There was an error in this gadget

Thursday, February 03, 2011

Happi Chinese NEw YEar....

KORANG!!!!
kejap....
1 minute je.... yang dah blogwalking tu..
mai singgah sat... 
1 min je ...
wa pu ma tong si..(saya x jual apa2)

hahaha.... teringat bahasa nie yang aku blaja dlu
time aku kerja sales... hahaha..
nk tarik perhatian kastemer chinese..
xkan nak ello ello je kan...
so.. my collegue ajarlah...

"sir, 1 minute, wa pu ma tong si...."
maksudnya...
"sir, 1 minute, saya x jual apa2..."
dan hasilnya.. aku berjaya memberhentikan 20 ++ orang cina untuk mendengar
kempen aku!!! hehehehe

so.. sempena raya cina nie... aku nk wish 
HAPPY NEW YEAR 
pada sume bangsa cina di Malaysia nie...

meh sini tgk sedikit sejarah perayaan cina...

"Sejarah Tahun Baru Cina bermula beribu-ribu tahun dahulu, dimana seekor makhluk ganas yang bernama ‘Nian’ membuat huru-hara di Tanah Besar China. Ini membuatkan manusia hidup dalam ketakutan dan kesengsaraan.Mereka mencari ikhtiar unutk menewaskan makhluk ini. Akhirnya mereka berjaya menakutkan makhluk ini dengan melemparkan reben merah ke udara, meletupkan mercun dan membakar bunga api siang dan malam."

oh... brulah kita tau kan.. kenapa mereka dok men mercun mlm raya 
eleh kita pun time raya men jugak mercun depa..
yang kaler merah tu...
aku panggil mercun papan...tp bila da pecah2kan jadi satu2, ia dipanggil mercun padi lak.
pelik tapi btul kan?

tahun nie tahun arnab...
wah.. aku pun lahir tahun arnab gak...
korang teka ah tahun yg mana satu....:P
kalo nk tau mksud arnab disebalik perayaan cina nie..
sila google yer...


 so again... nk WISH HAPPI CHINESE NEW YEAR!!!
!!!pom pom pom!!!

p/s : ada sapa2 nk bg aku angpau? :P
kalo x bg angpau... buah oren pun jadi ahhhhh...... heheheheh

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

20 rakyat jelata:

Eazy Izzuddin said...

happy CNY xD

sicomot-comel said...

wahahaha..

TAHUN ARNAB !!

bday bunny SCC udeh..
wakakka

ADfeez said...

eazy izzudin ~> hehehe... happi CNY..:D

ADfeez said...

si comot comel ~> hahahaha.. adeh.. silap lak p mention tahun arnab!!! cissss... hahahahah z;P

mr.syazwan said...

aiiyakk lu lahir tahun anab wo??


baguih2

gigi lu ada mcm anab tak??

hahaha

yg wa tatau sate anab ja


agagagaga


happy holiday

=_=

ADfeez said...

mr syazwan ~> hahaha...
gg wa x mcm arnab pun...
tp wa nk makan sate arnab nie...
wa nk buat mr syazwan jadi sate arnab wa bole ka???
kasi bedallah!!!!!! :P

A.s.t.i.n.a said...

Wo pu yao tong kang kong si ngi u... makna ape saya tak tau..

ADfeez said...

astina ~> wa pu la mau ka shi aaa ti na spank .. aa ti na mo layee aa..:P

Cik Mimie said...

ad..gong xi ni..gong xi ni..
ang pau na lai..^_^

miss miera said...

bell , buah owen xde , buah kelape bnyak r ...
boleh x???? hahaha
~.~

FariehanIbrahim [LBC] said...

HCNY uncle AD!
nk angpau plisss~~ xD

kamarukom said...

amboih2...dh mcm mix cina plak kau ye ad! hahahak

ADfeez said...

cik mimie ~> lai lai katok lai lai katok...
angpau tade..katok ada/? kah kah kah :P

ADfeez said...

miss miera ~> ehem!!! kantoi sambut thaipusam nampak? hahahahha :P

ADfeez said...

fariehan ~> ahhhh tade2.... mintak angpau xleh.. mintak spank buleh.. ngeeee ;D

ADfeez said...

kamarukom ~> hahaha.. aD mmg mix cina + bugis + jawa...
hahahaha....
:P

acan ketot said...

kuasa 1 minute...
hahaha

ADfeez said...

acan ketot ~> hehe.. tau jugak kuasa 1 min tu? :P

sissyira said...

salam pagi jumaat =)

hari2 cuti..

ADfeez said...

sissyira ~> salam jumaat!!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...