There was an error in this gadget

Tuesday, May 31, 2011

Selamat tinggal kawan..~

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa 

Walau ku pergi sayangku
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal 

Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

p/s : terasa sikit sbb xde jemputan.... ~ 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, May 29, 2011

Karak yang kerek...~

hari nie ikut plan asalnya nk p putrajaya...
kononya nk p karnival belia  yg nk kumpul 1 juta belia tu...
tp mmber lak x free memasing...
so x p lah...

agak da setengah hari... 
duk umh smpai bontot pun kebas...
" bleh lebam nie kalo turs cmnie".... kata aku dlm hati..

so aku pun gerak la p shopping + makan + tgk wayang....
kt wangsa walk...
SORANG jer... huhuhu
=_=

baideway... cter karak tu not bad lah...
aku blh bg 3.5 out of 5...
aku rating berdasarkan sound effect die, graphic die.. teknik CGi die..
makeup2 hantu die...
n aku bukannya nk nilai sgt jalan cerita die...
tp sesaja aku nk tgk budak2 baru berlakon filem
macam shahir, sheera ayob n kilafairy... heh

shahir  - oklah.. mamat nie blh berlakon...
tp aku lg suka lakonan psycho die dlm video klip luarbiasa...


shera ayob - blh berlakon pengacara nie.. hehehe.. 
sweet jer.. :)


kilafairy - die nie bwk watak pmpuan gedix..
jadi syiol... msti kat lua pun cmtu.. heheheh :P
ada satu scene die berkemban... 
sexy.. taulah dah lawa skg!!! hehehe
apa pun.. blh berlakon juga :)


aDfeez - nie pun pelakon bru jugak... akan 
disunting oleh KRU prduction xlama lg..
Karak katanya x sesuai.. sbb muka die terlalu baik tuk berlakon cter hntu..
hahahah sila muntah hijau okeh...

~ yang byk mencarut tgk cerita karak.
aDfeez.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, May 27, 2011

Lagu berhantu...~

hari2 kan aku msti dgr lgu...
x kisah la kt mana...
kt dpn laptop ker,...
dlm tren ke odw ke opis...
atau time tgh tulis entri nie... 
mst aku kn dgr lagu....

dlm byk2 lagu nie kan... ada satu lgu nie
aku rasa aku mmg suka..
dan aku rasa org lain pun suka...
smpai hr nie pun orang layan...
xdelah bru sgt... pun xdelah lama sangat...
biasa2 jer...

most lagu yg sblm nie kalo layan 2 3 pastu bosan..
yg nie so far blm lg.. hehehe
i mmg suka giler kot....
nk2 pulak bnyk vrsion skg nie kan...
okeh.. ckp byk pun x guna..
lgu yg i mksdkan .. GRENADE.. bruno mars..
pehh.. feveret..!!!

dr ini.. 


ke ini...



dan yg latest dgr....



sumenya sdp!!! hehehe
aku ske sume....
lagu favorite aku skg nie..
kalo x caya... try call aku...

~ yang x pnh tgk grenade.
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, May 24, 2011

Dunia tanpa television~

sekarang nie kan...
asal aku balik umh je lepas kerja..
mesti aku akan memerap dlm bilik.. 
smpai esok pagi nya.. aku bangun
tuk pergi kerja balik...

hiburan pun aku catch up lepas blik kerja jer..
x pun weekend.. p la memana.. 
tp kat umah... tv n radio mmg x berusik.. heh
kt opis mmber dok story cerita2 yang bru2 kt tv tu
sumpah aku tatau.. hahahah



kalo aku tgk pun.. aku tgk weekend jer..
tp jarang-jarang...
tp tenet mmg xpnh miss la..
hahaha boleh giler idup tanpa internet.
tp tv????
i dont mind at all....

p/s  : cerita apa yang beshhhh skg nie?


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

nk benda nieh....~[kesinambungan]

aku x kira...

aku nk jugak!!!!


ahh... cmne2 pun
aku nk jugak!!!!!
\


kwn pos dlm fb... kalo x.. msti x tau...
nk teddy tu.. nk buat keychain..
~ada sapa2 yg nk bg aku x? :P
rm 3 jerrr kt kepci(KFC)...... ~ 

~ yang x menyempat2 kalo nk satu benda..
aDfeez.


aku dah beli dah.... heeeee... nk tgk? :D


hehehhe... siap buat keychain lagik... hahahaha


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, May 18, 2011

Jiwaku yang sensitif~

tadi g karok...
dlm happening tu....termengelamun kejap...
kwn bawk satu lgu nie.. lgu lama...
bait2 die... sedih pulak bila hayati.. 


Lestari - Mahligaimu Dari Airmataku.. 

Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi

Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya

Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang


Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku

Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah

Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku

Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...

p/s : aku pun tatau knp benda nie susah sgt nk "blah" dr idup aku... 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, May 15, 2011

Congratulations to me...~ ^^

15 mei 2011... bersamaan hari ahad
maka bergelar graduan lah aku
selama 2 tahun aku meneran memulas kepala
akhirnya aku berjaya 
menamatkan pelajaran aku
sekaligus memegang gelaran seorang graduan ipta

alhamdulillah aku bersyukur ke hadrat-Nya
dan kepada kedua orang tua ku..
juga tenaga pensyarah dan kwan2 aku...
kerana berkat doa dan pertolongan mereka...
aku gigih dan teruskan usaha hingga ke hari ini...

my friend n her mom together with me n my mom... my mom kaler oren...
ya Allah... muka aku mcm kueh pao..!!!! 




frienship forever guys!!!

gmbr yg last tu.. sumpah aku pun nk gelak bila tgk.. hahahaha
tatau knp cmtu..
mgkin sbb da panas sgt.. tp paksa diri nk senyum
sudahnya beginilah hasilnya... 

~ yang x tahan panas tadi...
bba(hons) operations management.. 
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, May 12, 2011

Doaku buatmu....

hari aku bermula seperti biasa...
cerah seperti biasa.. 
berjalan seperti biasa..
kawan2 seperti biasa...

hingga...
satu sms tiba...
dan aku tersentak...

laju tanganku menekan papan kekunci..
mencari harian metro
dan..
bagaikan tidak percaya...
dan tidak ku sangka.. 


tp aku tahu...
itu keputusannya..
ku hormati keputusan...
dan ku akur pilihannya...

semoga engkau bahagia selamanya...
doaku agar engkau 
sentiasa ceria dan gembira...
amin... 


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Cepatnya masa berlalu....

sedar x sedar... kejap je masa dah berlalu...
dlunya aku yg berlampin sana sini.... kini dah berspender berkain pelekat dah...
dlunya aku yg rambut disikatkan... kini potong pendek je sbb dah xde masa nk style dah..
dlunya aku yang nk apa sumenya dpt... kini kene usaha sendri beli ....

dlunya aku dan beberapa kwn suka kacau orang... kini.. member dah nk kawen da...
aiseh...!!!!
cpt btul... rasa mcm sekejap je...
benda2 yang mcm nie mmbuatkan aku tersentak bhw aku bukan lg di alam remaja...
aku kene dewasa... tp x bermakna aku x boleh enjoy kan?
hidup kene enjoy supaya lebih bermakna untuk hari ini, lusa dan selamanya....

~ yang bersyukur kerana tersedar...
adfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, May 08, 2011

susu dan lembu...~

susu...
suka x???
dr stat kita lahir... smpai lah skrg nie...
ada yang masih menggemarkan minuman susu
x kisah jenis susu apa pun
yang korang minum
susu kotak ker, susu serbuk ke, susu cap gantung ke, susu tin ke,
janji susu...

my mom xleh minum susu...
act, bukan x boleh.. cume x suka
sbb tekak die loya bila minum susu.. 

dutch lady kotak... antara brand susu yang fmes...
ada 4 perasa kalo x slh; coklat, cream, coffee dan strawberry...
pilihan masing2 la kan... mana yg korang suka
susu nie bila minum rasa segar je..
yelah.. dikatakan kononya dr susu lembu...
perah susu terus masuk dlm kotak :P

kalo cmtu lah.. susu perasa full cream tu...
agaknya guna lembu biasa je lah kan?
so.. kalo susu perasa strawberry tu..
mesti lembu die lembu strawberry...
macam nie....
hahahaha....
untuk susu perasa coklat dan coffee, korang imagine lah sndri
rupa bentuk lembu tu... LOL!!!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, May 07, 2011

mahalnya harga pakaian terletak pada pemakainya...

nikali nie rasanya entri ni akan jadi entri panjang skit...
selalu aku tulis pendek je.. kali nie nk tulis panjang la pulak...
nie pun sbb gara2 tdo awl n tersedar time pagi xtau nk 
buat apa... tulis entri jap n bru plan nk smbung tdo blik.. 

sekarang nie kan..perasan x .. mana2 branded product mesti ada version
"celup" die
mcam adidas = address
nike = nicky
levis = lewis



tp tu dlu... time tu ada segelintir yang akan tertipu 
degan jenama2 nie n main beli je..
mungkin sbb x perasan atau x ckup time nk belek satu2 brg tu..
tp sekrang pengguna da bijak.. 
dorang xkan beli jenama2 yang pelik tu...

peniaga pun dah bijak jugak...
dorang pun x akan amik product2 jenama pelik...

pengeluar pun dah bijak jugak... 
kali nie dorang mengeluarkan jenis barangan yang sama dan
jenama yang sama..
cume claimed the product as dorang yg punya...
so wujudlah baju armani exchange yang berharga RM 10 
dijual secara lambak di pasar malam dan di supermarket berdekatan rumah anda.

tapi itu bukan persoalannya..
nk dilihatkan design2 baju rm10 nie... 
blh dikatakan lawa... 
orang cakap... (bukan aD ckp yer) ... kalo dah orangnya cantik, pakai apa pun cantik
setuju???

aD setuju.. sbb kalo orang die tu cantik/ hensem pakai
bju rm10 pun... ada je yang memuji..
tp kalo yang pakai tu biasa2 jer orangnya.... xdenya nk puji..
kene perli lg pun ada... 

                        orang cantik
" nyah... cantik bju ko nyah... liplap liplap... kelasss... mak shuke... i loikeeeeeee"

"ala noq, mak beli bundle jerrrrr......"

" iye???? kelassss ko maria, aku ingatkan btul2 bju ko nie beli kt butik AX tau...
bertuah ko nyah... pakai apa pun nmpk chantekkkk, orang chanteekkk kan"

                         orang "x berapa" nk cantik

" sekarang nie mmg trend eh pakai bju jenama Armani Exchange??? 
aku tgk sana sini orang pakai"

"haah la... sbb design die cantik2 n simple je.. lgpun up to date la brand nie...
tgk bju aku nie... lawa kan??? beli kt butik die kt KLCc around rm159.00"

" lah... ko beli kt butik die ker??? aku ingt ko beli kt pasar malam je ...
yelah aku tgk lebih krang je design pasar mlm ngan yang ko pakai nie!!!!"



see??? kalo korang tu pangkat dato' atau orang atasan, pakai apapun 
orang akan ckp mahal....
tp kalo mcm biasa2 jer... pakai brg original sekali mana pun.. 
orang akan cakap beli kt petaling street atau uptown jer.. 

"wah dato'.... cantik tali pinggag tu dato'.... mesti beli kt london last week time dato'
g vacation dengan datin kan?"

" eh xlah.. nie smlm beli kt pasar mlm... saja jalan2 tgk lawa pulak, so belilah...rm15.00 jerrr "

"wah... nmpk mahal dato'!!!!!"

as for me, aD x kisah pun nk beli atau pakai bju2 pasar malam...
janji lawa pada mata aD... hehehe
sbb ada je bju yang aD pakai tu...
orang tnya eh berapa ratus ko beli bju nie? 
and aD akan replied :
kalo time tu aD baik : ala.. bju pasar malam je.... rm10 jer...
kalo time to aD tgh poyo skit : ala... biasa je.... ko mampu?
hahahhahahahahahaha- :P







always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, May 05, 2011

X senang nk tulis entri..

time aku nk tulis entri ni lah... die buat hal...
tgh ada semangat nieh!!! jangan kacau...!!!
adoiii.. annoying btullah!
ciss.. nda boleh buat apa2...

sakit perut...... mau berrrrrrrrrrrrrrr... hahahahhahaa

soalan : knp time pagi .. perut kita lancarrrrrrrr je.... sng pulak terusan tu nk kua :p
sapa pandai sila jwb :P
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, May 01, 2011

hari buruh tahun nie best!!! :P

selamat hari buruh...
eh buruh ke aku?? hahahaha...
slmt hari pekerja tuk sume.. ha .. bru btul..

happi giler sbb hari cuti nie jatuh pada hari ahad.
so senin cuti.. hahaha..
dpt cuti 2 hari beb..
yala.. sejak 2 menjak nie.. 
9-6 .. isnin - sabtu.. non stop... kl-pj..
penat ko0oo00tttt....
cuti pun ahad je.. sehari tu mcm kejap sgt...

minggu nie... snyum lebar skit..
sbb cuti 2 hari kot... hahahhaa
* korek duit syiling dlm tabung... krek krek.. heheheh



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...