There was an error in this gadget

Sunday, October 11, 2009

mEtRoSekSuaL...

Metroseksual?
Tahukah anda ape maksud metroseksual?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kaum lelaki sudah mulai berfikir dengan lebih teliti tentang gaya pemakaian, apperance mereka dan juga gaya hidup yang lebih urban dan moden.
Mereka mulai berfikir dan bertindak dan menonjolkan aspek feminin dalam dirinya...
Penampilan atau gaya menjadi satu perkara yang mesti diperhatikan di mana ada sesetengah dari mereka sangup berhabisan wang ringgit demi menjadi "the perfect guy".




Ada sesetengah orang kater yang lelaki metroseksual adalah gay?
well, x sume lelaki metroseksual adalah homoseksual dan x sume lelaki homoseksual adalah lelaki metroseksual.. Metroseksual adalah sebuah gaya hidup yang baru yang lebih memetingkan kepada penjagaan diri dan gaya hidup yang lebih moden dan stylish.

Apa perbezaan antara lelaki Metroseksual dan LElaki normal?

Kebanyakan lelaki metroseksual ini tidak lagi mendapatkan khidmat tukang gunting rambut di tepi2 jalan kerana mereka lebih gemar memilih pereka2 atau stylish2 professional untuk menguruskan rambut mereka.

Jika kaum perempuan begitu teliti dalam pemilihan sabun pencuci muka, golongan metroseksual ini pon sama. Mereka tidak akan sekali2 mencuci muka mereka dengan sabun badan!!!
Metroseksual juga amat mementingkan kesihatan kulit dan sentiasa menjga kecantikan mereka seperti perempuan juga. sometimes mereka more better than the girls...

dan tidak heran jugak lah kalau mereka ini kerap kali mengunjungi spa2 untuk mendapatkan rawatan muka, kuku , rambut dan sebagainya.....
well... kulit yang sihat dan licin adalah impian untuk sume orang kan...???
x kisah la lelaki ke perempuan ker, setiap individu ada impian nakkan muka selicin kulit apple dan sehalus fabrik mahal..


Jadi, kini ramai lelaki yang sudah pun mengorak langkah untuk menjadi seorang yang metrosksual... bukannye ape, sapa yang x nak lawa kan? everybody does...
well... differentnya adalah seserius mana seseorang lelaki ini menjaga dirinya...
ada yang ala2 sahaja dan ada yang menjga dirinya from top to toe..
well, every single thing has the price and apparently not anyone could afford that....
Tak kisah lah, janji mereka sentiasa nampak bergaya dan macho... macho ker??


well, x kisah la kalu nak bergaya asalkan kene pada tmpatnyer dan jgan overbudget okay...
4 men kat luar sana.. cube lah menjadi seorang yang metroseksual semampu mungkin BUT
jangan sampai merosakkan diri kamu sume okay.....

so.. kalo korang tnya Belalang samada bllg nie lelaki metroseksual atau x.. ha3
ntah... yg penting bllg mmg menjaga kebrsihan diri.. bukan ke kebersihan diri tue adalah tntutan agama??? he3
ok.. peace no war!!


~Ahad, 11 October 2009, 5.50 pm~

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

8 rakyat jelata:

Fifie Ierina said...

salam...

OMG! cairnye nengok aaron aziz y hensem nie.. aduh! cair secair2nye :)

nanti saya komen balik.. da lambat nk g kelas :D

babymiLosh said...

heeeeee~~~ selicin kulit apple.. apple hijau ke merah? ;p

xsalah nak manjakan diri,, tp jgn sampai terangkat title 'lelaki chantek' ye.. heeeee ;p

:: nurhayati :: said...

lebih baik jd lelaki normal yg jaga penampilan tanpa berlebih2an cmtu...hehe

ikut je cara yg nabi kita da ajar... lg profesional...ap yg kita tau dr sirah,bkn ke nabi kita sentiasa nmpk hensem luaran n dalaman...

seroja jingga said...

gua ade ramai kawan dari golongan ni.
dorang memang jaga gile penampilan..tapi kekadang rimas gak..sebab terlampau jaga sampai gua lak naik tak selese bila nak kuar dgn dorang

ape pun..gua gila sangat dgn beckham tuh

BELALANG said...

fifie : ha3... cair tgk aron aziz??? for sure cair gak tgk saya.. pasal sy lg hensem dr aron.. hik3 =p

baby milo : ape slhnya jadi lelaki terchantek??? jambu ape.. hik3 =p

yatie : btul tu.. bllg setuju sgt hi3

seroja :ha3... sometimes pempuan akn rase tercabar kan.. hi3 =p

Abg Din said...

Abg Din tetap dgn gaya yg original lelaki....

cinta lea ixora said...

oh my aaron aziz..... comelnye.. hehe
suke tgk org metrosexual tp kebanyakan yg metrosexual ni mcm gay je.. huhu

BELALANG said...

lea : ha3.. ada btulnya ape yg lea ckp.. he3
tu yg bllg ckp tu.. x semua lelaki metroseksual adalah homoseksual.. but kbykan lelaki homoseksual adalah metroseksual.. hak3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...