There was an error in this gadget

Saturday, May 07, 2011

mahalnya harga pakaian terletak pada pemakainya...

nikali nie rasanya entri ni akan jadi entri panjang skit...
selalu aku tulis pendek je.. kali nie nk tulis panjang la pulak...
nie pun sbb gara2 tdo awl n tersedar time pagi xtau nk 
buat apa... tulis entri jap n bru plan nk smbung tdo blik.. 

sekarang nie kan..perasan x .. mana2 branded product mesti ada version
"celup" die
mcam adidas = address
nike = nicky
levis = lewis



tp tu dlu... time tu ada segelintir yang akan tertipu 
degan jenama2 nie n main beli je..
mungkin sbb x perasan atau x ckup time nk belek satu2 brg tu..
tp sekrang pengguna da bijak.. 
dorang xkan beli jenama2 yang pelik tu...

peniaga pun dah bijak jugak...
dorang pun x akan amik product2 jenama pelik...

pengeluar pun dah bijak jugak... 
kali nie dorang mengeluarkan jenis barangan yang sama dan
jenama yang sama..
cume claimed the product as dorang yg punya...
so wujudlah baju armani exchange yang berharga RM 10 
dijual secara lambak di pasar malam dan di supermarket berdekatan rumah anda.

tapi itu bukan persoalannya..
nk dilihatkan design2 baju rm10 nie... 
blh dikatakan lawa... 
orang cakap... (bukan aD ckp yer) ... kalo dah orangnya cantik, pakai apa pun cantik
setuju???

aD setuju.. sbb kalo orang die tu cantik/ hensem pakai
bju rm10 pun... ada je yang memuji..
tp kalo yang pakai tu biasa2 jer orangnya.... xdenya nk puji..
kene perli lg pun ada... 

                        orang cantik
" nyah... cantik bju ko nyah... liplap liplap... kelasss... mak shuke... i loikeeeeeee"

"ala noq, mak beli bundle jerrrrr......"

" iye???? kelassss ko maria, aku ingatkan btul2 bju ko nie beli kt butik AX tau...
bertuah ko nyah... pakai apa pun nmpk chantekkkk, orang chanteekkk kan"

                         orang "x berapa" nk cantik

" sekarang nie mmg trend eh pakai bju jenama Armani Exchange??? 
aku tgk sana sini orang pakai"

"haah la... sbb design die cantik2 n simple je.. lgpun up to date la brand nie...
tgk bju aku nie... lawa kan??? beli kt butik die kt KLCc around rm159.00"

" lah... ko beli kt butik die ker??? aku ingt ko beli kt pasar malam je ...
yelah aku tgk lebih krang je design pasar mlm ngan yang ko pakai nie!!!!"



see??? kalo korang tu pangkat dato' atau orang atasan, pakai apapun 
orang akan ckp mahal....
tp kalo mcm biasa2 jer... pakai brg original sekali mana pun.. 
orang akan cakap beli kt petaling street atau uptown jer.. 

"wah dato'.... cantik tali pinggag tu dato'.... mesti beli kt london last week time dato'
g vacation dengan datin kan?"

" eh xlah.. nie smlm beli kt pasar mlm... saja jalan2 tgk lawa pulak, so belilah...rm15.00 jerrr "

"wah... nmpk mahal dato'!!!!!"

as for me, aD x kisah pun nk beli atau pakai bju2 pasar malam...
janji lawa pada mata aD... hehehe
sbb ada je bju yang aD pakai tu...
orang tnya eh berapa ratus ko beli bju nie? 
and aD akan replied :
kalo time tu aD baik : ala.. bju pasar malam je.... rm10 jer...
kalo time to aD tgh poyo skit : ala... biasa je.... ko mampu?
hahahhahahahahahaha- :P







always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

11 rakyat jelata:

Zulfikar Hazri said...

entry bijak.. syabbas... dulu aku ada nak buat entry lebih kurang mcm ni.. perception pada pemakai.. tapi kau dah buat.. :) makin maju gaya penulisan.. teruskan :)

NAZRUL AZAT said...

aku dlm kategori beli brg murah tp org kate aku pakai brg mahal, cemana tu? heheeee

Fathiah Hamim said...

fa setuju sangat! sebab tak semestinya original barang tuh style. even if ciplak, still can look great. :)

ADfeez said...

zulfikar ~> hehehe... nk tiru gaya penulisan abg ikar.. x pnadai... so buat gaya sendiri je la... kene byk menunutut dr ang nie :P

ADfeez said...

nazrul ~> hehehhe u r lucky then!!!

eh.. atau blh dikatakan jugak..
en nazrul nie orang atasan..:D

ADfeez said...

fathiah ~> hehehe... cik fa stuju??? hehehe... thanks...
btulkan?
x sume brg murah tu x lawa... kalo kene gaya.. still blh nmpk bergaya :D

hysman said...

setuju3.....
mmg itulah realitinya...
tp pd kwn le,biar bsederhana.. klu org tak tnya jgn ckp harga or jenama baju.. even mahal skalipun.. kwn ni kategori kurang jambu.. hehehe.. jd pkai ape pun huduh.. so juz b myself simple but kemas org suka mandang...

~suka beli jenama paso mlm jer... hahaa

ADfeez said...

hysman ¬> hahaha.. btul2... selalunya aD pun x ckp harga pun.... mmg budaya kita jenis merendah diri.. hehehe...

suka jugak jenis yg simple dan kemas mcm en hysman..:)

HEROICzero said...

baik beli tiruan, tapi org kata, waaaah ori..!!

daripada beli ori, orang kata, elehhh nampak jek ori, entah2 tiruan.

muahahah..

ADfeez said...

heroic ~> itulah die... pnt je beli mhl2, orang cop brg uptown jugak... syiol jer kan? :P

CahayaCintaIlahi said...

hehe cahaya pun tak kesah
janji selesa pakai ngeeee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...