There was an error in this gadget

Monday, March 29, 2010

kesiaN kt aDIk... =(

orait... mata dah ngntuk.. bdn dah penat.. tadi bru je tukar cadar ... hehe
pink kaler lg.. so dah memanggil2 nk suh beradu katanya... ekekeke =P
tapi.. gigih jugak nk ngapdate blog nie... ada ke org nk bc...
kalo xde.. bllg xmo blog dah!!! hahaha.. majuk lak.. duku kapla tu bru tau =P

ok... bllg tadi g mam makan kat kedai2 makan berdekatan dengan kwsn tmpat bllg duduk ni
pg makan ngan rumates (roomates) je..
n bllg lmbt skit.. sbb bllg siap lmbt.. yelah nk touch up2 lg.. market tuh =P

bila bllg smpai da nak smpai kedai makan tu.. bllg kelam kabut...!!!
sbb hari da stat hujan.. marathon 100 X 8 km lah apa lgi..

n bllg duduk kt kedai makan tu.. bllg terkejut!!!
sbb??? sbb yg amik order tu budak kecik.. comel je..

bllg usha dpur die.... bllg tergamam!!!
sbb apa??? sbb tukang masak die budak...
mmg budak.. budak sekolah lg bllg expect... n part yg paling bllg x sgka adalah kedai makan tu hanya di handle oleh 2 orang budak laki nie je.. sorg mask.. sorang lagi buat air ngan hidang makanan...

pulak tu.. die tnya bllg nk minum apa je... x tnya pun nk makan apa.. lupa agaknya.. tgk sekeliling pun org ramai x dpt makanan lg..
tnya roomates yg dah order mknan awl nie.. order NAsi goreng pattaya.. sdp bukan???
2 orang nie sama je ordernya sbb katanya budak yg masak. takot lambt.. jadi bila order sama.. cpt skit.. katanya..


jadi berbalik pada order bllg tadi.. budak laki tu x ingt apa minuman yg bllg order.. sekali lg die dtg dengan muka yg shy shy cat (malu malu kucing) tu tnya sekali lg..
hehe.. pandai die .. gunakan muka yg comel tu.. xjadi nk marah.. lgpun bllg bukan pemarah =)
tgk suka syum je... (smile )

agak lama juga kami tgu makanan kami smpai.. hampir sejam.. dan dlm tmph tu juga.. budak tu x dtg pun kt bllg tnya nk makan apa.. lupa agaknya..
bllg tertanya2 mmg kedai nie hnya di kendalikan org 2 orang nie je??? hurmm usha2 rupanya ada org dewasa kt blkg.. pempuan.. duduk dok kira duit... hurmm ingtkan ibu depa.. tapi bukan.. sbb beragama india...
so???? agent??? sindiket??? hurmm.. bllg tertnya2...


part yg paling best.. bila budak tu dtg kt roomates bllg ckp :
"bang, nasi goreng pattaya x bleh buat la.. x pandai. telur hancur.. cancel leh x??? "
bllg mmg ketawa x hingat dunie... mmg kelaka smpaikan budak tu shy2 cat.
n yg buatkan bllg ketawa lg bila budak tu blah je.. x tnya pun kot2 nk order lain ke.. hahahaha

jadi kt sini.. apakah skg nie semua benda nk gunakan budak2 sbg pekerja atau sbg middle man tuk jualan??? tuannya tgu duit masuk je kan???
satu lg.. time tu bllg lepak kt MCd 24hours nie.. dlm kul 3 pagi.. bllg terkejut sbb ada 2 3 org budak pempuan yg dah stat jual akhbar2 tmpatan tarikh esok harinya kepada org ramai dlm tu... mana dorg dpt.. ntah bllg x sure.. tp bllg terkejut
"sejak bila budak2 nie dah stat jual paper mlm2 nie"?????

renung2kan lah!!!
KAnak kanaK is special human being..bukannya boleh dianggap Hamba Abdi!!!
peace no war!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

13 rakyat jelata:

rizal jabai said...

huu..budak2 kecik tu da abes belajar memasak ke??

dashat..camne kedai camni ade org leh dtg nk makn...

apiih said...

huh..dasyat smpi bdk2 yg handle kedai,tp hampeh,sbb last2 tggu sejam,order xpndai nk buat..hahaha..sian bllg,xpe bllg,dugaan sume tuh..huhuhuhu

BELALANG said...

rizal :tula.. mula2 malu gak nk order.. yela.. org besar order kt budak kecik kan.. hurmm agaklah!! =P

apiih :hutmm... kan?? kalo btul kedai depa.. xpe.. tkot2 agent je.. hurmm

taqO said...

Salam to tuan belalang~ :)
post kali ni,rase cam lain je.
tu yg nk komen ni.hehe.

nk tny la.kdai ni dah lame ke baru?
camne pulak boleh bdk yg masak? sdgkan ade org lain yg boleh buat keje tu. then siap leh kire duit plak..huhu..sian budak2 tu an..

time bace post ni.rase cam kesian
sgt ngan bdk2 ni.Nak kate berdikari..cam xkene tempat plak. huhu..

mohdandmeriam said...

salam bllg...risau mak cik dengar bila tukang masaknya budak2..bersihkah makanan kita tu..kalau macam ni kena banyak makan dirumahlah ye...

Qarl said...

caca marba tu...

MACAM MACAM ADA

hehehe

BELALANG said...

taqo : wassalam...kedai nie da lama.. n bllg rasa bru je nie.. isue nie.. sblm nie mmg ada tukg masak.. xtaulah samada tukg mask die bhenti atau dipecat.. tp mmg siyes smlm budak2 nie yg masak.. ada wanita india kt blkg tgk je.. kira duit.. hurmm

kakyam : jangankan kak yam.. bllg mula2 rasa malu + kesian..die nk potong bwg tu kan... mcm nk potong ketam.. dum dam byinya.. risau je takot2 apa2 jadi.. hurmm

E.d.Y said...

kesiannye dak2 tu..sepatutnye dok rumah belajar sampai pandai, ni dah kene paksa masak..sape punye kerja la ni

eqbalzack said...

sampai bila belalang nak sorok identitikan...

kan dah dapat award....


sila ke blog abg eq k...tq

BELALANG said...

edy : tu la kan.. sptutnya derang kene blaja dr abg edy masak masakan nieh... "sejuta rasa" .. heheh
ingt lg??? =p

abg eq : ala... bllg reveal tuk org2 yg special je =P

:: hayati :: said...

pelikny kedai tu bllg.....huhu
klu xtunjuk pic rasa cm xcaya jer......huhu
tah2 ibu tiri kot xpn ibu angkat....anak2 terbiar agakny......huhuhu <--sumerny agakkn semata2...huhu

BELALANG said...

yatie... hurmm ntahla.. bllg pun x tau.. tp nk kater ibu.. xkan anak melayu ibu hindu??? hurmm

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...