There was an error in this gadget

Tuesday, May 05, 2009

Titik Persamaan Cinta - APA APA AJE

hello....
ketemu lg ya..(kenapa aku ckp cm indon neh)
he3
ok kali nie Belalang nak cter lak pasal titik persamaan dlm percintaan...
ape tue?
kan kiter di ciptakan lain antara satu sma lain... tapi tulah tugas kiter yg mane kiter sharusnyer mencari titik persamaan ngan org yg kiter syg tue...atau bhs mudah nyer adalah Chemistry...

ok.. cne nak cri titik persamaan tue?
emmm yg tue kne lah pk sndiri crenyer... sllunyer kalo dah jodoh tue mmg akan ader persamaan antara laki dan perempuan.... ye lah kate orang.. kalo dah jodoh x kemana kan?
Belalang mmg xde care nk bg cmne nak cri chemistry antara kapel2 nie... ye lah bende2 cmnie kan men ngan hati n perasaan... hati ngan prasaan pulak mane boleh di buat2, lg2 dlm soal cintan cintun nie....
tapi jgn risau chemistry tu akan dtg ngan sendirinye... x payh nak cri2 mmg bende tue ade
cume die muncul atau tak je....
he3

lagi pon skg nie byk sumber dr tenet atau magazine2 yg dah byk citer cmne nak cri chemistry antara laki n perempuan nie....
even tv pon dah byk citer2 cmnie kan?

salah satunye citer tv3 tue... rancangan APE-APE AJE tue....
sepatutnyer rancangan tu yg seswai tajukknye adalh ntah ape ape...yelah cube korang tgk k...
motif show tue macam nak cri kesahan lelaki dan perempuan


tidak dinafikan setiap manusia ade buat kesalahan masing2 dlm kehidupan ini.. tapi tulah yang dinamakan kehidupan... n kenapa kite nak sangat mencari seseorang yang boleh memahami diri kite nie??? KENAPA?
well, tuk jadi pelangkap kepada dri kite ini... sebab tulah diciptakan manusia ini berbeza2 fikiran dan pandangan.. dan diciptakan juga lelaki dan perempuan supaya dapat melengkapi antara satu sama lain...
but itulah yang Belalang heran sangat program AAA tue mcm nak memperlagakan antara lelaki dan perempuan
... seharusnyer knelah mencri jalan penyelesaian bgaimane nak mengatasi maslah2 yg timbul antara kaum Adam dan Hawa ini... bukannnye mkin nak tmbh minyak dlm api yg tgh marak...
x nampak mane moralnyer rancangan tue... in my opinion la...
well everybody have their own perception right?


walaupn rancangan tue sudahnyer nanti akan selesaikan masalh yg dbncgkan, tapi hanye teori shj yg dpt di kongsi kan ... sbbnyer, ye lah masa dah nak abes... masa cri kesalahan lebh lama dr mase tuk cri jalan penyelesaiannyer.... kalo penonton x phm ape penyelesaiannye cmne?
mane ade mase lg nak tnye? konpem x sempat.... so jalan penyelesaian yg kononye di beri di akhir rancangan sekadar ala- ala je.. emm x tau la Belalang nak ckp pe... n plg plik dah musim ke 4 dah kalo x clp... ader jugak penonton yg setia/....
Belalang bukannyer x setuju ngan rancangan nie... Setuju.. tapi x perlulah kiter nak mencari kesalahan antara laki atau perempuan... sometimes aku rase cm dah xde modal dah nk dibawa berbincang... topik2 yg x relevant n remeh temeh pon boleh di jadikan issue....
what ever la .. pape pun tepuk dada tnyer lah dri sendiri cmne kiter nak terima apa yg disampaikan coz PK rase rakyat Malaysia sekarang nie dah bijak...

But Belalang kan suke sangat ngan rancangan yg TV3 tyg x lama dlu.... tajuknnye VICE VERSA
yelah Belalang rase rancangan tue membawa persepsi yg berbeza berbanding rancangan2 yg seumpamanya seblm nie...



Tahniah kepada Aziz b Osman kerana berjaya menghasilkan citer nie... setiap episod jalan citernyer menarik n ape yg bgusnyer adalah citer nie bertindak adil ngan melihat persepsi dr sudut lelaki dan perempuan yg mane bende tue totally different between these 2 gender.
so, kiter dpt tau ape yg perempuan pkrkan & dlm mase yg same ape yg lelaki juga pkrkan,,,
rasenyer citer nie patut di teruskan lg kerana mmg bagus n adil dri sudut perspektif jantina.
so... Belalang tgu sekuel citer nie... harap2nyer ade la lg.... he3

So berbalik kepada tajuk utama kiter berkenaan Chemistry...
so x susah nak cri bende tue... kate orang setiap persamaan antara kiter dan si dia akan wujudnyer keserasian yg x mungkin kiter bygkan kelak.
so GUd luck la mencari keserasian di luar sane.... ok

XOXO
Belalang

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

0 rakyat jelata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...