There was an error in this gadget

Wednesday, February 03, 2010

Lelaki Suka KArtun - X mAtanG???

Pernah tgk cartoon ???
Of course la pernah kan... rancangan pertama yang korang kenal kat dunia adalah kartun kan...
Well, kalu korang kenal dunia nie dengan cerita pembunuhan atau horror.. ko mmg dilahirkan sebagai seorang yang creepy... he3



Well... Korang nie jenis orang yang macmmane terhadap kartun ???
Lets see

1. Fanatik : Korang boleh ingat time dan hari waktu tayangan show tue... Bukan takat ingat waktu dan masa, korang juga ingat jalan cerita dr episod 1 sampai lebam...
malahan.. sejam sebelum kartun tue nak stat, korang dah sorokkan remote tv and setengah jam sebelum stat dah ready nak tgk dah....

2. Ala- ala : Korang selalunya tgk kartun tue bila2 korang teringat akannya...
selalunya korang byk miss dari tgk... thats normal orang kater...

3. Pemalu : Kalo nak tgk kartun kene sorang2 xpun nak kena ade 'backup'... means budak2 atau adik2 korang sekali kalu nak tgk... ( nak cover diri sendiri la).... Punyalah bermatian2 ckp cerita tue best kat adik2 korang tue....

4. Consider : Tgk kalo dah xde rancangan lain dah... tapi masih tersenyum sambil tgk kartun

5. Benci : Jangankan nk tgk... Dengar pon x bleh... lagi2 kartun bodo yang amat...
kalo terbukak channel tue kat tv, trus xde mood nak tgk tv dah.. he3



so mane satu korang antara 5 nie??? satu pon bukan...
maknenyer korang bukan common dr orang lain la... korang pelik!!! DORK... ha3

Boleh x seorang lelaki minat kartun???
Adakah kartun hanya sesuai di tonton oleh kanak2 sahaja???
Lelaki hanya layak menonton kartun sehingga usianya 10 tahun sahaja...
dan Usually perempuan x suka lelaki yang tgk kartun... X matang katenyer



well... tu semua adalah pendapat peribadi seseorang...
but tidak bermaksud jika seseorang lelaki menonton rancangan kartun dia x matang...
padahal ada je Suami ayah bapak orang yang masih lagi meminati genre rancangan seperti ini...
they are funny and hillarious ...he3

X salah rasenya kalu seseorang lelaki meminati kartun... but jangan lah sampai korang terbawak2 ke alam realiti... yang tue utk bebudak je bolehlah... utk yang dah berumur 10 tahun ke atas... tok sah la nak ngarut okay...

"Orang lelaki yang meminati kartun dikatakan seorang yang x matang !!!"
x boleh pakai fakta nie... dorang dikatekan cara pemikiran dorang nie sama macm kartun yang di tonton... giler ke aper???
kartun kan fantasi... sedangkan kita manusia nie adlah realiti...
mane boleh nak samakan dengan kartun dan realiti...

x semestinya lelaki yang tgk kartun tue x matang... cuma itu adalah apa yang mereka minat..
let it go.. as long as dorang masih berpkiran waras dan tidak terikut2 dengan kartun itu...
(apalah yang belalang merepek malam2 nie)


Advantage lelaki yang meminati cartoon nie adalah mereka seorang yang pandai buat lawak sebenarnya... korang sentiasa tersenyum tgk gelagat mereka dan kadang2 lawak2 mereka tue boleh membuatkan si perempuan senyum melebar

Disadvantage pulak dorang nie x berapa serius dlam sesuatu perkara...
its not x matang.. but terlalu suka bergurau... lelaki cmnie selalunya dah menyesal bru nak ingat... he3

so... korang2 yang meminati kartun kat lua sana...
Boleh tgk but jangan jadi ikut2an ok...
sebab cartoon boleh menampakkan ciri2 seseorang lelaki.... dan juga boleh di salah ertikan nanti
lu pkirlah sendiri... okay...

Nota kaki : Belalang suka cartoon.. hehe
minat giler.. tp bllg matang orangnya =P
peace


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

15 rakyat jelata:

E.d.Y said...

suka cartoon time tension2...

edy tergolong dalam group ke 2...hehe

blueCITY said...

hahaha..

belalang belalang!!
now suka tgk citer belalang kat astro, yang adik haziq tom tom bak berlakun tuh..

dulu, exbf akak peminat kartun. citer animasi kartun seme dia tenguk? auwwwwwwwwwwww, akak pernah kata dia tak matang gak, ekkekekek. mmg dia muda dari akak pun dulu, hahaha...
tapi dia kreatif la. suka naruto la, astro boy la, sinchan lagi la, ekekeke... semua kartun dia minat. muahhahaha...

akak layan gak kartun2 kala boring, kala tak ada citer2 lain yang best. hahhahah

apiih said...

aku katon jarang-jarang jer,but anime aku minat..naruto,bleach,Full metal..hahaha..n many more..wakakakakaka..suke ati orang la nk kate ape,yg penting kite enjoy dan puas ati..hoho

Rauna_safia said...

Belalang, Kite tergolong dalam kategori 1...siap kumpul komik lg tuh....hehehehhe..

Ala, minat katun x semestinya tak matang......katun banyak moral ape...cuba tgk citer katun Barbies tuh...ninja boys, byk lagi la....kang klu senaraikan, panjang lak komen nih....hehehehhe

..::..ein..::.. said...

lelaki minat kartun mmg x matang...sbb, dlm rumah ni, yg lelaki keje nye tgk kartun...minta tlg pun susah..dh la kartun yg ntah ape2...

manueng said...

kartun ni pun ade mcm2 kategori. ade yg mmg bdk2 nye cam spongebob square pants tu. ade yg siyes. kalo anime cite dia besenye berat sbb tu bdk kecik x brape minat sgt.

p/s: kartun x berjaya wat aku lekat dpn tv or pc...tp xde la x tgk langsung=)

BELALANG said...

edy : ooo no 2 ek... hihi
feveret cartoon ape tu??? hihi

bluecity : hehe.. adik haziq tu bllg la.. =P
bllg pun suka sinchan.. heee best sgt.. suka2...
cartoon best /...=)

apiih : btul2... anime pun best.. tp anime tu kira category cartoon gak kan... ;)
kira2 apiih nie kategori no bpe?? hehe =)

BELALANG said...

rauna : no 1???? men sorok2 remote ek??? hihi x mau org kacau plan nk tgk kartun.. hihi... =P

ein : haha.. ye ker??? sbr jelah... nk buat cmne.. mmg kartun yg di gilai nya.. =)

manueng : haha... ermm kirang maueng no 2 jugaklah nie.. hehe
bllg pun layan cartoon bila masa2nya.. hehe =)

:: hayati :: said...

sy minat conan....huhuhu
segan gak ngaku kt sini...hehe

yg no2 tu lak tergolong dlm no 234 kot...

laki minat kartun pandai wt lawak tu sy setuju...hehe

BELALANG said...

yatie : bllg pun mint conan.. hehe
kekadang gaduh ngan adik teka sape pmbunuh sbenar.. hehe =P

-aTie- said...

lelaki tgok kartun sgt cool...
dan atie juga peminat kartun tegar ;)
smpai kene maki sbb tgok kartun pun bleh gelak..wakaka jd sy yg number 1

Khaizarien @ atie Blog

BELALANG said...

atie : no 1??? hahahha... mmg kipas susah mati kartun la nie.. hehe
so that means atie nie humor orgnya kan? =)

Abg Din said...

mr bean kartun tak?

hehehehhee......

BELALANG said...

mr bean??? hihi
orgnya pun da kartun da.. hehe =P

Miss jane said...

成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...