There was an error in this gadget

Friday, February 12, 2010

Kisahnya...Apa itu CInta???

Alkisah...Pd suatu hari.............

Ade sorang pelajar, die tanya cikgu die...
"cikgu cikgu, Apa itu CINTA??"

cikgu die pn ckp klu nk taw ape itu cinta esk jumpa cikgu kt ladang jagung kt blkang sekolah..


pd keesokan harinya die pn pg la jmpa cikgu tu kt ladang jagung pastu cikgu tu pn suh la die masuk dlm ladang jagung tu pastu pilih jagung yg elok tuk die tp dgn syarat xley patah balik blkng...pastu die jln la mula2 tu jmpa da jagung yg baek tp die terus jalan sebab die pikir mesti ade jagung yg lbh elok..pastu die jmpa lg jagung yg elok die pikir mesti ade lg yg lbh elok kt depan..Last2 smpai hujung ladang jagung die xdpt pape.

Pastu die pg jmpa ckgu die..die tanya...Apa itu CINTA? pastu ckgu die ckap la itulah CINTA...kamu dh ade yg elok kamu cari lagi n kamu xdpt pape..

Pastu die tanya cikgu die..Apa itu PERKAHWINAN??
cikgu die ckp syarat same je..tapi kali nie masuk ladang tu petik satu jagung yg elok dan xley patah balik...
die pn masuk la ladang tu lg...bla da jmpa jagung yg elok die terus petik n xtengok da lg yg lain n terus bawak jagung tu jumpa cikgu die..

Die pn tanya cikgu die apa itu PERKAHWINAN? pastu cikgu die ckp itulah perkahwinan..bla kamu da pilih die kamu dh xtgk lg da orng lain n bagi kamu dialah yg terbaek tuk kamu....."
Tamat...

nota kaki : kali nie cter utk tontonan umum.. hehehe =)
peace



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

16 rakyat jelata:

:: hayati :: said...

btol la bllg, time bercinta terlalu nk cri yg sempurna sgt...yg cacat cela skit xnk...smpi sanggup wt ape pn sbb nk capai tujuan dia tu....<--xsumer ler..hehe

BULLET said...

betol2...sifat manusia kan xpenah puas selagi xdapat ape yang dorang nak...

E.d.Y said...

ada cite versi padang bola..nie lak versi ladang jagung..huhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

huhuhu..betul la. manusia mmg mcm nie.

PenuliS said...

sy tk jumpa lg pkok jgung yg terbaik!hehehe..

mohdandmeriam said...

salam belalang. belalang ni suka makan jagung muda ke. manusia ni selalu tak puas hati dgn apa yg dia ada... w/p apa yg ada ditangannya itu adalah yg terbaik.itu maknanya tak bersyukur...

Abg Din said...

abis la rosak, belalang dah makan jagung....

hihihihi.....

apiih said...

belalang pon pndai bercinta-cintun ni erk..huhu..jgn petik jagung tue,membazir jerk,seeloknye petik pastu bakar,xpon mkn..haha

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Thanks againt…

Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

BELALANG said...

yatie : kan.. ada moral cter nie.. hhehe

bullet : bullet pun setuju.. hehe =)

edy : ye ker??? edy reka lah buat cter lain lak.. huhu

kinakoyu : hehehe.. semua stuju =)

Eazy Izzuddin said...

oh begitu...
;D

BELALANG said...

penulis :xpelah penulis.. xlama lgi insyaAllah ada lah tu.. hehe sbr je.. jgn putus asa. =)

abg din : bllg x makan jgung... bllg suka popcorn je.. blh? =P

apiih : wah.. jgung bkar.. sdp tuh.. hehe
bila nk blanja bllg jgung bkar?

afzainizam : heh.. thanks yea... =)

CronixxCancer said...

Huhuhuhu...teringat masa break ngn awek dlu, nielh kata2 dia ngn aku...tapi bukan versi jgung..versi cari rumput kat padang bola...huhuhuuhu...takper2..fasha sandha single gi kan??? hahaha...

BELALANG said...

cronix.... haha.. fasha sandha??? hehe
minat ek???
nmpknya cronix mesti bukan fan "i hate fasha sandha" kt fb tu =P

Vee Violet said...

assalamualaikum belalang,
join lah contest tue... :)
nama lagu dekat page vee tue "blow me a kiss" - by Git Fresh.
Lagu ni ditujukan untuk wanita actually... =)

Viva Sakura said...

menghiburkan n ada msg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...