There was an error in this gadget

Thursday, June 23, 2011

HANTU : ILusi, Realiti atau Fantasi???

sebelum tu.,,, aku nk nyatakan lah..
kt entri ne korang xkan jumpa 
gmbr2 hantu yang menyeramkan yer..
(giler aku pun susah nk tdo mlm kalo tgk..
nie kan nk letak dlm blog aku sndri.. hahahahhaha)

okeh.. 
x perlu nk mmpersoalkan kewujudan hantu
sbb die mmg wujud... 
antara Allah nk nmpkkan kita atau x je benda tu.. 
itu kehendakNya.
tp aku rasa.. yang sebenarnya
kewujudannya yang sebenarnya adalh
dlm fikiran kita... 
bukannya apa.... kita dok pikirkan selalu tentang benda tu.. 
mmg la benda tu akan dtg tnjukkan diri.. 
sbb berfikir akannya seolah2 kita menyeru benda tu. 



skg nie.. kat office tmpat aku tgh kecoh 
pasl en ponti(jantan) ... 
jadi disebabkan kekecohan tu kejap...
effectnya smpai tandas pun lengang... 
aku nie pun.. bila pergi tandas lpas jam 7 mlm..
msti berpikir bukan2.. 

jadi korang pkir... benda tu x perlu pun tonjolkan diri.. 
kita dah tkot x tntu pasal..
gabra gubra sume ada.. 
so nmpk x... die adalah ilusi kita shj..
kekadang ada yang nmpk kelibat kt cermin la..
apa la... sekilas pandang la...
mana taknya.. dah mmg korang keep thinking pasal benda tu.. 
pasal nmpk skit je.. mencicit2 larii.....

aku pulak.. x lari.. 
jalan je...
tp bila aku kua dr tandas ...
aku tunduk bwh x pandang cermin dan trus kua...
ambil langkah keselamatn.. heheheh :)
actually... xde apa pun.. 
benda tu pun kita x tau kt mana.... cume bila fikiran 
dah menguasai bdn.. tu yg sume jadi jam tu...
nk terberrrrrr pun sgup kemut tahan blik.. 
kalo da smpai masanya.. Allah nk bagi jumpa..
xkan lmbt satu saat atau seminit pun.. 

~ yang x berapa tkot dan x berapa berani
aDfeez. 



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

14 rakyat jelata:

::blog anak jawer:: said...

bnde tu ade je kt mne...dh kite asyik bayang kn je...tu yg dy trus tunjuk muke...hehe

-Yok mampir diluk = maya dan realiti tak kan pernah sama...

ADfeez said...

blog anak jawer ~> setuju .... mau menjerit dlm dok bygkan tetibe nmpk..:)

HEROICzero said...

hantu orang putih la cool. x seram. kabus2. bayang2 jek.

HAHA.

mr.syazwan said...

betul

wan kalau da kul 7 ke atas akan berteman g toilet kecut kot

>.<

ADfeez said...

heroic ~> hahaha xmenyeramkan lgsung!! :P

ADfeez said...

wan ~> pasni aD tmn wan.. wan tmn aD okeh/... hahahahaha..
kalo pengsan, ada org tlg angkat..:P

Zulfikar Hazri said...

hehe... aku skeptikal pasal hantu....

kemut2 sekali taik jadi batu..ape pun tak bolehhhh hahahahha

FariehanIbrahim [LBC] said...

mau mati terkejut kalu dk byg ttibe muncul..haha >.<"

ADfeez said...

ikar ¬> hehhee...definisi kamus dewan skeptikal tu apa dia???

ADfeez said...

fariehan ¬> hahaha...sbb tu jangn minta..:)

miss miera said...

bell ... miss u ma .. ngeee :))
nasib miera x penah jmpe ngan hanto lagi ... agaknye kalo skali jmpe , seminggu domam :)

say to easy=) said...

sume tmpt ade makhluk lain cuma nampak or x nampak je.:D

ADfeez said...

miss miera ~> hehehhe... miss miera... jgn mintak... mmg kita xnk.. tp kalo da kehendak Allah... akan berlaku pasti :)

ADfeez said...

say to easy ~> tpt sekali.... pandai pun!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...