Thursday, June 03, 2010

BUah penyebab kematian!!!

Disebuah kampung jauh di pelusuk dunia.. terdapat satu kampung yang dihuni dengan penduduk kanibal. Mereka menjadikan orang luar atau orang asing sebagai makanan mereka.
suatu hari, alkisah 3 lelaki tersesat di dalam hutan hingga mereka di temukan dengan penduduk kampung tersebut. Malang tidak berbau, mereka dihadapkan kepada Ketua puak mereka. Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan. Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah dari jenis yang sama. "
Ah.. nie simple punya keje".. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut. Lelaki yang pertama keluar dengan membawa
10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, " Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!" Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa
10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama.Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua. "Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?" tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, "Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa
buah durian!!"

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

8 rakyat jelata:

E.d.Y said...

haha..sengal..

Anonymous said...

salam bllg..hahaha..kalau buah durian..macam mana ya..patutlah dia ketawa..bllg..bllg..

beLalanG said...

edy ~> hahhaa.... kan?? sengal kan? :P

beLalanG said...

cikyam ~> lama x nmpk cik yam kt sini.. ingtkan da x sudi nk jenguk bllg da...:(

hahha... tu la kan :)

belalang hijau said...

hahaha...x dpt nk bayangkan...

apiih said...

kesian...dlm byk2 buah,durian jugak yg die amik..huhuhu..sengal

beLalanG said...

belalang ~> hahaha... nk try x?? bllg tlg ;P

beLalanG said...

apiih ~> hahaha.. feveret dia kot :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...