There was an error in this gadget

Wednesday, July 27, 2011

annoyed judgement..

pernah x korang merasa annoyed judgement?
kebiasaanya orang yang pnh rasa penilaian yang menjengkelkan ini adalah orang2 kebiasaan. 
atau pun orang yang x mempunyai wajah serupa model 6 kaki . -damn!!!-

al kisahnya. aku off ari sabtu hr tu.. jadi kami pergi la berjalan2 ... 
tp jalan2 kami bukan jalan2 biasa.. 

kami pergi showroom kereta. 
saja nk survey latest kereta skg nie di malaysia.. - katanya-

tp.. atas sebab keselesaan dan juga kegemaran. aku hanya sarungkan t-shirt bodo , seluar pendek dan juga selipar sahaja.. 
rata2... kesemua showroom yang aku pergi.. disaat mula2 jejak kaki kt situ.. 
mereka (staff showroom) tgk je... xde sapa pun nk approach.. berkira2 kononnya aku bukanlah potential kastemer mereka . 

- stupid - !

aku ingt lg satu showroom kereta tempatan... die tnya aku " yer.... nak apa???" - cara die tnya mcm aku ni tersesat msuk dlm kedai die.- 

kami ckp lah.. " nak tgk kereta ..."...

die jwb " tgklah... tuuuuuuuuuuuuuuuuuu"

panasssss jer hati aku nie... mcm nk x nk je layan.. satg die tnya.. kerja mana nie... da tau background kita.. 
barulah... jemput duduk, kasi air.. ckp leklok... -ahh shiallah puih - 


bukan sekali je mcm nie.. 
sekali lg senario.. aku tau la aku nie - tak -berapa- nak- kurus punya orang.. 
tp agak2 lah.. smpai da thp ckp atas muka.. mmg kurengggg hajar kot. 

ada satu kedai tu.. kt selayang.. aku bru je usha2 baju kt kedai die..
trus tokey kedai tu ckp... i rasa saiz tu xde yang besar.!!! - wadefak???? aku x tnya lg.. bru je usha.. 

panas giler hati aku.. trus aku blah... 
tp smpat gak aku ckp kt die blik.. " oh.. ye ker? rugilah kedai u... !! - sambil mata keatas..dan attitude berlagak

annoyed judgement nie bukan sahaja dlm bentuk perkataan.. tp
kekadang .. non-verbal pun ada gak.. 
contoh.. aku plg plg plg x suka bila nk beli pakaian atau benda yg dipakai.. ada orang follow mcm lembu kene tarik idung kt blkg kita.. 

ada satu kedai tu.. die follow jer.. aku time tu tgh dok cerita ngan mmber aku.. 

cerita baekkkk punya

kami sama2 laki dok hu ha hu ha hu ha... salesgirl nie dtg... aku ckp kt die.. 
xpe.. sy plih dlu.. kalo nk sy pngil nnti.... 

die buat muka toyaaaaaa xnk blah dr situ. - risau kami curik kah? - 

aku gerammmm .. trus aku blah..!!! blah sbb pandangan die tu mcm ingtt kami nk curik brg2 tu... 


banyak lg benda2 yang mcm nie .... selish ngan orang pun.. orang pandang atas bwh atas bwh.. mcm x puas hati.. 
tp aku pikir as long as aku xmnyusahkan orang dan mok pok depa, im good..!!! 

sapa kacau aku.. aku kacau die balik! !!!!! xkan lepas punya.. hahahahhaha

~ yang kekadang rasa nk tmpar anak2 orang mcm nie
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

12 rakyat jelata:

i am S!L4H.. said...

betolllllll.

panas je hati bile g kedai tu die buat mcm yg di senaraikan di atas. rase nk hentak2 je. grr

rosak mood nk tgok.

ADfeez said...

i am silah ~> kalo bakorrr kedai tu leh x? :P

i am S!L4H.. said...

ngaaaa~
kesian plak. hikhik

ADfeez said...

i am silah ~> xpelah.. sblm bakor.. kita curik bju2 yg lawa.. n jual.. miahahahah :P

delarocha said...

sabor je la bro

ADfeez said...

delarocha~> mujur lah iman kuat lg... kalo x dah lama tapak kakiku dibibirnya...:P

nazirah said...

hahhaa wahhh marahh betul nampak AD.. hehe sabar sabarr.. huhu tu la normal la benda ni dalam masyarakat kita.. memang suka pandang orang tanpa tanye dulu ape ingat.. pakai cikai tak berduet ke? huhu .. lps tu yg dok jenis mengikut je.. alahai rimass je kan aleh2 nak beli brgkat situ terus jd tak jd nak beli .. mmm lantak la rugi la kedai tu ada dok .. nak ikutorg je. kalau ada ape2 mslh nt pgl la ini tidak duk mengikut je aihhhh benda ni seolah2 mcm karma taw ad huhu anyway just set in ur mind. jgn pedulikan orang.. lantakla .. org nak cakap apa huhu

Zulfikar Hazri said...

hahaha, mmg mcm tu pun.. dunia profit skrg..

aku pernah beli tag heur pakai suar pendek, tshirt ngan selipar je kat pavillion.. nganga salesgirl tu... pdn muka dia...

ADfeez said...

nazirah ~> mentaliti orang melayu... kan... sbr jelah... huhuhu~

ADfeez said...

zulfikar ~> wah... ikar.. nk satu tag heuer leh? :P

W. Hidney said...

sad but true. but too bad for them

ADfeez said...

w. hidney ~> kesian kan? ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...