There was an error in this gadget

Friday, July 24, 2009

BLaiR WaLdoRf & SereNA Van DER WoODsEn



Pernah tgk Gossip Gurl???
Sape2 yang blum pernah tgk try tgk... memang best cter die..
pasal high school student yang ade pengaruh mcm orang dewasa.. cambest siot.. he3
Yelah.. ada duit, suma bende boleh jalan kan? he3
Kalo korang x pernh tgk lagi.. download je.. tenet berlambak2 dah.. dah masuk season ke 2 dah pun.. n kalo x clap aku, 28 hb nie selasa 8TV akan tyangkan season 2 kat Tv... so check out ok!

ok.. aku bukan nak promote cter gossip gurl nie.. tapi aku just nak luahkn pendapat aku je..
so sape2 yang dah tgk tue.. for sure korang kenal ngan watak Blair Waldorf dan Serena Van der Woodsen.. he3
hot babe tue dlm cter tue.. he3
As for me.. aku pilih Serena dr Blair.. knp??? ha3... (secret loh..)



So.. Blair ngan Serena nie bestfriend yang mempunyai sifat yang berlainan..
Blair nie good in play innocent role and selfish meanwhile Serena is always make her friends come first than herself.. Karakter si SERENA nie membuatkan aku terfikir sebentar akan benda nie..
Berapa ramai antara kita yang bermatian2 nak jaga hati n perasaan kawan kita???
Berapa ramai antara kita yang sanggup pendam n simpan dlm hati sendiri pasal member punye pasal???
dan Berapa ramai antara kita yang selalu sangat mengalah ngan membe sendiri???



ha.. korans nie Blair atau Serena??? hak3
atau korang nak awek yg cmne??? ha3
Aku rase baik laki atau pempuan sume akan rase benda nie.. lagi2 pada orang yang mementingkan persahabtan antara dua insan...
Sometimes membe kita buat sesuatu yang menyakitkan hati kita tanpa dia sedari but kita diamkan je pasal kita tau dia tue kawan kita n kita still bg chance pada dia dgn harapan yang dorang x buat lagi... everybody makes a mistake kan???he3

but then.. Sometimes mereka akan buat lagi benda yang sama...
yang nie x bleh blah nie.. first second time bolehlah nak tahan lagi.. tapi kalo dah kerap je.. sape bleh tahan beb... pak su bukak kedai burger pun x bleh tahan perangai die.. apatah lagi kita nie yang duk serumah sebilik ngan die..
so.. cmne kita nak buat???
kadang2 nak sound tapi akal nie masih terpkir lagi.. kang x pasal nak bertikam lidah n gaduh nak tarik2 muka masam... tu yg x best tue...



orang kater: berkawan bia seribu.. bercinta bia satu... bermusuh x perlu..
disebabkan itu.. kita bertindak matang sikit dengan mendiam n biarkan je hal tue....
supaya xde implikasi yang x best pulak...
tapi persoalanya sampai bila??? sabar sabar sabar...
sabar pun ada limitnya kan? x kan sampai mati nak sabar ngan kerenah dia???
he3 emo pulak aku mlm2 nie.. he3

xdelah... tapi pendapat aku la, kalo dah x tahan lagi ngan perangai die..
he3 sound je.. rase nak bertumbuk kat situ pun.. ape lagi.. nak gaduh, gaduh btul2... so pastu xde la nak simpan2 lagi.. tol x???
tapi kalo leh sabar atau slow talk.. try la dlu.. he3
guna cara kelembutan dlu bru nk mengganas!!! hak3



yang pasal nk jage hati satu hal... yang nie pulak membe kiter x nak kiter nie lebih dr die???
what the fish???
giler talak seyh~ aku x bleh blah kalu bnda yang baik tuk kita tapi membe kita x pernah nak support keputusan kita... dia lebih sanggup nak tgk kejatuhan kita dr kejayaan kita walaupon time kita jatuh tue nanti die berada bersama2 kita bg support....
entah la.. orang mcm nie rejam je.. xpun sebat kat punggung...bia rase sikit.. wakaka.. he3
yang nie aku rase kawan cmnie tglkan jelah awal2... kuman dlm pershbtan.. he3
virus H1N1 pun x bhye cmnie.. he3
ermm.. so pasnie try usha2 tgk kwan korang tue samada mereka jenis kawan
pampers ( pakai buang ) atau kawan jenis gam (Caring).. he3
whatever it is... PEace No waR wokeh!!



P/s: mesti korang tertnya2 samada aku nak ckap psal friendship atau nak promote gosip gurl?
he3... confusekan???
ermm.. entri nie nak cakap pasal friendship and since aku tgk awek aku (Serena) nie ade masalah ngan membe die cm yg aku ckp kat atas.. so aku pun utarakan lah pendapat aku menggunakan contoh die ngan membe die, yelah nak gunakan contoh diri sendiri takot ade yg terasa beb... dan psal tue la sume gmbo2 nie gmbr gosip gurl.. he3
ermm.. xde kejadahnya aku nak promote gosip gurl psal xdpt additional income pun.. har3x

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

3 rakyat jelata:

Fifie Ierina said...

salam..

xpaham sgt la, awak sbnya nk cakap psl gossip gurl ke psl kawan makan kawan? sume gambar 2 dr gossip gurl, tp penceritaan lbh pd general.. sy xpaham pe yg awak nk cte (patutnya bgtau spe yg xley tgk kawan lbh dr die, spe kawan mkn kawan, npe awak lg ske serena, npe laki cm awak nie ley melayan plak gossip gurl dll) cz sy x tgk cte nie.. umah student miskin cm sy nie new ade tv.. uhuk uhuk... :(

BELALANG said...

opps... cik fifie dah slh pahm nie..
act nak cter pasal kawan yang makan kawan.. but since sy tgk cter gosip gurl nie relate gak ngan apa yg jadi pada kehipan.. he3 tu yg buat entri cmnie tue..
gmbr2 pulak byk yg gosip gurl psal tajuk entri pun nama watak dr gosip gurl...
ermm.. sori kalu dah buat fifie confius.. he3

n pasal cter nie plak.. sy pun x tgk kat tv, donload je..
n eventhough tajuk cter die cam gugurl kan.. tapi jln cter die ok la.. pasal2 dak2 high school..
n nanti sy email kat direktor die suh tukar tajuk bia boboy cket bunyinye,,, he3

BELALANG said...

n psal nape sy suka serena...he3
thats a thing that a boy can see in his eyes... wakaka ..sighh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...