There was an error in this gadget

Thursday, October 22, 2009

apeLah belalang nie kan???? siGhH~



salam... mintak maap sangat... bllg lately sangtlah bz.. hu3
ada event + test lagi.. lagi2 nk exam dah nie.. he3
lagila kne fokus lebih.. he3



ermm this is just a short entry that i need to write as the updater of these blog.. he3
i promise after my exam week is done.. i will update this blog from time to time.. he3
last but not least... im sorry for anyone who come to my page n feel frustrated because Alkisah si belalang is not update.. so sorry...

ngeh3,, apelah belalang merepek nie nk ckp omputih nie.. he3
sori kalo ayt bllg tu tunggang terbalik.. he3
ape2 pun.. bllg akan cuba update dr semasa ke semasa.. xmolah smpai berswang blog nie
bllg x kawn tau ngan lelabah.. ha3... tetttt



ok.. salam..peace (BESAAARRRR PUNYAAAA!!!!!) <<<< suker gler ngan treademark nie..
sume classmate bllg annoy gler bler bllg ckp bende nie...
ha3
asal jumpe org je.. BEsarrr PUnyaaa.. ha3...
erk.. ok.. dah ngarut lg.. ok.. see u later ok.. bye
peace

khamis , 22 october 2009, 1.37 a.m

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, October 11, 2009

mEtRoSekSuaL...

Metroseksual?
Tahukah anda ape maksud metroseksual?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kaum lelaki sudah mulai berfikir dengan lebih teliti tentang gaya pemakaian, apperance mereka dan juga gaya hidup yang lebih urban dan moden.
Mereka mulai berfikir dan bertindak dan menonjolkan aspek feminin dalam dirinya...
Penampilan atau gaya menjadi satu perkara yang mesti diperhatikan di mana ada sesetengah dari mereka sangup berhabisan wang ringgit demi menjadi "the perfect guy".




Ada sesetengah orang kater yang lelaki metroseksual adalah gay?
well, x sume lelaki metroseksual adalah homoseksual dan x sume lelaki homoseksual adalah lelaki metroseksual.. Metroseksual adalah sebuah gaya hidup yang baru yang lebih memetingkan kepada penjagaan diri dan gaya hidup yang lebih moden dan stylish.

Apa perbezaan antara lelaki Metroseksual dan LElaki normal?

Kebanyakan lelaki metroseksual ini tidak lagi mendapatkan khidmat tukang gunting rambut di tepi2 jalan kerana mereka lebih gemar memilih pereka2 atau stylish2 professional untuk menguruskan rambut mereka.

Jika kaum perempuan begitu teliti dalam pemilihan sabun pencuci muka, golongan metroseksual ini pon sama. Mereka tidak akan sekali2 mencuci muka mereka dengan sabun badan!!!
Metroseksual juga amat mementingkan kesihatan kulit dan sentiasa menjga kecantikan mereka seperti perempuan juga. sometimes mereka more better than the girls...

dan tidak heran jugak lah kalau mereka ini kerap kali mengunjungi spa2 untuk mendapatkan rawatan muka, kuku , rambut dan sebagainya.....
well... kulit yang sihat dan licin adalah impian untuk sume orang kan...???
x kisah la lelaki ke perempuan ker, setiap individu ada impian nakkan muka selicin kulit apple dan sehalus fabrik mahal..


Jadi, kini ramai lelaki yang sudah pun mengorak langkah untuk menjadi seorang yang metrosksual... bukannye ape, sapa yang x nak lawa kan? everybody does...
well... differentnya adalah seserius mana seseorang lelaki ini menjaga dirinya...
ada yang ala2 sahaja dan ada yang menjga dirinya from top to toe..
well, every single thing has the price and apparently not anyone could afford that....
Tak kisah lah, janji mereka sentiasa nampak bergaya dan macho... macho ker??


well, x kisah la kalu nak bergaya asalkan kene pada tmpatnyer dan jgan overbudget okay...
4 men kat luar sana.. cube lah menjadi seorang yang metroseksual semampu mungkin BUT
jangan sampai merosakkan diri kamu sume okay.....

so.. kalo korang tnya Belalang samada bllg nie lelaki metroseksual atau x.. ha3
ntah... yg penting bllg mmg menjaga kebrsihan diri.. bukan ke kebersihan diri tue adalah tntutan agama??? he3
ok.. peace no war!!


~Ahad, 11 October 2009, 5.50 pm~

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, October 08, 2009

MIntak pendapat/.....

salam... korang sume yg sudi membaca blog belalang nie...
nie pak cik sedara anaknya mak long korang sebelah ayah mertua merangkap besan mak ngah sebelah emak mertuakan ayah long korang yg anaknya tue sedara sebelah ayah atau pun senang cter sedara seislam kita lah kan... he3

bllg nk tnya nie... korang rase blog bllg nie ok??? hu3
bllg nk buat perubahan kat page nie.. tapi bllg x tau hu3
pedih uluh hati je tgk page org len yg lawa2 tu.. he3

any ideas my fren???
just short entri here... he3


Khamis, 08 oktober 2009...5.17 p.m

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, October 02, 2009

Kesian Belalang.... hurmmm

duit raya




Assalamulaikum .....
pertama2 sekali belalang susun jari minta ampun minta maaf suma kerana hampir sebulan blog nie x berupdate... hu3
bllg tersangatlah bz.. org yg bertandang ke rumah pula x putus2.. heee
so bllg mmg x smpt nk mengupdate blog nie.. hu3 maaf ya

ermm nothing to story la.. nk cter pasal pengalaman rayer taun nie??? hurmm xde yg menarik lar.. tahun nie bllg rayer cm suram je... he3
pagi2 rayer dah mcm x best je.. hu3
al-kisahnya.. bllg dah prepare bagai nk rayer taun nie.. he3
dari baju k songkok k samping hingglah ke butang bju sume bllg beli sendiri.. so bllg mmg x sbr nk pakai di pagi rayer nnti.. tapi kan...

pagi rayer tue bllg bgun awal.. tapi bllg mandi plg last sekali ho3..
sampaikan bpk bllg dah gerak k masjid pun bllg x sedor.. he3
"duk telek muka kt cermin aja kijonya " kata makcik bllg.. heee
so bllg terpaksalah tmpg la pkcik g msjid... he3



then time bllg nk amik songkok kan.. bllg tgk bapak bllg silap amik songkok bllg hu3..
mencari bllg kt masjid sana... x jumpe... x pasal je bllg kene smbhyg pg tue ngan songkok besar.. mcam pakai snowcap!
then biler mood dah kureng, bllg decide la nk smbhyg kt lua je.. selalu kalo masjid kan ada tmbhn khemah kat lua kan.. bllg smbhyg bwh khemah tue..
sekali lg nasib x menyebelahi bllg... hu3
bllg tgk tikar2 mengkuang tue lawa2 kaler die.. amik satu kaler warna merah nie.. bllg duduk ats die.. sekali kan.. rupenya tikar tue basah... hu3
bllg punya bju melayu abis basah... hu3 sedih btul..
x pasal je pg rayer taun nie bllg beraya pakai bju t-shirt ngan jeans...
modern abis.. hu3



aktiviti2 kt kg pulak yg bllg buat time raye :

1. jalan beraya...


nie bukan family bllg tau... he3 =p

2. tgk tv.. kekadang tv tgk bllg.. he3



3. kutip wet rayer


bykkan.. tp x ckup.. so yg len2 bg lah lg.. sila yea..hik3 =p

4. makan buah naga n kurma muda.. (first time!)



5. men mercun he3




pasal mercun nielah.. ank sedara bllg sorg tgn die hangus.. nk jadi mcgyver konon.. huh! =p

6. masuk tndas(sakit pewotttt) .. rayer pertama je 5x ok!



ermm itu shaja lah cerita bllg pada rayer taun nie.. he3
bllg minta maaf bebanyak yea pasal x sempt nk ngupdate blog nie.. he3
ermm sape2 yg nk nk bertandang k umh bllg silalah.. he3 =p
tapi kene bwk wet rayer tau!!! tetap... he3
ok.. peace...
JUmaat, 2 oktober 2009, 10.43 am


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...