There was an error in this gadget

Thursday, November 05, 2009

Antara SEPI dan BERSENDIRI.... EMOSI + FEELING??



Sepi??? Pernahkah korang merasa sepi?
Sedetik masa merasakan yang tiada orang di sekeliling kita atau hanya kita yang merasakannya..... Perasaan ini kadang kala membuat kan kita berasa seolah2 tiada apa yang ada di dunia ini... pastinya tiada yang mahu merasa kan sepi....
but bersendirian ada perlunya...
Sepi dan Bersendiri banyak perbezaannya....

Sepi... satu perasaan yang x dpat dikawal oleh hati dan perasaan yang mana membuatkan kita berasa kesunyian yang amat sangat... tiada siapa yang nakkan perasaan sepi ini...
sepi adalah suatu penyeksaan jiwa yang ada masanya tidak dapat ditafsirkan maksudnya...
Mengapa SEPI menyelubungi diri ini?
Adakah hati ini benar2 sepi?
Mengapa masih ada Sepi setelah semua yang ku kecapi kini?

Ada masanya kita memerlukan masa, kita memerlukan ruang untuk bersendiri...
tapi bukan masa untuk kita merasa sepi, tidak untuk ruang sepi ...
tapi itulah hakikatnya... sepi sentiasa hadir dalam hidup kita tanpa disedari...
dan bagaimana nak mengatasi sepi??
jika dilayan mahu parah merana jiwa fizikal badan ini....


OK... Cheer up ok... Actually, dok belek2 external hardisk tadi... nak tgk movie la.. pastu ternampak la citer SEPI... ho3
bru nak tgk???? lambat??? da abis season????
hak3.. xkisahlah apa orang nak kate.. yang penting setiap kali tgk citer SEPI ini feel tue sentiasa ada kan...

so persoalannye kat sini... Apa yang korang buat kalo perasaan sepi ini datang membelenggu diri??
Ada x caranya bagaimana kita nak mengatasi perasaan ini???
apa yg Bel dapat fikirkan pada pukul pagi ini adalah sentiasa mengingati setiap peristiwa yang terbaik berlaku dalam hidup kita...
Bllg rase cara ini dapat menghingdari perasaan sepi ini... but kalo dah serius cam watak Imaan dlm citer Sepi tue...
please seek some personal advice from proffessional people....

Actually Bllg tulis entri nie pon pada masa yang amat "SEPI"...
dan sambil dengar lagu SEPI (Yuni Shara) dan juga merasakan perasaan Sepi ini...
memang sarat dan berat je....Emosi bercampur baur....
kalo boleh x nak rase perasaan ini but apakan daya... kita hanya manusia...
sometimes perasaan sepi ini dapat menyedarkan siapa kita sebenarnya....
so bila2 perasaan sepi menjelma, boleh dilayan tapi jangan sampai main perasaan...



Biar HIdup DI SebULUngi SEpi..
tetapi, Jangan Biarkan hidup anda diselubungi MIsteri...he3
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

2 rakyat jelata:

:: hayati :: said...

sepi memg xpatut dilyn...mungkin ia antara mainan syaitan..

bersendiri pula memg perlu terutama utk hisab dri sendiri...

BELALANG said...

he3.. kan.. yatie dah pandai.. he3 =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...