There was an error in this gadget

Thursday, December 29, 2011

beribu sesalan~

sia sia ku... 
mencintaimu.. 
setia padamu.. percaya kan mu.. 

sebak dadaku.. 
retak hatiku luka jiwaku.. di hiris pilu...~

sia... siaaaaku mencintaiiimu.. 
setia padamuuuuu percaya kan mu.. 
sebak dadaku.. retak hati ku luka jiwa ku.. 
dihiris pilu... 

beribu sesalan..~

~ yang sesal beribu2
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, December 09, 2011

ko hengat ko cantik?

ada org ckp cmnie kt aku.. 
ko hengat ko cantik? tampan? 
kacak? bergaya? 
ngan mata pelesu ko tu...
plastik sangat..!!!!!! * shial kan?


aku berlalu pegi... 
malas layan~ 

* drama semata2.... 

~ yang mmg berombak dan berdrama rindu
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, November 30, 2011

first kiss~

first kiss... 
ah
nyaman siot!!!!

bibir kami bertaut....
tidak lepas selama 15 minit.. 
aku rasakan kau dan aku seperti die dunia sndri...
nyaman-yaaaaaa



rasa mcm.... 
air batu bertembung air batu... 

rasa mcm ....
kapal titanic langgar iceberg.. 

rasa mcm.. 
mcm gula2 hacks.. 

rasa mcm.. 
duduk dlm aircond smbil mkan ice cream.. 


rasa mcm...
nk pelempang pun ada...
mcm aku pnh rasa first kiss.. 

ini entri org ting-tong lepas baik dmm...

*p/s : skg nie musim dmm... sila jaga kesi-ha-tan anda sebaik mgkin... 

~ yang batuk2.
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, November 09, 2011

PEmandu di KL..

ikut peraturan... 

stay di jalan yang btul.. 

berenti bila lampu merah... 

bwk x melebihi had yang sepatutnya.. 

pakai tali pinggang keledar.. 

semua kriteria di atas adalah pemandu yang baik.. 

but.

still

kene HENTAM jugak!!!!!!
demmit!!! 
t_t


~ yang fak-up
aDfeez.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, November 04, 2011

menarik!!!

Tahun ni kita akan mengalami 4 tarikh yg jrg berlaku dalam setahun iaitu 1/1/11, 11/1/11, 1/11/11 dan 11/11/11. Itu fakta pertama. Keduanya, cuba ambil 2 nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini. Keputusannya ialah 111 buat semua orang..!

Eg: seorang yg lahir pada thn 1988, umurnya sekarang 23 pd tahun ini. Jadi, 88 + 23= 111..!!! cube korg try plak..msti same..Untuk pengetahuan korang, perkara ini hanya akan terjadi sekali shj pada setiap 823 tahun =)


~ yang dah cuba
aDfeez.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, October 17, 2011

Compliments & Critics : KLIP 3GP

dah tgk cter nie?
aku dah....* bnyik mcm nk berlagak..
n surprisingly.... aku tgk pada har pertama cter nie kua di pwagam.

mgu nie je.. aku da tgk ALhijab.. Reel steeL, killer elite n klip 3GP nie
tp aku nk review pasal cter nie je..



pasal apa?
pada pandangan aku la kan......
cter nie byk sangat2 longgar die.. n jalan cter tergantung..


* bagi yg blm tgk lg.. for sure korang xkn paham apa benda aku merepek bwh nie. 

compliments aku blh bg...

~> idea fresh. !!! title filem pun aku rasa menarik. 3GP.. x perlu nk diulaskan lg la.. title tu..
bg aku kira kreatif jugaklah sbb xde lg cter yg based on camera-thing nie.

~> muka2 bru berlakon. mcm mimie one nation, sabhi saddi, tasha shila, n lain2 lg la... oklah sume leh berlakon.

critics :

~> jalan cter x kemas... dr satu cter ke satu cter nk jump tu main jumpppppp jer... smpai aku pun pening..

~> ada beberapa perkara yg director tertinggal atau terlupa.. aku pun tatau

1. mula2 scene si maya kejar mamat tu kt halfway dpn rumah tu...... tibe2 gone.. sbb mamat tu kene bunuh dlm rumah sndri. . pelik

2. mula2 mamat hero tu dlm rumah die ada perempuan ... mana pg pun tatau???

3. mamat hero tu die ada ckp pasal pmpuan nama sandra tu... " macam pnh tgk je pmpuan nie.. tp kt mana"???... tibe2 trus flash back..

4. klip video hantu tu... kata da delete... n why leh upload???

5. time pmpuan sndra kene rogol tu.. ngan abg sndri.. apa motif abg die buat adik mcm tu...
n nk bwk geng sume.. siap nk bnuh bf die sekali? x pahammmmmmm?????

ok.. dah2lah tu.. kang aku lak kene hentam disuruh buat filem sndri.

baideway...

lakonan sexy mimie dlm filem tu menjadi... rasanya die kene ari tu dlm melodi smlm kan?
aku dah agak da.. msti kene.. smpai nmpk peha la.. apa lah..



ada satu scene shot tu.. die pakai bju merah.. nk bunuh mamat hero tu..
die pnya dress tu mcm nmpk puting.. !!! yah. true. puting weh!!!
aku tatau samada mmg puting atau lining bju tu mcm tu.. but so obviously..
ok. mayb lining bju la kan.. tp kalo org yg mmg tatau pasal bju a.k.a fashion..
sah2 mereka akan ckp " wahhhhh nmpk biji syiol!!!!!"

* she's psycho man.. 

apapun.. korang tgk sndri n nilai ok.. 

p/s : did i mention mamat hero more than 3 times?? sumpah aku x ingt nama hero cter tu..
hahahahaha.. sorry yer.. 

~ yang pnh buat klip sndri. erk!!
aDfeez




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, October 10, 2011

Perlu ke BEG ke tmpat kerja??

dah lama koO0oottt x hapdate blog nieh... aiseh!!!!

okeh. sume paham kan. korang pun kekadang x hapdate.. biasa je kan.

entri nie aku nk tnya personally orang yg dah bekerjaya.. wah bekerjaya ayat aku.. * x payah nk skema sgt yer
aku nk tnya org2 yg da bekerja... especially more to man. 
korang g kerja bwk beg? 
apa je barang yg korang letak dlm beg tu? 
mesti kene bwk beg ker?

dlu2 zaman skolah mestilah kene pakai beg kan beb. gile ko nk mengendong buku2 teks pinjaman yg tebal n berat tu dengn tangan2 ko?


*mmg TAK lah kan. 


nie da zaman kerja nie. perlu ke nk bwk beg g opis?
okeh.. perempuan mstilah kot.. korang nk sumbat purse, make up set,perfume, tisu, tiket wayang smlm, kipas jepun, plastik roti yg korang makan smlm dan mcm2 lagi lah.
tp mcm laki.... aku nk tnya apa je yg korang sumbat dlm beg tu?
dokumen smlm? resit byrn kete bulan lepas? ke payung? uuuuUUUUuuuu~

bukan apa.

aku g kerja melenggang.. x bawk beg.
yelah bg aku... kt opis dah ada laci atau locker.. kt situ kan leh sumbat mcm2 ..
lgpun aku nie jenis yang pakai jaket.. jaket tu da byk poket.. mcm2 leh letak. rasanya x perlu beg dah kot.
tp, tetibe ramai yg tegur.. ckp
" wah.. ko.... melenggang je g opis kan.. da mcm senior aku tgk" ...

* gigit bibir...

alah. tau gurau je.. tp seriously... mamat hensem, mat skema, mat rajin buat OT, apa yg korang sumbat dlm beg korang? bgtau aku pelissssss...
sekurang2nya ada gak reason aku nk pakai beg pas nie... T_T

temenung dlm diam.. 

p/s  : x lama lg blog nie nk tukar nama lg.... again???

~ yang mmg kurang nafsu kepada bag.
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, September 21, 2011

Aku Gemuk??? so????

kalo dolu2... orang gemuk badan besar nie.. selalu diperlekehkan..
atau di pandang rendah..

" hey kau.. tepi sikitlah... dah la gemok.. sibuk je kt tgh2 jalan"
" u nk masuk contest nie? x muat space lah!!!! "
" awek tu nk pikat aku? adeh.. x cermin diri ker? "....

dlu... seingt aku la.. orang yg bdn gempal nie... ( mcm aku)... sure xde konfident nk g bersosial..
lepak dlm rumah je..
kwn pun x ramai..
kira mcm loseerrr la...

tp beb.. zaman da berubah..!

ko tgk skg.. sume yang stand up byk yg big2 size...
cth : afdlin shauki.
cth : dina nazir
cth : queen latifah
byk lg... mls nk deret panjang bg cth satu2..



zaman da berubah..skg nie orang gemuk atau chubby konfident tuk menonjol di khalayak ramai
tgk jelah rancangan realiti.. ada sahaja tmpt tuk mereka.

mungkin kerana zaman skg lbih open-minded atau keterbukaannya lbih skit.. so x kisah skg nie.. ko gemuk ke.. kurus ke.. janji ko pandai jaga diri dan bwk diri ko dlm masyarakat..


" perghh.. tgk awek tu.. bdn besar tp konfident pakai sexy mcm tuh.. salute!!! "
" u jgn x tau.. i bdn besar ada benda leh bg compare to yg keding2 nie2....kau ada???

terima kasih kepada Adibah Noor.. kerana seingt aku die lah artis pertama yang konfident dgn saiznya
aku ingt lg statement yg die kuar kan masa kene interview .. time die mng AJL dlu tu..
" i xkan kuruskan badan i kalau ada org suruh.. pnerbit atau pengarah filem yg nak amik i kerja dengan dorang.. kena terima adibah noor seadanya"

sejak dr itu. aku rasa martabat org bdn besar tlh diangkat.. dunia di layan sama rata.

nota kaki : aku suka satu ayat dlm cerita buli balik...
" apa gemuk- gemuk??? kau susah aku gemuk? aku gemuk blh kurus!!!kau tu bruk.. smpai mati kau bruk!!!

~ yang kekadang terasa nk kurus :P
aDfeez 





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, September 17, 2011

macamana nk buat meroyan lepas putus cinta berbaloi?

pernah ptus cinta? * heh soklan.. 

sure pernah kan... well aku pun pernah...
tpu la.. sapa kata x pernah putus cinta... *ok.. maybe ada yg x pnh bercinta..

pernah putus crush?
yang nie sure sume ada... mmg tpu kalo sapa yg xde * tampaq muka hang satg

so.. kalo korang putus cinta .. atau korang tau yg cnta baru korang rupenya hak orang.. apa korang buat?

     menangis? 
                               makan hati?
                                                                              meroyan?
                                                                                                   meraung?
atau semua di atas???

ermmm... aku rasa bukan perkara yang elok kalo kita buat semua benda tu.
yelah.. aku dlu pun mcm tu jugak.. nk makan hati bagai..
kononya la kan.. cinta suci murni di nodai... *katanya.. 

smpai la.. last2 aku pkir.. aku dok x makan la.. sentap sorang xtentu pasal lah..
sapa peduli?
contoh : bru lepas break.. kononya sedih yang amt sangat..frust gilerrr
x lalu makan... kerja pun x boleh buat.....everything is falling apart
 cinta agung lah kononya setanding shah jihan dan taj mahal..

ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang x makan???
ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang x lena tdo???
ada korang terpikir yang Ex korang tu tahu ker yg korang tu sedih gila???

op kos la.....
TAK kan.... 

so.. buang masa je.. nk nangis 10 hari.. x makan... x jaga kesihatan.. badan pun lemah..


haish!!!

time to move on la.. wasting time jer..

unless... 
kalo korang duduk dlm blik..
update dekat FB yang korang da break.. n korang x lalu makan..
update dekat FB yang korang telan panadol 10 biji sbb break up..
atau pun amik gmbr tak pun  record video ... upload kt fb ckp.. korang tgh frust giler..!!

sure akan ada 345 like.. dan 123 comment...
yang tu bru la orang tau korang btul2 dek penangan cinta.
jadi x sia2 korang x makan atau pun telan panadol 10 biji.. !!!! berbaloi dowh~

selalu aku ngan kwn2 perempuan aku.. btul2 die lpas break.. aku akan ckp..
" kau nk ngis.. satu mlm nie ko nangis puas2..esok ko bangun.,, ko jangan ngis lg tuk die..
mmg ko akan rasa sakit dan pedih.. tp gunakan tu sbgai kekuatan ko tuk trus lupakan die. "

so.. nasihat aku... tuk diri aku sndir dan jugak tuk kwn2 aku... * korang yg bc la kwn aku
kalo frust... blh nk menongeng..tak salh.. tp x yah la lama2.. buang masa jer..
orang tu (EX)  tgh sdap2 dengan org lain.. korang dok memikirkan saat manis bersama...ahhhh
duhh~ come on
its not like this is the end of the world.

so.. agak2 kalo nk meroyan sekali pun.. pastikan orang tahu ok.. sekurang2 orang tahu yang korang tgh meroyan..
x kisah la cmne pun...
update dlm FB setiap setengah jam ke...
atau post every second dlm twitter ke..
tukar sume status dlm ym ke.. whats app ker... skype ker.. apa2lah..
atau pun buat video ke,, apa2 lah... janji orang notice yang korang tgh meroyan.... !!!
barulah berbaloi... kannnnnnnnn


~ yang kekadang meroyan gak
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, September 10, 2011

kahwin sebaya... apa relevannya?

Dari dlu lagi.. mmg ada satu teori yang wujud dlm diri aku...
Perhubungan Pasangan Sebaya xkan KEkal Lama....

aku susah nk percaya kepada pasangan2 yang umurnya sebaya.. nak nak yang mmg kenal dr satu kampung, satu sekolah bahkan yang satu kelas!!!!

selalu aku ckp dlm diri aku yang pasangan tu x lama... aku pun tak tau sbb apa?

mungkin sbb aku tgk orang tua aku dan jugak orang tua yang lain.. *mksd kt sni mak pak kita * 
kebanyakannya berbeza jarak umur mereka.. 
mcm mak dan ayah aku... rasanya dlm 5 ke 6 tahun bezanya... ada jugak yg aku jumpa berbelas dan berpuluh tahun beza... 
kekal aman jer rumah tangga...!!!!



so.. sbb tu bila aku zaman sekolah menengah dan juga zaman U dlu.. x pnh nk rushing carik kapel.. sbb aku sllu pkr.. alah x kemana pun dorang nie.. kapel bagai nk rak, tp kawen nnti ngan orang lain jugak!!

* maaf kalo ada yang terasa ngan kata2 nie..

kalo nk dikatakan tentang faktor umur, mmg slh satu gak sbbnya.. sbb kapel yg sbaya nie selalunya mst slh sorg je yang matang dlu. selalunya prempuan akan lbh cpt matang berbanding lelaki.. 
tp lelaki nie.. jgn ckplah.. blh jadi matang sekelip mata je atas desakan hidup. tgklah!

tp lately.. aku terpikir.. 

tu sume zaman dlu kala.. skg nie kami adalah gen Y... *tetibe
but btul kot... gen Y nie zaman sume da berubah... dah byk kapel yang sebaya bertahan hingga ke jinjang pelamin.
kalo nk compare ngan org dlu2.. gen X.. mmg blh kira dgn jari.. tp x kisah la..
skg nie.. katanya kalo kawin sebaya nie lbh memahi satu sama lain sbb mereka dlm kategori yang sama.!
dan satu lg. xde masalah sbb susah senang sama2 pikul.. sama2 paham..
tp kene take time la yer... gaduh2 tu biasalah.. sedangkan lidah lg tergeget...

*apsal aku ckp mcm aku nie da kawin selama 10 tahun????

  entri nie ditulis selepas aku menghadiri pertunangan one of my best frens ... x sangka aku di antara kami die yang jalan dlu..die punya pasangan sebaya ngan die.. hehehe. congrats sapik n cik saba' !
moga ko kekal ke jinjang pelamin.. amin!!!!!!!!!!!

~ yang dah bertukar pendapat 
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, September 06, 2011

raya oi raya..

aku bru nk tulis entri raya pada raya yg ke 7.. * korang ada?

musim raya tahun nie.. so - so je bg aku.. sbb aku cuti 3 hari je..
then raya kedua blik kg.. sume kazen2 dah xde... dorang da cabut awal2...
so kesorangan aku raya tahun nie...

duit raya x dpt langsung.. ha ha ha
tp kene bg duit raya kt orang..
aku bg kt budak2 12 tahun ke bwh dan yg comel2 je... hahahaha * ada yg sentap dgr komen nie :P

kuih raya... x makan sgt pun tahun nie... ala2...
kuis2.. cubit2 jer.. ala2 segan mcm lelaki melyu giesha terakhir... boley?

raya pertama tu.. sampai nk muntah makan ketupat rendang lemang sume...
ayoooo asal pergi umh orang je.. makan tu jugak.. hahahahaha
bukan merungut .. tp monolog dalaman saja..

tp satu perkara yg aku mmg laju... yaitu... yaitu yer..
makan ayam!!!! hahahahahaha
aku mmg kaberet peveret ayam dr kecik lg..
x kisah la.. ayam apa pun.. rendang ka, masak merah ka, cili api ka, goreng rempah ka, mmg aku laju..
janji ayam.
aku sertakan gmbr sebagai bukti kalo tidak percaya.




apa pun...

x kisah la cmne pun.. janji raya!!!!

~yang giler ayam
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, August 28, 2011

BEndera & Ketupaat 2011.

eleh... aku tau korang msti da expect entri nie..
yela kot.

dah "berkurun" blog x berupdate... tetibe.. tetibe.. x semena2..
ada update..,
sah2 la entri raya kan an an?

*klise

x kisah la.. janji aku ada ucapan raya buat korang2 sume... *ko ada?

oklah... sempena mena Raya tahun nie yang disambut sekali dengan Merdeka..
aku nk mengucapkan..



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MERDEKA

kepada semua masyarakat islam di Malaysia dan luar Malaysia yang smbut Raya.
*terutamanya yang bc belog kiub aku..* <<<< mmg aku syg korang ketat2 >.<

yang bru nk balik kg tu.. bliklah.. elok2
yang da blik kg tu.. sila buang perangai bandar anda tu yer... x perlu nk bermalas sangat
bangun smpai tengahari.. pokk dahi tu satg bru tau..
yang da rajin tu.. jalan x ingt orang blkg lak... makan tu berpada2..
kang dek penangan makanan raya, x semena2 korang tmph tandas restroom tuk sebulan punya!!!!

oklah... bosan kan ucapan panjang2.. korang da besa.. jaga diri sndri la weh.
sume da blh kawen kot. apa pun selamat hari raya ketupat dan bendera malaysia.
*agak menarik bila aku tgk bendera malaysia ada hiasan labuci ketupat!!!!! - kreatifnye~!!!! T_T

~yang sambut raya tahun nie.
aDfeez.



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, August 23, 2011

Apsal aku bengkek kejap jer.. ???

bengkak hati.
asal aku call jer... ko cter pasal org lain.
dah la crdt aku yg call..
nk tgu ko call.. mmg TAK la..
buat miscall jer...
bila kita call.. dok cerita pasal orang lain
hari nie kene ngorat ngan org nie la... org tu la..
nk ckp ko HOT market la..
buat panas je...

tadi..
aku SOUND jer..
senyap ko seketika...

dan akhirnya
satu SMS mintak maaf...
tu pun aku yg hantar
sighhh~
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, August 17, 2011

KUih untuk juadah berbuka puasa...

kekadang xtau kuih yang mana nk beli tuk juadah berbuka puasa?
ambil sediki masa untk ketahui apa makna kuih2 ini....



Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih paling sexy= Puteri Mandi
Kuih paling keji= Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek mek molek
Kuih awet muda= Seri Muka
kuih talam 2 muka= tepung talam
Kuih paling alim= Kuih Ketayap
Kuih penyakit kronik= Batang Buruk
Kuih kaki pukul= Kuih Lompang
Kuih dalam zoo= Badak Berendam
Kuih bangun sendiri= Kuih bangkit
Kuih org x mandi= BAU-LU
Kuih paling tenteram= Kuih makmur
Kuih paling lembap= kuih siput
Kuih kena marah= Kueh teow
Kuih paling gebu = Kuih apam
Kuih yang sexually confused = Kuih Bi-Dara

jadi ... dah bc.. mana satu pilihan anda? hahahahaha    

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, August 12, 2011

im no beauty queen... im just beautiful me

apa pun yang korang buat..
yg penting konfident ok
xyah nk hiraukan apa yg org sekeliling ckp
dgr2 skit blh la.. 
tgk ada point x apa yg di ckpkan tu..
kalo setakat anasir2 dan tomahan.. x perlu lah
blh jalan kt orang mcm tu.. 


selalu ckp diri sndri.. 
aku hidup selama nie dengan duit sndri..
aku x kacau hidup orang lain,
orang lain jgn kacau idup aku. 

*sangat poyo gmbr ni.. aku tau!!!!

~ yang mmg x suka carik pasal
aDfeez.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #3





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, August 08, 2011

demam KPOP lagik... ~

demam korea aku datang lagik... tak tahu kali keberapa puluh aku dengar... haish!! ^_^


errrr... bulan posr dgr lagu korea batal x?


~yang berangan korea sekali sekala 
aDfeez.


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, August 06, 2011

apa pun x boleh!!!

tolong aku weh. 
aku nk letak footer kt blog aku..
tp x reti.. 
dah ada gmbr.. tp knp die xnk bwh lg.. huhuh..
ada sapa2 yg pandai x.. tlg aku pelis.. 


nie footer die.. cheezy kan? * aku tau

tp kalo blh.. aku nk jadikan die separuh.... 
mcmana eh? sesungguhnya aku x reti nk edit2 html blog aku nie..

satu lg.. nk letak kotak2 divider tuk blog content ngan widget.. pun x reti gak..
adeh.. sadis la aku nie.. 
apapun x boleh..

~ yang tgh menyirap dengan diri sndri
aDfeez



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, August 01, 2011

Puasa dan RM1..

just a short entri nk ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan
mcm tahun lepas jugak.. <<< klik sini. 
kepada semua umat muslimin di Malaysia dan 
didunia ini.. 
semoga Ramadhan kali nie mmbwa seribu erti kepada 
kita semua


***************************************
" adik, hari nie puasa penuh smpai petang yer"...............
tulah dialong mak aku tadi , die ckp kt adik aku... aku tersengih2 dengar.. 
ingt lg dlu2 waktu aku mle2 puasa.. 
hehe.. mcm tu jgklah... 

tp liat jugak!

smpai la kene habuan die.. 

RM 1 sehari. 
hahahahaha... yang nie aku rasa mostly sume budak2 melalui 
perkara yang sama dlm hidup
ini bagaikan tradisi masyarakat malaysia skg nie.

but its worth la. 
eventhough. mula2 niat kita puasa tu disebabkan RM 1 = sehari. 
equally 30 hari  = RM 30.00 kerana duit, 
tp yang penting kita pupuk semangat berpuasa tu dr kecik..  

aku pun dlu... hehehe.. siap mintak demand lg.. sehari rm2... 
tp tu pun.. hahahaha
separuh jalan puasanyer.. 
masuk dlm peti ais la.. buka da nk petang la.. 
hahahahhaa... ada dlm entri aku yg dlu.. 

haha apapun.. x kisah matlamatnya dan caranya bagaimana. 
walaupon berbeza2 tp yang penting kita lakukan 
perkara yang dituntuti agama yer.... 
SElamat Berpuasa & Salam Ramadhan.. 

p/s  : tips kt adik2 : walaupon parents korang ckp sehari rm1  supposely rm30, 
tp time salam pagi raya tu, korang buatlah "deal" mintak lbh skit.. 
caranya ... mintak maaf dengan sepnuh hati ( sila ubah skrip, jgn sama tiap2 tahun yer)...
pastu.. kenyit mata skit smbil ckp mcm nie, tahun nie adik puasa pnh...
rm30 kan?... alang2 bgla rm50.. murah rezeki ayah mak...( kenyit mata!!!)  
time collect duit raya claim ok.. katakan da buat perjanjian :P
hehehe.. selamat mencuba !!!

~ yang terimbau kenangan berpuasa
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, July 27, 2011

annoyed judgement..

pernah x korang merasa annoyed judgement?
kebiasaanya orang yang pnh rasa penilaian yang menjengkelkan ini adalah orang2 kebiasaan. 
atau pun orang yang x mempunyai wajah serupa model 6 kaki . -damn!!!-

al kisahnya. aku off ari sabtu hr tu.. jadi kami pergi la berjalan2 ... 
tp jalan2 kami bukan jalan2 biasa.. 

kami pergi showroom kereta. 
saja nk survey latest kereta skg nie di malaysia.. - katanya-

tp.. atas sebab keselesaan dan juga kegemaran. aku hanya sarungkan t-shirt bodo , seluar pendek dan juga selipar sahaja.. 
rata2... kesemua showroom yang aku pergi.. disaat mula2 jejak kaki kt situ.. 
mereka (staff showroom) tgk je... xde sapa pun nk approach.. berkira2 kononnya aku bukanlah potential kastemer mereka . 

- stupid - !

aku ingt lg satu showroom kereta tempatan... die tnya aku " yer.... nak apa???" - cara die tnya mcm aku ni tersesat msuk dlm kedai die.- 

kami ckp lah.. " nak tgk kereta ..."...

die jwb " tgklah... tuuuuuuuuuuuuuuuuuu"

panasssss jer hati aku nie... mcm nk x nk je layan.. satg die tnya.. kerja mana nie... da tau background kita.. 
barulah... jemput duduk, kasi air.. ckp leklok... -ahh shiallah puih - 


bukan sekali je mcm nie.. 
sekali lg senario.. aku tau la aku nie - tak -berapa- nak- kurus punya orang.. 
tp agak2 lah.. smpai da thp ckp atas muka.. mmg kurengggg hajar kot. 

ada satu kedai tu.. kt selayang.. aku bru je usha2 baju kt kedai die..
trus tokey kedai tu ckp... i rasa saiz tu xde yang besar.!!! - wadefak???? aku x tnya lg.. bru je usha.. 

panas giler hati aku.. trus aku blah... 
tp smpat gak aku ckp kt die blik.. " oh.. ye ker? rugilah kedai u... !! - sambil mata keatas..dan attitude berlagak

annoyed judgement nie bukan sahaja dlm bentuk perkataan.. tp
kekadang .. non-verbal pun ada gak.. 
contoh.. aku plg plg plg x suka bila nk beli pakaian atau benda yg dipakai.. ada orang follow mcm lembu kene tarik idung kt blkg kita.. 

ada satu kedai tu.. die follow jer.. aku time tu tgh dok cerita ngan mmber aku.. 

cerita baekkkk punya

kami sama2 laki dok hu ha hu ha hu ha... salesgirl nie dtg... aku ckp kt die.. 
xpe.. sy plih dlu.. kalo nk sy pngil nnti.... 

die buat muka toyaaaaaa xnk blah dr situ. - risau kami curik kah? - 

aku gerammmm .. trus aku blah..!!! blah sbb pandangan die tu mcm ingtt kami nk curik brg2 tu... 


banyak lg benda2 yang mcm nie .... selish ngan orang pun.. orang pandang atas bwh atas bwh.. mcm x puas hati.. 
tp aku pikir as long as aku xmnyusahkan orang dan mok pok depa, im good..!!! 

sapa kacau aku.. aku kacau die balik! !!!!! xkan lepas punya.. hahahahhaha

~ yang kekadang rasa nk tmpar anak2 orang mcm nie
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, July 22, 2011

nice song... ~



Di balik cermin mimpi
Aku melihat engkau
Di dalam engkau
Aku melihat aku
Ternyata kita adalah sama
Di arena mimpi yang penuh bermakna

Bila bulan bersatu dengan mentari
Bayang-bayang ku hilang
Di selebungi kerdip nurani
Mencurah kasih, kasih murni
Mencurah kasih

Di balik cermin, cermin mimpi
Adalah realiti yang tidak kita sedari
Hanya keyakinan dapat merestui
Hakikat cinta yang sejati
Hakikat cinta yang sejati

Dengan tersingkapnya tabir siang
Wajah kita jelas terbayang
Dan terpecah cermin mimpi
Menjadi sinar pelangi
Pelangi

crdt to en suffian sbb remind me this song :)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, July 15, 2011

KEntut yang Keji~

Motip sangat tajuk kentut di hari jumaat ini kan? aku pun tatau kenapa...
tp kepala hotak aku ni kept thinking pasal benda kentut nie jer...
mungkin sbb dek akalku yang x dpt menahan dr menggamit memori silam zaman aku dlu
dengan kwn2 aku di sekolah asrama.

dlu aku mmg sekolah asrama. dr tingkatan satu lg. time tu aku anak tunggal lg.
so mula2 tu mmg agak cenggeng lah jugak bila kene tinggal kt asrama.
tp kejap je... 2 hari pastu da ok da.. hehehehe

aku dpt kwn2 yg mcm x betul skit time tu. mayb sbb aku pun x brapa-nk- btul at that time
ada satu benda nie paling kotor lah (bg aku)....

"weh. mai sat... aku nk bgtau satu rahsia..." kata kwn aku.. namanya kalo x slh badrul (kot)

" pehal??? rahsia apa yg rahsia sgt tu? " kata aku...

tepat je aku dtg kt die... die pekupkan tangan die kat hidung aku... !!!!
aku pun dok " umpphhhh" la... meronta2.. kuat gilerrr
dah la pekup kuat, x kasi lepas.. n dlm pekupan tu ada BAUUUUUUUU
mmg hampeh!!!!


aku tolak trus kawn aku tu..
"woi., apsal tangan ko busuk giler!!! bau mcm bangkai!!!! "

" hahahaha.. mmglah .. pasal aku kentut dlm tangan !!! "

" cibai ko!!! "

mrh giler aku ngan die... tp die bgus.. die convience kan aku tuk buat kt orang lain...
aku pun mula lah mengesan mana2 mangsa yang aku leh buat..
tp nk buat benda nie bukan sng. satu nk kene aim mangsa . 2. nk kene tnggu masa sesuai ( kentut x mari cmne nk buat kan?
so hari tu.. mmg aku x dpt sapa2...

************************************************

selang seminggu atau 2minggu lepas tu.. aku nmpk si badrul tgh elok tdo... baekkk punya..
aku kejutkan die p makan.. tp die x bgn.. gasak ko lah!!!
so aku p sndri. kebetulan ari tu.. lauk yg makcik kantin mask lauk telor.. (korang mesti dah leh pkr kan)
aku nie punya baik. lepas makan aku bsuh pnggan aku amikkan nasi tuk si bad then bwk blik ke blik...
pastu aku kejut die.. woi.. makan aku dah amik nasi tuk ko..

then.. perut aku sakit.!!! effect telor dah smpai.
aku tgk badrul aku ingt apa yg die buat kt aku dlu..
aku pergi kt die.. aku buat suara manja..
" baddddddd..... ooo baddddddddd"
by time si bad dah sedar skit.. mata die da bukak skit. aku kentut atas muka die n aku tarik selimut die
cover muka die.. n pekup ngan bantal aku...n aku lari..
hahahaha
padan muka die..
die punya marah? teramat lah.. tp aku ckp hutang beb.. n die x mrh sgt sbb aku da amikkan nasi tuk die..
( aku da plan awl2 dah sbnanyer.. ekekekeke)


~ yang otak berstrategi
aDfeez




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, July 13, 2011

WordLess Wednesday #2


such as... 
backstreetboys - everybody
beyonce - crazy in love
the killers - mr.brightside.. n 
jay z ft alicia keys - empire state of mind


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, July 12, 2011

aku idamkan kau..

sejak akhir2... 
hati aku tertarik melihat kau... 
bukan makin cantik lg ko nieh....
alahai.. manissssnya kurma ini  ko nieh.. 

dengan gaya ko...
kecantikan ko..
mmbuatkan aku teruja 
nk dptkan kau.... 
aishhhh...
ternoda imanku!!!!!




~ yang dlm planning nk beli kereta :P
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, July 09, 2011

something that we not proud of ~

kecoh pasal isu pembersihan ni kan...
mls aku nk komen apa2.. 
tp rata2 ramai yg sakit hati.. 
kerana byk urusan yang tergendala
dan juga byk benda yg effect
akibat dr bahana pembersihan ni...

sudahlah dipampangkan di berita dan akhbar utama..
kini cerita tntang ini boleh didapati
di luar negara.. 



orang lain bc cerita kita pun dorang pelik...
" what is Coalition for Clean and Fair Elections
and why the named it as CLEAN?"

~yang suka melakukan pembersihan
aDfeez


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, July 07, 2011

mana pergi???

mana pergi sume kawn2 blogger aku...
aku tau aku skg nie bzzzzz
huhuhu...
hilang sume kwn2 blogger aku...
huhuhuhu
T_T

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, July 06, 2011

Wordless Wednesday~



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, June 30, 2011

can sombedy tell me????

confuse.
coz everytime wednesday arrived, 
all i can see a lot of new entries 
from a blogger
using a same title but different context. 

what is that???
the title is called such 
WORDLESS WEDNESDAY.... 

is there any contest of this? 
can someone tell me exactly what happen here?
i think that i lost something here..
eventhough i always keep up with blogger's issue ( i think ekekeke :P)
well, at least i tried to.. 

so.. can someone tell me...???
bcoz the one who confuse n wordless here is 
ME!!!!



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, June 26, 2011

JIwa kacau @_@

aku tau aku salah.
aku tau aku melampaui batasan
aku tau aku over

kau kata aku mcm pushy
kau kata aku over jeles
kau kata kau akan berikan peluang kedua..
tp bukan dlm masa terdekat nie.. 

tp..
pada masa yang sama
kau abaikan segala teguran aku
kau abaikan segala sms aku..
apatah lagi... panggilan aku...

kini.. 
aku menggila...
kerana kau aku x keruan...
aku benci perasaan ini... 
rasa bersalah... + rindu yang amat + tersiksa menahan ...

aku tau suatu hari nanti.. 
perasaan ini akan hilang... 
tp aku x mampu nk harungi sekarang..
aku mintak supaya cpt2 perasaan ini pergi.. 

sekuat2 aku dlm mengharungi kehidupan aku...
bila tiba masalah cinta..
aku mmg lemah. 

~ yang terumbang ambing
aDfeez. 


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, June 23, 2011

HANTU : ILusi, Realiti atau Fantasi???

sebelum tu.,,, aku nk nyatakan lah..
kt entri ne korang xkan jumpa 
gmbr2 hantu yang menyeramkan yer..
(giler aku pun susah nk tdo mlm kalo tgk..
nie kan nk letak dlm blog aku sndri.. hahahahhaha)

okeh.. 
x perlu nk mmpersoalkan kewujudan hantu
sbb die mmg wujud... 
antara Allah nk nmpkkan kita atau x je benda tu.. 
itu kehendakNya.
tp aku rasa.. yang sebenarnya
kewujudannya yang sebenarnya adalh
dlm fikiran kita... 
bukannya apa.... kita dok pikirkan selalu tentang benda tu.. 
mmg la benda tu akan dtg tnjukkan diri.. 
sbb berfikir akannya seolah2 kita menyeru benda tu. 



skg nie.. kat office tmpat aku tgh kecoh 
pasl en ponti(jantan) ... 
jadi disebabkan kekecohan tu kejap...
effectnya smpai tandas pun lengang... 
aku nie pun.. bila pergi tandas lpas jam 7 mlm..
msti berpikir bukan2.. 

jadi korang pkir... benda tu x perlu pun tonjolkan diri.. 
kita dah tkot x tntu pasal..
gabra gubra sume ada.. 
so nmpk x... die adalah ilusi kita shj..
kekadang ada yang nmpk kelibat kt cermin la..
apa la... sekilas pandang la...
mana taknya.. dah mmg korang keep thinking pasal benda tu.. 
pasal nmpk skit je.. mencicit2 larii.....

aku pulak.. x lari.. 
jalan je...
tp bila aku kua dr tandas ...
aku tunduk bwh x pandang cermin dan trus kua...
ambil langkah keselamatn.. heheheh :)
actually... xde apa pun.. 
benda tu pun kita x tau kt mana.... cume bila fikiran 
dah menguasai bdn.. tu yg sume jadi jam tu...
nk terberrrrrr pun sgup kemut tahan blik.. 
kalo da smpai masanya.. Allah nk bagi jumpa..
xkan lmbt satu saat atau seminit pun.. 

~ yang x berapa tkot dan x berapa berani
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, June 20, 2011

Compliments & Critics : Green Lantern & Henry's Crime

hahaha... entri review wayang lg???
sure korang nk muntah tgk entri aku...
mcm aku jugaklah...
smpaikan nk muntah tgk wayang...
hahahahhaa...
dlm mgu nie.. 5 kali aku pergi sana..

klcc - KL Gangster 
Times Square - Super 8
Wangsa Walk - Kung fu Panda 2
Cathay Cineplex - Green Lantern
One Utama - Henry's Crime


gile kentang kan!!!
aku ingt nk bwk sekali la tilam n bantal
berkmpung je trus... hahahahah

okeh.. ckp byk lak aku nie... 
okeh.. jom aku nk kongsikan apa yg aku leh
kongsi tentang 2 movie yg bru aku tgk tadi
GREEN LANTERN dan HENRY'S CRIME

1. GREEN LANTERN

Rasanya dr bulan lepas lg kita sume dah tgk 
iklan die kt wayang atau tv... betul???
kiranya gazettenya gempak mungkin disebabkan 
hero yg hensem dan juga awek yang cun.. 
tp bila aku tgk tadi.. 
susah nk gmbrkan.. 
iklan bukan main... tp cerita ... so simple.. 


rating  : 3 out 5 star... 

knapa aku bg 3??? aku suka cerita die...
byak lawak yang di tonjolkan.... x cliche.. 
suka part bila die pergi kt awek die.. 
kononya die bjet nk pergi jumpa pmpuan idaman die..
yang mana pmpuan tu selalnya knl sihero cume x cam 
(macam dlm cerita spiderman n superman)
cerita nie lain skit...
dlm debar2 tu..awek tu kenal!!!
die cam hero tu .. ciss sgt.. hahahaha
part kt situ mmg kelakar.. 
rasanya terkekeh aku gelak kt situ.. 

cume yang kureng skit bg aku adalah...
ending die.. si penjahat ( parallayx) yang ok berlegar2 kt 
angkasaraya selama bertahun2.. 
hanya smpaikan arahan pala orang bwhn tuk tumpaskan green lantern..
yang mana x power langsung!!!
n sekali si parallayx nie datang kebumi....
buat kacau skit2.. pastu kene halau blik ke angkasa..
pastu lawan2 n mati...
then abes.. adoiiii!!!!!!
damn sgt ending tadi.. hahaha
psal aku expect klimaks die lg teruk dari tu.. 

but apapun.. peminat superhero..
tgklah.. sbb hero die cool giler.. 
unsur humor die aku rasa penarik cerita nie.. 
oh dan juga keistimewaan kuasa imaginasi hijau die... 

2. HENRY'S CRIME 

sblm green lantern stat, kawn aku ckp ada satu cerita best nie
henry's crime.. aku ckp lah.. x femes pun???
die ckp haah, hanya di tayangkan di GSC shaja.. 
tp bila die bgtau sinopsis cerita tu..
tu yang buatkan aku nk tgk..
sinopsis cerita nie..
si Henry ( lelaki yg sweet+ nerd+ jujur) telah diperangkap
oleh kwn2 die kerana percubaan merompak bank..
dan di telah dipenjarakan selama 3 tahun atas kesalahn yg die x pnh
lakukan... 
dlm tmpoh 3 tahun tu, die mencari apa yang die nk buat 
dlm hidup die??? 
dan akhirnya die jumpa.. iaitu..
merompak bank sama yang die telah pun jalani hukumannya.. 
seorang budak baik nak rompak bank..
mampukah die??? 

rating : 3.5 out of 5 star 

aku bagi 3.5 bintang lebih skit dr green lantern 
sbb aku rasa cerita nie genre hilarious...
sumpah mmg kelakar...
kalo nk tgk watak keanu reeves yang sengal n lurus.. 
tgklah cerita nie.. 
dengan muka die yang mengambarkan seorang budak baik, 
lurus n sweet... tp nk rompak bank.. 
part yang x thn.. bila kwn die suggestkan 
rompak bank guna senjata..
die ckp.. "dont, anyone can get hurt"
T_T
lol sangat.. hahahhahaah

cuma... cerita nie die genre drama.. n lembap skit lah... 
tp dari satu scene ke satu scene... die best...
one thing yang aku rasa cerita nie best.. sbb
dr awal lg kita dah tahu cerita nie
cerita komedi.. so that expectation kita xkan terlalu tinggi mcm cerita aksi... 
kita lebih lean tuk tgk cerita komedi betul? 
jadi aku mmg suka cerita nie.. 
its fun and enjoy to watch!!!
last.. die punya ending.. mmg syioll!!
nk tau.. tgk sendri.. keh keh keh...:)

p/s  :amaran.. tuk tgk cerita henry's crime tu, korang kene ada mood yang btul..
sbb kalo korang serrriusssss je.. korang msti xleh nk paham cerita tu..
silap2 hari bulan.. korang pg stopkan filem tu... buat crime sndri :P


~ yang mmg kipas susah mati wayang
aDfeez 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, June 17, 2011

Compliments & Critics : Super8 & KungFu Panda 2

2 hari lepas...
aku layan wayang je...
giler.. 3 hari berturut2 layan movie...
first day yg entri sblm nie..
layan kL gangster kt KLCC
then esoknya layan super8 kt times Square
smlm layan kung-fu panda kt Wangsa Walk...
ya Allah.. nk muntah makan popcorn n air gas :P

ok.. so uk 2 movie yang kemudian nie... 
aku review satu demi satu dlu..

1) SUPER8..


rating aku : 3 out 5

compliments :
- bagi aku xdelah teruk sgt cerita die...
sbb rata2 orang ckp cter die suck.. for me.. ok.. not bad
aku suka tgk graphic cter nie... cantik...

- kalo cerita steven spielberg, mesti die akan mriahkan 
cerita die ngan leputan yang meliputi seluruh alam semesta...
perasan x? 

- jalan cerita simple jer... x berat.. 

critics : 
 - cerita pasal wife sherif tu mati xde kaitan pun dengan alien yang
dok porak perandakan kawasan mereka.. T_T

- agak x logik skit time tren tu terhempas... blh terpelanting
sana sini tp x kene pun rumah kt tepi keretapi tu...
budak2 tu pun xde sapa yg mati...

p/s : sejurus je keretapi tu terhempas... pap!!! trus dlm kepala aku
ckp yang konpem kwn2 budak hero tu sume dah mati..
tp alien yg msuk dlm bdn dorang..
hahaha.. slh pulak aku predict!!!!

2) Kung Fu Panda 2 

sejujurnya.. aku x berapa mint cerita kartun
tp sbb kebanyakan cerita lain aku da tgk..
n smlm blh aku x perasan Green lantern da kua !!! *busit
so.. no choice.. tgk kungfu panda

tp bestlah cerita die. hahahaha
lucu .. i loike~ 


rating aku : 3 out of 5

compliments :

- jalan cerita yang simple... eventhough aku x follow kungfu panda 1st
aku masih blh lg catch up jalan cerita die...
(paling menyampah cerita sequel yang bersangkut paut dgn 
bhgn sblm tu )

- lawak die menjadi jer.... hehehe..
x kering gusi.. dok gelak2.. ekekekeke

critics :
- excitement level x tinggi.. maybe nie sbb aku sndri kot..
aku x rasa excitement mcm aku tgk filem real human :)

p/s : walaupon aku ckp xsuka kartun... tp janganlah pikir aku x suka lgsung
byk jer cerita kartun aku tgk kt wayang..
mcm indespicable me, toy story etc..
so sapa nk ajak aku tgk wayang?
hahahahah~




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...