There was an error in this gadget

Friday, July 30, 2010

Watermelons KIller insider! :P

We all love watermelons right? 

It is a must as dessert at weddings and birthdays, or at the 5-star hotel buffets. But do you realize that WATERMELON IS DANGEROUS?





This is because the watermelon planters put Furadan, a powerful insecticide (a poison), into the soil before planting the watermelon to kill and keep away insects, especially ants. Experts confirm that Furadan is active for one whole year (12 months), and is most powerful and effective during the first 90 days. The problem is this: The watermelons mature and are picked after 55 days, when the Furadan is still powerful, and a lot of it is INSIDE THE WATERMELONS! Meaning the watermelon is filled with poison!
Furadan especially DAMAGES THE KIDNEYS the organs which have to filter pollution from the blood!

so.. are u brave enough to have even just ONE slices of Watermelon now? 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, July 28, 2010

KIng of KIngs.... CEHHH!!!!!!!

Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe , Ohio , US .  Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit.  Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'.  patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.

Pada 15/06/2010, patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya.

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, July 20, 2010

BIJaknYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:


Microsoft: Ridge Hall computer assistance:  boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, July 18, 2010

BeruK tunGGU..... = Bertungku...!!!!

mAsyarakat KAmpung... esp kampung pening lalat.. suka sangat dengan amalan bertungku nie...
sbb apa??
sbbnya ia dpt mengecutkan urat yg da berkembang... selalunya mak2 mmg suka pakai benda nie..
kalo laki pakai.. tu namanya bukan bertungku.. tp menggeletis.. hahaha dan ha.!!!

kalo kita tgk orang dlu2 lama mandi sungai n terbongkok2 kt sungai... dok cari batu yg sesuai lah untuk di tungku kan...
bukan smbrangan batu blh diamik buat bertungku... heh...
lpas dah jumpa btu yg sesuai .. panaskan kt api selama beberapa minit.. then amik ngan kain.. letakkan kt tmpt yg dikehendaki.. 
bllg tgk mak bllg buat letak kt tmpt2 yg sengal.. legaaaaa katanya....:)


tapi skg nie... persetankan buang sume batu sungai.... x ku perlukan suma tu...
amalan bertungku da moden.. caya wa ckp lu!!!!
skg nie da x pakai batu.. die pakai gel...
gel nie bleh cas2 lak... bila nk guna.. kita cas kan pada plug smpai lampu merah kt benda tu hilang... n mmg panas... 

pink kaler lagi... kau ade? :P

tulah lubang tmpt die nk cas....

x kisah la.. dengan teknologi yang serba canggih nie depa nk tuka alat hebat cmne pun.. yg penting amalan tradisional x dilupakan... peace! 

nota kaki : wondering kenapa KAk Engku x buat amalan bertungku??? plih slim world jugak....LOL :P
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, July 16, 2010

Bapak buat silap MAta!!!!



 Malam tu, sepasang suami isteri dah bersiap-siap nak masuk ke bilik tidur bila tiba-tiba mereka terdengar suara anak bongsu mereka menangis. Mereka pun pergi mendapat anak itu lalu bertanyakan kenapa dia menangis.. Si anak menjawab dia tertelan duit syiling lima sen dan sekarang dia takut akan mati sebab tertelan duit tu, lalu terus menangis teresak-esak.

Si ayah yang buntu nak memujuk anak itu tiba-tiba teringat duit dalam poket seluarnya lalu mengeluarkan duit lima sen. Kemudian si ayah berpura-pura membuat magik dan mengeluarkan duit lima sen dari telinga anaknya. "Ha, kan ayah dah keluarkan ni." Si anak teruja dan terus berhenti menangis. Sepantas kilat anak itu mengambil duit lima sen itu dan menelannya lalu berkata, "Buat lagi sekali ayah." 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, July 14, 2010

LAwak KAWen...



Pada cuti hari minggu yang lalu, aku menghadiri Satu Majlis akad nikah kawan pada kawan ku. Waktu tu aku bercuti dikampung dia. Jadi bila ada kenduri macam tu dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut sama.

Masa tu majlis akad nikah tu dijalankan di ruang tamu. Ramai orang aku tengok, sambil duduk bersila mengelilingi tok kadi dan pengantin lelaki. Dahsyat, pengantin tu duduk atas bantal macam raja. Aku jarang tengok majlis macam nih.

Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit2 untuk dengar apa yang tok kadi akan tanya. Rupanya macam2 jugak tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang menyebabkan aku malu besar?...


Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene sembahyang, dengan lajunye mamat pengantin tu jawab " lima ". Tok kadi tanya lagi, bagi contoh2 najis kecil, dia pun jawap kencing baby yang kecik2 lagi. Tok kadi pun angguk ler, jadi aku rasa jawapan tu ok la kut. Tok kadi tanya lagi contoh najis besar, mamat tu mula dah panik,jeling kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa macam nak tolong je mamat pengantin tu?bukannye susah, jawapannya anjing ngan b@b! je,..tapi mamat tu dah mula berpeluh jantan keluar kat dahi?.tok kadi mula senyum?
Aku sebut dalam hati moga2 dia dengar 'anjing ngan b@b! la hoi', tapi rupanya aku cakap dalam hati dia tak dengar. Aku tak tahu apa yang jadi selepas itu, kerana majlis tu jadi kecoh kerana ramai orang yang berada disekeliling majlis tu sambil minum air sirap, tersembur keluar minuman tu terkena baju ramai orang, aku pun sama, masa tu aku tengah minum sirap tu, tiba2 aku semburkan balik, dah kene member kat tepi2, kecoh jadinya, aku pegang mata aku, penuh dengan air mata. Yang aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis besar kat pengantin tu keadaan senyap sunyi?.

Tapi bila pengantin tu jawap "Taik Gajah"
suasana jadik hingar bingar dengan gelak ketawa orang yang dah tak boleh tahan, nak control macamana ?taik gajah? besar betul..nak2 bila gajah makan durian....hahaha...!!!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, July 10, 2010

Saya Da keje tp Xde KeJE..... sighh


Bgun pagi 630.... pergi keje 830..... blik keje 730..... smpai umh 930..... tdo blik 10.00......
hmm tu jelah rutin harian saya... mcm da xde life da skg nie..
rasa horrible terrible sgt... blm lg nk buat research tuk campus... arghhh sakit otak cmnie..!!!!

Rasa tertekan dengan Research.. AH lantaklah.. mls nk buat!!! hahaha~ 
cmne pun.. seb bek environment kt OPis best.. so xdela pressure sgt :)
kt opis keje saya adalah melucaasss melawak saja... hahah.. 
knp x buat keje??? mmg xde keje... xtau napa dorg xnk bg keje.. bukn slh sy.. (innocent face)!!!!

bukan xmo tlg abg2 kakak2 yg ada kt sana.. tp dorg pun xtau nk bg keje apa... 
x smpai hati kot~ hahaha...;p
apa pun.. kerja yg plg sy blh buat adalah mengmbil gmbr...
sy nk femes mcm sotong PAul tu jugak..... 
blogger lain suma dok pose2 kat tmpat2 menarik.. mcm BOY tu..(xpasal kene mention kt sini) << royalti :P
tp sy juga pose kt tmpt menarik... x percya??? tgk gmbr kt bwh...

kt restro0m.. ok apa??? tmpt manusia akan singah setiap hari.. hahahah~

p/s : knp guna ganti diri saya nie??? mcm pelik pulak.. apa pun .. HiduP 1 MalaYSia... 
xmo racist2 yea... no g0od no g0od...^_^

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, July 09, 2010

Ayam Oh Ayam.... :)


Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia telah ke bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Romee.

Lelaki kaya : Saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok. Ini alamat saya (seraya memberikan kadnya).

Pak Romee : Baik, tuan. Saya akan suruh anak buah saya menghantarnya ke rumah tuan.

Selepas itu, Pak Romee memanggil anak buahnya yang bernama Ehwan Afendi dan memberikan arahan...

Pak Romee : Wan, tolong hantar 100 ekor ayam esok ke alamat ini ye (sambil memberikan
kad lelaki kaya tadi).


Ehwan : Hantar ayam? Beres Tuan!

Esoknya dengan menunggang motor si Ehwan pun pergi menghantar 100 ekor ayam tersebut. 50 ekor diletakkan di sebelah kanan dan 50 ekor lagi diletakkan di sebelah kiri. Akan tetapi..malangnya, di pertengahan jalan, dia terjatuh dari motornya. Ayam-ayam yang dia bawa langsung terlepas dan lari bertempiaran. Orang ramai pun datang untuk mengetahui keadaan si Ehwan. Tetapi si Ehwan tidak apa-apa malah ketawa terbahak-bahak. Seseorang diantara mereka datang bertanya, mungkin dia merasa khuatir kerana melihat si Ehwan ketawa.

Orang Yang Bertanya : Bang, abang tak apa-apa kan...? Kepalanya tak sakit kan?

Ehwan : Ha...ha...ha...!

Orang Yang Bertanya : Bang, kenapa bang?

Ehwan: Ha...ha...ha...dasar ayam-ayam bodoh. Mereka nak lari ke mana? Alamatnya kan ada pada aku...Hua..ha..ha..ha.....(^_^)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, July 06, 2010

Time to change!!!

Seharian duduk di OPis... byk keje yg melampau2... tp gossip tetap no 1!!! hahahah

*tah apa2 tah bllg nie.. org kasi keje pun nk bising.. org x kasi keje pun die bsing..:P
tp bila da xde keje... bllg mmg pandai crik keje!!! hahahaa.. cth sperti di bwh! :D

cak cak... tom tom bak!!! :P

Bila da keje nie... imej suma nk kene jaga.. da xleh nk roxx2 da kt opis... nnti org ckp mcm kera sumbang
kambing masuk kandang harimau mengembek...
NAk nak pulak.. bllg bekerja kt bank. lg la imej yg kene tonjolkan pun kene konservatif je...
Exceli.. apa konservatif nie??? heh.. ada rasa2 mcm KFC yg bru tu ker???

pernh sekali bllg buat rmbut pacak tinggi mcm trojan tu...
perghhh kene perli smpai hari nie kot~
mcm2 org sindir :
  • ko nie dtg dr planet mana??? :P
  • wiush.. sejak bila menara klcc tumbuh kt kepala kau???
  • U nie x tdo ke setting rambut cmne???
lucukan??? n ada sekali bllg pakai bju merah mcm lmpu traffic light tu.. mmg kene perli la.. haha
merahnya mak ngah!!! si0t lah weiiii !! :P


Jadi.. sila masuk kelas sahsiah rupa diri untuk diri belalang n org2 yg x tau etika berpakaian di tmpat keje...
ada ka ptut pakai baju jarang (terbeliak Biji mata tengok!! ) kt opis.. whoaaa.. ptutla keje x siap2 kan... ngeh ngeh ngeh ! :P

smlm p gunting rambut.... kasi ringan skit kepala nie.. hehe..
hari nie.. rmbut da bru..tp still kene perli lg...
"eh ada org bru la..."!!!! 

apa perbezaan antara 2 gmbr ini???? cuba teka? :P



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Monday, July 05, 2010

Si penJual telOr....

Penjual Telur Di sebuah pasar tradisional.

Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"

Penjual: "Telur ayam atau telur itik?"

Pembeli: "Telur ayam."

Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"

Pembeli: "Ayam biasa."

Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"

Pembeli: "Yang tempatan."

Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?"

Pembeli: "Yang Ipoh lah..."

Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau selatan?"

Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"

Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Sunday, July 04, 2010

frust!! rasa nk Quit BloGgging je!!!


Arghhh... pening la cmne nk edit2 width blog nie... huhu
x suke
x suke
x suke....
sapa2 yg pandai bleh tlg ajarkan bllg... pls pls pls... kamu jgan nakal
eh pls pls pls tlg bllg... huhu :(

bllg nk kasi column kt bwh tu jadi 2... cmne yea...
kalo bllg pakai template blogger in draft... bllg xleh nk pakai template skg nie..
tp bllg nk pakai template nie... hmmmmm

so how??? :(

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, July 01, 2010

KEnapa match Bola sepak mesti 45 minit ???

Why football is played for 45 minutes in each half?
Those who thought of this must have lots of time
Why people play football for 45 minutes, not 30 minutes or 1 hour?
Even the sports scientist and some of the senior players could not give
the right answer.
In that confusing situation one person came up with a reasonable answer.

He said......."The reason people play this game for 45 minutes is...

There are 2 teams and there are 11 players in each team.
Each player brings his own "2 balls"
So in total there are 44 balls.

There is one ball on the ground itself. Thus the grand total is 45".
Question Answered !!
Sometimes there is extra time of 2 mins which is the referee's ball!!!!

hahaha... peace... :P


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...