There was an error in this gadget

Monday, March 29, 2010

kesiaN kt aDIk... =(

orait... mata dah ngntuk.. bdn dah penat.. tadi bru je tukar cadar ... hehe
pink kaler lg.. so dah memanggil2 nk suh beradu katanya... ekekeke =P
tapi.. gigih jugak nk ngapdate blog nie... ada ke org nk bc...
kalo xde.. bllg xmo blog dah!!! hahaha.. majuk lak.. duku kapla tu bru tau =P

ok... bllg tadi g mam makan kat kedai2 makan berdekatan dengan kwsn tmpat bllg duduk ni
pg makan ngan rumates (roomates) je..
n bllg lmbt skit.. sbb bllg siap lmbt.. yelah nk touch up2 lg.. market tuh =P

bila bllg smpai da nak smpai kedai makan tu.. bllg kelam kabut...!!!
sbb hari da stat hujan.. marathon 100 X 8 km lah apa lgi..

n bllg duduk kt kedai makan tu.. bllg terkejut!!!
sbb??? sbb yg amik order tu budak kecik.. comel je..

bllg usha dpur die.... bllg tergamam!!!
sbb apa??? sbb tukang masak die budak...
mmg budak.. budak sekolah lg bllg expect... n part yg paling bllg x sgka adalah kedai makan tu hanya di handle oleh 2 orang budak laki nie je.. sorg mask.. sorang lagi buat air ngan hidang makanan...

pulak tu.. die tnya bllg nk minum apa je... x tnya pun nk makan apa.. lupa agaknya.. tgk sekeliling pun org ramai x dpt makanan lg..
tnya roomates yg dah order mknan awl nie.. order NAsi goreng pattaya.. sdp bukan???
2 orang nie sama je ordernya sbb katanya budak yg masak. takot lambt.. jadi bila order sama.. cpt skit.. katanya..


jadi berbalik pada order bllg tadi.. budak laki tu x ingt apa minuman yg bllg order.. sekali lg die dtg dengan muka yg shy shy cat (malu malu kucing) tu tnya sekali lg..
hehe.. pandai die .. gunakan muka yg comel tu.. xjadi nk marah.. lgpun bllg bukan pemarah =)
tgk suka syum je... (smile )

agak lama juga kami tgu makanan kami smpai.. hampir sejam.. dan dlm tmph tu juga.. budak tu x dtg pun kt bllg tnya nk makan apa.. lupa agaknya..
bllg tertanya2 mmg kedai nie hnya di kendalikan org 2 orang nie je??? hurmm usha2 rupanya ada org dewasa kt blkg.. pempuan.. duduk dok kira duit... hurmm ingtkan ibu depa.. tapi bukan.. sbb beragama india...
so???? agent??? sindiket??? hurmm.. bllg tertnya2...


part yg paling best.. bila budak tu dtg kt roomates bllg ckp :
"bang, nasi goreng pattaya x bleh buat la.. x pandai. telur hancur.. cancel leh x??? "
bllg mmg ketawa x hingat dunie... mmg kelaka smpaikan budak tu shy2 cat.
n yg buatkan bllg ketawa lg bila budak tu blah je.. x tnya pun kot2 nk order lain ke.. hahahaha

jadi kt sini.. apakah skg nie semua benda nk gunakan budak2 sbg pekerja atau sbg middle man tuk jualan??? tuannya tgu duit masuk je kan???
satu lg.. time tu bllg lepak kt MCd 24hours nie.. dlm kul 3 pagi.. bllg terkejut sbb ada 2 3 org budak pempuan yg dah stat jual akhbar2 tmpatan tarikh esok harinya kepada org ramai dlm tu... mana dorg dpt.. ntah bllg x sure.. tp bllg terkejut
"sejak bila budak2 nie dah stat jual paper mlm2 nie"?????

renung2kan lah!!!
KAnak kanaK is special human being..bukannya boleh dianggap Hamba Abdi!!!
peace no war!

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, March 27, 2010

KIsahnya.....

Seorang anak bercerita kepada ayahnya bagaimana dia membayar tambang bas ketika pulang dari sekolah tengah hari tadi.

Anak : Ayah, tadi Man balik naik bas.
Ayah : Eh, Pak Abu tak jemput Man ke hari ni?
Anak : Tak.
Ayah : Man ada duit ke nak bayar tambang?
Anak : Ada, ayah tapi kurang seposen.
Ayah : Tambang bas berapa sen?

Anak : 60 sen.
Ayah : Man ada berapa sen?
Anak : 50 sen saja.
Ayah : Habis tu, macamana man bayar tambang?
Anak : Man ada 50 sen, Man buat muka seposen. Cukuplah jumlahnya 60 sen.
Ayah : ??????

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Thursday, March 25, 2010

akaun Tagged BeLaLaNG...




hai semua...
kali nie bllg kene tag pulak da... nie sume keje si yatie la nie.. nakal sungguh!!! hehe =P

sblm bllg jwb tag nie.. bllg musykillah satu perkara... kenapa nama die tag ek???
mcam laman social tagged lak. xpun tag harga... mcm tu ker???
hehehe

oh.. trus la jwb tag nie.. xmo buang masa.. nk bukk puasa dah nie **tetibe

1. Adakah anda rasa anda HOT???

hot??? hurmm skg nie mmg musim hujan... mmg panas.. tdo mlm pun bogel sexy je.. hehehe =P
hot ??? adakah bllg hot???? entahlah labu.. hehehe
scene : jalan2 di tepi jalan.. jumpa bakul.. masuk dlm bakul.. angkt sendiri.. eeeerkkkkk = p

2. upload wallpaper yg anda guna sekarang....



3. cerita pasal gmbr....
ntah.. bllg pakai windows seven.. so setiap 30 saat gmbr die akan bertukar2.. kebetulan gmbr nie yg kua.. so bllg upload jela.. hehe

4. bila kali terakhir makan piza????
hurmm bila ek... last month kot.... tp bila dok sebut2 nie mcm best lak... hehehe
tp .. bllg tgu je kalo2 ada org nk blanje..
almaklumlah... ada "blogger" tu kan, die punya income... masyuk je.. bllg tgu je die blnje bllg.. hahahaha

5. lagu terakhir yg anda dengar ....
hurmmm asyik dgr lagu nier berulang kali.. x tau napa heh!


6. selain nama sendiri, anda di panggil nama apa...

erk.. BELALANG>>> =P
oh.. syg..boboi.. b... lalink.. dear...bb...hahaha... MENGARUT!!!!!!

7. tag lg 8 org....

aiseh.. nie yg payah nie... bllg x tau nk tag sapa... bllg tag sume lah yg bca blog bllg nie.. leh x???
bllg xmo lah tag.. nnti ada yg mrh bllg.. huhu
x suka.. bllg suka 20sen je.. hihi =P

okla.. nnti kate bllg x cool lak kan.. so bllg tag jelah ek.. sapa2 yg terkena tuh.. up to uollah nk buat ke x nak.. hehe =) tiada paksaan...tp bllg tag 7 org je.. sbb bllg suka no 7.. hahahah
bllg teringin nk buat jahat kt....

macam tangga2 menuju bahagia...;)

9. siapakah org no 1 pada anda???
abg DIn... die lah yg byk tlg bllg waktu mula2 bllg kenal dunia blog nie.. hehe
bllg menang contest die wa ckp lu beb... hehehe =P

10. katakan sesuatu mengenai org no 5
EqbAL zack>>> abg eq... tampan orgnya... hehehe
bukan nk ayt manis tau.. iKhloS>>>> hehee
matang...n berdedikasi pada student2 die... cayalah cikgu!!!! happy to have teacher like u..
wallah =)

11. no3 ada hubungan ngan sapa???
FIFIE ierINA..???? ermm dgn bllg kot.. hahaha bleh x fifie??? ngeeeee~ =P

12. bagaimana pula ngan no 4???
MOhd& meriAM.. abg mohd ngan kak yam nie.. hehe
mcm parents bllg dlm nie... kira lengkap la page bllg nie.. ada ayah.. mak.. anak.. menantu.. ops =P

13. pesanan tuk org no 6 ...
hahaha.. EDY... apa nk pesan ek... erm.. skg da tau kita skmpung... cpt2... mesti kene lepak sekali nieh... hehehe
lgpun.. edy dah janji nk blnje bllg kan??? hahahaha
ye ker?? erk...
jangan mrh cute boy =P

14. kata cinta tuk org no.2...
haha.. taqo.. luv u lah.. muah muah muah....
(girls) euwwwww... hahahahah

15. adakah no.7 kacak???

apiih??? kacak ker??? hehehe... agklah.. ntah bllg pun xtau..ekekek
(bak 20sen) =P
sori bllg modified skit soklan die.. hehe

16. berikan 5 yg anda tahu tntg org yg tag anda...

YAtie .... seorg doktor yg leh hafal term2 sains... leh pecah kapla woo
seorang gadis... ekekekeke
suka dgr nasyid... kan???? muslimah... sejuk perut ibu megandung
manja... lawa juga orgnya.. ( bllg bukan mngayat tau.. ikhlosss )
suka dgn feromon i guess.. smpai bllg pun da paham.. tq tie! =D

17. persamaan kambing gan lembu...
dua2 kene korban time rayer haji...

18. perasaan anda membuat tag nie...
hurmm xde perasaan...
(sambil dgr lagu anang -separuh jiwaku pergi) hahahah~

19. Adakah anda tau si razman tu sengal???
ntah... x bek ckp org sengal... kan bgus kalo ckp die pandai.. alim.. berbudi bhs.. sopan sntun//
:mode: anak solih

20. Gay Or LEss????
BOTH... hahahaha ish2..astagfirullah....
dilaknat... insap insap =)

okie... sekian tu jelah yg bllg nk merapu... oh
bapak da panggil mintak amik air kt perigi.. die nk mandi.. jumpa lain kali...
kop kop kop.. si burung nuri.
dipatah dua oleh di tambi...
bllg dah jwb tag nie..
xde yg kene mengena antara yg hidup atau yg mati...
ok.. peace no war!!! =D


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Wednesday, March 24, 2010

NAsi LEmak KAMpong BAru....




PENGAJARAN UNTUK SEMUA............


Email ini dikirimkan oleh seorang hamba Allah & saksi kejadian ....

Mengisahkan berkenaan seorang peniaga Nasi Lemak di Kampong Baru, kedai makannya sungguh laku dan pelanggan setiap hari memenuhi kedainya untuk mendapatkan nasi lemak setiap hari. Menurut beliau, resepi sambal keluarga turun-temurun merupakan strategi utama menyebabkan nasi lemak beliau laris.

Tanpa pengetahuan orang ramai, rupa-rupanya "resepi rahsia" yang dimaksudkan itu ialah bangkai ular yang digunakan sebagai pelaris untuk menyedapkan nasi lemak beliau. Bangkai ular berkenaan diwapkan didalam periuk nasi lemaknya menggantikan daun pandan. Setelah lama mengaut keuntungan hasil menipu orang ramai, Kak Kiah (nama betulnya perlu dirahsiakan) bercadang untuk menunaikan umrah di Mekah menggunakan hasil perniagaan beliau.

Pada malam sebelum beliau bertolak ke Jeddah, anak sulongnya menyatakan bahawa ibunya meraung-raung kepanasan walhal malam itu hujan renyai-renyai diluar. Setelah tidak tahu untuk berbuat apa-apa, maka beliau memanggil orang kampung termasuklah saya (penulis) ke rumah untuk membantu. Kalau nak diikutkan pengalaman saya, hanyalah sedikit sahaja dalam ilmu perubatan ini.

Saya sampai kira-kira jam 10.30 malam, ketika itu hujan renyai masih belum berhenti di sambut pula dengan raungan Kak Kiah yang semakin kuat. Saya selawat tiga kali sebelum melangkah masuk ke rumah 2 tingkat Lorong Raja Muda itu dan memberi salam. Jiran-jiran sudah ramai menunggu didalam. Kak Kiah berada ditengah dengan 6 orang lelaki memegang tangan dan kaki beliau. Saya mengambil tempat dikepalanya dan melihat badannya berpeluh-peluh manakala kulitnya seperti hendak menggelupas. Saya
meminta air masak, sebiji telur, santan kelapa dan ikan bilis daripada anak lelakinya. Ianya tidak menjadi masalah kerana merupakan bahan yang digunakan seharian. Saya gelekkan telur pada permukaan dahinya, raungan

Kak Kiah semakin kuat dan nyatanya beliau sungguh marah sungguh terkejutsaya apabila beliau menjelirkan lidahnya lalu terkeluar lidah yang bercabang seperti ular. Tanpa membuang masa saya menaburkan ikan bilis ke atas badannya lalu dicurahkan dengan air masak, rontaan Kak Kiah semakin kuat, kulitnya mengelupas dan bersisik lagi busuk Lalu saya minta anak lelakinya mencurahkan santan ke badannya, Kak Kiah menjerit kuat dan meronta-ronta.

Pada ketika itu seluruh badannya mengeluarkan asap, begitu juga daripada bawah tilamnya. Bau yang busuk tadi telah berganti bau wangi umpama lemak yang datang daripada bawah tilam. Saya arahkan jiran-jiran mengangkat tilam berkenaan.

Alangkah terkejutnya saya apabila mendapati dibawah tilam beliau,

penuh dengan...............................????









NASI LEMAK !!!!!



Heh...Heh... . Heh...Jangan mare ....... Dah! Cerita ni tipu jer........Bllg mereng skit mlm2 nie.. hehe




*p/s : Janganlah mare! Bllg pun terkene daaaaa ......"Siut betul!!! Bukan main surius bllg baca cerita ni...hohohoo....(X_X) peace no war

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, March 19, 2010

LAwak MeraPU.....




SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

------------------------------------------------------

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit

------------------------------------------------------

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!

------------------------------------------------------

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

------------------------------------------------------

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah



------------------------------------------------------

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api rumah aku dah kena potong!

------------------------------------------------------

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

------------------------------------------------------



SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

------------------------------------------------------

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau,jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"



always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, March 13, 2010

MAta BelalanG....

holla....
assalamualaikum...
hey there...

sapa2 yg bc blog bllg nie...
bllg musykil satu benda...
nk tnya pada kerabat istana..
sumanya buta tuli belaka...
jadi bllg ingin bertanya pada semua karyawan yg geliga...

"apakah tandanya kalo mata sblh kiri begetar2????"

amatlah bllg x selesa sebenarnya...
dlu x mcm nie pun...
akhir2 nie je.... rase x sdp lak..

jadi sapa2 yg tau tu.. leh lah utarakan pendapat die kat sini..
bllg kasi hadiah... nk tau ape????

|

|

|

|

|

|

|


mestilah 20 sen lgi... heheh
tahun 1973 lg tu.. classic giler kan??? (^_^)

peace no war!!!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Tuesday, March 09, 2010

Siapa ketawa Belalang tembak!!!! =P

Mari bergelak ketawa dengan belalang...
eh lupa.. jgn ketawa tau!!! hehe =P

JANGAN KETAWA 1:

Pintu bilik dibuka dengan kuat dan mengejutkan sepasang suami isteri yang sedang tidur nyeyak... Seorang lelaki dengan wajah garang mengacukan senjata tajam ke arah si isteri....

Perompak : "Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkan namamu!"
Isteri : "Na... nama sa... saya... Aisyah"
Perompak : "Aisyah? nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu," lalu dia mendekati si suami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata,

Perompak : "Sebutkan namamu. Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku."
Suami : "Namaku Irwan.. tapi.... semua orang memanggilku Aisyah...."


******************************************

JANGAN KETAWA 2:

Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang.. Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"

Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang.. jangan ramai- ramai!"

******************************************

JANGAN KETAWA 3:

JAMAL ke kedai untuk membeli telur yang dipesan ibunya. Ketika berdiri di tepi jalan, dua buah kereta tiba-tiba berlanggar di hadapannya. Dia terkejut dan kaku di situ sehingga polis dan ambulans tiba.

Setelah mangsa dikeluarkan, Jamal berlari pulang dan terlupa membeli telur. Jamal dengan penuh minat menceritakan kemalangan itu pada ibunya.
"Dahsyat bu, kakinya tercabut dan terpelanting ke seberang jalan. Tangannya pulak putus, kepala pecah, perut terburai..."

Tiba-tiba ibunya mencelah, "Telurnya mana?"
Jamal menjawab, "Err.... Mal tak tau pulak ke mana tercampaknya!"

******************************************

JANGAN KETAWA 4:

Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...

Samdol : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"

Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba menawarinya..

Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya pada Samdol..

Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"
Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"


******************************************

JANGAN KETAWA 5:

Terdapat 3 orang gila yg mengambil ujian perlepasan hospital . lalu doktor itu bertanya kepada org gila yg pertama,
"apa yg kau mahu bawa jika berada di gurun",
orang gila itu menjawab 'payung, sebab kalau panas saya boleh berteduh' . Lalu org gila itu dilepaskan

Doktor itu menanya soalan yg sama kepada org gila kedua, lalu dia menjawab " saya akan bawa air, sebab kalau saya haus saya boleh minum" lalu org gila itu dilepaskan.

Doktor itu menujukan soalan yang sama kepada org gila ketiga lalu dia menjawab" saya akan bawa pintu kereta sebab kalau panas saya boleh menurunkan cermin tingkap..." lalu org gila itu dimasukkan kembali ke hospital"


peace no war !!! =)

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Saturday, March 06, 2010

aPOLogiZeS??


Apologize? Maaf? Perkataan yang senang nak ucapkan apabila dah buat sesuatu keslahan.... cara diutarakan ade bermacam2 cara dan juga gaya... ada yang berbunyi seperti:

1. "mAAfkan saya... well, thats happen..nothing gonna change it"
cara maaf ini dilontarkan seolah2 macm xde apa yang berlaku.. x penah berlaku pon... atau mungkin perkara yang berlaku juga tidak pernah terlintas dlm benak individu yang melafazkan perkataan maaf itu...


2.
" Im really sorry... promise that will not happen again...ever"
in different ways, this way seems very honest from an individual to say it, yang mana membawa makna yang mendalam bahawa die berjanji xkan mengulangi perbuatn yang sama lagi....


3. " U have to forgive me... because we friends"
yang ini lebih kepada memaksa, yang mana sesuai digunakan pabila kite btul2 yakin yang insan tu akan memaafkan kite.. atau kesalahan yang dilakukan itu amatlah kecil berbanding apa yang die penah lakukan pada kiter suatu masa dlu....


4. " sorrylah... i thought u.... blah blah blah"
Cara ini lebih kepada gaya nak melepaskan diri dari perasan bersalah terhadap seseorang itu... Die akan mulekan ayat dengan ucapan maaf dan di ikuti dengan alasan2 yang bermacam2 even x masuk akal.. so that perasaan bersalah tue xkan effect 100% pada diri... smart way but untrustable!

5. "Im sorry for your loss"
Yang ini pula nak membawa maksud simpati atau rasa belas kasihan terhadap sesuatu yang terjadi... Jarang di gunakan olah rakyat MAlaysia.. bcoz ianya bukan budaya kita.. but x bermaksud kite x boleh gunakan... tak salah asalkan maksudnya kene dan tepat pada keadaanyer...


Tapi wlaupun ade 5 care die atas... mungkin byk lagi cara bagaimane nak melafazakn perkataan maaf dengan cara yang tepat...
Sesetengah manusia atau insan sukar nak melafazkan perkataan
4 huruf ini...
bagi mereka
mendiamkan diri dan do nothing adalah lebih sesuai dari berhadapan face to face dan melafazkan maaf....
betapa Egonye seseorang itu walaupon die tahu yang keslahan itu adlah dari dirinya sendiri... berapa ramai rakyat Malaysia yang boleh melafazkan kata2 maaf dengan sepenuh hatinya? Adakah EGO di ciptakan untuk mengatasi MAAF?

Susah sangat ke nak melafazkan perkataan Maaf ini? Dengan dunia yang makin canggih ini.. bermacm2 cara nak menyampaikn maaf dapt dilaksanakan...
by SMS, email, voicemail, and even Card (classic!)...




Apa yang dapat dilihat adalah berpuluh2 msg maaf akan diterima
at least seminggu sebelum Hari Raya Aidilfitri... at this time sume orang berebut2 nak mintak maaf antara satu sama lain..
kenapa hanya nak tgu Hari raya?
kenapa x boleh nak mintak maaf sejurus lepas berbuat keslahan? susah sangat ke nak sebutkan
M.A.A.F????

andai kata, suatu hari Hari Raya Aidilfitri tu xde... so.. bile masanyer kiter sume nak meminta maaf dari orang2 yang pernah kiter aniaya ?




"Im sorry" ... walaupun perkataan yang simple but sometimes membawa maksud yang mendalam kepada seseorang depends on the situations...
Juga prkataan ini dapt menenangkan hati orang yang tengah marah ...
betapa powerfulnyer perkataan ini yang mane mampu mengubah mood manusia dalm sekelip mata... bukan hanya mampu menenangkan hati yang tengah marah... juga mampu mengalirkan air mata dengan cara yang penuh mengharukan...


Parents... berapa ramai orang yang meminta maaf pada orang tua mereka setiap hari?
antara member dengan parents... meminta maaf pada parents adalah sesuatu yang amat jarang di lakukan kecuali pada hari Raya shaja... selebihnyer... angap shaja mcm x pernah berlaku ataupun kumpulkan dan di bawa ke raya yang akan datang... so cliche...




kalo ngan member... sanggup tolak tepi perasaan malu dari kehilangan kawan...
Bagaimana kalo kehilangan Keluarga?

Well, Itu tidak akan terjadi kerana walau apapun yang berlaku,, parents xkan biarkan anaknyer terkapai2 seorangan mengharungi hidup... mereka akan sentiasa berada di belakang utk menyokong anak2 ini yang susah nak melafazkan MAAF pada orang tua mereka... Apatah lagi ucapan TERIMA KASIH!!!!


so.. mulai hari nie.. rajin2kan mulut tue ucapkan perkataan Maaf pada setiap orang yang kita dah aniaya atau lakukan kesilapan dan juga bersedia untuk memaafi orang2 yang pernah buat slh pada kita... nak dendam sampai bila? sampai lebam?? he3
x dpt faedah nya pun.. so from now on, always keep ur heart open and forgivable.. Peace!!!


always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Friday, March 05, 2010

Pengorbanan ibu... Waaaaaa

layan video nie k.... sedih jugak...

div style="text-align: right;">
always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...