There was an error in this gadget

Thursday, April 21, 2011

Kehidupan ini ~

siyes beb.... 5 hari x update...
rasa mcm kosong jeee.... blog nie
mcm2 berlaku dlm 5 hari...
training yg mmbuatkan bdn aku penat...
siyes.. blik mlm je.. tdo.. flat .. flat n flat..
jam 9 da tdo.. hehee.. bgun jam 5 pagi..
sihat bdn aku .. yelah tdo 8 jam..mcm bayi...

smlm dapat call yang pakcik aku meninggal
rushing sume  ank ipar duai balik kampung
untuk melihat dan menziarahi keluarga si mati
smpai2 je rumah  da h lenggang.. 
majlis da pun selesai... tidak sempat kami melihat wajah
arwah buat kali terakhir
tp x pelah.. sekurangnya anak2nya suma dpt lihat wajah 
ayah mereka.... 

pagi tadi jam 830...
bangun seawal pagi... kerana nk melawat
kubur si arwah...
alhamdulillah.. tanah perkuburan sangat bersih dan teratur..
kubur arwah atuk pun terjga rapi.. 
setiap lot perkuburan diletakkan no... 1 - 1000++
so mudah untuk mereka yang dah lama x blik kampung
melawat arwah yg sudah meninggal kerana
xperlu memekik2 call di pagi raya menanya
arah kubur si arwah kerana kini setiap kubur ada nombornya sendiri.. 
no kubur arwah pakngah 14. 

sebelum pulang ke KL... sempat 
juga singgah di kampung sebelah ayah
di MElaka.. 
sudah lama rasanya x menghirup udara di sana.. 
rumah sepi je... oh aku lupa bhw hari nie hari bersekolah..
yang ada cuma nenek dan makcik aku yg x bekerja 
kerana bru sahaja mendapat anak ...
bru aku tau aku ada anak buah bru.. 
comel pulak tu..
raya tahun nie aku akan ada 4 orang anak 
buah bru.. tp sygnya.. konpem aku kerja ..
x cuti.... nasib lah badan.  

anak buah aku : siti nur batrisyiah.. 

lepas asar.. aku lihat jiran nenek aku...
dah lama rumah tu kosong...
tapi kali nie rumah tu da berpenghuni...
adik kepada nenek aku yang duduk situ..
dlu die duduk di KL... 
sekarang bila KL dah x bg apa2 makna pada die..
die balik semula ke kampung..
decide untuk terus menetap di sana...
bila di tanya.. apa mimpi pulang ke desa...
kampung tenang dan aman katanya..
sugul wajahnya termenung sendirian 
melihat jalan raya yang kosong.. 
sekosong raut di wajahnya.. 

itulah kehidupan..
kekadang kita x perasan..
cept je masa berlalu..
terlalu khayal smpai tidak perasan
benda yg berlaku sekitar kita..
kekadang kita terlipas moment yang sangt indah.. 
kerana sibuk mengejejar sesuatu yang x pasti...
bila tiba masanya... kita akan terjaga,... 
dan barulah kita sedar.. kenapa kita tidak sedar dr mula..
kerana yang dah terjadi...
tidak boleh berulang kembali...



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

14 rakyat jelata:

Cik Eliza said...

setuju,
masa tidak boleh di ulang kembali,

hargai setiap detik yang ada,

btw, comel nya baby!!!! :D

ADfeez said...

cik eliza ~> hehehe.. stuju kan? :P

hehe.. comel kan? dah la x mudah nanges.. heheh :D

Freaky said...

anak buah hepi je dapat amik gamba.. huhu

Bulan said...

betol2.byk perubahan yg kite x nmpk.

nazirah said...

wah good entry ad..

yep btul2 kadang2 kte tak realize kehidupan kita ni macam mane sebenarnya banyak onak duri ranjau yang harus ditempuh

cahaya pun 5 hari bercuti .. macam sama je kan cuma situasi yang berlainan huhu

neway mmag comey la budak kecik tu gewam tengok huhu ;)

Oasis said...

owhhh patut lah...

Kita yang masih hidup ni banyak2 kanlah sedekah al fatihah buat yang tiada.

Takziah buat saudara ADfeez. Semoga terus tabah harungi hari-hari yg mendatang.

khaifaiz said...

itulah dia.. masa terus berlalu.. terpulang kpd kita untuk memanfaatkannya..

ADfeez said...

freaky ~> hehehe.. die mcm tau je time nk amik gmbr die snyum lebar cmtu :D

ADfeez said...

bulan ~> tu la.. kekadang kita menyesal sbb terlepas pandang :D

ADfeez said...

nazirah ~> wah... da tukar nama ker? hehehe.. mcm nie kan sedap sikit kan...:D hehehe...

heheh tulah kehidupan.. :)

ADfeez said...

oasis ~> apa yg ptut tu???
terima kasih.... oasis...
ya btul.. kita yg hidup kene byk buat amal jariah buat si arwah :D

ADfeez said...

khaifaiz ~> btul.. benda yang pling jauh sekali dengan kita adalah masa silam...:)

Zulfikar Hazri said...

ibarat sireh pulang ke gagang....akhirnya balik ke tempat asal... :(

ADfeez said...

zulfikar ~> hehehe.. hukum alam.. back to the basis :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...