There was an error in this gadget

Monday, September 07, 2009

PinK & LelaKi : Attractive or Subjectif???



Warna pink x sesuai utk lelaki????
btul ker??? he3
ermmm ntahlah belalang pun x tau...
nielah persoalan bllg kali nie yg bllg nak rungkaikannya.. he3

nape bllg bangkitkan issue nie.. well sbb bllg tgk ramai orang pandang negatif atau tengok pelik ngan lelaki atau boboy yang pakai bju pink nie.. especially gurls.. he3
taulah warna pink warna korang.. tapi jgnlah marah kalo kami pakai jugekkk ha3



ok2.. bllg pun x suka sangat nak pakai2 bju kaler pink nie..
even bllg sendiri pun xde tshirt kaler pink.. he3
kemeja ?? ade sehelai je.. tue pun soft pink ok! he3

xdelah.. cuma bllg plik n keep wonder knp kalo lelaki pakai bju pink orang akan pandang atau notis kiter??? is it attractive or subjective??? he3
sbb kalo lelaki nie pakai bju pink dorang akan di labelkan antara 2.. samada "adek2" atau "gagay".. he3 (based on my experience lar.. hi3)


*warna bju bllg lebih kurang cmniela... hu3

sbb bllg pakai bju kemeja pink bllg tue... then bllg perasaan yg gurl2 nie akan pandang bllg.. yg x pernh tgk bllg nie pun siap leh notis lagik.. hu3
hairan + pelik nape ngan mereka nie...
kawan2 gurl bllg lagilah.. dah sengih2 cm kerang busuk ckp bllg ari nie cm "gagay" (SIOT korg!)

x ckup ngan tue.. petang tu g kedai makan tanpa sempat tukar pakaian.. then ade 2 3 guy nie dok usha2... apehal??? ada hutang ka???
x paham btui...kalo bllg pakai bju pink striking yelah jugak.. nie soft pink.. cam pudar pun ade. hmmm

so.. bllg nak tnya la..
Adakah warna pink ini Subjektif pada LELAKI???
sbb bolh diktakan lelaki2 kat lua sana tue akan mengelak dr memakai atau memilih kaler pink sebgai kaler pilihan mereka... mungkin kerana kaler die kot yg terlalu gegurl.. he3
ataupun dr kecil lagi kita dah setkan mind kiter yang kaler pink adalah utk girls..
yalah korang ingat lagi zaman kiter dlu kalo tgk Power Rangers atau Maskman.. kaler pink akan di labelkan tuk perempuan.. he3






tapi nowadays ade jugak bllg tgk lelaki yg meminati kaler pink.. selain dr"adek2" dan "gagay" nie.. well penerimaan kaler pink kepada lelaki dah semakin blh di serapkan dlm diri mereka..
and ape nak heran kan.. bju kiter suka hati kiter la nak pakai kaler ape pun... hi3
bak kater azwan ali la (ada aku kesah????) =p

so guys outhere... tpuk dada tnya selera samada korang brani ke nak pakai kaler pink kat public tanpa di salahertikan oleh orang ramai...
kalo tnya bllg, bllg x kisah... ha3
sbb bllg xde bju kaler pink selain kemeja tue.. hiks ~

p/s : bllg selalu gunakan term "PINKY gedik" tuk orang suka kaler pink.. he3 peace





Senin, 07 sepTember 09 ,5.02 pm

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

26 rakyat jelata:

dark said...

pink..har!har!har!
klu kite kuar same, ko pakai pink sorg o aku je pakai, maybe nmpak normal blalang..cube kite kuar same, 2 2 pakai pink..ape org akan kate agak2?
hahahahahaaha!!
salam blalang..

Boneka tak sakit said...

asal nie baju melayu tahun nie pink ke hahaha...

aku ada baju pink satu dulu!
pastu adik aku cakap aku mcm bapok!!

so!! kalau org call bapok xkan aku nak pakai lagi huh..

BELALANG said...

dark : euwwwww hak3..
xmo2.. mmg kene label k...
tapi kan "gagay" skg bukan men bju pink je..
pakai bju same kot he3
bru tadi 2 3 kapel aku jumpe kat bzr

boneka : lah.. hang lakiey ka??? he3
ingat kan pmpuan ..
taun nie bju malyu kler pink.. ha3
x mugkin.. tapi kan smart gak ape kaler tue..
ha3.. mcm bapok?? for sure ko nie jambu,... hak3..

~nEeYsA~ said...

pink..
hehhe..
x bermint..
hikhik..
tpi mmg rmai je insan2 yg amt menggilai kaler ni..
tpi agk xley trima kalo lelaki pkai bju pink yg kaler terng sgt2 tuh..haha

Abg Din said...

tetiba wat entri pink...

ada la tu terkena dgn warna pink...hurmm... ?

hehehehe....

BELALANG said...

neeysa : ermm kalo tnya bllg la kan... bllg pun kureng tgk laki2 ngan kaler pink yg terang sangt tue.. geli2 je.. hi3

abg din : ha3.. xdelah.. just wonder je
abg din akhir2 nie.. lain mcm je.. hu3

seroja jingga said...

i dun like pink sangatlah..tapi sekali sekala pakai pe lak salahnye..lelaki?..gua tak kesah laki pakai pink..suka kdialah kan

BELALANG said...

seroja : ermm ok2
everybody have their own opinion kan.. he3 =p

:: nurhayati :: said...

memg la pelik bllg pkai kaler pink..da la badan tu kaler ijau..ha3

ap2 pn xsuka la tgk laki pkai kaler pink..kalu pink pudar2 cm kemeja bllg tu ok la jugak ala2 putih pink kot..he2

satu ari tu sy pkai soft pink ad laki tegur sambil senyum ala2 manis la jugek.."pink ari ni" ap ek maksud dia?? cun kah aku pkai pink ni..ble la pkai ari2..hik3

░♥si lampu neon♥░ said...

pink utn lelaki ok je.. tapi yang menjadikann tak ok tu bilee..org lelaki pakai pink dan KETAT! dan awww.

taqO said...

ehehe~
sy pakai..
buat xtau je.
bukan nak org tgk.
tapi rase dia mmg cam lain sket..
hehe~

Fir.Dhaus said...

wah...
kaler pink...
cantek oo...
kalo nak ckap sal baju kaler pink ni mang bagus r...
laki yg pakai kaler pink ni memang laki yg berani...tngok je la gmbar yg bllg post 2...
aha...satu lg...
kalo korang nak taw rata2 kaunselor pn ckp laki yg pkai baju pink ni laki yg brani...
lgpn pink pn cantek pe...wah2...
=p

J@J@ / Bini The Rock said...

heheheh...pink subjektif utk lelaki la. Tp klu pink lembut ke arah pudar tu ok kot, jgn dark pink sudah laa..sdri mau ingat!

Ank sedara saya lelaki, pnh sekali umi dia belikan T Hello Kitty wna pink!! mmg kena gelak percuma je la dgn Acu dia nie....kahkahkahh!!

BULLET said...

bullet ade satu t shirt kaler pink. ok je kalau bullet pakai. xde pun org nak tengok2. wife bullet kate ok je kaler tu.

mamarempit said...

hero mama suh beli belt kale pink...cam no tu

BELALANG said...

yatie :ha3.. teringin juga pakai pink.. musan ari2 pakai hijau je.. hik3
orang tue sbnanya dah lama nk tegur yatie.. malu la tue.. then bila yatie pakai pink.. so dia dpt lah modal nk tgur yatie.. hik3

neon : hah... tau xpe.. mmg seksa menyiksa jiwa.. oh lupa Auwwww

taqo : u go boboy! ha3.. pakai je

BELALANG said...

fir.dhaus : adakah anda brani ??? =p

jaja : what the fish??? dah la kaler pink then hello kitty ok??? ha3..
kasi bllg konpem xmo pakai.. ha3

bullet : lain orang lain pandangan he3

mama: ermm blikan aja.. adelah tue nk yg di matchkan.. he3
kekadang fesyen dan stail nie lain dmata masing2.. he3

Fir.Dhaus said...

dah tentu la brani...
kalo nak taw...
skang ni ade la dlam 4 helai baju pink!

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

huhu..eh,mai la bace bloh jen lak..huhu..ngah bnyak cite neh..

sis_nita said...

salam ziarah..

belom penah lagikk secara live tgk man in pink :)

tapi.. maybe cute kot :P

BELALANG said...

sis : blum??? rasenya dah ramai guy kat lua sana pkai bju kaler pink.. hu3

SilentThinker said...

salam,
hhehee..biasa la manusia...
slalu stigma dan diskriminasi...
pe salahnya laki pakai pink.

Zyma Saad said...

Belalang....

Sila ke blog sy utk amik KAD RAYA.

:)

Fifie Ierina said...

salam...

wah, lama x masuk cni dan ramai da orang komen.. atuk sihat? npe ye ble sy bukak link nie, sy rse satu perasaan yg sgt x best.. encik belalang, awak nie umur yg sebenar adalah 22 tahun @ 31 tahun? adakah selama nie pe yg dkatakan ttg umur adalah dusta belaka? http://www.blogger.com/profile/15627764545666047576

Fifie Ierina said...

owh ye, sbnya mmg nk komen psl entry nie pn..

erm, ade seorang lelaki yg pnh sy kenali dalam hidup sy xkn pakai lgsg baju warna pink nie.. xkre la pink lembut @ pink terang, die akan reject dgn senang2 je.. xkre la kemeja @ shirt, die xkn pndg langsung.. die ckup xske..

die nie agak hensem orangnye (die xdela nk ngaku die hensem, tp da mmg die hensem).. jd die katakan utk seseorang spt die, die akan rse x selesa cz ble memakai warna pink, lelaki len akan pndg die semacam.. die pulak yg jd serba salah karang.. krenye, da jd perhatian gay boy daa pulak.. aduiii, macam2! tp sy paham npe die ckp cmni, cz sy kenal hati die...

utk lelaki len yg x ksh pakai pink, sila, tolong dan jgn sgt2 pakai pink terang.. soft pink is fine, but not striking pink! pd sy, sgt buruk + hodoh + lgsg x sesuai.. mmg x sesuaiiii la, 2 je yg ley sy cakap.. dush~

dan utk kemeja, lelaki sejati yg x pnh pakai warna pink lembut nie, u should get one.. pd mata sy seorang pmpn, jgn terlalu kerap pakai pink.. make it sometimes without expectation, and that's special =)

BELALANG said...

fifie : gler ahh... bllg bru prasan yg ada gak orng laen guna nama bllg... he3
nk buat cmne kan.. tu kan hak masing2.. he3

n psal komen pink tue..
yerp.. setuju sangat ngan pendapat last sekali tue.. he3
boyz jgn kerap sangat pakai pink.. make it special.. he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...