There was an error in this gadget

Wednesday, May 05, 2010

MaNIs? manis gula... Cantik? cantik ker??? =p

-gambar tiada kaitan... mood chomel.. ha3 perasan-

ok... Kali nie nak share opinions dengan readers sume pasal orang2 yang kamu sayang nie..
pilihan hati : CANTIK(HENSEM) atau MANIS????

ermmm... ade ke perbezaan antara cantik ngan manis nie??
cm xde je kan.. well bagi belalang la.. byk sangat bezanya..
cantik.. sume orang suka benda yang cantik.. sume orang suka benda yang lawa...sume orang cair pada orang hensem.. sume orang nk kejar benda yang menawan...
tapi berapa lama tahan bende cntik tue dlm mata kita??? x mungkin selama2 nya
kerana cantik ini hanya bertahan utk tempoh yg kejap je...


Manis sebaliknya...manis nie adlah subjektif di mata seseorang ....
x siapa tahu dimana terletaknya kemanisan seseorang tue...sbb bende nie subjektif... he3 terlalu abstrak even kumpulan abstrak ke bulan pun x dpt nk merugkai ape itu kemanisan wajah seorang insan... he3
lain orang lain pendapat... ada kata manis pada mata, hidung, bibir, senyuman, lesung pipit, tahi lalat, dan bermacam2 lagilah.. so mmg bende nie x dpt nk di terangkan dengan kata2... he3
hanya orang yg melihat shaja tahu di mana terletaknya manis wajah seseorang... jeng3x




ape yg belalang nak kater pada sini adalah x guna ada wajah yg cntik jika perrangai x manis di pandang... bialah perangai kita biase dan boleh diterima walaupon wajah x secantik mana
sebab... dlm wajah kita nie Allah mmg dah ciptakn ada kemanisan masing2...
sebab tu lah kekadanng kita nie selalu menjadi pengkritik bebas mengatakan :
"tgk tue, perempuan lawa gler.. tapi muka balak cm pecah rumah, x match!!!" atau "ruginya mamat tue.. aku lgi lawa, xde taste btul pilih pempuan cmtue..."

emm... x perlu kot nak mengangkat bakul sendiri sbb walaupon awak tue lawa mcm puteri aurora beradu... he3
selalu kiter tgk byk psangan yg mcm x matchkan.. tapi tuelah namenya jodoh kan...
orang ckp bia x lawa.. asal mata sedap memandang..
means mereka dah nampak kemanisan dlm wajah pasangan mereka yg boleh mereka nak tatap tiap2 hari...
xdelah terkejut kan bila bgun tdo.. bak kate lecturer bllg... he3


ada orang x dpt nak bezakan antara lawa/cantik nie dengan manis...
senang je...
bg belalang la kan.. orang lawa, cantik atau hensem nie kiter kejap je kita nak pandang .. pastu lama2 kiter boring tgk die pasal xde ape yg kita nak pandang kat die.. orang manis nie lak.. bila kita pandang die je.. kita rase sedap je mata memandang...so bila kita pandang die lagi kita rase best je... he3.. nak lagi nak lagi nak lagi.. (nak pandang je la... sighhh~)
wah belalang! jiwang lak ko mlm2 nie.. under 18 ok (censored) ha3



oleh tue... manis atau lawa.. pilihan sendiri la... mane satu berkenan di hati.. tapi bg belalang la kan... manis la of course... manis tue kekal hingga ke hujung nyawa
contoh:
lawa nie kejap je... bila ade kedut kat muka.. hilanglah lawanya..
manis plak..cth manis lesung pipit kan.. sampai tua ade lagi lesung pipit tue unless kalo dah buat pembedahan plastik nk ilangkan lesung pipit tue... he3
ermmm... so xyahlah nak bli makeup mahal2 pasal wajah yg manis tue natural bukan dtg dr makeup berharga "RM49.90 je, x sampai rm50 pun.." ha3

so.. fikirlah sendiri yea ... he3.. akhir kata.. BIa lah wajah itu MAnis dengan IMAn.. peace





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

24 rakyat jelata:

:: nurhayati :: said...

salam belalang.. beseny manusia ni pertama kali tgk mest menilai rupe dlu...sy setuju sgt2 cantik,hensem pd wajah 2 memg kejp jerr n bknny sume org 2 akn nmpk cantik n hensem setiap jam. bg sy la y nmpk cantik n manis 2 kalu akhlak dia manis n cantk la..cnthny,bla tlihat jerr seseorg y cantik cpt jerr hati n mulut memuji,mata pn xhenti2 menenung..tp bla tgk dia wt perangai xelok terus meluat nk pndang walaupn rupe dia manis,cun,hensem n lawa..

Fifie Ierina said...

salam...

hahaha, sy rse cm nk senyum jew baca entry awak yg nie.. cm pnh jpe je kata2 ni sume? kt mne eik? kt entry sy yg bertajuk KERENAH SANG LELAKI rsenye.. btul x? mengaku jela belalang, hehehe~ :P

pd sy, simple je.. lelaki yg benar2pandai menilai kaca dan permata 2 la yg akan mendapat kebahagiaan yg berkekalan.. krn sy sgt setuju, antara kecantikan dan kemanisan wajah, kemanisan itu jauh lebih baik, tak luput dtelan zaman.. klu sy jatuh kategori yg manis, maka sy mengharapkan orang yg menyayangi sy nampak mnda 2 jauh lbh byk dr perkara2 len dlm diri sy.. wallahualam... :)


p/s lisa surihani nie jatuh kategori mne? die mesti jenis yg cantik kn? suka nengok pic die yg pertama tu..

ZAF said...

nape ade gambo lisa bro? mesti sebab cantik kan. bagi aku, manis tu pilihan yang best sebab cantik xkekal. manis menang.

BELALANG said...

hayati : wassalam... btul tue yatie.. he3
orang lawa pun kalo perangai menyampah.. mmg sakit mata... he3

fifie : ha3... tau x fifie...
bllg post dlm nie pasal smlm terfikir pasal nie.. he3
n ayt yg bllg komen kat page fifie same je kan ape yg bllg tulis.. he3

ps: lisa surihani gmbo pertama tue kan penuh mekap.. lawa kan???
tgk gmbr kedua.. x mekap pun.. tapi ok je.. ada artis yg lwa mekap tapi buruk kalo wajah biase..
bg bllg , lisa tue wajah tnpa mekap die manis je.. sbb manis wajah die bllg nampak pada......

zaf : ha3... manis menang bpe bro?? =p gurau2.....
yes.. ang buat pilihan yg tepat.. he3

Abg Din said...

abgdin manis+handsome+cantik+lawa+masin+kelat+manis.hahahaha...

BELALANG said...

ye ke abg din??? kalo cmtue.. leh la poskan kat blog bllg nie... he3

LuVidA^^ said...

bak 20 sen.
da datang blog awak..
:D

easza said...

saya pun nk 20 sen gak.... hehehe... tipu dosa...
tak lawa @ tak encem pun tak pe belalang asal baik hati... tapi manis mesti mau ada... tak lawa pun jd lawa... tak emcem pun jd encem...
20 sen jgn lupa!!!

dhia said...

hey 'belalang',
thanks a lot for visiting my blog! ;) i appreciate it so much

HonEyBuNNy said...

pak belalalng....nak 20 sen...hahha..ila suka la bca entry2 pak belalang...menarik sgt2.......tp bg ila...kbykkn laki skrg hya memilih rupa paras...i mean kecntkkn...hya lelaki yg pndai menilai ja tahu apa itu manis bg seseorg perempuan......ya ila setuju..manis itu lnh pntg dr cntk...kalo cntk....xkn kekal la...for example ...kwn2 ila ramai cntk2 tau...tp tgk hbgn diorg fhm2 la cmna...uhuhuh...bf diorg pn nak kaya2 n encem....sush r gitu...as a conclusion...semua ciptaan ALLAH cntk n manis kn..uhuhuuh

BELALANG said...

bukan pak la... pak belalang dah xde.. g mrantau jauh.. tinggallah si belalang yg x tau menilik tapi boleh la sikit2 nak menulis.. he3

haah... bllg setuju ngan bunny, he3 ermm pasal tuelah nk kawin tue jgn tgk kat kecantikan perempuan tue.. tgk pada kemanisan die.. sure sedap je mata memandang.,, he3

Basuh Baju said...

blh tahan gak diana danielle...haha

dah dtg dh blog ni..

Anonymous said...

As Salam...

bia xcntik luaran.. asl cntik di dalam...jgn hanya cantik dluar,tp karat di dalam.. balancekn ape yg ade,ape yg kurang, dan ape yg lebih...

bia org kate kte xcntik,manis,cute,hensem,or ape2 jela...tp yg penting... kte sume ttp cntik disisiNYA...

nite belalang..
nice topic.. =p

~~butterfly

BELALANG said...

butterfly... first time komen yea.. he3
thanks..
yea btul kate btrfly tue.. bllg stju sangat ngan btrfly .. he3
secantik mana atau sehuduh mana kita pun.. kita semua tetap sama di mataNYA.. he3

arnamee said...

salam belalang.
yerp, yg penting cntik luaran , seimbg tu lgi baik:)

arnamee said...

salam belalang.
yerp, yg penting cntik dalaman , seimbg tu lgi baik:)

:: nurhayati :: said...

iye ke gmbr kedua tu xmekap?? belalang da g tany?? kalu gmbr tu gmbr dia bru bangun tdo pg bru ble cy dia xpkai mekap lg kecuali kalu dia xcuci mekap sblm tdo la...hihi..

BELALANG said...

arnamee : yerp arnamee btul tue... kalo seimbang lagi baik.. he3

nurhayati : ha3.. belalang tau la.. bllg sah suh bapak tlg tgkkan dlm bebola ajaib.. he3
maksud bllg.. die x yah pun nk pakai makeup bagai cm dlm gmbor pertama tue.. still nmpk lawa jugak kan???he3

:: nurhayati :: said...

ooo..bapak da pulang dr merantau kerr..hehe. ap2 jer la belalang.y pling penting, mudah2an bla kta nengok sesuatu y cantik tu kta puji la Allah y mjdkn sesuatu tu cantik...

BELALANG said...

yes... hayati... bllg setuju sangant ngan hayati.. sekurang2 kita memuji kebesaranNYa... alhamdulillah

Zyma Saad said...

Belalang....

Ko rasa siapa yg paling lawa di muka bumi ni? Cuba ko tgk dlm mangkuk yg ada air tu....ko nampak muka siapa?

BELALANG said...

belalang puas dah tgk byk kali dlm air tue... siap tukar2 air lagi.. tapi bllg nmpk muak sendiri je... cmne???? =p

Tuan Din said...

Oiii... sapa yg amik gamba GF aku taruk kat blog dia neh!!!
Aku saman kang!!!

Encik Bell (beLalaNG) said...

tuan din ~> hahaha.. ye ker??? :P
sori2... ekeke :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...