There was an error in this gadget

Thursday, November 05, 2009

Diari Seorang Insan Yang Di Tinggalkan


Pernah rasa ptutus cinta???? Cinta x kesampaian???
Sakit kan????
Rase yang amat sangat dalam even a word cannot describe what it is like.....



Jika disakiti dengan apa jua cara sekalipun... parahnya belum tentu sama dengan luka akibat putus cinta...
Betapa kuatnya Kuasa Cinta itu sehingga kadang2 boleh menjadikan emosi dan mentaliti seseorang berada di luar kawalan...

Cinta Sejati.....
Percaya dengan cinta sejati???
Betul ke Wujud Cinta Sejati di dunia ini???
Dimana kita nak mencari cinta yang betul2 sejati???

Adakalanya aku terpikir adakah cinta sejati nie hanya layak untuk di miliki oleh hanya sesetangah manusia? Cinta Sejati adalah Anugerah yang sangat bermakna.... tetapi,
Jika cinta yang di ikat dengan ikatan perkahwinan adalah cinta sejati,
Bagaimana dengan segala hal penceraian dan perpisahan yang memeritkan??


Alangkah indahnya kalu cinta sejati senang dirasai mcm rasa suka pada seseorang...
Suka ada macam2 jenis suka... Tak kisah lah ape pun atau bagaimana pun suka kita pada seseorang itu....
tapi percayalah, once people say that they like u... it means that They Like U!!!


Di waktu percintaan segalanya indah...
Gelak tawa,
tingkah laku,
setiap panggilan,
segala sms

semua di rasakan amat bermakna... 1001 rase pun belum dapat menandingi rase bahagianya bercinta dan di sayangi... sehingga sangup melakukan perkara2 yang tidak pernah di lakukan sebelum ini... Cinta mampu mengubah tingkah laku seseorang!!!




Tetapi......
Harapan hanya tinggal kenangan...
Perit dan sakit menguasai diri hingga diri sendiri tidak terurus lagi....
Anggapan orang sekekliling tidak lagi di hiraukan... yang penting hanya dia yang utama
Feels like the world is falling apart... semua dirasekan bagai tiada apa... hanya dia... DIA!!

Berjuta2 harapan palsu yang di janjikan oleh si dia ,bila di kenang kembali boleh meroyan gila,
Beratus2 Sms yang pernah di hantar, jika diingati kembali mampu mengalirkan air mata,
Segala rutin atau jadual yang telah di sesuaikan dengan masanya, di rasakan kosong dan pudar tanpanya...


Semuanya rase serba tidak kena... MAkan Pakai Tidur sudah tidak mengikut waktu...
Apatah lagi soal tanggungjawab, Masa dan Kerja semuanya di biarkan terbuku...
JIwa merana menderita,
Hati terseksa terluka,
Sedih dan Kecewa mengaburi minda,
Membuatkan hidup menjadi serba tidak kena,
Ohh~ beginilah rasanya di tinggalkan...
JIka ku tahu begini rasenya tidak sama sekali ku sentuh CINTA....


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

KAU PERGI...

HUjan....
HUjan lebat di ketika ini bagaikan memberikan aku suatu semangat yang baru...
Seolah-olahkan meredakan gelodak hati yang tidak senang; tidak tahu pula mengapa
Bagaikan tafsiran air mata yang di tahan2 sejak semalam...
Turunnya hujan sebagai satu rahmat atas Pemergiannya.....

Biarpun melepaskan kau amat berat...
Apakandaya,
Aku tidak punya tali yang bagus untuk mengikatmu...
Tidak cukup nafas ini mengejarmu...
Tidak menang walau seribu perkataan untuk menghalangmu...
Tidak berdaya aku pertahan perasaan sayang ini...
Akhirnya...
KAU PERGI....

KAU PERGI...
Membiarkan bunga kasih dan sayangku mati sebelum ia mekar
Membawa angin Rindu bersamamu
Dan Meninggalkan aku terapungan di awangan air mata ini...
Tidak mudah bagi aku menongkah arus hidup ini
JIka di tinggalkan di atas sebuah pulau bersendirian......
KAU PERGI JUA...

coretanku dikala hujan ~ 4.15 a.m JUne, 15
Doaku semoga kau sentiasa berbahagia hendaknya~
Jika ku tahu begini perit rasanya...Tidak sekali aku menyentuh CINTA...


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Antara SEPI dan BERSENDIRI.... EMOSI + FEELING??



Sepi??? Pernahkah korang merasa sepi?
Sedetik masa merasakan yang tiada orang di sekeliling kita atau hanya kita yang merasakannya..... Perasaan ini kadang kala membuat kan kita berasa seolah2 tiada apa yang ada di dunia ini... pastinya tiada yang mahu merasa kan sepi....
but bersendirian ada perlunya...
Sepi dan Bersendiri banyak perbezaannya....

Sepi... satu perasaan yang x dpat dikawal oleh hati dan perasaan yang mana membuatkan kita berasa kesunyian yang amat sangat... tiada siapa yang nakkan perasaan sepi ini...
sepi adalah suatu penyeksaan jiwa yang ada masanya tidak dapat ditafsirkan maksudnya...
Mengapa SEPI menyelubungi diri ini?
Adakah hati ini benar2 sepi?
Mengapa masih ada Sepi setelah semua yang ku kecapi kini?

Ada masanya kita memerlukan masa, kita memerlukan ruang untuk bersendiri...
tapi bukan masa untuk kita merasa sepi, tidak untuk ruang sepi ...
tapi itulah hakikatnya... sepi sentiasa hadir dalam hidup kita tanpa disedari...
dan bagaimana nak mengatasi sepi??
jika dilayan mahu parah merana jiwa fizikal badan ini....


OK... Cheer up ok... Actually, dok belek2 external hardisk tadi... nak tgk movie la.. pastu ternampak la citer SEPI... ho3
bru nak tgk???? lambat??? da abis season????
hak3.. xkisahlah apa orang nak kate.. yang penting setiap kali tgk citer SEPI ini feel tue sentiasa ada kan...

so persoalannye kat sini... Apa yang korang buat kalo perasaan sepi ini datang membelenggu diri??
Ada x caranya bagaimana kita nak mengatasi perasaan ini???
apa yg Bel dapat fikirkan pada pukul pagi ini adalah sentiasa mengingati setiap peristiwa yang terbaik berlaku dalam hidup kita...
Bllg rase cara ini dapat menghingdari perasaan sepi ini... but kalo dah serius cam watak Imaan dlm citer Sepi tue...
please seek some personal advice from proffessional people....

Actually Bllg tulis entri nie pon pada masa yang amat "SEPI"...
dan sambil dengar lagu SEPI (Yuni Shara) dan juga merasakan perasaan Sepi ini...
memang sarat dan berat je....Emosi bercampur baur....
kalo boleh x nak rase perasaan ini but apakan daya... kita hanya manusia...
sometimes perasaan sepi ini dapat menyedarkan siapa kita sebenarnya....
so bila2 perasaan sepi menjelma, boleh dilayan tapi jangan sampai main perasaan...



Biar HIdup DI SebULUngi SEpi..
tetapi, Jangan Biarkan hidup anda diselubungi MIsteri...he3
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...