There was an error in this gadget

Thursday, June 30, 2011

can sombedy tell me????

confuse.
coz everytime wednesday arrived, 
all i can see a lot of new entries 
from a blogger
using a same title but different context. 

what is that???
the title is called such 
WORDLESS WEDNESDAY.... 

is there any contest of this? 
can someone tell me exactly what happen here?
i think that i lost something here..
eventhough i always keep up with blogger's issue ( i think ekekeke :P)
well, at least i tried to.. 

so.. can someone tell me...???
bcoz the one who confuse n wordless here is 
ME!!!!



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, June 26, 2011

JIwa kacau @_@

aku tau aku salah.
aku tau aku melampaui batasan
aku tau aku over

kau kata aku mcm pushy
kau kata aku over jeles
kau kata kau akan berikan peluang kedua..
tp bukan dlm masa terdekat nie.. 

tp..
pada masa yang sama
kau abaikan segala teguran aku
kau abaikan segala sms aku..
apatah lagi... panggilan aku...

kini.. 
aku menggila...
kerana kau aku x keruan...
aku benci perasaan ini... 
rasa bersalah... + rindu yang amat + tersiksa menahan ...

aku tau suatu hari nanti.. 
perasaan ini akan hilang... 
tp aku x mampu nk harungi sekarang..
aku mintak supaya cpt2 perasaan ini pergi.. 

sekuat2 aku dlm mengharungi kehidupan aku...
bila tiba masalah cinta..
aku mmg lemah. 

~ yang terumbang ambing
aDfeez. 


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, June 23, 2011

HANTU : ILusi, Realiti atau Fantasi???

sebelum tu.,,, aku nk nyatakan lah..
kt entri ne korang xkan jumpa 
gmbr2 hantu yang menyeramkan yer..
(giler aku pun susah nk tdo mlm kalo tgk..
nie kan nk letak dlm blog aku sndri.. hahahahhaha)

okeh.. 
x perlu nk mmpersoalkan kewujudan hantu
sbb die mmg wujud... 
antara Allah nk nmpkkan kita atau x je benda tu.. 
itu kehendakNya.
tp aku rasa.. yang sebenarnya
kewujudannya yang sebenarnya adalh
dlm fikiran kita... 
bukannya apa.... kita dok pikirkan selalu tentang benda tu.. 
mmg la benda tu akan dtg tnjukkan diri.. 
sbb berfikir akannya seolah2 kita menyeru benda tu. 



skg nie.. kat office tmpat aku tgh kecoh 
pasl en ponti(jantan) ... 
jadi disebabkan kekecohan tu kejap...
effectnya smpai tandas pun lengang... 
aku nie pun.. bila pergi tandas lpas jam 7 mlm..
msti berpikir bukan2.. 

jadi korang pkir... benda tu x perlu pun tonjolkan diri.. 
kita dah tkot x tntu pasal..
gabra gubra sume ada.. 
so nmpk x... die adalah ilusi kita shj..
kekadang ada yang nmpk kelibat kt cermin la..
apa la... sekilas pandang la...
mana taknya.. dah mmg korang keep thinking pasal benda tu.. 
pasal nmpk skit je.. mencicit2 larii.....

aku pulak.. x lari.. 
jalan je...
tp bila aku kua dr tandas ...
aku tunduk bwh x pandang cermin dan trus kua...
ambil langkah keselamatn.. heheheh :)
actually... xde apa pun.. 
benda tu pun kita x tau kt mana.... cume bila fikiran 
dah menguasai bdn.. tu yg sume jadi jam tu...
nk terberrrrrr pun sgup kemut tahan blik.. 
kalo da smpai masanya.. Allah nk bagi jumpa..
xkan lmbt satu saat atau seminit pun.. 

~ yang x berapa tkot dan x berapa berani
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, June 20, 2011

Compliments & Critics : Green Lantern & Henry's Crime

hahaha... entri review wayang lg???
sure korang nk muntah tgk entri aku...
mcm aku jugaklah...
smpaikan nk muntah tgk wayang...
hahahahhaa...
dlm mgu nie.. 5 kali aku pergi sana..

klcc - KL Gangster 
Times Square - Super 8
Wangsa Walk - Kung fu Panda 2
Cathay Cineplex - Green Lantern
One Utama - Henry's Crime


gile kentang kan!!!
aku ingt nk bwk sekali la tilam n bantal
berkmpung je trus... hahahahah

okeh.. ckp byk lak aku nie... 
okeh.. jom aku nk kongsikan apa yg aku leh
kongsi tentang 2 movie yg bru aku tgk tadi
GREEN LANTERN dan HENRY'S CRIME

1. GREEN LANTERN

Rasanya dr bulan lepas lg kita sume dah tgk 
iklan die kt wayang atau tv... betul???
kiranya gazettenya gempak mungkin disebabkan 
hero yg hensem dan juga awek yang cun.. 
tp bila aku tgk tadi.. 
susah nk gmbrkan.. 
iklan bukan main... tp cerita ... so simple.. 


rating  : 3 out 5 star... 

knapa aku bg 3??? aku suka cerita die...
byak lawak yang di tonjolkan.... x cliche.. 
suka part bila die pergi kt awek die.. 
kononya die bjet nk pergi jumpa pmpuan idaman die..
yang mana pmpuan tu selalnya knl sihero cume x cam 
(macam dlm cerita spiderman n superman)
cerita nie lain skit...
dlm debar2 tu..awek tu kenal!!!
die cam hero tu .. ciss sgt.. hahahaha
part kt situ mmg kelakar.. 
rasanya terkekeh aku gelak kt situ.. 

cume yang kureng skit bg aku adalah...
ending die.. si penjahat ( parallayx) yang ok berlegar2 kt 
angkasaraya selama bertahun2.. 
hanya smpaikan arahan pala orang bwhn tuk tumpaskan green lantern..
yang mana x power langsung!!!
n sekali si parallayx nie datang kebumi....
buat kacau skit2.. pastu kene halau blik ke angkasa..
pastu lawan2 n mati...
then abes.. adoiiii!!!!!!
damn sgt ending tadi.. hahaha
psal aku expect klimaks die lg teruk dari tu.. 

but apapun.. peminat superhero..
tgklah.. sbb hero die cool giler.. 
unsur humor die aku rasa penarik cerita nie.. 
oh dan juga keistimewaan kuasa imaginasi hijau die... 

2. HENRY'S CRIME 

sblm green lantern stat, kawn aku ckp ada satu cerita best nie
henry's crime.. aku ckp lah.. x femes pun???
die ckp haah, hanya di tayangkan di GSC shaja.. 
tp bila die bgtau sinopsis cerita tu..
tu yang buatkan aku nk tgk..
sinopsis cerita nie..
si Henry ( lelaki yg sweet+ nerd+ jujur) telah diperangkap
oleh kwn2 die kerana percubaan merompak bank..
dan di telah dipenjarakan selama 3 tahun atas kesalahn yg die x pnh
lakukan... 
dlm tmpoh 3 tahun tu, die mencari apa yang die nk buat 
dlm hidup die??? 
dan akhirnya die jumpa.. iaitu..
merompak bank sama yang die telah pun jalani hukumannya.. 
seorang budak baik nak rompak bank..
mampukah die??? 

rating : 3.5 out of 5 star 

aku bagi 3.5 bintang lebih skit dr green lantern 
sbb aku rasa cerita nie genre hilarious...
sumpah mmg kelakar...
kalo nk tgk watak keanu reeves yang sengal n lurus.. 
tgklah cerita nie.. 
dengan muka die yang mengambarkan seorang budak baik, 
lurus n sweet... tp nk rompak bank.. 
part yang x thn.. bila kwn die suggestkan 
rompak bank guna senjata..
die ckp.. "dont, anyone can get hurt"
T_T
lol sangat.. hahahhahaah

cuma... cerita nie die genre drama.. n lembap skit lah... 
tp dari satu scene ke satu scene... die best...
one thing yang aku rasa cerita nie best.. sbb
dr awal lg kita dah tahu cerita nie
cerita komedi.. so that expectation kita xkan terlalu tinggi mcm cerita aksi... 
kita lebih lean tuk tgk cerita komedi betul? 
jadi aku mmg suka cerita nie.. 
its fun and enjoy to watch!!!
last.. die punya ending.. mmg syioll!!
nk tau.. tgk sendri.. keh keh keh...:)

p/s  :amaran.. tuk tgk cerita henry's crime tu, korang kene ada mood yang btul..
sbb kalo korang serrriusssss je.. korang msti xleh nk paham cerita tu..
silap2 hari bulan.. korang pg stopkan filem tu... buat crime sndri :P


~ yang mmg kipas susah mati wayang
aDfeez 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, June 17, 2011

Compliments & Critics : Super8 & KungFu Panda 2

2 hari lepas...
aku layan wayang je...
giler.. 3 hari berturut2 layan movie...
first day yg entri sblm nie..
layan kL gangster kt KLCC
then esoknya layan super8 kt times Square
smlm layan kung-fu panda kt Wangsa Walk...
ya Allah.. nk muntah makan popcorn n air gas :P

ok.. so uk 2 movie yang kemudian nie... 
aku review satu demi satu dlu..

1) SUPER8..


rating aku : 3 out 5

compliments :
- bagi aku xdelah teruk sgt cerita die...
sbb rata2 orang ckp cter die suck.. for me.. ok.. not bad
aku suka tgk graphic cter nie... cantik...

- kalo cerita steven spielberg, mesti die akan mriahkan 
cerita die ngan leputan yang meliputi seluruh alam semesta...
perasan x? 

- jalan cerita simple jer... x berat.. 

critics : 
 - cerita pasal wife sherif tu mati xde kaitan pun dengan alien yang
dok porak perandakan kawasan mereka.. T_T

- agak x logik skit time tren tu terhempas... blh terpelanting
sana sini tp x kene pun rumah kt tepi keretapi tu...
budak2 tu pun xde sapa yg mati...

p/s : sejurus je keretapi tu terhempas... pap!!! trus dlm kepala aku
ckp yang konpem kwn2 budak hero tu sume dah mati..
tp alien yg msuk dlm bdn dorang..
hahaha.. slh pulak aku predict!!!!

2) Kung Fu Panda 2 

sejujurnya.. aku x berapa mint cerita kartun
tp sbb kebanyakan cerita lain aku da tgk..
n smlm blh aku x perasan Green lantern da kua !!! *busit
so.. no choice.. tgk kungfu panda

tp bestlah cerita die. hahahaha
lucu .. i loike~ 


rating aku : 3 out of 5

compliments :

- jalan cerita yang simple... eventhough aku x follow kungfu panda 1st
aku masih blh lg catch up jalan cerita die...
(paling menyampah cerita sequel yang bersangkut paut dgn 
bhgn sblm tu )

- lawak die menjadi jer.... hehehe..
x kering gusi.. dok gelak2.. ekekekeke

critics :
- excitement level x tinggi.. maybe nie sbb aku sndri kot..
aku x rasa excitement mcm aku tgk filem real human :)

p/s : walaupon aku ckp xsuka kartun... tp janganlah pikir aku x suka lgsung
byk jer cerita kartun aku tgk kt wayang..
mcm indespicable me, toy story etc..
so sapa nk ajak aku tgk wayang?
hahahahah~




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, June 14, 2011

compliments and critics : KL Gangster

dah tgk KL Gangster????
aku dah.. korang bila lg...
lagi sekali.. tgk sorang jer...
rasanya dah biasa dah....

so... nk ckp pasal movie nie...
oklah bg aku.. ( sume aku ckp ok kan )
aku bg 3 bintang jer dr 5...
sbb.. ada sbb die....


compliments : 
- aku suka watak zizan.... lawak die oklah... tp kekadang ada yg over skit...
so far oklah.. ada gelak tawa..
sama ngan sofie jikan.. blh thn jugak kelakar die... 

- aksi lawan die mmg fuyohhhhh... mcm tgk game king of fighter..
aku suka satu move tu.. iaitu tumbukan berpadu... gaya habissss

- ada moral crita nie.. dlm suka2.. ada sdih jugak... 
ada satu scene tu.. si adi putra yg mcm syaiton nie... nmpk
budak tdo kt kaki lima.. bg duit siap slimutkan lg..
so.. gangster2 pun still dlm hati ada taman woooo

- outfit n tatoo nmpk cambest!!!!


critics :
- jalan cerita x fresh la... cliche... ada beberapa element yg cliche
mcm... kalo cerita mcm nie.. mst ada adik perempuan..
adik perempuan lak mst sosial... selalu mcm tu la...

- jalan cerita mcm tergantung.... cm simple je die abiskan... 
tp oklah kot.. sbb x yah nk berat2 sgt...

so far... ttp enjoy...
pergilah menonton di pawagam berhampiran anda...
support filem kita.. 

p/s : aku suka tagline zizan " siallah.... " hahahahhahaha~ 


~ yang x berapa gangster.. tp hati mulia
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, June 10, 2011

Batu Caves orang Hindu punya???

*******sebelum tu.. aku nk nyatakan bahawa nie bukanlah
entri bersifat kekauman... ****

pernah pergi batu caves???
kalo x pnh pun.. sume orang tau lah
btu caves tu kan...
agak2 nya perkara pertama yang terlintas kt fikiran 
korang bila sebut batu caves apa???
mesti tmpat perayaan / sembahyang kaum Hindu..


kita kembali ke zaman dlu kejap ok...
dlu2... seingt aku lah...
batu caves antara tmpt yg plg orang nk kunjungi...
sbb keunikan die..
die punya anak tangga .. dan juga gua yang terdpt dlm tu..
dlu... ramai2 tourist dtg sini...
nk tgk keunikanya dgn mata sndri..
aku pun dlu pnh la dtg sini... tgk2 apa yg ada kt sini...
aku ingt lg.. time tu byk giler burung merpati.... tu la pertama kali 
aku tgk burng byk cmtu......
tapi. 


sekarang nie... aku x sdar sejak bila batu caves dah jadi hak mutlak
kaum Hindu.. 
aku x sedar sejak bila .... setiap kali sebut batu caves.. 
akan terbayang perayaan thaipusam.. 
aku x sdar.. sejak bila.. batu caves dah jadi tmpat tertutp...
skg nie dah ada pagar kt depan dah.. 
aku x sedar... sejak bila.. burng2 merpati dah xde kt situ...
aku x sedar.. yang kawasan tu dah jadi suram... 


bukan apa... aku x kisah pun sebenarnya...
cume aku terpikir... bukan ke tu dahulunya tmpat perlancongan malaysia
sekrang dah jadi kwasan tertutp...
SEJAK BILA???

~ yang kekadang terlepas bnyk fakta penting
aDfeez







always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, June 07, 2011

Masjid Jamek setaraf dengan KLcC???

malas nk buat post pasal setting blogger yang 
dah baru nie... 
mcm ala2 wordpress pula..
harap ada yang sudi buat post pasal isu nieh

isu aku kali nie pasal Masjid Jamek/ jalan india
rata2 kalo rakyat jelata KL for sure akan tau punya 
atau blh gmbrkan mcmana 
masjid jamek nie..

tp... aku x tahu sejak bila..
masjid jamek dah bertukar menjadi satu 
tmpt yg ekskelusif mcm KLCC
yelah...

ada satu hari tu, 
aku mmg emergency sgt2 memerlukan scanner tuk
scan beberapa dokumen..
dan kt kawasan masjid jamek yang aku x berapa familiar tuh,
aku hanya berjaya memenukan sebuah kedai cabuk
yang korang tgk pun sedih..
tp bila di tnya harga untuk satu dokumen scan..
die ckp..
"satu keping aa.. RM 8.00"
" haa???? mahalnya... even scan i/c pun 8.00???"
" yap.. sini mmg harga die cmtu... tp 2 keping rm 12..."

lepas tu.. kwn aku ckp.. lpak dlu...
jgn scan lg.. so kami x jadi...

kedai tu blh digmbrkan mcm kedai nie..

tp tghari tu... dokumen tu sangat2 diperlukan pada
hri tu.. so nk x nk aku terpaksa
pergi kedai tu semula
 sbb mmg xde kedai lain da...
kali ni tokey tu ckp kt aku 
" sini arr.. harga mmg mahal.... boleh ka???? "
" xpa lah tokey.. sy dah x de masa nie,, kalo i.c tu rm8.00 dpn blkg ka??? "
" lain maa... kalo dpn 8.00 ringgit, blkg lg rm8.00 "

tergamam aku jap.. so aku akur jelah..
mula2 die ckp nk bg rm12 kan tuk  2kping..
last x bg ok!!!!
cm syiol jugaklah sbb die charge rm16.00..!!!
demit bukan
mmg busit!!!!!!

pastu satgi.. aku lupa nk bwk pendrive. aku ckp kt tokey tu..
pas scan anta kt email aku jer..
boleh tokey tu ckp.. kedai die xde tenet???
sengal x sengal tu.. charge je mahal..
kedai pun xde tenet!!!
trus die burnkan dlm cd n aku pun blah.. 

dlm2 aku tgh panas tu.. aku beli air tin tuk 
melegekan kehausan aku.. sekali
orang yg jual tu..(indon) ckp 
harga tuk air tin 375ml adalah rm2.20
giler mahal!!! sama mahal mcm beli air botol tu!!!
lg la panas hati nie!!!!

so aku mmg x paham.. sejak bila masjid jamek da
jadi kota yang ekskelusif....
masalahnya... ekskelusif sangat ker????? 


~ yang hampir nk boikot masjid jamek
aDfeez.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, June 06, 2011

Compliments n Critics : X-MEN - FIRST CLASS

bru je tgk cerita nie tadi...
sorang jugak.. hahahaha
okeh...

mmg aku tunggu cerita nie. sbb aku mmg giler kentang kt X-MEN
x pnh miss cerita2 die yg sblm nie...
overall cerita okeh... 
die nk cerita balik mcmana Prof. X dan Magneto berjumpa.. 
dan juga ada beberapa mutant2 yg cmbest... 
jadi keseluruhannya aku bg 3.5 bintang out of 5...



compliments :
~> pemilihan pelakon yang cambest walau pon x berapa femes tp dapat 
menghayati watak dengan bagus.. 
~> teknik CGI mmg canggih kan? sanggat cantik dan memuaskan hati...
~> jalan cerita nak tellikan dengan kisah perang dunia yg ke3...
suka bila saluran tv dlm kaler itam putih.. heh
~> kini dah tahu mcmana kwujudan prof.x, magneto, mystique dan juga beast..
~> sudah sedia maklum bhw watak wolverine takde dlm film nie, tp ada satu scene.. bila
charles dan eric jumpa wolverine, semua penonton mcm whoaaa...
director saje je nk bg element kejutan kt penonton.. 

critics :
~> ada beberapa watak yg wujud yang x pnh tau pun.. cth mcm gambit (gambit) ker?
yang ada angin tu.... dan jugak watak perempuan angel, jugak laki yg ala2
scott tu.. rasanaya dlu kt komik pun takde watak tu.. 
~> cerita mule2.. sangat lembap... rasa nk tertidor dlm panggung tu!!!
~> x puas tgk satu2 watak mengunakan kuasa die... 
mungkin sbb teknik CGI terlalu mahal., so dorang buat ala-kadar jer.. 
~> zaman lama, tp ada beberapa barang yang x lama.. contoh.. 
macam villa yang mereka duduk tu... kene design kasi nmpk lg old skool lg.. 

tp apapun.. peminat xmen kene tgk cerita nie
sbb dlm nie korang blh tau.. knp prof x dan magneto x sehaluan... dr mana 
dtg nya topi magneto tu.. dan juga bagaimana prof x blh jadi lumpuh.. 

~ yang memang berniat nk kumpul koleksi XMEN sndiri..
aDfeez.




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, June 04, 2011

KOleksi mcD...

berakhir sudah dmm cawan MEkdi.. 
ada yang sanggup makan mekdi tu tiap2 minggu
semata2 nk kumpulkan cawan2 die yg satu design lain warna..

tatau kt mana letak nilainya cawan nie..
tetapi lain orang, lain ragam kan?
ada di antara beberapa kawan aku
yang kumpul semua kaler cawan nie
dan akan dijadikan koleksi serta di pamerkan 
di dalam almari kaca kepada tetamu yang hadir di rumah.. 

ini bukan koleksi aku.. aku pinjam gmbr nie dr kwn aku..:)

ini pun boleh dijadikan sebagai hobi.. 
benda2 yang ikut musim mcm nie.. 
pasal tu lah kot orang nk kumpulkan benda nie.. 
heh.. skg aku dah dpt skit mana nilai cawan nie.. 

aku pun .. ada juga beli.. tp xlah aku kumpul... 
buat perhiasan jer...
pelik bukan? nama pun cawan...
tp dah beli.. x guna pula.. buat perhiasan jer..
teori aku : cawan mekdi adalah cawan perhiasan semata2.... 
dan ada satu hari tu.. 
aku nmpk sorang mamat nie buat air nescafe 
dlm gelas nie...
tergamam aku sat....
teori aku salah kooooootttt~

~ yang mmg suka buat teori xtentu pasal.
aDfeez.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...