There was an error in this gadget

Thursday, June 11, 2009

SLOT AKASIA: MATAHARI...

Tgk x citer matahari kat TV3 tue???
kul 6.30 petang dari hari isnin sampai jumaat???
well kalu x tgk... x leh nk buat ape lah coz yang tengah tayang sekarang nie adalah episod terakhir..,
he3
but not bad lah cter nie... promo bukan men lagi.. 7 lelaki n satu perempuan...
ingat lagi time Bel mule2 tgk cter nie... tertanya2 jugak cmne watak2 lelaki2 ini keluar dan berkembang dalm setiap episod...
yelah boleh katakan sume yang berlakon citer nie ada namanye tersendiri...
Lisdawati, Fahrin Ahmad, Fauzi Nawawi, Arash Mohd, Erry Putra, Fizow, Iqram Dinzly dan Ako Mustapha....
kire power gak la director cter nie boleh kumpul2kan pelakon2 yang berkebolehan untuk memegang watak2 mereka....


So kat cnie Bel nak kongsikan sedikit sebanyak pendapat dlm untuk cter nie...
kire rumusan la dr pemerhatian... but bukan rumusan cerita... tapi apa yang Bel fikirkan :

1. Korang rase ader ke orang yang mempunyai nasib serupa dengan Arianna???
Kalau korang perhatikan, nasib kehidupannya sangat baik...Tatkala malang menimpa di situ juga bertuahnya dia... Contohnye... time Arianna keguguran, di situlah muncul pula insan2 yang berhati mulia membantu Arianna. Hmm... ader ke insan yang nasib die cmte?
Seronoknyer~

2. Perasan x sesetengah watak senang je di matikan??? macam raziff dan adam...
Raziff mati dengan cara pemberitahuan dalam akhbar dia dibunuh oleh Shahrul.
Adam lak mati katak... mati jatuh dr tangga....kalo nak di bilangkan anak tangga sikit je kot sampai nk tarik nyawa seseorang... but who knows kan??? kita x tau nyawa kita terletak dimana?

3. 7 Lelaki yang di ura2kan berhubung dengan Arianna bukanlh semuanya berhubung pun...
Lagi2 Iqram Dinzly yang bawa watak mamat gay yang ada hubungan sulit dengan suami yang pertama. Apa kene mengena dengan Arianna?? Spatutnya Di tukarkan kepada Jalaludin Hassan atau Lelaki yang memegang watak Raziff.

4. Masa scene kematian Iqram yang bawak watak sebagai Ashraff. Sebelum kematiannya, si Ashraff nie letak video cam kat dalam pasu untuk rakamkan tingakahlaku si Shahrul.. then ingat x die call membernye yang kerja kat situ, die mintak supaya dapat datang awl ke pejabat utk 'on'kan cam tue... but time die kene bunuh tue boleh pulak ada rakamannya... bila masa cam tu di'on'kan???

5. Iqram Dinzly yang membawa watak seorang lelaki gay sangat sempurna... hak3
naik menyampah la pulak tengok.. cam adik2 je... ha3
sampai sekarang kalu aku tgk mane2 citer yang die berlakon, x nampak cm jantan dah... kuang3x

6. LAst sekali.. ingat x citer nie mula2 dlu konon2nye si Arianna nie berasal dari sebuah kampung di Terrangganu? Then 2 episod yang terakhir tue kalo korang sedar, citer nie buat KL dengan Terrengganu nampak dekat... cm berjiran la plak kan..
Yelah masa arianna dok melarikan diri dari polis, sekejap kat KL, sekejap kat Trganu???
he3.. bende2 kecil yang terlepas pandang dari kaca mata direktor...

tu jelah 6 yang dapt difikirkan... he3
dah maghrib dah pon... xelok nak berceloteh lama2 he3
but ape2 pun citer nie mmg best la... oklah not so bad... Jalan citer memang menarik
Tahniah buat Feroz Kadir kerana berjaya mengarahkan Drama Matahari ini....


p/s: Lepas MAtahari, MAnjalara 2.. he3
X sabar nak tonton citer MAnjalara sambungan musim pertama... he3
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

2 rakyat jelata:

:: nurhayati :: said...

kira da lama la gak citer tu abes. blog ni pn bru jer singgah.. xbpe nk ingt citer tu jd xdpt nk komen sgt la..tp ap y d ktkn belalang tu memg btol dia suh on pg tetibe terakam lak. tp mugkin gak dia try on n xsempat nk off sbb terkejut ngn kedatangn dr shahrul..mujur la mase tu dr shahrul xpasan dia wt ap kt bunga tuh.

BELALANG said...

ha3... lame dah kan cter nie... bllg pun dah x ingat dah.. tapi best la cter nie.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...