There was an error in this gadget

Friday, April 29, 2011

terasa skit...~

kekadang....
kita x perasan
hanya sedikit tingkah laku kita...
ada orang terasa.. 



walaupun kita rasa tindakan kita betul
kecil dan tidak memudaratkan
tapi ada yang mungkin
terasa....

jagalah hati orang2 sekililing kita
kerana menyakitkan hati orang
adalah dosa..

~ yang kekadang sensitip..

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 28, 2011

sedap rupenya..

tgk aF ( af lagi)
sedap pulak lagu yang sorang tu nyanyi
pelajar yang nk masuk tp xleh tu...

die nyanyikan lagu agnes - tanpa kekasihku

suka lirik die..
" dimanakah letaknya syurga itu...
biar ku gantikan.. tmpt mu dengan ku...
adakah tangga surga itu..
biar ku temukan untuk bersamamu.. "

hahaha.. kwn2 sume ckp aD lmbt
sbb lagu nie da lama bru nk layan
haha adeh
tp nk buat cemana 
bru tau.. so layan jelah kan.. 

barang kualiti x mengenal erti masa...

video clip klik kat sini... 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, April 26, 2011

ketagih kot...

korang ada makan x Eggtart kfc tu...
gila...
aku makan sekali...
sedap...

smlm.. ayah aku beli barrel KFC
ngan setengah dozen eggtart tu...
aku makan ...
makan
dan makan...

adik aku yang x suka pun..
bantai makan 3 ketui
non-stop...
*gmbr ihsan : sheylara.. 

mmg tepat tagline die guna
" one bite, and you are hooked"

~ yang mmg suka desert setiap masa

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, April 24, 2011

FLy Me to the Moon..

Happi sundae to everyone.. heh
lately jarang nk update n bW..
ya Allah... xde masa rasanya...
time management sgt penting bg aku skg nie..

mlm tadi tgk Af...
okeh.. mals nk komen about all the AF crap stuff..
cume ada satu lgu yg pelajar die nyanyi...
buat aku rasa nk dengar lgi.. 
heh..

frank sinatra - fly me to the moon...

hahaha.. lgu tuk orang bercinta tgh feeling kot..
heh.. xpelah
walaupon single..
hati kene riang...
btul x beb?

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 22, 2011

LIne Phone..

Ada sorang lelaki bernama Ali, baru buka perniagaan khidmat nasihat. Officenya amat canggih, sederet dengan beberapa ofis yang lain. Ali seorang pakar perunding perniagaan, baru tamat belajar diluar negara, jadi nak mencuba nasib dalam bidang pernigaan, tekad tak mahu kerja ngan orang lain. Ofis dia masih baru, baru renovate la katakan.

Selepas sebulan ofis dibuka, perniagaan Ali masih belum bergerak, sampai sekarang satu bisnes pun tak dapat lagi. Sampai sekarang sorang pun belum pernah singgah kat ofis/kedai dia tu. Ali pening, signboard kat luar ofis dia tu mahal tuuuuu, beribu ringgit. Lobi sambut tetamu canggih tu, cuma belum ada pekerja lagi, Ali sorang2 je handle.

Pada satu hari, ada lelaki masuk kedai dia, apa lagi Ali pun berasa bangga giler, 1st customer la katakan, Ali cepat2 duduk kat meja dia, ambil phone telekom atas meja dia tu, berlakon olok olok bercakap dengan seseorang, saje je nak tunjuk perniagaan dia memang bagus giler, perniagaan ribu2 ringgit. Sambil menyuruh lelaki tu duduk depan dia, dan suruh tunggu kejap kerana dia masih cakap kat phone tu (padahal belakon aje), ini perbualan Ali ditalipon.

"Ye Dato', ooo pasal project tu dato', saya akan uruskan dato', ala dato' bayar kat saya beratus ribu, takkan saya main2 buat kerja ni dato', lagi pun sudah terlalu banyak perniagaan yang menjadi bukti kejayaan kami, itu dah cukup mengambarkan keberkesanan perkhidmatan kami……ok dato'…baik dato'… Oklah dato'…nanti kita jumpa kat hotel hilton malam ni….ok dato'….bye" 

Ali pun meletakkan talipon. Dan mula bersembang dengan lelaki yang duduk terkebil-kebil di depannya tadi, menunggu Ali.

"Ya encik, terima kasih kerana memerlukan khidmat nasihat perniagaan kami, maaf kerana menunggu tadi, maklumlah perniagaan kami terlalu pesat berkembang, tak menang tangan, banyak sangat permintaan. Ya, ada apa yang kami boleh bantu dalam perniagaan encik" tanya Ali. 





Lelaki tu menjawab " Saya technician telekom, nak sambungkan line telepon tu, magic gak encik ni, macamana boleh guna phone kalau tak de line.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 21, 2011

Kehidupan ini ~

siyes beb.... 5 hari x update...
rasa mcm kosong jeee.... blog nie
mcm2 berlaku dlm 5 hari...
training yg mmbuatkan bdn aku penat...
siyes.. blik mlm je.. tdo.. flat .. flat n flat..
jam 9 da tdo.. hehee.. bgun jam 5 pagi..
sihat bdn aku .. yelah tdo 8 jam..mcm bayi...

smlm dapat call yang pakcik aku meninggal
rushing sume  ank ipar duai balik kampung
untuk melihat dan menziarahi keluarga si mati
smpai2 je rumah  da h lenggang.. 
majlis da pun selesai... tidak sempat kami melihat wajah
arwah buat kali terakhir
tp x pelah.. sekurangnya anak2nya suma dpt lihat wajah 
ayah mereka.... 

pagi tadi jam 830...
bangun seawal pagi... kerana nk melawat
kubur si arwah...
alhamdulillah.. tanah perkuburan sangat bersih dan teratur..
kubur arwah atuk pun terjga rapi.. 
setiap lot perkuburan diletakkan no... 1 - 1000++
so mudah untuk mereka yang dah lama x blik kampung
melawat arwah yg sudah meninggal kerana
xperlu memekik2 call di pagi raya menanya
arah kubur si arwah kerana kini setiap kubur ada nombornya sendiri.. 
no kubur arwah pakngah 14. 

sebelum pulang ke KL... sempat 
juga singgah di kampung sebelah ayah
di MElaka.. 
sudah lama rasanya x menghirup udara di sana.. 
rumah sepi je... oh aku lupa bhw hari nie hari bersekolah..
yang ada cuma nenek dan makcik aku yg x bekerja 
kerana bru sahaja mendapat anak ...
bru aku tau aku ada anak buah bru.. 
comel pulak tu..
raya tahun nie aku akan ada 4 orang anak 
buah bru.. tp sygnya.. konpem aku kerja ..
x cuti.... nasib lah badan.  

anak buah aku : siti nur batrisyiah.. 

lepas asar.. aku lihat jiran nenek aku...
dah lama rumah tu kosong...
tapi kali nie rumah tu da berpenghuni...
adik kepada nenek aku yang duduk situ..
dlu die duduk di KL... 
sekarang bila KL dah x bg apa2 makna pada die..
die balik semula ke kampung..
decide untuk terus menetap di sana...
bila di tanya.. apa mimpi pulang ke desa...
kampung tenang dan aman katanya..
sugul wajahnya termenung sendirian 
melihat jalan raya yang kosong.. 
sekosong raut di wajahnya.. 

itulah kehidupan..
kekadang kita x perasan..
cept je masa berlalu..
terlalu khayal smpai tidak perasan
benda yg berlaku sekitar kita..
kekadang kita terlipas moment yang sangt indah.. 
kerana sibuk mengejejar sesuatu yang x pasti...
bila tiba masanya... kita akan terjaga,... 
dan barulah kita sedar.. kenapa kita tidak sedar dr mula..
kerana yang dah terjadi...
tidak boleh berulang kembali...



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 15, 2011

Perfect...~

PEREMPUAN
cantik..
ayu..
sopan..
manis bertudung..
sopan santun..
berbudi bahasa..
lemah lembut...


LELAKI
hensem
menghormati..
memahami..
sabar..
penyayang..
mengambil berat..
softspoken..
pandai berjenaka..

sapa yang xnk kan perempuan n lelaki mcm di atas..
but never expected PERFECT things if we never been PERFECT to others.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

BEN ASHAARI GEGAR LAGI..


nk join... nk join ... nk join??
-klik gambar di atas-

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 14, 2011

Compliments n Critics : Pursuit of Happyness...

kali nie aD nk buat review tuk cter pursuit of happyness..
mesti korang pelik kan.. 
knapa bru skg nk buat review tuk filem tahun 2006 nieh?
* da mcm feeling balik ke masa silam pulak...


act.. semalam time aD tgh training.. 
one of the session of training is to watch this movie 
and make some review on it. 
( baru teringat ada kerja x settle lg!!!!!)

act.. da lama dengar tang orang ckp yang this is a good story.
but tu la.. kalo x kene push.. xde nya nk tgk..
heh.
so.. bila dpt kesempatan tuk tgk..
eh.. btullah it was nice story.

a story about an intelligent man who lives with his son.. yang mana kehidupan die
x semudah orang lain. Seorang salesman yang x pnh putus asa... setiap hari keluar rumah demi
memastikan semuanya ckup. Kadang-kadang, ada rezeki dia, kadang-kadang, tiada...
sehinggalah ke satu hari die bertekad untk mengubah hidupnya..
dari seorang business man kepada seorang broker..
Macam-macam halangan yang terpaksa ditempuh... halangan yang paling terbesar apabila
isterinya meninggalkan mereka anak beranak kerana sudah
tidak percaya pada kemampuan suaminya lagi..
Tapi, kehidupan kita buknannya selalunya di bawah... sudah puas kita di bawah..
kita akan berada di atas juga walaupun anak tangga yang kita daki tu beribu2 tingkatnya. 

erm.. cerita nie banyak moralnya. 
x rugi kalo nk catch up.. walaupun da lama da cter nie.. 


"never easily give up on something eventhough life's treat you harder"

~ yang susah nk menangis walaupon tgk cerita sedih.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, April 12, 2011

Tangan kedada... mata ke atas..

kekadang dok dengar orang ckp...
tangan ke dada.. mata ke atas..
sumpah x paham...
blur...
blank...

sekali da tgk video nie bru paham....

hahaha.. mcm syiollll jer....
hahahahhaa~ 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, April 11, 2011

Alasan... ~

Alasan....
macam-macam orang blh bagi...
ikhlas atau x...
bergantung pada jenis ayat yg digunakan...

kadang-kadang alasan blh jadi cliche...
kadang- kadang alasan blh jadi x munasabah...
sometimes can be true...


alasan jugak... 
blh nmpkkn orang tu seorang yg ikhlas...
blh nmpkkn orang tu seorang yg hipokrit...
blh nmpkkn orang tu seorang yg bermuka2...

apa pun.. 
jgnlah bg alasan ...
lg2 alasan yg x munasabah...
better diam...
sbb sometimes, theres a thing that is good to remain silent. 

~ yang x suka dengan orang yg bagi alasan..
[ tilu : diam diam]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, April 10, 2011

"Segmen Mr. Kamikaze Yang Paling Senang"

da lama x join contest...
kali ni nk join.. cube nasib...
tarikh tutup 11 hb april..
gilesss la... skrg da 1156...
ada 4 minit lg nk buat entri nieh....
X_X

di anjurkan oleh redkamikaze
senang je contest nie
xde syarat cume 
buat apa yg perlu... 


nie wallpaper aD..
aD pakai default wallpaper windows jer...
n aD gunakan sticky notes...
tu yg mcm semak skit tu...
walaupun semak.. tp senang tuk aD...
sbb sebagai reminder atau apa2 benda yg penting 
x terlepas pandang..

yelah.. hari2 bukak laptop..
msti akan nmpk punyelah benda2 nie sume
heheheheh

done.. tu je ... siap dah..
senang kan?
no wonder la di namakan segmen yang paling senang.. 


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

ala.... frustla cmnie..

frust
frust
frust

latest gossip...
sharifah amani kapel ngan isma yusoff....
ala....
ala...
ala..

penat je selama nie dok tgu amani...huhuhu
skg nie dia dok " in a relationship" dengan isma...

nie yg rasa nk nyanyi lgu Berhenti berharap nieh.. =_=

~ yang mmg minat kt sharifah amani
[ sheila on 7 : berhenti berharap ] 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 08, 2011

Basikal TUa...

dulu2 kan....
time memula korang nk balaja nek basikal...
masih ingt lagi? 
heh.. kelakar bukan?
mcam2 ragam...

aD seriously x ingt pun kisah time mule2 blaja nek basikal..
mayb sbb naik je trus da pandai kot..*perasan hahaha
tp bila sebut pasal basikal.. 
aD mesti teringt satu peristiwa nie... 
mmg x bleh lupa.. 

sblm nie aD pnh cerita kan yg aD dlu2 time kecik
suka men panjat n guling2 kt bukit mcm dlm cter lurah dendam tu..
ingt lg? kalo x ingt leh klik kt sini...

tp hari2 nk main permainan yg sama je boring gak kan..
ada sekali tu ... dah xtau nk buat apa...
kami berempat.. saudara sumenya.. 2 laki dan 2 perempuan..
tp sorang sedara laki time tu tatau p mana.. x ingt dah.
so hari tu..
buntu idea taktau nk main apa..
smpailah slh sorang dr kami ternmpk basikal arwah atuk..
basikal tua kami panggil die...
basikal tu kalo nk dicomparekan dengan kami time tu..
mmg sgt besa... 


so kami decide nk main pusing2 kt halanman umh nenek je..
naiklah bertiga.. aD yang kayuh..
1 orang kt tmpt duduk blkg.. sorang kt dpn..
besi yg blh duduk tu...

dok main pusing2 tu.. tibe2 dtg giler aD ...
nk kayuh laju2...
oh lupa nk ckp.. basikal tu break dah x makan..
selalu kalo nk benti, seretkan je kaki kt tanah...
then time tgh laju nie, kaki da x smpai dah...
otak da blank da...
yg pasti aD hanya jerit.." mira, loncat mira... loncat!!!!"
sbb apa tau... kt dpn aD btul2 ada gaung... 
aD btul2 da cuak giler sbb takot jauh dlm gaung...
then aD terpaksa terbalikkan diri aD jatuh ke tanah..
BAMMMM!!!!!
mmg sakit....
sudah lah jatuh, ditimpa basikal besar pula...
nurul yg duduk kt dpn.. da menangis da...
kesian die...
tp nk buat cemana, tu je caranya..
kalo x mau kami terjus ke gaung...
alamatnya.. padamlah masa dpn.. X_X

~ yang mmg suka cari pasal dulu2...
[ tinie tempah ft. eric turner : written me in the stars]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, April 07, 2011

bercumbu~


milah, yang telah lama tinggal di kota pulang ke kampung dan bertemu pujaan hatinya, mamat yang bekerja sebagai petani. suatu senja, ketika sedang berjalan jalan dan menikmati pandangan desa, mereka melihat 2 ekor kerbau saling bergesek gesekkan hidung dan kerana lama memendam rindu, mamat berkata dengan nada mememancing... ''rasanya saya juga teringin melakukannya.'' sambil memandang minah dengan mesra.'' silakan.'' balas minah '' kan kerbau-kerbau tu milikmu........



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, April 04, 2011

Compliments n Critics : Anugerah Bintang Popular 2011

Rata2 ramai yang da tgk ABP smlm kan...
da tau da pun sapa menang...da tau da pun Sam bintang popular 2010...
jadi xde apa yg nk dicerita kan.. cuma sedikit komen n pujian atas beberapa
perkara...
smlm aD p tgk live kt genting.. gigih walaupon esoknya kerja..
hahaa sudahnya blik umh kul 3 pagi.. yay!!!!


so aD ngan kengkawan awal gilerrrr naik genting.. dlm kul 2 lbih mcmtulah..
tkot xde parking.. but seriously... sampai2 je.. mmg da ramai da..

sampai2 tu.. jalan2 dlu.. then da pkul 7 tu brulah gerak ke pintu die..
ramai gilerrrr babengggg lah... penuh satu dewan tu.. mcm biasalah
tiap2 tahun mcm tu kan..



ramai jugak lah barisan artis yg aD nmpk.... 



- klik tuk tumbersaran-

mengikut susunan gmbr : cheryl samad, diana amir, hairul azren ngan ....( xingt nama die) , daus, jue aziz,
trio hot fm -suraya, fara n anne , dafi, zarina, aznil, aizat, kenchana. syuhada tv3, shahir & maulana, halim othman & linda onn, lisa surihani, adira, zizan dan dira, last but not least yuna...

gmbr bnyk yg shake n x clear.. yelah.. camera biasa je.. pstu kene berhimpit2 ngan fanatik2 artis nie.. ayoo.. nie pun aD sekerat jalan je.. x larat da.. byk yg miss sbb aD blah awl dr zone red carpet nie.. mcm dato siti, usop wheelcar sume x dpt amik gmbr :(

so.. back to the title...
antara compliment yg aD blh bg...

1. malam tu performance/showmanship sume ok... cambest!!!...
2. time iklan biasalah kan.. ada plawak.. kali nie yasin tampil menunjukkan bakat die...
kasi balunnn lgu better man nyanyian asal robbie william..

3. pengacara mmg sempoiiii... zizan tu sangat best... hehehe...cayalah!!!
4. kehadiran usop wheelcar tu mmg mengamatkan suasana stadium... gile la.. time memula die dtg..jeritan yg die dpt sama kuat ngan time dato siti datang... time yg usop suh buat tangan mcm die tu...
satu hall(dewan) tu buat yer.... fenomena.. fenomena...

5. ella!!!! one word to describe her.. legend.... tepukan gemuruh die dpt mlm tu... n satu hall jugaklah dok
buat lambai tangan tu as a sign to support her.:) cayalah ella.. i loikeeeeee 

6. siti... persembahan ok... tp frankly, aD suka siti perform time AJL dlu.. btul2 live..:)


critics yang aD blh katakan pulak...

1. penyampai anugerah sangat2 x match n xde chemistry... gmik yg dorang nk buat blh dikatakan sumenya x menjadi... ada satu scene, jihan, dynaz n irma hasmie (irma cun giler pakai tudung,).. depa dok ckp pasal awn dania... x sume orang follow cerita tu.. so ada smlm yg blur2 ayam skit... hehehee

2. ermm sound system kurengggg.!!!! x pasal je anuar zain nyanyi jadi x sdp :P

3. ada sesetengah artis yg berfesyen mcm entah...xtau nk ckp apa.. mcm rambut jehan tu..
still in character die dlm merong mahawangsa ker? cmon la. ini anugerah berprestij, imej tu eloklah skit derrrr

4. ada lg "fake ziana zain" smlm... gigih pakai kalung bunga kuning kat kepala.... tp surely he/she frust sbb smlm ziana x nyanyi.. xleh nk steal spotlight! die dok tepiiiii je smlm.. ada dlm 4 5 kali jugak p tandas.. ada sekali nk p tu, die terjatuh kt tangga... hahaa.. dress die panjang sgt.. tula....

5. miera liyana... cik adik oi... x sejuk lg kontroversi awk tu ... smlm dok dedah tang blkg pulak... seluas2nya..
xde gmbr sbb aD terlalu khusyuk tgk.. hahahahah :P

tu jelah kot.. berjela nk membebel... ahahha bukknye reporter pun...
kan kan kan :P

oh.. ada satu gmbr lg.. mmg aD simpan nk letak last sekali..
rasanya smlm kt tv x muncul muka nie.. heheheh

adik mia... comel sgt nie die.. grrrrrr



 shake sgt!!! geram org blkg dok tolak2... ramai yg x perasan kehadiran die nie.. sbb
kecik sgt.. heheh :P


time nie die ckp kt ayah die..
ayah, cptlah masuk panas la.. ramai orang.. hehe
dok hentak2 kaki die tu.. comel gilerrrrr!!!!

oh..hampir terlupa,
 ulasan di tulis oleh aDfeez...

~ yang suka pergi event2 mcm nie...
[ dato' siti : bukan cinta biasa + nobody]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Kera di hutan disusukan anak di rumah?


Kalau di negara kita Malaysia, "peribahasa kera di hutan disusukan" memberi maksud seseorang yang mengutamakan orang lain lebih dari keluarga sendiri sesuai dengan sambungan peribahasa tersebut yang berbunyi "...anak di rumah mati tak makan". Dek kerana terlalu mengutamakan orang luar, sehingga terlupa darah daging sendiri yang "mati tak makan". Namun begitu hal ini berbeza di sebuah tempat lain di luar negara, kera dan anak disusukan bersama-sama. Inilah kasih ibu manusia, merangkap ibu kera....




ekekeke... mlm nie nk upload gmbr apb :)
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, April 02, 2011

0.

kamar hatiku...
sekian lama.. suram dan sepi..
KEKOSONGAN...
aku mencari 
insan sejati..
untuk menemani hidupku..

~hehehe.... ting tong lg malm nie...:P
suara tgh husky giler skg nie...kalo nyanyi sdp jugak la dr bebudak af9
 sapa nk dengar? hahahah :P

~ yang selalu jiwanggggg..>:P
[inteam : kasihku abadi]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, April 01, 2011

Play role...

scenario : seorang budak/anak muda tercicir duit syiling die smasa nk beli 
tiket LRT kt ticket machine...

duit tu bertaburan sana sini....

budak lelaki : tgk jer smbil kunyah chewing gum...

budak perempuan : buat2 x pandang....

makcik tua melayu : terbongkok2 kutipkan duit....

makcik india : "dik.. tu ha... sini ada lg satu.." sambil tuding jari ke arah duit tu..

uncle cina : aiyaaa.... smbil mengelak dr terpijak syiling tu...

kakak bertudung : pandang dan beredar pergi ke machine sebelah...

aD : ..............................................................????

apapun... kita di bwh satu bumbung yang sama...
1 Malaysia...


hmmmmm
KATA KAU!!!!
~ yang rasa kelat tu kekadang sedap!
[linkin park : waiting for the end 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...