There was an error in this gadget

Wednesday, April 21, 2010

10 JeniS wanita Yang mUdaH di ReJect Oleh LelakI....


assalamualaikum...
motifff sangat bllg buat entri nie.. hehe
saje je nk tulis2 berkarya sbb nk vice versa ngan entri si fifie ierina tu.. hahaha
hurmm .. sbbkan.. bllg rase ada gak sifat2 wanita yg kurang di senangi oleh lelaki2 di luar sana tue..
kalo x kapel lg... kita akan jauhkan diri dari dorang..
kalo da kapel lak (syg punya pasal).. trima jelah..
n x mustahil nnti break sbb da x tahan...hehe

ok... antara TOP 10 sifat perempuan yg lelaki KURENG gemar :

1. Perempuan yang bising.. kepoh.. mulut mmg x bleh blah...

yang nie sah2 la.. sekali tgk pun da x mo... kalo die ckp tu.. mcm nk bg suma org kt sekeliling die dengar... tah ape2 tah..
ada la kan.. satu hr tue... bllg nek public transport ... then ada 2 org gurls nie..
ckpnya, ya Allah.... bukn men kuat lg... nk bg suma org dgr kot.. maslahnya cter pasal aib sendiri lak tu.. x ke bodoh tu ibarat membuka pekung di dada....
kononya nk tarik perhatian org... tp dpt negative sight la... bllg tgk suma org annoy ngan dorg...ceh!



2. Perempuan yang perasan BAGUS n HOT!!!!

haha... yg nie bllg x nafikan mmg ada prmpuan yg mcm tu kt lua sana... bajet lawa gler ... kira x standard la nk ckp2 ngan org x yg hensem.. seb bek bllg hensem..(hensem ker???) =P
nk makan pun tmpat standard je... x nk warong2 tepi jalan...
bllg rase sekali sekala ape slhnya kan.. hehe
romantik gak candle light dinner kt mamak stall~ ( ^_^ )

3. Materialistik x bertempat...

Well... suma orang tau pempuan adalah insan yg sering ingin di manja kan... tp x bermkna kita nk manjakan mereka ngan brg2 yang mahal n branded je...
sekali sekala bg somethg worth as value or appreciate her ok la... tp kalo tiap2 kali nk kene "pAU " je.. leh botak beb kapla den...
ada jugak jenis pempuan yg asyik nk meminta je.. Ibarat PIsau cukur la.. hehe
"Ada Ikan Besar x kat sini " (X_X)
kalo jumpa pempuan yg materialistik nie.. bllg nasihat bek angkt kaki awal2 sblm terlmbt.. yela mereka nie...
"Duit nak lebih... tp sayang & kasih mereka mcm HAMPEH!!! "

4. PEmpuan yg Over manja a.k.a geDIXXXXX!!!

PArt yg nie korang tnya la.. suma laki suka pempuan yg manja2 nie.. ala... x tahannyeeeeee~
tp agak2 la kan kalo nk manja2 pun.... jgn dibuat2 ... sbb lelaki blh ada satu power yg mana mereka leh bezakan antara manja btul ngan fake manja... hehe
n guys mmg x suka pempuan yg gedik2 ala2 budak2 nk makan pelempang nie.. haha
risau beb nk beristerikan pempaun yg x matang.. nnti hal rumah tangga yg kecik2 pun x leh nk decide... sighhh~ heheh



gmbr hiasan semata2.. xde kene megena.. hehe =)

5. Jenis yang terlalu "outstanding n fowarding".....

ok..apa maksud bllg Outstanding n fowarding nie... hurmmm
bllg rase (pendapat bllg ) la kan... pempuan yg jenis outstanding n fowarding nie mmbuatkan lelaki rimas... yela... x di nafikan zaman skg nie zaman modern.. x slh perigi nk carik air kan... tmbh2 air selalu "x cukup" =P
tp la kan.. bllg nk ckp la... lelaki x suka pempuan yg terlalu kejar2kan mereka...
girls.. kalo korang suka kan lelaki itu pun.. control urself... sbb kalo obvious sgt.. sah2 laki tu lari.. hehe
yela.. blum apa2 da mcm nk kene ikat... arghhhhh... yg tu mmg dibenci gler oleh insan bernama lelaki... tul x GUYS?

6. Perempuan yg x makan saman n x paham BAhasa.....

jenis mcm nie kalo kiter kate ada keje... mereka x paham2 jugak... asyik nk calling2.. sms2... sbr lah... blum kapel da buat perangai kan??? mana x kene reject???
nak2 pulak tmbh jenis yg suka buat assumption sndiri.. hehe
"xpelah... orang x sudi nk kwan ngan kita " atau
"hurmm... da org len la tu ".....
motifff sangat nk berdrama mama .. haha... actually bllg tau pasal ape mreka nie mcm nie perwatakan nya... tp nnti bllg crita kt entri len.. hehe
but apa2 pun.. lelaki mmg x suka pempaun yg mcm nie..kalo nk mintak kapel..
sah2 lelaki akan garisss panjang nama pempuan tu n label "REJECTED"!!!!

7. mErendah2 kan martabat kaum Lelaki....

mls nk explain panjang2... hehe
sapa tgk cter TARI TIRANA kt Tv3 tu???? hurmm... kalo korang tonton.. sapa lak tgk perangai CHIKA dlm cter tue.. well kalo tau... lbh kurg mcm tu la...
suka merendah2 kan martabat pakwenya...
what the fish??? orang mcm tu ke korang nk buat bini??? sah2 jadi QUEEN COntrol pas kawen.. haha
bek korang surender awl2 angkt bendera putih dr kene "CHECKmate" !!!

8. Garang... Ganaz.... dan Gila....

hahaha... pempuan2 yg bc blog nie.. jgn mrh bllg ek.. bllg luakan apa yg bllg rase je.. hehe =P
Garang : sapa suka pempuan grg kan??? hehe... kalo grg2 sweet tu xpe.. kalo grg nk bhm org... babai jela~
Ganaz : lagila... haha lelaki takut kot ngan pempaun yg ganaz... mksud bllg ganaz pun da mcm tomboi2 kan... ckp pun da mcm lelaki... huh!!!! BOYISH ??? tettttt!!!
GIla : yg nie jenis merapu meraban asyik nk feeling2 24 jam.. haha...
jiwang tu jiwang gak.. tp x yah la smpai nk merimaskan kaum Adam ok...
kalo ada jodoh tu x kemana awknya.. hehe




9. pErempuan yg menunggu BUlan jatuh ke riba....

aiyoo la... nie zaman bpe dah kak oi... nk tgu lelaki je dtg approach kamu mcm zaman2 klasik???? skg nie lelaki akan tgk jugak... jenis pempuan yg terlalu pasif n tgu lelaki je nk mulakan.. hurmm babai la...
x slh pempuan nk mulakakn langkah dlu.. tp jangn smpai over sgt la...
outstanding n fowarding.. yg tu mmg lelaki lari la.. takot kot... hehe

10. PLAYGIRL...

hurmm yg last nie sah2 lah laki x suka... hehe
kalo Lelaki yg PLayboy xpe... sbb mmg Lelaki di lahirkan dengan sifat mcm tue.. mereka mudah tertarik dengan sesuatu yg berjaya mencuri hati mereka...
tetapi permpuan playgirl... sorilah.. xde sape nk nya... hehe
yelah imagine k...
seorang lelaki playboy... even da kantoi sblm tu pun.. perempuan still lg x kisah nk kenal ngan die .. malah ade je yg saggup nk kapel dengan die.. hehe
tambh2 lelaki yg ada rupa mcm belalang nie (cehh!!!)
lain pulak ngan Playgirl... hehe... xde nya laki nk pempuan mcm tu.. sapa nk kene main.. hehe tol x??? walaupon pempuan tu hot...
kalo ada laki nk pun.. sah2 die amik pempuan tu tuk jadik "sparepart" je...coz
they can never been trusted and loved!!!!




JAdi .. belalang rase tu la TOP ten perangai Perempuan yg sah2 Lelaki akan reject mereka.... hehe...kira x sempat la nk kapel... hihi
apa2 pun ... Bllg minta maaf la pada perempuan2 yg baca blog nie kalo2 ada terasa ke apa k ek... hhuhu

akhir kata... berubah kita utk negara.. <<<





always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

28 rakyat jelata:

Active Blogger said...

hehe...kebanyakan isi awk tu mungkin dipersetujui...

tp taste lelaki tu sendiri berbeza ikut individu :-)

sy prefer girl yg agak boyish sedikit...hehe yg terlalu lembut macam susah utk dilayan jek :-)

Fifie Ierina said...

salam...

owh, tiru idea orang eh? nie kalau ikut undang2 tempat saya berada, mengambil idea orang lain tanpa izin tu akan dkenakan hukuman belanja KFC selama sebulan taukkk? hehehe~ :P

1) setuju.. terus teringat video yang saya pnh tgk kt youtube pasal pmpn menjerit2 dalam telefon pasal bergaduh dengan pakwe dalam LRT.. isk isk isk.. super memalukan! +___+

2) setuju bahawa pmpn yg perasan die HOT tp sbnya suam suam kuku aje nie memang mudah direject lelaki :)

3) setuju gak yang perasaan materialistik, individualistik dan plastik memang merimaskan lelaki

4) gediks? no comment, sendiri mau ingat.. hehehe~

5) saya kurang faham yang nie.. awak nak cakap yang jenis queen control eh? nie pun memang selalu wat lelaki pening, aduyai~

6) pernah jadi type yang nie.. mengaku saya adalah jenis yang sangat merimaskan lelaki, dulu waktu saya dengan die.. merupakan antara sebab yang paling utama nape saya tersedar utk muhasabah balik kekurangan diri saya selepas hubungan cinta yang x kesampaian +___+

7) pmpn yang tak pandai hormat seorang lelaki pada saya, merupakan seorang pmpn yang tak pandai nak hormat diri die sendiri..

8) saya harus mengaku saya garang.. pmpn garang nie biasanya ade sebab ye, iaitu xnk dpandang sebagai insan yang lemah dalam alam realiti sekaligus bagi peluang orang lain especially lelaki bermata keranjang @ bertaraf diktator pijak ktorang sesuka hati..

9) susah nak jumpe pmpn cmni lagi zaman sekarang nie encik belalang oiii :D

10) tiada yang lain melainkan perkatan setuju belaka! sekian :)

BELALANG said...

active blogger : yup.. actually bllg mmg suka pempuan yg style mcm boyish... cume bllg x suka jenis2 tomboy 2... nk ikut2 cara lelaki.. huhu.. x sesuai nk di buat awek.. haha

BELALANG said...

fifie : hahaha.. kene blanje kFc ker??? hihi
kan jauh.. cmne nk belanja =p

yg no 5 tu... jenis pempuan yg terkejar2 kan lelaki.. huhu
bllg rase rimas ngan pempuan cmtu.. sometimes scary.. hehe =P

no 9... ada lg.. hehe
jenis2 malu x bertempat.. suma nk laki je yg mulakan dlu.. so by2 la.. hehe
dlm relationship kan kene ade give n take .. tol x? =P

:: hayati :: said...

huhu no9 tu kadang sbb malu...segan...tkot...rendah diri...n byk lg....

klu xcun, kurus kering, itam, sakit, kena reject x???

:: hayati :: said...

eh lupe lak,
amboi, ramainy aweks bllg kt ats skali tuh....huhu
ingt tau takat 4 jer...jgn lebeh...hehe

Fatul Akrul Ramli said...

betul sangat2..

BELALANG said...

yatie : hurmm xde kene mgena pun pasal physical tu...
honestly.. physical mmg la org pandang.. but lama2 org xkan kesah kalo pempuan x cun pun.. yg penting hati kene baik beb.. =)

fatul : giles.. pertama kali ko kt sini.. sudi jugak jejak kaki kt blog nie.. toce2 =)

kikilala said...

salam belalang,
hehehe...info yang menarik
untuk perempuan...memang
tak dinafikan...

thanks juga sbb sudi dtg
blog akak...

kisahsensasi said...

yeahh..... listing yang patut pompuan amik perhatian.... memang betul dan benar belaka....

Nurul said...

nasib baik xberciri2 sedemikian.. mudah2an dijauhkan.. Amin~~

first time singgah sini.. sbb baca komen di entri fifie =)

BELALANG said...

kikilala : kak.. mekacih.. hehe
entri saje2 je.,,, berterima kasih kpd fifie ierina.. hehe

kisahsensei : hehe.. just my opinion je.. kalo hang setuju gak.. baguih la.. geng!!! =)

nurul : thanks.. ooo tgk kt fifie ek?? hihi =P

:: hayati :: said...

ye x ye gak kn bllg...
pertama tu biasa la org pandang fizikal...tp bila da makin knl mengenal da xkisah rupe cantik ker x, ape yg penting hati budi dia...huhu

bijak ahli nujum nih..hehe

BELALANG said...

yatie : da nama pun ahli nujum kan... =P

HonEyBuNNy said...

pak belalang..ila xtahu ila jns cmna...huuhuh....hope2 xdk ciri2 semua neh...hhahah

BELALANG said...

honeybunny : tnyakan bf ila... hehe
apa2pun kene bersedia tuk di kritik ok?=)

Abg Din said...

yang kurus kering mcm yati tu.. lama lama boleh gemuks...

BELALANG said...

abg din : btul2...krus sgt pun x lawa.. hihi =P

Mazru Majid said...

salam..

huhu x suke playgirl..x suke xsuke

BELALANG said...

mazru ~> yup.. suma org x suka pempuan playgirl kan!!!! =)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

suka baca menda2 mcm nih...

BELALANG said...

kina ~> ye ker??? hehehehe
nnti buat juga k. =)

Viva Sakura said...

hahahaha...enjoy entry bllg..VS x kisah..pilih memilih ni adat laa kn kn kn kn...

beLalanG said...

VS ~> jgn slh pilih dah la yerr :)

elza said...

perempuan ni x dialhirkan dengan pakej yg bagus... so, kena la terima seadanya....

Encik Bell (beLalaNG) said...

elza ~> yap.. tp sume benda2 kt atas nie prangai.. bukn semulajadi.. boleh di ubahkan? :)

aQbukanPuteriKepadaRaja said...

pompuan yg mo maintain single boleh amalkan petua nie.... tp agak2 la,,,,

ADfeez said...

aQ bukan puteri ~> hehehe... awk jgn buat ok? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...