There was an error in this gadget

Friday, October 29, 2010

MALu tahap Cipan!!!!

ALI baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isterinya.
Mereka duduk berdua sahaja sebab masih belum dikurniakan anak. Ali ni ada
satu kegemaran - iaitu makan telur rebus. Ali sendiri pun tak tahu kenapa dia
suka sangat makan telur rebus, mungkin sedap agaknya. Sebelum dia
kahwin, dia memang gila sesangat ngan telur rebus. Pagi petang siang malam
asyikkk makan telur rebus.Tapi sejak dia kahwin,dia terpaksalah berkorban,
iaitu dengan meninggalkan tabiat dia tu. Lama juga dia dah tak
pekena telur rebus ni.. sebab setiap hari orang rumah Ali masak
sedap-sedap. .

So dia dah tak kisah lagilah pasal telor rebus ... Ceritanya bermula
begini... satu hari masa ali balik dari kerja,
tiba-tiba kereta ali rosak.. ali pun tipon bini dia ........katakan yg dia akan
balik lambat sebab kena menapak. Sebab kelaparan  Ali pun
singgah la satu kedai makan tu.. ada telur rebus lah.. ali pun makan

nasi dengan telur rebus.. lepas tu ali order lagi 3 biji telur rebus
untuk diratah. Sebelum balik ali bungkus lagi 10 biji telur
rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah
ali rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama
tak pekena telur rebus. Sebelum ali masuk kerumah, isteri ali tiba-tiba
cakap dia ada 'surprise' untuk ali malam ni. Dia suruh ali tutup
mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepala ali. Dan
dipimpinnya aku sampai ke meja makan Ali didudukan dikerusi dan
isteri ali  pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Ali pulak
terasa nak pergi toilet sebab perut dah mula buat hal, tapi malaslah nak
spoilkan 'surprise' isteri dia tu. so Ali  pun tahan ler... Tetiba telefon
berbunyi, isteri ali  pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance la, ali pun
melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya...
bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah Ali da bedal
tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aLi pun angkat sebelah punggung dan
lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap
beb.. dia sendiri pun tak tahan baunya... Ali kipas pakai tangan
kasi kurang sikit bau dia... bau telur tembelang... .........
Tetiba aLi dengar bunyi telefon berdering lagi... "hai lamanya
tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni na
k tahu surprise dia ni." kata Ali dlm hati.

Ali terasa nak kentut lagi lah, kali ni memang ali rasa power punyalah..
Jadi, Ali kumpul dulu kasi padu.. lepastu dia bangun, tonggeng sikit dan
lepaskan angin taufan tu...
PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar
sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan Ali bau dia power
gila.. dia sendiri tutup hidung.. rasa bau tu ada sikit-sikit macam
bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan tu.. sambil tu dia
sebut 'ahhhh....lega. ..'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu
hilang.. Lepas tu isteri aLi kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu
dia kata
'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh Ali buka
kain penutup mata aku.. laaa birthday Ali rupanya hari ni le... camne boleh
lupa ni. Ali buka le kain penutup mata tu.. mulut die terus
melopong... ALAMAK!!! Benda pertama yang Ali lihat.. muka merah padam bapak dan
mak mertua Ali, adik ipar dia 2 orang, duduk keliling
meja makan. Bos Ali dengan jiran sebelah rumah rumah Ali pun ada!!. ?
jadi aLI nie nak cover malu, dia tanya ler kat pak mertua dia. "dah
lama ke pak sampai?"
.Dan pak mertua Ali pun jawab dengan nada sinis....... .
!! Dah lama.....Sebelum kentut ko yang pertama lagi!!'.: 

sekian....HABIH.....(^_^)
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

6 rakyat jelata:

apiih said...

tue laah.kentut x tengok tmpat..hahahaha

beLalanG said...

apiih ~> jgn buat cmtu k... ;)

E.d.Y said...

alamak..terkentut baca lawak ni...

beLalanG said...

edy ~> cmne bunyinyer...?????

E.d.Y said...

eh..entry lama lg

beLalanG said...

edy~> ternaik lak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...