap "Aku kan mandi pakai baju tadi aku mandi pakai baju jenama croccodile. Buaya tu nampak die aku ni sbg kawan die, jadi die tak makan la.
Orang tadi tergaman mulut sampai ade lalat masuk. Sekian..



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, March 21, 2011

betul dan salah...

ada betul nya kalo kekadang kita melangar undang2...
sbb undang2 x sumenya blh pakai
ada slhnya kalo kita terlalu mengikut undang2...
sbb kemudian hari kita akan ditindas....

ada betul nya bila kita x puas hati kita marah...
sbb dengan marah dpt bgtau orang yang kita serius...
ada slhnya kalo kita selalu mrh2...
sbb nnti amarah akan menguasai diri kita....

ada betulnya kalo lelaki kahwin banyak....
sbb bilangan wanita kt dunia nie da bertambah...
apa slhnya kalo lelaki "nikah" banyak...
sbb kalo x nikah... nnti depa kawen len....
cmna???
sapa nk jwb...

har har har~~~~



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, March 20, 2011

Compliments n Critics : World Invansions - Battle of Los Angeles



semalam p tgk cter nie...
kt Klcc - (sorang je.. huhuh )

tapi xpe... sbb korang xkan smpat nk berborak pun time tgh tgk cter nie...
siyes weh...
aku tgk fokus giler...
die punya jalan cerita , meletup-letup, aksi tembak-tembak,
lari2... 
sumenya best....
x rugi kalo korang tgk...

smlm aku tgk yg biasa je...
abang kt counter tu ckp harga tuk 2D sama dengan yg biasa..
tp sbb nk kene tgu lagi sejam..
xmau lah.. dah ler sorang2 kt sana..
mati akal xtau nk buat apa =_=

so.. aku bg 4 bintang dr 5 bintang tuk cerita nie... 
cume yang aku x paham skit tu...
knp makhluk asing tu datang n tawan LA...
kalo di sebabkan kerana air...
banyak lg negara yang ada air...
ada die mention pasal IRS...
tp sy kan budak kecik.. mana nk paham.. hahahhaha

apa pun.. its worth to watch.. 

p/s : aku ingat last sekali aku tgk cter yang aku betul2 fokus adalah Inception.. sampai lah yg nie..



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, March 19, 2011

Aku bermimpi.....

aku mimpi di alam kayangan... 
mimpi aku , akulah Raja di bumi ciptaan ku sendiri...
aku yang berpengaruh... berkuasa dan punya segala...
tp aku seorang raja yang kejam....

mana2 orang yang "slack" atau "kekwat" ngan aku...
akan aku sula depa....
sebelum sula.. aku akan kurung dlm kandang lembu selama seminggu...

satu hari... sedang asyik aku berjalan2 di tepi muara,...
aku terlihat sebuah kampung yang aman permai...
aku mencari ketua kampung sbb ni bukan jajahan aku..

kataku :
"Ingin beta menjadikan kampung ini sebagai tanah jajahan beta"

katanya :
" tuan hamba ini siapa? masuk kampung saya dan mahu mengubah segala?
apakah tuan hamba ini raja yang bertakhtakan mahkota?"

kataku :
"tuan hamba tidak kenal hamba? barangkali mungkin tuan hamba tidak mengikuti
berita perkembangan semasa.. hambalah... 
Raja Jajahan Alam (aku pun tatau knp nama aku pelik sgt)
beta ingin menjadikan wilayah ini sebagai kawasan hamba...
this is our territory.. "

katanya : 
"jika benar tuan hamba ini adalah Raja seperti yang di propagandakan..
sila tunjukkan ID pengenalan tuan hamba"
*time ni dah ada ID pengenalan...
dlm tu siap tulis pangkat lg...*

kataku :
"baiklah.. seperti yang di pinta"....

katanya :
"ampun tuanku... maafkan hamba kerana tidak mengenali tuanku..
ikutlah hamba ke rumah penghulu untuk meneruskan hajat tuan hamba.."



************************************

sesampai rumah penghulu...

kataku :
"tok penghulu... beta ingin menjadikan kampung ini sebagai tanah
jajahan beta... beta rasa kampung ini sesuai dijadikan pusat perdangangan..."

katanya :
"tidak boleh tuanku.... kerana kampung ini terlalu kecil dan indah sekali..
jika tuanku menjadikannya sebagai pusat perdagangan..
maka terlupuslah segala keindahan di kampung ini..
kami juga berasa aman di kampung ini..
kami tidak ingin sebarang perubahan tuanku...

kataku:
"jadi kamu murka arahan beta..????"

katanya:
"hamba terpaksa pertahankan kampung hamba...
tidak ingin hamba melihatkan kampung ini porak peranda"

kataku : 
"baiklah.. kalo begitu.. tunggu saja arahan dr beta..
akan beta sularrrrkan tuan hamba sebagai hukuman 
kerana mengingkari arahan beta 

katanya :
"silakan tuan hamba... selagi hamba berpijak di bumi ini..
akan hamba pertahankan apa yang hamba rasakan"

kataku :
"huh... kekwat"

lagu aku berangkat pulang ke negeri aku sendri...
sesampai aku di negeri aku sendiri...
kampung aku tiada.. semuanya abis di bakar.. 
yang tinggal adalah rangka2 rumah dan abu2 yang 
berterbangan di udara...

kosong... 
gelap...
lambat aku jalan
sorang.. 
terduduk aku di situ..
termenung...

*bunyi lagu perang...
aku bangkit...
cemas
aku tau... serangan dr negeri Rembis sudah tiba..
mati aku...
bagaimana aku ingin mempertahankan jajahan aku
jika aku sorang sahaja???

dr jauh aku nmpk kelibat sorang demi sorang..
mereka dtg menerpa ke arahku..
DAN!!!
agrhhhhhhhhhhhh

klak!!!
lampu bilik terbuka...
mengigau ker? memekak mekak dr luar blh dgr suara ko..

aku bangkit dan sengih....


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, March 18, 2011

Lawak Bodoh lucah sket....

Soalan : Apa beza daun betik ngan tangan perempuan?
Jawapan: Daun betik boleh melembutkan daging yang keras, tangan perempuan dapat mengeraskan daging yang lembut.

Soalan : Haiwan apakah yang pertama sampai ke bulan?
Jawapan: Burung punai (Neil Armstrong punya)

Soalan : Apa beza tayar kereta dengan kondom?
Jawapan: Tayar kereta kalau bocor boleh menghilangkan nyawa, kondom plak kalau bocor boleh menambahkan nyawa.



Soalan : Apa yang mahal pada BMW?
Jawapan: Huruf W. Cuba tukarkan W ngan X. Jadi BMX. Kan murah tu…

Soalan : Rumah apakah yang gunakan banyak air?
Jawapan: Rumah terbakar

Soalan : Hitam, panjang, dipeluk dan diapit dua paha.
Jawapan: Orang sedang panjat tiang talipon. (Korang mesti otak kotor)

Soalan : Ubat apa yang tak ada kesan sampingan (side effect)?
Jawapan: Viagra dan Krim membesarkan payudara. Kesan dia ke depan, bukan ke samping.

Soalan : Waktu dia hidup orang menyanyi, bila dia mati orang bertepuk tangan. Apa dia?
Jawapan: Lilin kek harijadi.

Soalan : Bibir bertemu bibir. Tangan asyik meraba lubang. Mata terpejam menikmatinya. Apa dia?
Jawapan: Orang sedang meniup seruling.

Soalan : Apa nama sudirman masa kecil?
Jawapan: Sudirboy.
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, March 16, 2011

Pasal ngko rupenyerrrrr!!!

pergi pasar malam... 
mmg sesak lah.. sbb sume org bru blik kerja kan..
tp pelik skit sbb 
lane aku jalan nie lmbap nk mam***

tgk punya tgk... da dpt kenal pasti da punca...


orang sibuk beli bhn makanan..
korang blh plak beramas mesra kan???
hampeh syiollllll

p/s : x sangka ada jugak lessy yang bertudung... hohohohoho



~ menulis dengan berkara very the fishy kan kapel tu? :P
[ duffy : well well well]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, March 15, 2011

aku kecik2 da jadi bisnes man...

whoa... giler kan tajuk tu...
aD dlu dr kecik2 lgi da jadi bisnesman... 
bukannya apa.. time tu mmg berangan lebh..
hahahah
(skg nie pun kuat berangan lg) :P

dulu2 kalo korang ingt...
zamna kita kecik2 dlu..
ada org jual kad2 nama ... rm3 utk 12 keping...
ada mcm2 set gmbr...
hero malaya la.. heroin cantik la..
pelakon hindustan cun n hensem la..
kartun2 yg cute2 la..
kete2 yg berkilau2 la...
memacam lah...
gmbr pempuan pakai bikini baring kt pantai pun ada... :-p


*credit to syasya...
x menahan gmbr leonardio jambu ais lg.. hahahah :P

hehe.. nielah bisnes kad a.k.a kad nama yg aD ckp tu..
hahahha...
time dlu2 kelas kot benda2 cmnie..
sorang tmpah .. berduyun sume nk tmpah jugak...
dlu2 kan suka mengikut...trend katanya

bisnesman je ada name card time tu kan? hahahha
time nk bg tu.. korang ckplah
"this is my card... pliss take it or leave it.." 
- hahahhaha -

mcm aD kan.. suka tmph gmbr2 pelakon yg aD minat...
kononnya..(konon okeh) dlu minat hindustan..
so tmpah kad2 yg ada pelakon hndustan...
ada 12 keping kan..
kegunaan kad nie adalah tuk bg kt orang..
so x menyusahkan kwn2 nk catit dlm buku n then hilang.. pastu simply ckp loss contact..
cliche sgt alasan :P

bila da siap kad nama tu.. slalu mcm syg lak nk bg kt org..
yelah.. ckup2 ada satu set... kalo bg 1 kurang la satu..
selalunya mcm karakter kartun... 
cth: X-men..
nk bg yg storm... minat storm... 
nk bg yg scott.. minat jugak scott...
nk bg yg the beast... walaupun x minat.. tp rasa x best lak.. syg sbb die da ckup satu set...
sudahnya x bg kt sapa2 pun...
buat kad nama tp dri sndri simpan.. gile kan? hahahah :P

lainlah... kalo set tu 12 keping sume gmbr muka siti...
hilang satu.. tpp yg lg 11tu muka siti...
*ramai tempah gmbr tu dlu.. hahahahah

sebulan lps korang tmpah.. company tu akan hantar pamplets die kt
korang pulak... so korang2 yg rajin akan jual blik benda
yang sama...
bukan bisnesman ke tu? ekekekeke~ 

now da tade kan? napa yer?

~menullis sambil berbisnes..
[akim : inilah cinta]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, March 14, 2011

aku lelaki miang?

seriously???? aku lelaki miang???
what the fish??? 

standard la laki playboy kan?
xde la janggal mana pun...
unless la kalo pempuan tu yg playgirl...
no no no...
buruk rupenya..
ekekekekeke :P

tp x puas hati sbb benda nie mcm nk memerli aku je
tau la aku mmg peramah...
tp xdelah smpai tahap miang...
arghhhhh tensen!!!!!!

korang tgk??? sapa x bengang? nk perli la tu
nk perli la tu
nk perli la tu 
hehehehhe

p/s : aku x miang.. aku x gatal.. tp suka flirting.... boleh? :P


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, March 13, 2011

Compliments n Critics : Hikayat Merong Mahawangsa

*credit to : budak hutan

Tadi pergi tgk Hikayat Merong Mahawangsa....
kt KLCC... gigih walaupon beli tiket di saat2 akhir...
n masuk lmbt 15minit lmbt...
so miss the beginning part...

excited giler nk tgk cerita nie
mungkin sbb trailer die yg gempak n mengancam...

so mcm biasalah... aD mmg x buat sinopsis.. 
aD hanya buat compliments and critics
bukan review.. :)

overall jalan cerita .. OK Tp still lemah skit2....
ada part2 yang masih longgar yang KRU blh touch-up kan..
tp suka kostum n prop yang cter ni gunakan..
sangat lawa and hidup...
selalu kita tgk cerita2 luar je yang ada scene2 mcm tu...
but now Malaysia dah ada...
yeahhh!!!!

ada scene2 yang best mcm scene lawan... aksi die mmg best..
walaupon main cucuk2 perut tu mcm cucuk polistren... sbb smooth sgt.. 
tp oklah.. 
cume.. cume...
last sekali time yg kumawas mati tu... alamak... mcm senang sgt je mati die
padahal memerlukan 3 orang tuk tumpaskan kumawas tu...
but still overall its still nice..

suka bile dialog si kumawas ckp 
"apa slhnya nk mengintai skit apa yang di bwh tudung saji"
hahaha... simbolik sgt!!! 

gmbr lawa... suka part mule2 bile memasing speaking...
rasa mcm tonton movie international.. 
supposely lps nie KRU buat je cerita fully in english...
at least blh tembus pasaran international pulak :)



p/s : my fren n me makes jokes in one scene of the movie
part yang kumawas berlawan ngan prince tu...
bila si kumawas tu kene tumbuk, n darah die mengalir... die realize yang die dah dicederakan
n tibe2 perempuan cina tu ckp
" i da amik azimat die.. die dah x kebal lagi..."
sambil tangan perempuan tu tnjukkan azimat tu... 
perempuan tu dkt je.. rasanya kalo kumawas tu lompat dptkan azimat tu pun  boleh...
apa yg kartunnya adalah gaya pmpuan tu ckp... 
mcm kelakar sangat... @_@

"sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua, 
bila dua jasad menjadi satu, hidup mati jadi bersama"

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, March 12, 2011

Sian kt die..


Di sebuah kampong di atas bumi di bawah langit. tinggal sebuah keluarga yang kurang senang  (daif) diaoang makn cukup le tak pernah mintak sedekah…….
Pada bulan puasa, hanya tinggal beberapa hari lagi nak raya.
Si anak menceritakan kepada ibunya tentang kawan-kawannya semua telah membeli baju raya, kasut raya, kuih raya, dan lain-lain.
Si ibu hanya diam tidak menjawab.
Anak: Bu …..
         : Bu………
         : Ibu!!!... (menjerit)   dengar tak ni?
Ibu   : ye ape die?
Anak : Bila kita nak beli baju raya?
Ibu  : La… Raya lambat lagi kan. Puasa pun tak habis lagi, sibuk nak raya..
Anak : tapi ibu kaw…..
Ibu     : Degil la budak ni gi main jauh–jauh nu.
            Tak ampak ke ibu tengah menjahit baju nih?
Anak : (dengan sedih melangkah keluar)

Si anak keluar rumah pergi jumpa kawan-kawan dia
Tapi bila dia jumpa semua orang asyik menceritakan tentang baju raya.
Dia lari dari situ.
Dia jumpa sorang kawan dia duduk termenung di bawah pokok dia pergi dekat kawan dia , dia Nampak akwan dia tengah bersedih.
Anak  : Bakpe mung sedih?
Kawan : mak aku tak beli lagi baju raya.
Anak : (Gembira) tak pe aku pon tak beli lagi.
Mereka berbual rancak
Anak : Aku balik dulu ye. Bye…..
Sampai di rumah dekat pukul 6.30 petang…
Sedang si anak tengah tengok tv
Tiba-tiba dia dengar orang beri salam.
Dia menjenguk keluar. Dia Nampak kawan dia.
Anak : Kenapa?
Kawan : (tersengih) ni mak aku beli baju baru….
Anak  : ………….
Kawan : Cantik tak ??
Anak  : Cantik….. (lemah)
Kawan : Bye aku balik dulu . Bye.
Anak merasa kecewa dengan sikap kawanya itu..
Bertambah sedih la si anak…..



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, March 11, 2011

entri sempena malam jumaat.... bukan lucah...!!!

isteri  : abang..... dah smpai masanya balik ke rumah mak...

suami : hmmm....

isteri : sy malas nk berjawab2 lg dengan mak ... kita blik jela bang...boleh bang?

suami : kalo awk tnya sy nie... mmg sy xnk balik... mls la sy nk bersemuka dengan mak awk tu..
bukannya awk tak tau... kalo die da mengomel.. panjang lebar...
hishhhhhh~

isteri  : hmmm.... nk buat cemana bang... mentua abg jugak.....


                                  ***********************************************

korang rasa apa jalan ceritanya???? sekali sekala korang jadi pengarah filem lak... :P

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Giveaway 3 Sponsor...

tengok!!!
mana ada giveaway smapi 3 sponsor sekali...
btul2 giveaway nie.. bukan cobaan.. tp btul2...

nk join giveaway yang di anjurkan oleh mr eqbal...
abg eq punya contest... mana leh miss... antara "kawan" blogger yang terawal
aD kenal... hehehe...

3 syarat utama giveaway nie da pun aD ikut....
3 blog yang kene follow pun da follow....
enjoylukis - yang ke 147
eqbalzack.com - errrrr.....da xtau yg kebrapa dah :P

3 lukisan yang aD suka karya enjoy lukis adalah.. 

menawan lukisan gadis2 vogue nie...


undefinedable... bg aD la.... :D


simply attract the attention...:D

suka pulak tgk2 cupcake yang mummy-who-cooks buat....
cupcake nie kalo da byk2 ikut tema.. mmg menarik...
syg je rasa nk makan...
3 tema cupcake yang aD minat dr hasil mummy-who-cooks...

theme : under the sea.... blue calm wavy~~~


theme : ben 10 ... yeahhhh.....~

theme : minnie mouse.. adorable isnt she? :)

abg eq lak....
1~> nk ckp gmbr abg eq... bukan 3 tp puluhan gmbr yg minat...
almost setiap gmbr dlm entri lawa....dr segi kedudukan angel n pencahayaan 

2 ~> bukan 3 je gmbr abg eq yang hensem.. byak... setiap sume gmbr yg ada muka abg eq 
mmg hensem lah ( kipas lebih je kan) hahaa... tp xlah.. seriously i mean it

3~> bukan 3 je makanan yang abg eq kongsikan sedap dan menggiurkan
tp tiap kali entri makan msti tercabar nafsu makan nie...

ini adalah entri ke-3 yang di buat khas tuk abg eq....
entri pertama... cube tgk sini kalo ingt lagi...< tekan
entri kedua .... nie giveaway pertama sejak abg da tukar domain < masuk

3!!! yeahhhhhhh~~~~ 

so... tag sorang... aD tag erm...
buat pertama kali.. jom join jom...~ +_* 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...