There was an error in this gadget

Monday, August 10, 2009

Lelaki dan Teliti?

Antara lelaki dan wanita siapa yang lebih teliti? of course la wanita, itu adalah nature of life... Telah diciptakan wanita lebih teliti berbanding dengan lelaki, tetapi tidak di nafikan ada juga lelaki yang memiliki sifat teliti ini...

Sebelum melangkah lebih jauh, seharusnyer kiter perlu tau apakah definisi teliti ini....
Penelitian adalah suatu penyelidikan atau suatu usaha pengujian yang dilakukan secara berhati2 dan penuh dengan fokus dalam mencari fakta-fakta atau prinsip-prinsip menggunakan langkah-langkah tertentu.
oleh itu, dalam bahasa mudahnyer la... bleh la dikatakan bahawa lelaki nie mudah saja sebenarnye... mereka lebih cendenrung memilh jalan hidup yang simple dan selesa dari menanggung risiko atas satu2 hal yang boleh mendatangkan implikasi dalm kehidupan mereka atau lebih senang cter, mereka tidak mahu keluar dari zon selesa mereka...
sentiasa menginginkan benda yang mudah... tapi itu x bermakna mereka gagal... tidak sama sekali cuma mereka kurang teliti...

so ape yang difikirkan oleh lelaki ini?
jelas sekali mereka fikirkan bende2 yang simple and easy to think... men do not created to think about complicated things but women do... sebab itulah salalu perempuan akan blame kan lelaki konon2nyer mereka ini x paham dengan kehendak mereka.. Wakeup girls... Kamu kene la katakan pada lelaki2 di luar sane ape yg kamu hendak... kalo kamu x katakan atau luahkan pada mereka.... X tercapai akal mereka nak meneka ape yg kamu fikirkan...
unless u give them hint.. if they are smart enough to catch up what are u try to said to them...





therefore wanita2 di luar sane tue x perlulah korang nak blame kan pakwe2 korang yang masih x memahami kamu sume... ini kerana mereka memang diciptakan tidak sempurna...
yang mane itulah tujuan kamu diciptakan sebagai pelengkap kepada lelaki yang tidak sempurna... dengan adanya Lelaki dan Perempuan... Barulah lengkap kehidupan kamu...

so, form now, kaum wanita di luar sana... belalang nasihatkan jangan nak marah2 kat boys yang lampick tue k... faham2 sajalah dan terima sajalah die seadanyer kerana mane tau kamu mmg diciptakan utk die...



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

20 rakyat jelata:

RobinHood said...

betul kew??
;p

p/s: suka jew budak2....

BELALANG said...

ape yg btul???
ha3... bguslah suka budak2...
agak2 sapelah bini robin nnti??
wonderwoman??? catwoman??? ha3

Fifie Ierina said...

salam...

hahaha, aduyai! nie, nk bgtau satu cte.. cmne plak klu kte kena bgtau satu2 baru orang 2 paham? cmne klu kte mtk sesuatu yg kte suka sangat, tp terpaksa dan dpaksa bgtau dr A smpai Z..

korang2 guys nie plak, x ley ke paham sendiri yg gurls nie suke surprises? tye la spe2 klu x pham gk hints yg ktorang bg, ni nk jge kte yg explain kt die smpai die paham.. aduyai, tension... :P

TerubukMasin said...

gua sokong lu...
sbbnya gua lelaki..
gua tahu ketelitian lelaki..
kihkihkh

*slm singgah..

BELALANG said...

ha3.. fifie,, dont misunderstang la.. bukannye nak suruh awk cter dr a smpai z... cume sy ckp kat lelaki2 tue kat lua sana.. take note je ape yg awek korang ckp... who knows kan??
something pempuan nie pun saje2 je ckp.. x mengharapa ape2 pon.. tapi kalo dapt... bukanke suprise??? he3

x payah explain sumenye... he3 sbb mmg lelaki x teliti..
n x perlulah di explainkan knp.. its very very complicated.. ha3

Fifie Ierina said...

belalang,

pe yg sy tulis kt atas nie adalah pe yg pnh sy alami sendiri.. pnh satu masa dlu sy teringin sgt satu hadiah yg orang pmpn selalu dapat, iaitu bunga.. sy sendiri kne mtk dgn die bunga sejambak, bgtau die 3kuntum (xnk die membazir), cakap dgn die sy nk ros merah, cakap dgn die lagi nk ros hidup je xnk ros plastik, dan kne bgtau die jge ble masa sesuai nk bg...

klu awak pmpn, awak tension x? jawab dgn jujur... :D

BELALANG said...

ha3... agaklah kot...he3

ermm... ntahlah fifie.. orang pempuan nie pun byk sgt hendaknya... he3
tapi fifie dapat x bunga tue pastue???

:: nurhayati :: said...

maknany lelaki suka y mudah n suka ambil mudah sesuatu perkara k?? g2 k belalang? agkny 2 sbb kot bini suka ngumpat laki dia kt org lain pasal naik malas da nk kena gtau jerr xble nk phm sendri

BELALANG said...

bukan amik mudah la...
but pemikiran die yg mudah je.. simple...
mereka berfikir benda2 yg simple

nota kaki : jangan rumitkan benda yang mudah... tu adalah tanda2 kiamat tue.. he3

Fifie Ierina said...

pmpn mmg la byk hendaknye.. kn mmg Allah jadikan pmpn dgn 9 nafsu dan 1 akal, so kena faham la sifat kami sbgmne yg telah Allah jadikan dgn sempurna... :)

sy dapat bunga 2 ps2.. mmg kenangan yg sgt indah dalam hdup sy.. bunga 2 terlalu cantik dan terlalu istimewa, cz sy tau die menghadiahkan dgn sekeping hati yg ikhlas.. sy rse sgt dhargai ble seseorang yg dsayangi buat sy cm2... :P

BELALANG said...

see.. x susah pun nk ckp kan..
last2 dpt jugak bungan tue???
sape yg hepi??
fifie kan??/
sape yg senang hati??? bf jugak kan???
he3

Fifie Ierina said...

hurm, npe sy ske sgt cte kisah lama dalam nie eik? maaf la, ntah pape jew sy nie.. sorry k... :)

BELALANG said...

ha3... fifie.. no need to sorry la fifie... u are welcome to share ur opinions and story here... he3
if u dont mind la kan... he3

Fifie Ierina said...

xnk la, sy nie pmpn.. klu sy asyik cte pd blog orang len kisah hidup sy a.k.a kisah cinta sy yg da lepas, pe pandangan orang len pd sy kn?

so rsenye, sy betul2 nk kurangkn cte psl nie psni, insyaAllah... :)

:: nurhayati :: said...

tp pempuan y bsifat teliti tu dkira cerewet x belalang??

BELALANG said...

perempuan yg bersifat teliti bersifat cerewet atau perempuan bersifat cerewet dikira teliti??? he3

x kisahlah mane pun kan.. tapi kalo prempuan yg cerewet nie mesti bersebab kan... hadus ingtkan cerewet ngan perfectionist lain yea
cerewet depend on time la kan...

bg bllg .. perempuan yg bersifat teliti tue agak cerewet la.. tapi cerewet tuk kebaikan jugakkan...
nak hidup die teratur dan lbih efisien.. he3
bllg pun suke tgk prempuan yg teliti nie.. nk cri bini yg teliti.. ha3...

:: nurhayati :: said...

belalang suka??? kalu cm2 cri la istri (bkn bini,ad beza rasany) hingga k negeri cina ..

BELALANG said...

ooo... yatie... nie bllg suka nie////
ape beza bini ngan isteri???? heeee
leh buat entri baru nie he3

:: nurhayati :: said...

alamak..xtau la nk huraikn ap bezany..tmbah2 kt org cerdik cm belalang ni. rasany belalang ble la tilik2 sendri xpn suh bapak.. tp y pasti la istri tu bg pmpuan y solehah n cara kta gelar pmpuan y baik tu dgn berkata istri kn lebih sopan sesuai ngn akhlak baik y ad pd pmpuan tu... cnth mcm istri nabi kta xsebut pn bini nabi..xsesuai u... eh btol ke ni bezany ntah xtau la g la tilik2..hehe

BELALANG said...

ooo... emm kalu g2 kne mintak tolong bapak la nie.. he3
bapak dah tidoq dah tue... he3
nak kua g telaga gali air takottt da mlm... heeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...