There was an error in this gadget

Wednesday, June 03, 2009

Diet.... Diet... Diet....


Korang ada kawan2 yang ada masalah kegemukan atau obesiti??? xde?
tipulah....mesti ade kan, yelah purata rakyat malaysia yang menghadapi obesiti adalah hampir 3 juta daripada bilangan rakyatnya....
jadi x mustahil ada di kalangan kita yang mengalami masalah kegemukan atau obesiti nie....


actually Belalang bru je pas abis tgk citer Jangan Tidur Lagi kat TV3 yang di hoskan oleh pengacara 'mulut bleh thn pedas' jugak orangnya sape lagi kalo x lain dan x bukan si Adlin Aman Ramli tue..... so, tetamu jemputan tadi adalh si Apek senario yang x penah lekang ngan lawak2 loyar die dan Syanie yang semakin hari semakin comel....
macm bayi2 dlm iklan pampers kat tv tue... "perut selesa si manja riang dan ceria".....

Belalang tgkla kan Syanie tu semakin lama semakin sihat die... risau jugak tgk die... bukan nak aibkan dia kan.. tapi kalo korang perasan la kan... Syanie dlu ngan sekarang jauh gler beza die...


so bile keluar cter yang die nie kne potong perut... pergh mmg kecian la... takot pun ye gak.. takot la kan ade implikasi ke ape ke , xpasal2 je nanti len plak jadinye...
hopefully x lah kan, syanie tue kuat yea tgk jelh bdan die tue... he3
dengar die ckp tadi yang doktor suh die buang perut tue utk future die mmbuatkan belalang terpikir adakah tue je satu satunye cara nak menyelesaikan masalah obesiti yang series?
xde ke cara lain lagi yang kurang serius dan sakit?
tu je ke caranyer untuk penghidap obesiti yang serius?
dan bagaimana dengan kos pembedahannya?

kalau la tue saje caranye tuk syanie... belalang harap supaya syanie selamat menjalani pembedahan kelak...

Once nanti syanie dah buang perutnye mesti kiter akan dapt lihat kesannye dlm masa sebulan dua... bdan die akan susut sedikit demi sedikit kerana bila syanie makan, syanie akan hanya makan utk jangka masa yang pendek saja... means bile die dah buang perut of course la syanie xde tempat nak simpan makanan die kan...
and setiap masa die akan makan dan makan dan makan, tapi xpelah time tue x payah nak risau coz perut pun dah xde, xdelah nk membesar lagi.. he3
and bile lepas mkn je trus buang xpayah nak tunggu2 lagi.. senang cter.. he3
clean and clear....

cmne belalang tau???
sebab belalang ader sorang uncle yang buang jugak perutnya bukan sebab obes atau overweight tapi sebab penyakit gout.
Boleh di kire dlu die tue berisi jugaklah orangnyer, kiranyer kalu berlanggar ngan die tue terasa jugaklah sakit , sekarang nie dah mcm plywood je he3(sori pakcik)... jgn kan berlanggar nak sentuh pun takot... he3 manelah tahu fragile ker????
so badan uncle mmg turun mendadak... baju2 yang die pakai pun dah mcm baju kimono dah tgk .. kecian gak tgk die jadi cmtue, tapi nak buat cmne kan.. tu je option yang ada utk die... boleh di katakan sume membe2 die terkejut tgk die dah berubah jadi kurus cmtue...
yang x bleh blahnnya bile membe2 die mintak tips cmne nak kuruskan badan ngan cepat mudah dan senang, die akan ckp
"senang je, buang je perut ko tue, konpem kurus" hak3

tapi korang x payahlah nak buat cara nie... sakit parah meyeksa jiwa hu3...
orang yang tough mcm sazali pun ntah2 blum tentu tahan ngan cara nie... kalo nak kurus gak gunakan cara tradisional. bersenam dan control makan. he3
tapi x sume orang pass cara nie. banyak yang kecundang di tengah jalan .. ibarat hangat2 taik ayam jelah he3
x cyer tanye la si Zawen pemenang Hero Remaja x pun Kevin Zahri tue.. perkara penting dlm berdiet nie adalah disiplin... tue yg paling penting sekali
xde disiplin hmm jawbnye x menjadilah diet korang



tapi sekarang dengan yang adannya teknology dan peralatan yg cangih mangih nie... mcm2 cara manusia dah pkir rawatan menguruskan badan dengan cara yang cepat, buang duit dan meninggalkan kesan!!!
contohnye.. buang lemak la, potong usus la, buang hempedu la, ginjal la( ade ke nie???)
walupon caranye cepat tadi kesan yang di tinggalkan mmg x cun... cayalah
bukan nak mengutuk, tapi nak jadikan contoh jelah.. korang tgk Chef zam tue...
lain gler muke die sekarang kan sejak2 die dah mengecil nie...
hu3.. rasenyer dlu muke die lagi hensem dr sekarang even die dah boleh pakai bju saiz s?

saiz gmbr nie x jelas la plakkan??? korang search je name die kalo nak tgk gmbr lagi clear ok?/
kalo korang tgk die sekarang nie version kurus, muke die dah x comel dah... macam byk lemak yang megelebeh2 kat situ... yelah kulit die x dapt nak mengecut dlm masa yang seswai...
ingt manusia je leh terkejut???? kulit pon mcm tue jugak... he3

so bg korang 2 yang nak berdiet kat lua sana tue... lu pikirlah sendiri cmne nak kuruskan badn k... jgn la korang amik cra yang cepat tapi menyeksakan...
baik la korang guna cara yang lambat tapi hasilnya???? emm memang berbaloi
n x payah la nak makan2 pil2 krus tue...wat habis duit je... hasilnya???? habuk pon tarak...



okay sampai berjumpa lagi lain kali
see ya


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

4 rakyat jelata:

Anonymous said...

Hey alkisahsibelalang.blogspot.com members!

Fancy earning some extra money? Wonga? Cold hard cash??

In these hard economic times everybody could do with some collateral moolah in their wallet so here's your chance!

You can net as much as you be purely by referring 10 friends to our site:

[url=http://www.facejoker.com]www.facejoker.com[/url]

It's free for them to join and every 10 people you refer to facejoker.com earns you $10!

If you send 100, you get paid $100! It's that witless!

We will be the next fat [url=http://www.facejoker.com]social network[/url]!

What are you waiting for?

[url=http://www.facejoker.com]Click Here NOW[/url]

Anonymous said...

Hello,
I have developed a new clean web 2.0 wordpress theme.

Has 2 colours silver and blue, has custom header(colour or image).
I am curently working on it, so if you have suggestions let me know.

You can view live demo and download from here www.getbelle.com
If you found bug reports or you have suggestions pm me.
Wish you a happing using.

many thanks to [url=http://www.usainstantpayday.com/]USAInstantPayDay.com[/url] for paying the hosting and developement of the theme

claiffifoli

Anonymous said...

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

Anonymous said...

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...