There was an error in this gadget

Thursday, November 05, 2009

Diari Seorang Insan Yang Di Tinggalkan


Pernah rasa ptutus cinta???? Cinta x kesampaian???
Sakit kan????
Rase yang amat sangat dalam even a word cannot describe what it is like.....



Jika disakiti dengan apa jua cara sekalipun... parahnya belum tentu sama dengan luka akibat putus cinta...
Betapa kuatnya Kuasa Cinta itu sehingga kadang2 boleh menjadikan emosi dan mentaliti seseorang berada di luar kawalan...

Cinta Sejati.....
Percaya dengan cinta sejati???
Betul ke Wujud Cinta Sejati di dunia ini???
Dimana kita nak mencari cinta yang betul2 sejati???

Adakalanya aku terpikir adakah cinta sejati nie hanya layak untuk di miliki oleh hanya sesetangah manusia? Cinta Sejati adalah Anugerah yang sangat bermakna.... tetapi,
Jika cinta yang di ikat dengan ikatan perkahwinan adalah cinta sejati,
Bagaimana dengan segala hal penceraian dan perpisahan yang memeritkan??


Alangkah indahnya kalu cinta sejati senang dirasai mcm rasa suka pada seseorang...
Suka ada macam2 jenis suka... Tak kisah lah ape pun atau bagaimana pun suka kita pada seseorang itu....
tapi percayalah, once people say that they like u... it means that They Like U!!!


Di waktu percintaan segalanya indah...
Gelak tawa,
tingkah laku,
setiap panggilan,
segala sms

semua di rasakan amat bermakna... 1001 rase pun belum dapat menandingi rase bahagianya bercinta dan di sayangi... sehingga sangup melakukan perkara2 yang tidak pernah di lakukan sebelum ini... Cinta mampu mengubah tingkah laku seseorang!!!




Tetapi......
Harapan hanya tinggal kenangan...
Perit dan sakit menguasai diri hingga diri sendiri tidak terurus lagi....
Anggapan orang sekekliling tidak lagi di hiraukan... yang penting hanya dia yang utama
Feels like the world is falling apart... semua dirasekan bagai tiada apa... hanya dia... DIA!!

Berjuta2 harapan palsu yang di janjikan oleh si dia ,bila di kenang kembali boleh meroyan gila,
Beratus2 Sms yang pernah di hantar, jika diingati kembali mampu mengalirkan air mata,
Segala rutin atau jadual yang telah di sesuaikan dengan masanya, di rasakan kosong dan pudar tanpanya...


Semuanya rase serba tidak kena... MAkan Pakai Tidur sudah tidak mengikut waktu...
Apatah lagi soal tanggungjawab, Masa dan Kerja semuanya di biarkan terbuku...
JIwa merana menderita,
Hati terseksa terluka,
Sedih dan Kecewa mengaburi minda,
Membuatkan hidup menjadi serba tidak kena,
Ohh~ beginilah rasanya di tinggalkan...
JIka ku tahu begini rasenya tidak sama sekali ku sentuh CINTA....


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

14 rakyat jelata:

reen said...

salam..
ooo..belalang..sentimental gak ekau ye..
sy juga pernah merasa sprt mana n3 belalang kali ni..
sakit...pedih..hampa..mcm2 la..

dngn ini sy tujukn lagu khas untk belalang..dtng la ke blog sy...&hayati lgu trsebut..:)

BELALANG said...

wah... reen... ok!!!! sy dtg skg...
thanks!!!!

Abg Din said...

Belalang.... ada ke org nak bercinta dgn belalang ni....hehehhe...

to Reen : wah wah wah....putus cinta kunun...yg sekarang ni, yg ke berapa? hihihiih....

BELALANG said...

abg din : ha3... tu la... bllg nk cri rama2.. xmo ulat beluncas!!! =p

Laralia said...

r u heart broken?

BELALANG said...

lia : sort of.. he3
oh btw.. thanks 4 following me.. he3
really appreciate a hotz gurl like u having around.. =)

:: hayati :: said...

Kisah bllg ker ni??? Hehe

Da fitrah manusia ingin menyayangi n disayangi...ingin bercinta n dicintai...ingin merindu n dirindui...cinta dtg tanpa diundang?? Btol ker??...memg indah andai org yg kta syg tu sygkn kta juga...

bercinta sblum kawin segalany indah sbb sebahagian bsrny dlm kepura-puraan...bkn takat perangai,jerawat halus pn xnk bg nmpk...

Tp kalu bercinta lps kawin rasany sume rasa sakit akibat putus cinta ni awl2 lg dpt dielakkn... sbb bercinta lps kawin lebih mudah utk dibuktikn n diluahkn tanpa ad kepura-puraan n keterbatasan dlm hubungn antara dua jantina berbeza...
tp sebelum kawin pastikn kta da kenal dulu ler sape dia yg kta nk kahwini tu... cume xperlu berlebih2 hingga bercinta bagai nk rak, cume perlu knl hati budi, akhlak n amalan agamany...

BELALANG said...

wah... tu dia... BESAR punyaaaa... he3
panjgan komen kome ye yatie...
he3
thanks na..
ada btl ape yg yatie ckpkan tue..
he3

ala.. kish nie kisah lama..
dah x ingt dah sape org tu.. hiks =p

lemonade said...

bertabahlah belalang.. sy pun pernah alami benda mcm ni.. u hv 2 to be strong.. org lain cuma blh bg nasihat je, apa yg penting dtgnya dr diri kamu sndiri.. juz think positive. Ingat bhwa ini smua urusan Dia. Kita x tau apa rancangan Dia. Redha saje lah.. Dan terus berdoa untuk dpt yg terbaik... =)

zuwairiaiman said...

perh... ini punye cinta blog . best gak layan gambar yang menarik tu

Anonymous said...

kalau si dia tiba2 menjauh tanpa sebab?? apa yg pelu kita wat?? buat tak tahu juga @ usaha utk ida rapat kembali??

beLalanG said...

lemonade ~> thanks... nasihat yg sungguh mmberangsangkan... hehe.. fully recovered now :)

beLalanG said...

zuwairiaman ~> hhahaha... bllg bukan doktor chenta :P

beLalanG said...

anonymous ~> emmm... bllg pnh rasa cmtu... kita kejar2... kalo die pun lari.. smpai bila nk abiskan kan???
em... buatlah kputusan bijak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...