There was an error in this gadget

Tuesday, August 04, 2009

SiTI siTi.....

Hmm... issue kat entri Belalang kali nie kira dah lama jugak lah.. tapi makin lama bllg tgk makin menjadi2 pulak selebiriti no 1 negara kita nie..
sape lagi kalo bukan Dato' Siti NUrhaliza.


Orangnya lawa, manis, suaranya lunak, x pernah pakai pakaian seksi pun selama die berada dalam industri hiburan, atttitude pun sopan santun, pernah suatu ketika dlu menjadi rebutan jejaka2 malaya... tapi satu je yang bllg x berkenan ngan siti nie.. hmm... Fesyen tudung die tue..
mcm nak xnak je pakai tudung.. seolah2 mempersendakan agama pun iya jugak..

Bllg x paham ngan Siti nie.. kalo nk pakai tudung, pakailah elok2.. kalo x nak pakai, x payah pakai terus.. bila die pakai mcm tue..seolah2 dia nak katakan yang agama islam nie menyuruh wanita memakai tudung dalam "apa jua cara sekalipun"..
Aiyoo.. mak cik.. mane ko blaja??? walaupon Bllg nie x pandai sangat agama, tapi xkanlah pasal nie pun jahil sangat kan? x beragak kot..

Dari selendang hingga ke anak tudung.. dan paling latest time die buat persembahan kat APM tue dah mcm x pakai tudung langsung... sighh~
Kat bwh nie belalang tunjukkan transformasi siti nurhaliza dengan fesyen tudungnya... he3
korang tgk dan korang fikirlah sendiri..















Hmm... isu siti pakai tudung nie timbul sejurus pas siti nie balik dr menunaikan ibadah di Makkah.. yang mane sblum tue Siti dah terlepas ckp n kuakan statement yang die mungkin akan bertudung apabila selesai menunaikan ibadah dan akan pulang ke malaysia dengan wajah baru...
Belalang rase Siti dah buat kesilapan kat sini..
yelah.. die dah kuakan statement yang die sendiri x tahu samada die boleh buat ke tidak..
btullah kata orang, terlajak perahu boleh ditarik semula, terlajak kata padah binasa... he3
dan rakyat Malaysia nie pun satu hal.. sentiasa akan ingat apa jua yang di katakan oleh artis mereka.. bukan Malaysia je.. sume negara pun cmtu..
yelah.. korang tgk dlu, berpusu2 orang nak sambut kepulangan Siti dari tanah suci, bukannnya nak tanya apa yang diperolehi dari ibadah dia.. tapi nak tgk samada artis mereka nie pakai tudung atau x??? hmm,????

Dan Belalang rase knp siti pakai tudung cmnie ada sedikit sebanyak hubung kaitnya dengan mulut2 peminat die... rasenya die takot yang peminat2 dia x dpt nak terima die kalo die x pakai tudung pasal dlu die dah janji nak pakai tudung...
dari pakai tudung sehingga ke selendang dan kini seolah2 cm anak tudung yang dilekatkan untuk menutupi rambut...belalng nak tanya pada pempuan2 yang bertudung kat lua sana.. definisi bertudung nie hanya menutup rambut je ke???

so.. bukan nak kater ape la kan.. pesan Belalang kat Siti nie kalo nak pakai pakailah elok2.. kalo blum bersedia nak pakai, x payah pakai lagi.. lantaklah apa orang nak kater.. kita punya hidup bukan mereka.. yang penting jangan buat sesuatu yang merendahkan agama kita.. Belalang ckp nie pun dari seorang saudara kepada seorang saudara seIslam.Semua rakyat Malaysia tahu yang suatu nanti Siti akan buka juga tudungnya.. tapi masa je yang xdpt nak dipastikan bila..kira semua x heran lah kalo2 satu hr nanti Siti akan free hair blik..
sekurang2 dia x mempersendakan Agama kita kan??

Dan jika ada peminat2 nak ckp kalo2 Siti nie free hair blik suatu hr nanti... nak kater konon2nya Siti x dpat petunjuk dr Tuhan atau X dpt Haji Mabrur ke apa ke... pedulikan lah.. apa yang siti lakukan hanya antara Siti dengan Allah.. kita nie sape nak judge die? dan blum tentu lagi orang2 yang ckp tue akan dapt petunjuk dr YAng MAha Esa pabila mereka menunaikan ibadah Haji atau Umrah!Tgk saja DEja MOss... x dinafikan yang lepas die menunaikan Ibadah haji tue die still lagi n pakai skirt dan sexy sana sexy nie.. sekurang2nya die x mempersendakan agama, antara dia dengan Tuhan biarlah die yang figure sendiri.. kita sebagai insan biase pun blum tentu kita lbih baik dari die...

so.. perempuan kat lua sana tu,, if korang rase dah sampai masenya korang bertudung, pkailah seelok2nya dan jangan sesekali mempersendakan agama kita..k.. jangan jadi seperti "Kodok yang ditahtakan berlian"~hak3.. belalang pun x tau wujud ke tidak peribahasa nie..he3
so.. apa2 pun.. think before u act ok... Peace!
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

8 rakyat jelata:

ZAF said...

mmg betul seperti yang belalang cakap tu. mane leh pakai tudung camtu. bullet tgk pun angin gak. kekadang terpk yang siti ni dah tersalah cakap mase dia nak kawin dulu. dia cakap bile dia kawin dia akan pakai tuduung. memandangkan dia artis tername, xkan nak buat2 lupe janji dia kan. so dia pun pakai la tudung yang entah ape2 entah tu. sampai sekarg mane ade tudung siti kan kat kedai2. xfemes sebab org xnak pakai camtu.

BELALANG said...

ha3... tau xpe... sambutan trend tudung die tue x dpt sambutan langsung... ha3

Fifie Ierina said...

salam...

hurm, maaf lama x dapat komen cz byk hal yg watkan sy bz.. blog sy 2, cm tinggal pandang2 jeling2 je.. huhu~

erm, sbnya cmni.. sy mmg percaya yg siti ni lum bersedia lg nk pakai tudung.. betul sgt2 pe yg awak explain, kte sume mmg tau die takut peminat persoalkn statement yg die kuarkan dlu.. 2 yg wpn die x ready lg, die berusaha la gk tutup mne yg mampu.. hahaha, sedey nengok...

tp pape pn, mmg semuanya antara die dgn Allah.. doakan jela yg baik2, insyaAllah... sekian :)

BELALANG said...

yea...same2 la kita doakan utk sedara kita nie... hurmm

:: nurhayati :: said...

mcm ngumpt jerr kt sini..he2. apa pn y sbena2ny memg ramai pempuan y pkai tudung skang ni tp xramai y menutup aurat...itu la hakikatnyerrr....btol x???

BELALANG said...

bukan nk mengumpat,,, cume nk buat ketupat je.. ha3
ramdhan dah dekat nie.. mood raya pun dah rase.. he3

haah.. yati btul tue... btul3x he3

:: nurhayati :: said...

emm..bgus wt bebanyk yerr...nnt ble citer bab ketupat lak..hahahah. slmat menymbut raya eh silap, slmat menyambut ramadan y mulia..

Anonymous said...

Tudung dia tu style datin2 nyer tudung, tu yg jadi camtu tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...