There was an error in this gadget

Sunday, August 09, 2009

R.O.M.A.N.T.I.K. >_<

Romantik?
Definisi Romantik??
Penting ke sifat romantik nie???
Perlu ke romantik????

Wahai kaum2 adam sume, adakah korang romantik??? Adakah korang dilahirkan dengan sifat yang romantik?
Bolehkah sifat ini dipupuk dan di semai dalam diri sendiri???
hah, tulah persoalannya di sini...

Romantik nie byk definisinya...
Ape maksud ROMANTIK dr pandangan korang???
Bg Belalang la romantiknie kita buat perkara2 yang unik atau yang tidak pernah lagi dilakukan tehadap orang yang di kasihinya...
kirenya kalu korang buat bende2 yang plik tue... romantik la...
jangan terlebih pelik pulak... dr romantik x pasal2 jadik Freak lak kang... he3

so cmne nak jadi lelaki yang romantik nie???
Actually, Belalang percaya yang sifat tomantik nie boleh di semai dan di pupuk dlm dri setiap lelaki..
well.. semua perempuan inginkan teman lelaki yang romantik, memahami, penyanyang, jujur, baik budi pekerti, menghormati, pandai ambil hati, ada sense of humor, blah blah blah..
kalo nk cter kat cnie memang berjela2 , mahu 4 5 entri x abis lagik...
Mcm2 yang nakkan oleh kaum hawa nie... but as a man, mereka pon manusia jugak, ada kelebihan dan kelemahannya...

ok.. jauh menyimpang dah belalang nie.. cmne nak jadik romantik??
dari pemerhatian belalang la.. sekarang nie lelaki2 kat luar sana tue dah pandai dah bab2 nak romantik nie... tv, akhbar, magazine, tenet sentiasa menyediakan tips2 "bagaimana untuk menjadi seorang lelaki yang romantik"

setakat bg coklat, teddy ataupon flowers dah lame dah bsi cre tue...
orang kater cliche la bende2 tue sume... kiter sebagai lelaki kene fikir out of a box bagaimana kiter nak appreciatekan orang yang kiter sayang tu...
so setiap kali si dia kater " i suke la nie... i nak la nie... kalo bleh i nak tgk u cm dia..." or ape2 pun yang membuatkan si dia teruja... take note ok.. maybe hint ke atau something yang die nak bgtau kat kiter... well, sape tahu???

or korang bleh buat something yang orang blum pernah buat.... atupun jarang orang buat..
x payah nak pikir bende2 susah.... sometimes bende yang kecik pon leh jadi romantik...
contohnya... kalu girlfriend korang kaki game atau more thinking person, why not amik set sahiba, saidina atau board2 game then play berdua je... tgklah kesannya nanti...

ataupon kalo korang jenis yang kreatif, pandai buat sesuatu bende, reka lah satu ciptaan dan bg kat die.. tunjukkan betapa korang amat menyanyaginya.. even time tengah create that thing pon korang masih memikirkan tentang si dia.....

atau boleh jugak spend satu hari ngan die je.. off handphone... take her to dinner, catch up some movies.. walaupon cara tue dah selalu orang buat.. tapi boleh ke nak spend one day???
classic.. i like...hee~

whatever la apepon cara korang kan... yang penting apa yang korang buat tue ikhlas dan jujur niatnya...terlalu byk cara nak act romantik sekarang nie... cipta lagu untuk si dia, masakkan makanan yang enak untuk si dia, dan tolong dia dlam melakukan apa jua perkara sekalipun...


bg bllglah ikon romantik yang kat Malaysia nie aku rase kan Datuk K'.... suami kepada Dato' SitiNUrhaliza tue... walaupon die dah hancurkan ramai hati jejaka malaya dengan memilih lelaki yang tidak berapa 'menarik' tetapi kalo korang lihat cara dan tingahlaku Dato K' tue mmg romantis dan matang... no wonder la kalu Siti mmg cair ngan Dato K'

Sape percaya yang hidangan coklat strawberi mampu cairkan hati penyanyi no 1 negara kita...
he3.. jika difikirkan bende tue mmg simple... and sebelum ada coklat strawberi pon dah byk dah snek2 yang campurkan 2 perisa nie...
tapi tulah... cara pemikirannya tue mmg btul2 dapat memikat hati Siti... he3


so mulai hari nie pikir2kanlah ape yang korang mampu buat untuk orang yang disayangi...
Romantik x semestinya di sertai dengan belanja yang besar separti makan malam mewah di hotel bertaraf 5 bintang, tapi cukuplah dengan sekadar meluangkan masa bersamanya sepanjang satu hari seperti menikmati bulan madu... without sex for unmarried couple okay.. x bgus tu!!

Kepada lelaki2 yang bergelar suami... Bagaimana nak jadi seorang yang romantik???
click here >>


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

21 rakyat jelata:

Abg Din said...

cantik signature.....

BELALANG said...

ha3... perli ke ... mekasih abg dins,, tnjuk ajarku sifu.. he3

Fifie Ierina said...

salam...

aah, signature nie cantik lah..
apsl x ramai yg komen blog awak ar? pelik gk, entry bnyk yg menarik nie... :P

hurm, baiklah byk nk cakap nie.. sebagai pmpn 1st komen kt cni, sy mmg setuju sgt yg pmpn ske lelaki romantik.. tp pd sy, ade satu lg bda yg sy terlalu ske pd seorang lelaki.. which is, no way sy akan bgtau kt cni.. hahaha, sy malu!

romantik nie mmg byk caranye, dan harus jujur pd psgn.. bda yg simple je pn ley jd romantik sgt2, klu korang ikhlas.. pd sy, sy seorang pmpn yg berfikiran sgt simple.. lbh banyak die luangkan masa dgn sy, mknenye lbh tinggi keyakinan sy yg die sygkn sy.. kurang sgt3 ms die dgn sy, mknenye die x syg la.. habis cte.. hehehe! simple kn pemikiran cmni? 2 yg jd bahan utama gaduh dlu.. skg xla... :(

erm, pmpn xkn cakap cmne harapan die, utk tahap romantis yg die nk pd seorang lelaki.. klu die cakap gk, mknenye laki 2 mmg tahap romantik near to zero, silap2 negatif.. hahaha, jujur nie! so guys, plz faham sendiri cara2 nk menjadi seorang yg romantik.. ble romantik 2, haruslah pd SEORANG sje.. klu tak, silap2 ade bekas tapak kasut kt muka.. :P

hehehe, 2 jela kut.. pnjg da nie..
salam :)

p/s datuk K romantik? fine! but...what da heck?? hahaha ;D

BELALANG said...

ha3... knp x ramai komen???
nk buat cmne??? blog x femes... he3
blog biase je..

ermm dato k x romantik ker???
romantik la orang tue tue kalo x knp siti pilih die selain dr duit die??
hah fifie.. gunakan akal mu itu yea...
he3

BELALANG said...

ermmm satu lagi bllg nak tnya fifie..
kalolah.. eh x elok guna kalo

andailah fifie dpt bf yg sgt sgt sgt x romantik suatu hari nanti (cm bllg ha3.. x blh blah =P)
fifie terima x??? heee~

Fifie Ierina said...

gunakan akal sy ini?

bahasa agak kasar awak nie.. jgn cakap gn sy cmni, JUJUR SY X SKE..

Fifie Ierina said...

klu sy dtakdirkan dapat yg berhati beku spt peti ais, sy akan redha dan terima die cmne diri die... krn klu sy da syg die, bermakna sy harus terima baik dan buruk diri die, sebagaimana sy nk die terima baik dan buruk diri sy dgn ikhlas..

tp sejujurnye d alam realiti, lelaki berhati dingin bukanlah jenis yg akan wat sy jatuh hati dgn mudah.. wallahualam... :P

BELALANG said...

ermmm... opss.. kasar ker????
ermm.. ok2.. sy minta maap kerana berkasar ngan fifie yea..
ok fifie?? im sorry>>> FIFIE IERINA

ok lah tue... xde kene mengena pun soklan sy tue.. saje je nk tau..
nak mengenali saudari fifie ngan lebih mendalam... he3
everyone has their own way kan??? =p

:: nurhayati :: said...

belalang ni memg amat memahami pempuan ek?? blajar dr mane 2..tp satu je jgn romantik sblum kawin jerr. mest kena btmbah2 romantik seiring ngn usia pkahwinan anda!

BELALANG said...

ha3... mane ade sy memahami perempuan???
sy pun masih tertnya2 akan insan yg bernama perempuan nie...
seseungguhnya perkara yang masih bermain2 di dlm fikiran saya... he3

Fifie Ierina said...

baik, maaf dterima dgn senang hati... :)

ntah la kn, ssh nk cakap.. sy cme percaya ade seorang lelaki yg baik telah dtakdirkan utk sy.. dan sy akan menunggu saat itu dgn sabar..

klu sy da jpe, mgkn sy akan bercinta dgn die ps khwn.. cm2 lebih baik.. hati sy yg da sakit, terlalu payah nk sembuh... :(

BELALANG said...

yea... saya setuju...
bercinta pas kwen lagi best..
indah dan menyeronokkan
tiada halangan
dan pling penting halal.. he3

Fifie Ierina said...

tp kadang2, nk tahan godaan bercinta 2 payah taw.. yela, ms kte muda2 nie kn, hati kte mesti rasa terusik ckit (mgkn byk) ble nmpk orang len berpasangan tp kte je xde.. kt c2, da ade godaan syaitan yg sejujurnye, sgt susah nk tepis..

da lama sy fkir mnda nie.. lgpn kadang2 sy fkir, klu kte berkahwin dgn orang yg kte x kenal dgn rapat (bercinta), kte cm amek risiko yg agak tinggi taw sbnya.. klu cm2, kn bahaya? cmne klu nanti da berkahwin baru tau kte x serasi? kn haru biru tuh? huaaaa~ betul x belalang, setuju x? :P

BELALANG said...

yea... x dinafikan bg mereka yg xde kapel nie akan rase sunyi n sepi..
ermm... sbb tue bllg rase kita perlukan kwan2 yg amt memehami kita dan keluarga yang sagt rapat.. supaya kita x rase terlalu sunyi.. he3

ooo... ada risiko nya benda nie.. sbb kita x kenal.. tapikan.. sblum kita berkahwin atau ikat hubungan dengn seseorang, bllg sarankan supaya kita solat sunat mintak petunjuk tau hidayah kepada Allah adakah dia jodoh kita yang tepat...
insyaAllah berkesan.. he3

Fifie Ierina said...

ya, betul 2.. tp utk seorang pmpn cm sy, rse sunyi 2 akan datang ble mse2 je die nak.. dan pd saat yg spt itu la, kte akan rse kehilangan yg amat.. awak tentu faham kn, xkre la cmne rapat dgn keluarga pn, xkn sama dgn pye seseorang utk kongsi byk perkara...

psl perenggan yg kedua tuh, awak da wat sy terkedu.. ya, baru tersedar dari lamunan yg mmg perkara nie da ade dalam agama kte lme dah.. huhu, thanks atas nasihat! :)

BELALANG said...

yep... perasaan sepi tue sume orang akan rase fifie.. terpulang pada kita samada kita nak layan die lebih2 atau x.. he3

ermm... same2.. kita saudara seislam kan kene sling mengingati... he3

LuVidA^^ said...

romentik..
em..kalau melebey sgt..rimas gak.lallala :D

:: nurhayati :: said...

setuju sgt ngn belalang ckp 'perasaan sepi tu sume org akn rase..tpulng la samada nk layan dia lebih2 atau x'. pd sy antara lelaki n pmpuan mugkin y lebih melayan perasaan tu adalh pmpuan..sbbny bak kt belalang pempuan lebih teliti n lelaki lak suka fikir benda2 y simple...tp dgn sifat ketelitian y melampau tu la mugkin penyebab masalh kemurungn bg kebanyakkn wanita krn mrk suka melayan perasaan sedih secara berlebihan..

BELALANG said...

ermm pas nie wanita kat lua sane... jgn slalu menyendiri yea.. psal kalo korang menyendiri.. korang akan merasa sepi.. he3

:: nurhayati :: said...

ye nasihat y bagus sgt2! setuju gak

Miss jane said...

成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...