There was an error in this gadget

Friday, August 07, 2009

PUsher..... Kill THEM!!! harghhhhh

Align Center

Korang ada kawan yang Pusher??? yang suka memaksa korang melakukan sesuatu yang korang x suke atau tuk kepentingan diri die sendiri???
well.. ada yg ada, ade yg x de??
ermmm .. bg yg ada tue belalang konpem yang korang mesti annoying gila babi ngan die kan..
babi pun x annoying cm tue.. ha3 sori2... bhs kasar sikit.. x bek tau... hmm ada aku kisah?? hak3
ok2 sori2.. he3 =p (jgn pening ek)



ok.. nak katalah belalang nie ade jugak kawan2 yg suka push orang... tapi xlah kerap die nak push kiter.. depend on time and situation kot... cume kalau kene pada tempatnya xpelah.. nie yg x bleh blah nk push kita buat something yang kita x suke??? what the fish?? gila meroyan ko nie? he3

kalo die nak push kita tuk kebaikan kita xpelah beb... but nie push tuk kepentingan diri sendiri.. hmm what can i say??? this people is brat pig sellfish.. ha3~



Belalang mmg x suke orang yang Pusher and belalang percya yang sape2 pun x suka orang yang suka paksa2 orang kan... x guna nak paksa orang .. nanti ape yg dia lakukan x ikhlas n konpem2 friendship kamu akan terjejas...
tapi kan kadg2 mereka yang suka memaksa nie x sedar akan perangai mereka yang suka push2 nie.. ermm cmne tue? nak ckp direct je ker??? rasenya tue yg terbaik kot.. ha3
sebab komunikasi adalah elemen penting dlm menyampaikan mesej dan informasi.. he3...



and pusher nie bukan dlm pershabatan je.. dlm percintaan pun beb.. x heran lah kalo ade kapel break up psal x tahn asik kene push je ngan psangannya.. he3
yelah..asyik nk kene control and paksa buat2 itu buat ini.. siapa leh thn beb???
ermm... kalo cmnie mak minah ngan pak ali pun leh cerai nanti.. he3



ermm... so korang jgnlah jadi pusher atau nak paksa2 orang ok.. kalo korang push orang and korang sedar, cepat2 mintak maap ok supaya keadaan x bertambah buruk... he3
ok.. akhir kata.. majulah utk negara.. eh silap.. Ambil berat bukan berat ambil.. ha3 peace




always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

10 rakyat jelata:

Fatul Akrul Ramli said...

ingt pusher yg jual dadah tu..
:D

Fifie Ierina said...

pusher??

hurm, menarik.. sbnya, nk mngaku yg sy mmg jns yg pusher nie.. ahaha, hbslah jatuh saham sy ps nie... :(

erm, sbnya nk cakap cmni.. sy bukan jns yg ske mendesak utk kepentingan sy sendiri.. dan nie bukan pasal kawan ke hape.. tp psal orang yg pnh sy syg.. maaf, asyik cakap psl die je.. nk wat cmne, hye die sorang je selama 20 tahun hidup nie... hurm.... :(

cte die cmni.. klu die bz, time 2 la sy tetap nk kacau die.. sy bukan x faham, tp hati sy yg xnk faham.. sy jenis yg selalu mengharapkan attention smpaikan satu tahap, sy sgt sedar sy da terlalu byk mendesak die.. dan sy sgt sedar, perangai sy yg nie selalu wat fikiran die kusut dlu.. krenye, relevan dgn entry la kn?

sy selalu mengharapkn die pye waktu utk sy.. malah terlalu mengharap die pye waktu utk sy, pd waktu yg sepatutnye sy sbg orang plg rapat dlm hidup die, harus faham situasi die yg even selalu x pye waktu utk dri sendiri.. hahaha, baca byk2 kali klu x paham! sy akui saya kejam, ble sy ingat blk mnda nie.. hux3~ mgkn nie byk dsebabkan fikiran sy yg x matang lg kut.. smpai skg masih lg x matang sebenarnya... (sedey lg) :(

pape pn, sy rse seseorang yg ske mendesak pye peluang utk berubah.. cme bg die kesempatan la, insyaAllah die akan cuba berubah perlahan2.. wallahualam...

komen berdasarkan pengalaman nie.. huhu~ :P

BELALANG said...

ermmm nak tnye satu dlu...
ex fifie dlu pernah x tegur fifie??

Fifie Ierina said...

ok, da jawab yg nie sila reply komen panjang d atas dgn panjang gk.. x puas hati sy sorang yg penat taip panjang2.. hahaha =p

die mmg selalu tegur supaya sy x terlalu ikutkan perasaan.. tp nk wat cmne, kami bukan selalu jpe.. jd ble sy pye waktu, tp die selalu x pye waktu, pe perasaan sy sbg seorang pmpn a.k.a kekasih?

belalang lelaki kn? sila jawab dgn adil, jgn bias! :P

BELALANG said...

ermm... yelah saya tau bila kita bercinta niekan komitment tue mestilah ada kalo btul2 nak jaga kbhgiaannya.. ha3
dah mcm perkhwinan pulak kan....

tapikan fifie.. orang laki nie mmg x suke kene push cmne2 pun... awk tnye la sape2 pun .. baik laki atau pempuan mmg x suke kene push.. tapi kalo awk ingatkan xpe.. jgn terlalu mendesak.. sedangkan Rasullullah S.A.W pun suruh umtnya bersikap secara sederhana dan lakukan semua perkara dengan bersederhana kan...
jgn terlalu mendesak di dalam percintaan kerana sekiranya sampai waktunya die rase ko tiada apa bgnya... die akan gunakan alasan nie sbg breakup...
byk dah kwan2 bllg yg breakup pasal x thn yg gf die asik2 nk push dorang je.. he3

n fifie lak kan... ermm kalo ex fifie tue cm lampick kan.. fifie dah x tahn lagi kan... find new one yg lebih better...
dlm hidup nie kita sentiasa nak yg terbaik kan????
ade la tue jodoh fifie di mana2... cuma dia bersembunyi atau pun x je...
sape tau die bersembunyi di sebalik blog ini???? ha3...
bllg bgurau je ... he3 =p

Fifie Ierina said...

sbnya, bukan komitmen cm perkahwinan yg sy mtk dlu.. sy cme seorang gadis biasa yg sgt ske dberi perhatian, sesuatu yg terlalu payah utk die bg.. sesuatu yg banyaknye hye pihak sy yg selalu cbe memahami die.. walaupun sy sgt faham die perlukan sebuah pengertian dr pihak sy, sy masih selalu rse sedey ble sy merasakan die selalu x pye waktu utk sy...

ya, sy sgt faham dan sgt sedar lelaki plg dbenci perasaan dkongkong.. dan sy tau 2 antara kelemahan sy yg plg besar sewaktu mengenali die.. sy da mula rse sedey ble ingat blk psl nie belalang... :(

mengenali dan menerima seseorang x semudah ABC.. jika ia semudah itu, tentu da lme hati sy yg terluka mendapat penawarnye.....

BELALANG said...

xpelah fifie... sy percya jodoh awk seorang lelaki yg amtlah memahami hati awk nanti...

awk x blh nk blamekan diri sendiri atas bende yg terjadi... sbb bende nie kan dr 2 pihak... so nk x nk hubung kaitnya dengan kita n si dia tetap ada... cume yg bgus nya bende2 cmnie memetangkan kita.. btul kan???

BELALANG said...

fifie... dont waste ur tears anymore
x elok la...
lagipon wat pe nak di kenang benda2 lama...
just terima and percaya kalu btul2 die jodoh kita.. x kemanya

belalang x suka fifie ngis pasal seorang laki.. ok
byk lg laki yg bgus... cuma di mana je persoalannya??
percayalah
laki yg baik adalah tuk perempuan yg baik.. ok??? senyum ckit.. =D

Fifie Ierina said...

sy kn belalang, ingin membuka hati sy jika ade yg sudi mengetuknye.. hehehe! tp rsenye, masa itu masih panjang utk sy mencari seorang pengganti.. krn x adil jika sy terima orang len dgn sebab ingin melupakan..

sy blame diri sy, dan sy jge masih blame die.. krn sy tau, punca masalah selalu datang dr kelemahan kami masing2..

belalang, bukan sengaja nk menitiskan air mata krn seorang lelaki.. cm ble hati kesedihan, tentu saja akan ade air mata yg tumpah.. betul kn? 2 fitrah seorang wanita, awak xley menidakkan...

banyak lg lelaki yg bagus? kt mne tuh, npe cm xnmpk jew? hehehe, thanks yer atas nasihat.. i'm smiling~ :)

BELALANG said...

ha3...bgus2, blaja dr kesilapan kan... he3
masa mude kan kekadang mmg byk buat bende2 yg x patut.. he3

yea saya tau hati wnita nie lembut lagi2 fifie ierina... he3
tapi jgn selalu menangis ok???
x elok la...he3

ade.. byk lagi laki kat dunia.. x perlu di cari.. he3
just percya pada jodoh Allah.. he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...