There was an error in this gadget

Monday, June 20, 2011

Compliments & Critics : Green Lantern & Henry's Crime

hahaha... entri review wayang lg???
sure korang nk muntah tgk entri aku...
mcm aku jugaklah...
smpaikan nk muntah tgk wayang...
hahahahhaa...
dlm mgu nie.. 5 kali aku pergi sana..

klcc - KL Gangster 
Times Square - Super 8
Wangsa Walk - Kung fu Panda 2
Cathay Cineplex - Green Lantern
One Utama - Henry's Crime


gile kentang kan!!!
aku ingt nk bwk sekali la tilam n bantal
berkmpung je trus... hahahahah

okeh.. ckp byk lak aku nie... 
okeh.. jom aku nk kongsikan apa yg aku leh
kongsi tentang 2 movie yg bru aku tgk tadi
GREEN LANTERN dan HENRY'S CRIME

1. GREEN LANTERN

Rasanya dr bulan lepas lg kita sume dah tgk 
iklan die kt wayang atau tv... betul???
kiranya gazettenya gempak mungkin disebabkan 
hero yg hensem dan juga awek yang cun.. 
tp bila aku tgk tadi.. 
susah nk gmbrkan.. 
iklan bukan main... tp cerita ... so simple.. 


rating  : 3 out 5 star... 

knapa aku bg 3??? aku suka cerita die...
byak lawak yang di tonjolkan.... x cliche.. 
suka part bila die pergi kt awek die.. 
kononya die bjet nk pergi jumpa pmpuan idaman die..
yang mana pmpuan tu selalnya knl sihero cume x cam 
(macam dlm cerita spiderman n superman)
cerita nie lain skit...
dlm debar2 tu..awek tu kenal!!!
die cam hero tu .. ciss sgt.. hahahaha
part kt situ mmg kelakar.. 
rasanya terkekeh aku gelak kt situ.. 

cume yang kureng skit bg aku adalah...
ending die.. si penjahat ( parallayx) yang ok berlegar2 kt 
angkasaraya selama bertahun2.. 
hanya smpaikan arahan pala orang bwhn tuk tumpaskan green lantern..
yang mana x power langsung!!!
n sekali si parallayx nie datang kebumi....
buat kacau skit2.. pastu kene halau blik ke angkasa..
pastu lawan2 n mati...
then abes.. adoiiii!!!!!!
damn sgt ending tadi.. hahaha
psal aku expect klimaks die lg teruk dari tu.. 

but apapun.. peminat superhero..
tgklah.. sbb hero die cool giler.. 
unsur humor die aku rasa penarik cerita nie.. 
oh dan juga keistimewaan kuasa imaginasi hijau die... 

2. HENRY'S CRIME 

sblm green lantern stat, kawn aku ckp ada satu cerita best nie
henry's crime.. aku ckp lah.. x femes pun???
die ckp haah, hanya di tayangkan di GSC shaja.. 
tp bila die bgtau sinopsis cerita tu..
tu yang buatkan aku nk tgk..
sinopsis cerita nie..
si Henry ( lelaki yg sweet+ nerd+ jujur) telah diperangkap
oleh kwn2 die kerana percubaan merompak bank..
dan di telah dipenjarakan selama 3 tahun atas kesalahn yg die x pnh
lakukan... 
dlm tmpoh 3 tahun tu, die mencari apa yang die nk buat 
dlm hidup die??? 
dan akhirnya die jumpa.. iaitu..
merompak bank sama yang die telah pun jalani hukumannya.. 
seorang budak baik nak rompak bank..
mampukah die??? 

rating : 3.5 out of 5 star 

aku bagi 3.5 bintang lebih skit dr green lantern 
sbb aku rasa cerita nie genre hilarious...
sumpah mmg kelakar...
kalo nk tgk watak keanu reeves yang sengal n lurus.. 
tgklah cerita nie.. 
dengan muka die yang mengambarkan seorang budak baik, 
lurus n sweet... tp nk rompak bank.. 
part yang x thn.. bila kwn die suggestkan 
rompak bank guna senjata..
die ckp.. "dont, anyone can get hurt"
T_T
lol sangat.. hahahhahaah

cuma... cerita nie die genre drama.. n lembap skit lah... 
tp dari satu scene ke satu scene... die best...
one thing yang aku rasa cerita nie best.. sbb
dr awal lg kita dah tahu cerita nie
cerita komedi.. so that expectation kita xkan terlalu tinggi mcm cerita aksi... 
kita lebih lean tuk tgk cerita komedi betul? 
jadi aku mmg suka cerita nie.. 
its fun and enjoy to watch!!!
last.. die punya ending.. mmg syioll!!
nk tau.. tgk sendri.. keh keh keh...:)

p/s  :amaran.. tuk tgk cerita henry's crime tu, korang kene ada mood yang btul..
sbb kalo korang serrriusssss je.. korang msti xleh nk paham cerita tu..
silap2 hari bulan.. korang pg stopkan filem tu... buat crime sndri :P


~ yang mmg kipas susah mati wayang
aDfeez 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

7 rakyat jelata:

Eazy Izzuddin said...

nak tgk esok...xD

delarocha said...

gila kaki wayang ni..huhu

klu ada kesempatan nak layan gak citer keanu reeves tu

ADfeez said...

eazy izuddin ~> hehehe.. enjoy ya!! :)

ADfeez said...

delarocha ~> hahahhaa.. eh sekali sekala tgk sekali jom :)

Zulfikar Hazri said...

Yoooo ADfez.... ahahahaha.. tgk KL gengster tak ajakkkkkk ~~~~~

ADfeez said...

zulfikar ~> hahaha.. mana la nk tau... dah x roger pun..

cahayabintang said...

oh,terus jela bina rumah kan senang. hihi. semua cerita di atas tak pernah tgk pun lagi. sedih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...