There was an error in this gadget

Monday, August 01, 2011

Puasa dan RM1..

just a short entri nk ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan
mcm tahun lepas jugak.. <<< klik sini. 
kepada semua umat muslimin di Malaysia dan 
didunia ini.. 
semoga Ramadhan kali nie mmbwa seribu erti kepada 
kita semua


***************************************
" adik, hari nie puasa penuh smpai petang yer"...............
tulah dialong mak aku tadi , die ckp kt adik aku... aku tersengih2 dengar.. 
ingt lg dlu2 waktu aku mle2 puasa.. 
hehe.. mcm tu jgklah... 

tp liat jugak!

smpai la kene habuan die.. 

RM 1 sehari. 
hahahahaha... yang nie aku rasa mostly sume budak2 melalui 
perkara yang sama dlm hidup
ini bagaikan tradisi masyarakat malaysia skg nie.

but its worth la. 
eventhough. mula2 niat kita puasa tu disebabkan RM 1 = sehari. 
equally 30 hari  = RM 30.00 kerana duit, 
tp yang penting kita pupuk semangat berpuasa tu dr kecik..  

aku pun dlu... hehehe.. siap mintak demand lg.. sehari rm2... 
tp tu pun.. hahahaha
separuh jalan puasanyer.. 
masuk dlm peti ais la.. buka da nk petang la.. 
hahahahhaa... ada dlm entri aku yg dlu.. 

haha apapun.. x kisah matlamatnya dan caranya bagaimana. 
walaupon berbeza2 tp yang penting kita lakukan 
perkara yang dituntuti agama yer.... 
SElamat Berpuasa & Salam Ramadhan.. 

p/s  : tips kt adik2 : walaupon parents korang ckp sehari rm1  supposely rm30, 
tp time salam pagi raya tu, korang buatlah "deal" mintak lbh skit.. 
caranya ... mintak maaf dengan sepnuh hati ( sila ubah skrip, jgn sama tiap2 tahun yer)...
pastu.. kenyit mata skit smbil ckp mcm nie, tahun nie adik puasa pnh...
rm30 kan?... alang2 bgla rm50.. murah rezeki ayah mak...( kenyit mata!!!)  
time collect duit raya claim ok.. katakan da buat perjanjian :P
hehehe.. selamat mencuba !!!

~ yang terimbau kenangan berpuasa
aDfeez. 

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

18 rakyat jelata:

.: iEyLa :. said...

ehem...abg aD bg tips nk duit raye lebih...
jgn lpe raye t tau..hihi

nazirah said...

hahaha sabo jela.. tp tu la at least puasa ek tp ad ni teruk la demand ek heehe.. tp cahaya tak pernah lalui bende ni pun.. just puasa sebab mak suruh puasa hehe ;)

Edy Zaidi said...

selamat berpuasa...jgn ponteng2 puasa yer...hehe

mr.syazwan said...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DENGAN PENUH KENIKMATAN DAN KETAQWAAN

=_=

Eazy Izzuddin said...

salam ramadhan..
selamat berpuasa...
:)

ADfeez said...

ieyla ~> hahaha... tahun nie da x layak dpt wet rayer dah.. huhuhu~

ADfeez said...

nazirah ~> x pnh ker? ala... tp kalo nk tangkap perhatian budak2 nie.. lah caranya ;)

ADfeez said...

eddy ~> mestilah x.. nk duit raya meh :P

ADfeez said...

mr syazwan ~> hehehehe... selamat menjalani ibadah berpuasa jugak wan :)

ADfeez said...

eazy ~> salam ramadhan.. selamat berpuasa ;)

:: hayati :: said...

slmt berpose utk bllg.....hehe
emm bole panggil bllg lg x ataupn kena tukar panggil AD?

LADYHEART said...

ehem2..camat bepose yer..hehe..1 ari pose = 50 sen..hehe..=D

ADfeez said...

hayati ~> ikut suka hayati.. sy x kisah pun.. hehehe :)

ADfeez said...

lady heart ~> hahaha.. msh kedekut lg :P

Zulfikar Hazri said...

aku dulu puasa dapat rm60 kalau penuh sebulan.. wuuuwuuuu

walaupun ade jugak terbukak puase, tapi bapak aku stil bagi rm60 tak pun rm50.. hehehe

say to easy=) said...

slmt bpuasa :)

ADfeez said...

zulfikar ~> jeles kotttt.. dpt rm60... sehari rm2 kah? :P

ADfeez said...

say to easy ~> slmt berpuasa juga... hehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...