There was an error in this gadget

Wednesday, September 21, 2011

Aku Gemuk??? so????

kalo dolu2... orang gemuk badan besar nie.. selalu diperlekehkan..
atau di pandang rendah..

" hey kau.. tepi sikitlah... dah la gemok.. sibuk je kt tgh2 jalan"
" u nk masuk contest nie? x muat space lah!!!! "
" awek tu nk pikat aku? adeh.. x cermin diri ker? "....

dlu... seingt aku la.. orang yg bdn gempal nie... ( mcm aku)... sure xde konfident nk g bersosial..
lepak dlm rumah je..
kwn pun x ramai..
kira mcm loseerrr la...

tp beb.. zaman da berubah..!

ko tgk skg.. sume yang stand up byk yg big2 size...
cth : afdlin shauki.
cth : dina nazir
cth : queen latifah
byk lg... mls nk deret panjang bg cth satu2..



zaman da berubah..skg nie orang gemuk atau chubby konfident tuk menonjol di khalayak ramai
tgk jelah rancangan realiti.. ada sahaja tmpt tuk mereka.

mungkin kerana zaman skg lbih open-minded atau keterbukaannya lbih skit.. so x kisah skg nie.. ko gemuk ke.. kurus ke.. janji ko pandai jaga diri dan bwk diri ko dlm masyarakat..


" perghh.. tgk awek tu.. bdn besar tp konfident pakai sexy mcm tuh.. salute!!! "
" u jgn x tau.. i bdn besar ada benda leh bg compare to yg keding2 nie2....kau ada???

terima kasih kepada Adibah Noor.. kerana seingt aku die lah artis pertama yang konfident dgn saiznya
aku ingt lg statement yg die kuar kan masa kene interview .. time die mng AJL dlu tu..
" i xkan kuruskan badan i kalau ada org suruh.. pnerbit atau pengarah filem yg nak amik i kerja dengan dorang.. kena terima adibah noor seadanya"

sejak dr itu. aku rasa martabat org bdn besar tlh diangkat.. dunia di layan sama rata.

nota kaki : aku suka satu ayat dlm cerita buli balik...
" apa gemuk- gemuk??? kau susah aku gemuk? aku gemuk blh kurus!!!kau tu bruk.. smpai mati kau bruk!!!

~ yang kekadang terasa nk kurus :P
aDfeez 





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, September 17, 2011

macamana nk buat meroyan lepas putus cinta berbaloi?

pernah ptus cinta? * heh soklan.. 

sure pernah kan... well aku pun pernah...
tpu la.. sapa kata x pernah putus cinta... *ok.. maybe ada yg x pnh bercinta..

pernah putus crush?
yang nie sure sume ada... mmg tpu kalo sapa yg xde * tampaq muka hang satg

so.. kalo korang putus cinta .. atau korang tau yg cnta baru korang rupenya hak orang.. apa korang buat?

     menangis? 
                               makan hati?
                                                                              meroyan?
                                                                                                   meraung?
atau semua di atas???

ermmm... aku rasa bukan perkara yang elok kalo kita buat semua benda tu.
yelah.. aku dlu pun mcm tu jugak.. nk makan hati bagai..
kononya la kan.. cinta suci murni di nodai... *katanya.. 

smpai la.. last2 aku pkir.. aku dok x makan la.. sentap sorang xtentu pasal lah..
sapa peduli?
contoh : bru lepas break.. kononya sedih yang amt sangat..frust gilerrr
x lalu makan... kerja pun x boleh buat.....everything is falling apart
 cinta agung lah kononya setanding shah jihan dan taj mahal..

ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang x makan???
ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang x lena tdo???
ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang tu sedih gila???

op kos la.....
TAK kan.... 

so.. buang masa je.. nk nangis 10 hari.. x makan... x jaga kesihatan.. badan pun lemah..


haish!!!

time to move on la.. wasting time jer..

unless... 
kalo korang duduk dlm blik..
update dekat FB yang korang da break.. n korang x lalu makan..
update dekat FB yang korang telan panadol 10 biji sbb break up..
atau pun amik gmbr tak pun  record video ... upload kt fb ckp.. korang tgh frust giler..!!

sure akan ada 345 like.. dan 123 comment...
yang tu bru la orang tau korang btul2 dek penangan cinta.
jadi x sia2 korang x makan atau pun telan panadol 10 biji.. !!!! berbaloi dowh~

selalu aku ngan kwn2 perempuan aku.. btul2 die lpas break.. aku akan ckp..
" kau nk ngis.. satu mlm nie ko nangis puas2..esok ko bangun.,, ko jangan ngis lg tuk die..
mmg ko akan rasa sakit dan pedih.. tp gunakan tu sbgai kekuatan ko tuk trus lupakan die. "

so.. nasihat aku... tuk diri aku sndir dan jugak tuk kwn2 aku... * korang yg bc la kwn aku
kalo frust... blh nk menongeng..tak salh.. tp x yah la lama2.. buang masa jer..
orang tu (EX)  tgh sdap2 dengan org lain.. korang dok memikirkan saat manis bersama...ahhhh
duhh~ come on
its not like this is the end of the world.

so.. agak2 kalo nk meroyan sekali pun.. pastikan orang tahu ok.. sekurang2 orang tahu yang korang tgh meroyan..
x kisah la cmne pun...
update dlm FB setiap setengah jam ke...
atau post every second dlm twitter ke..
tukar sume status dlm ym ke.. whats app ker... skype ker.. apa2lah..
atau pun buat video ke,, apa2 lah... janji orang notice yang korang tgh meroyan.... !!!
barulah berbaloi... kannnnnnnnn


~ yang kekadang meroyan gak
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, September 10, 2011

kahwin sebaya... apa relevannya?

Dari dlu lagi.. mmg ada satu teori yang wujud dlm diri aku...
Perhubungan Pasangan Sebaya xkan KEkal Lama....

aku susah nk percaya kepada pasangan2 yang umurnya sebaya.. nak nak yang mmg kenal dr satu kampung, satu sekolah bahkan yang satu kelas!!!!

selalu aku ckp dlm diri aku yang pasangan tu x lama... aku pun tak tau sbb apa?

mungkin sbb aku tgk orang tua aku dan jugak orang tua yang lain.. *mksd kt sni mak pak kita * 
kebanyakannya berbeza jarak umur mereka.. 
mcm mak dan ayah aku... rasanya dlm 5 ke 6 tahun bezanya... ada jugak yg aku jumpa berbelas dan berpuluh tahun beza... 
kekal aman jer rumah tangga...!!!!



so.. sbb tu bila aku zaman sekolah menengah dan juga zaman U dlu.. x pnh nk rushing carik kapel.. sbb aku sllu pkr.. alah x kemana pun dorang nie.. kapel bagai nk rak, tp kawen nnti ngan orang lain jugak!!

* maaf kalo ada yang terasa ngan kata2 nie..

kalo nk dikatakan tentang faktor umur, mmg slh satu gak sbbnya.. sbb kapel yg sbaya nie selalunya mst slh sorg je yang matang dlu. selalunya prempuan akan lbh cpt matang berbanding lelaki.. 
tp lelaki nie.. jgn ckplah.. blh jadi matang sekelip mata je atas desakan hidup. tgklah!

tp lately.. aku terpikir.. 

tu sume zaman dlu kala.. skg nie kami adalah gen Y... *tetibe
but btul kot... gen Y nie zaman sume da berubah... dah byk kapel yang sebaya bertahan hingga ke jinjang pelamin.
kalo nk compare ngan org dlu2.. gen X.. mmg blh kira dgn jari.. tp x kisah la..
skg nie.. katanya kalo kawin sebaya nie lbh memahi satu sama lain sbb mereka dlm kategori yang sama.!
dan satu lg. xde masalah sbb susah senang sama2 pikul.. sama2 paham..
tp kene take time la yer... gaduh2 tu biasalah.. sedangkan lidah lg tergeget...

*apsal aku ckp mcm aku nie da kawin selama 10 tahun????

  entri nie ditulis selepas aku menghadiri pertunangan one of my best frens ... x sangka aku di antara kami die yang jalan dlu..die punya pasangan sebaya ngan die.. hehehe. congrats sapik n cik saba' !
moga ko kekal ke jinjang pelamin.. amin!!!!!!!!!!!

~ yang dah bertukar pendapat 
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, September 06, 2011

raya oi raya..

aku bru nk tulis entri raya pada raya yg ke 7.. * korang ada?

musim raya tahun nie.. so - so je bg aku.. sbb aku cuti 3 hari je..
then raya kedua blik kg.. sume kazen2 dah xde... dorang da cabut awal2...
so kesorangan aku raya tahun nie...

duit raya x dpt langsung.. ha ha ha
tp kene bg duit raya kt orang..
aku bg kt budak2 12 tahun ke bwh dan yg comel2 je... hahahaha * ada yg sentap dgr komen nie :P

kuih raya... x makan sgt pun tahun nie... ala2...
kuis2.. cubit2 jer.. ala2 segan mcm lelaki melyu giesha terakhir... boley?

raya pertama tu.. sampai nk muntah makan ketupat rendang lemang sume...
ayoooo asal pergi umh orang je.. makan tu jugak.. hahahahaha
bukan merungut .. tp monolog dalaman saja..

tp satu perkara yg aku mmg laju... yaitu... yaitu yer..
makan ayam!!!! hahahahahaha
aku mmg kaberet peveret ayam dr kecik lg..
x kisah la.. ayam apa pun.. rendang ka, masak merah ka, cili api ka, goreng rempah ka, mmg aku laju..
janji ayam.
aku sertakan gmbr sebagai bukti kalo tidak percaya.




apa pun...

x kisah la cmne pun.. janji raya!!!!

~yang giler ayam
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...