There was an error in this gadget

Friday, April 22, 2011

LIne Phone..

Ada sorang lelaki bernama Ali, baru buka perniagaan khidmat nasihat. Officenya amat canggih, sederet dengan beberapa ofis yang lain. Ali seorang pakar perunding perniagaan, baru tamat belajar diluar negara, jadi nak mencuba nasib dalam bidang pernigaan, tekad tak mahu kerja ngan orang lain. Ofis dia masih baru, baru renovate la katakan.

Selepas sebulan ofis dibuka, perniagaan Ali masih belum bergerak, sampai sekarang satu bisnes pun tak dapat lagi. Sampai sekarang sorang pun belum pernah singgah kat ofis/kedai dia tu. Ali pening, signboard kat luar ofis dia tu mahal tuuuuu, beribu ringgit. Lobi sambut tetamu canggih tu, cuma belum ada pekerja lagi, Ali sorang2 je handle.

Pada satu hari, ada lelaki masuk kedai dia, apa lagi Ali pun berasa bangga giler, 1st customer la katakan, Ali cepat2 duduk kat meja dia, ambil phone telekom atas meja dia tu, berlakon olok olok bercakap dengan seseorang, saje je nak tunjuk perniagaan dia memang bagus giler, perniagaan ribu2 ringgit. Sambil menyuruh lelaki tu duduk depan dia, dan suruh tunggu kejap kerana dia masih cakap kat phone tu (padahal belakon aje), ini perbualan Ali ditalipon.

"Ye Dato', ooo pasal project tu dato', saya akan uruskan dato', ala dato' bayar kat saya beratus ribu, takkan saya main2 buat kerja ni dato', lagi pun sudah terlalu banyak perniagaan yang menjadi bukti kejayaan kami, itu dah cukup mengambarkan keberkesanan perkhidmatan kami……ok dato'…baik dato'… Oklah dato'…nanti kita jumpa kat hotel hilton malam ni….ok dato'….bye" 

Ali pun meletakkan talipon. Dan mula bersembang dengan lelaki yang duduk terkebil-kebil di depannya tadi, menunggu Ali.

"Ya encik, terima kasih kerana memerlukan khidmat nasihat perniagaan kami, maaf kerana menunggu tadi, maklumlah perniagaan kami terlalu pesat berkembang, tak menang tangan, banyak sangat permintaan. Ya, ada apa yang kami boleh bantu dalam perniagaan encik" tanya Ali. 





Lelaki tu menjawab " Saya technician telekom, nak sambungkan line telepon tu, magic gak encik ni, macamana boleh guna phone kalau tak de line.

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

12 rakyat jelata:

SyedGraphiX said...

HAHAHA..magic sungguh. kah3

ADfeez said...

syed ~> hehehe tula... kalo ada magic mcmtu best kan? :P

Dilla Nur said...

hahaha...adehhh...kwangsam tol... :P

khaifaiz said...

Rasa diguna talipon jenis tak guna wayar kud

Zulfikar Hazri said...

ni namanye kes kantoi bongok nih..hahahahha

Freaky said...

al kisahnya kantoii.. hahaha

HEROICzero said...

keh3x sengal. nak belagak market x kena tempat.

ADfeez said...

dilla ~> nak asam :P

ADfeez said...

khaifaiz ~> hehehe.. wireless phone eh? :P

ADfeez said...

zulfikar ~> bongok tahap cipan.. hahahah :P

ADfeez said...

freaky ~> kantoi abeessss :P

ADfeez said...

heroic ~> hehehe.. tu lah manusia kan..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...