There was an error in this gadget

Saturday, April 04, 2009

Cinta dan Saiz Badan

Salam....

emm jumpe lagi kiter dlm blog nie....
kali nie aku nak cter cket pasl Cinta yang x kesampaian di sebabkan saiz badn... lame dah bende jadi isue... nak kire lapuk pon ade jugak... tapi still ade lgik manusia2 yg kat luar sane judge people from their look without even know who the person are.....
tgk x iklan DG yg latest punye? yang sorang mamat nie punyelah gumbira pasal ade blind date... ciap bgtau kwan2 lagik... yg kurengnyer kat ctu adalah penghujung iklan tue... mamt nie terlanggar perempuan tue n mendapati perempuan tue lbh besar dr die.... N care die terkejut pandang perempuan tue seolah2 cm nampak hantu.... yea, Belalang tau yg tue hanyelah iklan semata2 just for fun... but thats actually happen in reality....
ape yg Belalang dapt simpulkan dr iklan tue adalah orang yg berbadan besar ini x layak utk di sukai atau di cintai.... it is right?
everybody pon ade perasaan and hak utk bercinta kan? so rsenyer x relevan dah nak gunakan alasan gemuk atau besar utk break up atau melarikan diri dr seseorang....
siapalah kiter nak jugde orang even kiter di beri hak itu???? lagipun manusia ini dicipta dlm pelbagai bentuk... variasi.. itu yg menjadikan ciptaan Tuhan ini unik dan tiada tandingnnya...
lagipon zaman sekarang ramai umat dah open minded... x kisah la bagaimana rupa n gaya seseorang tue.... asalkan hati iklas dan baik budi bahasa tue yg penting dlm seorang insan.

Nak di ikutkan ramai jugak kawan2 Belalang yg berbadan besar.... yelah... kan kiter dicipta dlm pelbagai bentuk.... so mmg kadang2 orang yg berbadan besar kerap kali menjadi orang yg sering di kecewakan... al maklumlah saiz badan menjadi ukuran...

apa2pun Belalang tertarik ngan salah satu ayat yg di ungkapkan dlm cter Buli... yg afdlin shauki ckp tue...
" ape gemuk2, aku gemuk boleh kurus, engkau muke buruk sampai mati pun buruk"
lbh kurangla ayt die....

wlupun ayt tu agak rude, tapi it has the point there... yelah bg siape2 yg slalu judge org gemuk kat lua sane tue... sedar2lah yg masalah gemuk nie ade penyelesaiannye... kalo kene cara hidup yg sihat dan pemakanan yg seimbang, x mustahil orang gemuk nie leh jadik kurus...
berbanding dengan mulut yg suka mengata2 bende2 jahat nie... mmg susah nak control... clap2 hari buan xde pon jalan penyelesaian.. makin di benci orang adelah nanti...

kalo dulu biasenyer orang2 yang berbadan besar nie selalu di pandang rendah masyarakat...
sekarang tidak lagi... kalo dulu orang yg badan besar nie slalu xde konfident dlm ape2 yg dilakukan... sekarang bukan lagi... bagi Belalang orang yg berbadan besar nie comel and ade gaya mereka yg tersendiri... Kalo sume orang nak jadi kurus, sape yg nak besar? mane perginyer aspek variasi di dunia nie?
percaya atau x... selalunya orang yg badan besar nie mempunyai lovely characteristic... mereka lebih ceria, penyanyang dan memahami.... mereka juga lebih di senangi di samping teman2.

yelah... tgk je kak Adibah Noor kiter tue... kan ke die tue hepi sokmo.... ceria je tgk die...
kiter yg tgk die pun senang hati... n PK suke pasal statement yg die buat yg die x kan kurus kalo ade mane2 producer yg suruh die kurus semata2 nak jadikkan die artis rakaman mereka...
Salute habis kat kak Adibah Noor...
dah jugak x lupa si Adflin Shauki... die kan mmg kelakar... and ade lovely personaliti...





jadi kesimpulannye zaman sekarang nie besar bukanlah satu halangan dlm membuat sesuatu perkara.... Tidak sememstinyer mereka yg kurus itu mempunyai sifat yg baik dan berhemah...
ape yg penting kecantikan dlman diri kiter berbanding luaran yg x menjanjikan ape2...
okay,,,, sampai sini jelah Belalang nak berceloteh,.. see ur later...
last but not least.. trust ur relationship okay..
bye

XOXO
Belalang....

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

0 rakyat jelata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...