There was an error in this gadget

Sunday, August 28, 2011

BEndera & Ketupaat 2011.

eleh... aku tau korang msti da expect entri nie..
yela kot.

dah "berkurun" blog x berupdate... tetibe.. tetibe.. x semena2..
ada update..,
sah2 la entri raya kan an an?

*klise

x kisah la.. janji aku ada ucapan raya buat korang2 sume... *ko ada?

oklah... sempena mena Raya tahun nie yang disambut sekali dengan Merdeka..
aku nk mengucapkan..



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MERDEKA

kepada semua masyarakat islam di Malaysia dan luar Malaysia yang smbut Raya.
*terutamanya yang bc belog kiub aku..* <<<< mmg aku syg korang ketat2 >.<

yang bru nk balik kg tu.. bliklah.. elok2
yang da blik kg tu.. sila buang perangai bandar anda tu yer... x perlu nk bermalas sangat
bangun smpai tengahari.. pokk dahi tu satg bru tau..
yang da rajin tu.. jalan x ingt orang blkg lak... makan tu berpada2..
kang dek penangan makanan raya, x semena2 korang tmph tandas restroom tuk sebulan punya!!!!

oklah... bosan kan ucapan panjang2.. korang da besa.. jaga diri sndri la weh.
sume da blh kawen kot. apa pun selamat hari raya ketupat dan bendera malaysia.
*agak menarik bila aku tgk bendera malaysia ada hiasan labuci ketupat!!!!! - kreatifnye~!!!! T_T

~yang sambut raya tahun nie.
aDfeez.



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, August 23, 2011

Apsal aku bengkek kejap jer.. ???

bengkak hati.
asal aku call jer... ko cter pasal org lain.
dah la crdt aku yg call..
nk tgu ko call.. mmg TAK la..
buat miscall jer...
bila kita call.. dok cerita pasal orang lain
hari nie kene ngorat ngan org nie la... org tu la..
nk ckp ko HOT market la..
buat panas je...

tadi..
aku SOUND jer..
senyap ko seketika...

dan akhirnya
satu SMS mintak maaf...
tu pun aku yg hantar
sighhh~
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, August 17, 2011

KUih untuk juadah berbuka puasa...

kekadang xtau kuih yang mana nk beli tuk juadah berbuka puasa?
ambil sediki masa untk ketahui apa makna kuih2 ini....



Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih paling sexy= Puteri Mandi
Kuih paling keji= Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek mek molek
Kuih awet muda= Seri Muka
kuih talam 2 muka= tepung talam
Kuih paling alim= Kuih Ketayap
Kuih penyakit kronik= Batang Buruk
Kuih kaki pukul= Kuih Lompang
Kuih dalam zoo= Badak Berendam
Kuih bangun sendiri= Kuih bangkit
Kuih org x mandi= BAU-LU
Kuih paling tenteram= Kuih makmur
Kuih paling lembap= kuih siput
Kuih kena marah= Kueh teow
Kuih paling gebu = Kuih apam
Kuih yang sexually confused = Kuih Bi-Dara

jadi ... dah bc.. mana satu pilihan anda? hahahahaha    

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, August 12, 2011

im no beauty queen... im just beautiful me

apa pun yang korang buat..
yg penting konfident ok
xyah nk hiraukan apa yg org sekeliling ckp
dgr2 skit blh la.. 
tgk ada point x apa yg di ckpkan tu..
kalo setakat anasir2 dan tomahan.. x perlu lah
blh jalan kt orang mcm tu.. 


selalu ckp diri sndri.. 
aku hidup selama nie dengan duit sndri..
aku x kacau hidup orang lain,
orang lain jgn kacau idup aku. 

*sangat poyo gmbr ni.. aku tau!!!!

~ yang mmg x suka carik pasal
aDfeez.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #3





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, August 08, 2011

demam KPOP lagik... ~

demam korea aku datang lagik... tak tahu kali keberapa puluh aku dengar... haish!! ^_^


errrr... bulan posr dgr lagu korea batal x?


~yang berangan korea sekali sekala 
aDfeez.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, August 06, 2011

apa pun x boleh!!!

tolong aku weh. 
aku nk letak footer kt blog aku..
tp x reti.. 
dah ada gmbr.. tp knp die xnk bwh lg.. huhuh..
ada sapa2 yg pandai x.. tlg aku pelis.. 


nie footer die.. cheezy kan? * aku tau

tp kalo blh.. aku nk jadikan die separuh.... 
mcmana eh? sesungguhnya aku x reti nk edit2 html blog aku nie..

satu lg.. nk letak kotak2 divider tuk blog content ngan widget.. pun x reti gak..
adeh.. sadis la aku nie.. 
apapun x boleh..

~ yang tgh menyirap dengan diri sndri
aDfeez



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, August 01, 2011

Puasa dan RM1..

just a short entri nk ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan
mcm tahun lepas jugak.. <<< klik sini. 
kepada semua umat muslimin di Malaysia dan 
didunia ini.. 
semoga Ramadhan kali nie mmbwa seribu erti kepada 
kita semua


***************************************
" adik, hari nie puasa penuh smpai petang yer"...............
tulah dialong mak aku tadi , die ckp kt adik aku... aku tersengih2 dengar.. 
ingt lg dlu2 waktu aku mle2 puasa.. 
hehe.. mcm tu jgklah... 

tp liat jugak!

smpai la kene habuan die.. 

RM 1 sehari. 
hahahahaha... yang nie aku rasa mostly sume budak2 melalui 
perkara yang sama dlm hidup
ini bagaikan tradisi masyarakat malaysia skg nie.

but its worth la. 
eventhough. mula2 niat kita puasa tu disebabkan RM 1 = sehari. 
equally 30 hari  = RM 30.00 kerana duit, 
tp yang penting kita pupuk semangat berpuasa tu dr kecik..  

aku pun dlu... hehehe.. siap mintak demand lg.. sehari rm2... 
tp tu pun.. hahahaha
separuh jalan puasanyer.. 
masuk dlm peti ais la.. buka da nk petang la.. 
hahahahhaa... ada dlm entri aku yg dlu.. 

haha apapun.. x kisah matlamatnya dan caranya bagaimana. 
walaupon berbeza2 tp yang penting kita lakukan 
perkara yang dituntuti agama yer.... 
SElamat Berpuasa & Salam Ramadhan.. 

p/s  : tips kt adik2 : walaupon parents korang ckp sehari rm1  supposely rm30, 
tp time salam pagi raya tu, korang buatlah "deal" mintak lbh skit.. 
caranya ... mintak maaf dengan sepnuh hati ( sila ubah skrip, jgn sama tiap2 tahun yer)...
pastu.. kenyit mata skit smbil ckp mcm nie, tahun nie adik puasa pnh...
rm30 kan?... alang2 bgla rm50.. murah rezeki ayah mak...( kenyit mata!!!)  
time collect duit raya claim ok.. katakan da buat perjanjian :P
hehehe.. selamat mencuba !!!

~ yang terimbau kenangan berpuasa
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...