There was an error in this gadget

Sunday, March 13, 2011

Compliments n Critics : Hikayat Merong Mahawangsa

*credit to : budak hutan

Tadi pergi tgk Hikayat Merong Mahawangsa....
kt KLCC... gigih walaupon beli tiket di saat2 akhir...
n masuk lmbt 15minit lmbt...
so miss the beginning part...

excited giler nk tgk cerita nie
mungkin sbb trailer die yg gempak n mengancam...

so mcm biasalah... aD mmg x buat sinopsis.. 
aD hanya buat compliments and critics
bukan review.. :)

overall jalan cerita .. OK Tp still lemah skit2....
ada part2 yang masih longgar yang KRU blh touch-up kan..
tp suka kostum n prop yang cter ni gunakan..
sangat lawa and hidup...
selalu kita tgk cerita2 luar je yang ada scene2 mcm tu...
but now Malaysia dah ada...
yeahhh!!!!

ada scene2 yang best mcm scene lawan... aksi die mmg best..
walaupon main cucuk2 perut tu mcm cucuk polistren... sbb smooth sgt.. 
tp oklah.. 
cume.. cume...
last sekali time yg kumawas mati tu... alamak... mcm senang sgt je mati die
padahal memerlukan 3 orang tuk tumpaskan kumawas tu...
but still overall its still nice..

suka bile dialog si kumawas ckp 
"apa slhnya nk mengintai skit apa yang di bwh tudung saji"
hahaha... simbolik sgt!!! 

gmbr lawa... suka part mule2 bile memasing speaking...
rasa mcm tonton movie international.. 
supposely lps nie KRU buat je cerita fully in english...
at least blh tembus pasaran international pulak :)



p/s : my fren n me makes jokes in one scene of the movie
part yang kumawas berlawan ngan prince tu...
bila si kumawas tu kene tumbuk, n darah die mengalir... die realize yang die dah dicederakan
n tibe2 perempuan cina tu ckp
" i da amik azimat die.. die dah x kebal lagi..."
sambil tangan perempuan tu tnjukkan azimat tu... 
perempuan tu dkt je.. rasanya kalo kumawas tu lompat dptkan azimat tu pun  boleh...
apa yg kartunnya adalah gaya pmpuan tu ckp... 
mcm kelakar sangat... @_@

"sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua, 
bila dua jasad menjadi satu, hidup mati jadi bersama"

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

32 rakyat jelata:

Bulan said...

nak g tgk x ajak bulan.huh! majuk ah!
ahakss

Azmil aka Jamel said...

arghhh..mau tgk gak...huhuhu

ADfeez said...

bulan ~> bukan bulan da tgk ker?? bulan yg x ajak aD....:( :P

ADfeez said...

azmil aka jamel ~> hehehe... nie jamil butang bju abg mana pah ker? :P

hehe.. moh tgk moh...:)

anamizu said...

kirenye berbaloi la kot kalo beli tiket???? ngee~~

ADfeez said...

anamizu ~> yap... rasanya berbaloi... kalo anda tidak suka sejarah sekalipun.. mana mungkin aksi filem ini akan kecewakan tuan hamba..:)

dunia maiza said...

dah tgk ek..akak x sempat lagi la,,en asben asik sibuk je tau..cari boypren baru la klu camni hehe..gurau je jangan repot kat laki aku suda hehe..

ADfeez said...

dunia maiza ~> amboi... tu dia... hahahah...

psst... blh ja snyp2.. tp royalti bg skit la...:P ekekekek

♕ Mr.IX ♂ said...

tunggu sesapa upload jer....leh download..huhu

ADfeez said...

mr ix ~> u mmg suka mendonload kan???
nnti da ckup sepurnama... sy akan kutip semua cerita yg kamu donload.. buleh? :P

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum,

tq sudi singgah n komen di entri sy...

teringin gak nak tgk cerita ni...

ADfeez said...

areef ~> hehe.. wassalam...

kalo sudi follow lah blog sy nie...

oh sila2.. mari memartabatkan filem melayu :)

AH7 said...

tgk x ajk.....

Zulfikar Hazri said...

heheheh.. skrg Apis paham tak perasaan aku mcm mane lepas tengok HMM ni? paham kann....

Freaky said...

aisey masih x berkesempatan nak tgk citer ni

ADfeez said...

aH7 ~> alamak beb... cne nk ajak..kite kan jauh....:P

ADfeez said...

zulfikar ~> hahahaa.. part tu mmg faul/ kartun sesangat2...:P

ADfeez said...

freaky ~> xpe.... masih di awal tayangan kt pawagam.. smpt lg.. heh :)

CahayaCintaIlahi said...

wah beshnye da g tengok
cahaya tak g tgok pun lg huhu

Oasis said...

uihh...jelesnye...
nak gk....nak tengok gak.

HEROICzero said...

HAHA kemawas tu stylo duh, dialog ala2 rempit.

ADfeez said...

cahaya ~> xpa.. ada masa lg tuk tgk... dont worry okeh :)

ADfeez said...

oasis ~> jom2... hehehhe... jom tgk jom...:P

ADfeez said...

heroic ~> hahaha... ganazzz giler muka die kan? :P

..hizamirahim.. said...

haha.
yeke?
hurm.
mcm nak kena tgk jugak.
XD

ADfeez said...

hizami~> hehehe... try la tgk... lain dr yg lain bg filem melayu..:)

Raji berkata said...

yker cam kartun?
ni yg xsabar nih nk tgk esok
hohoho

ADfeez said...

raji ~> ada part2 yg mcm kartun skit.. hahahah :D

enjoy urself :)

mr.syazwan said...

best kan kan kan kan 4 hari da 2.2 juta kot

ADfeez said...

mr syazwan ~> tau xpe... mgkin sbb trailer die sgt memukau..:D

Dilla Nur said...

tingin gak nk tgk...huhu...tapi tatu bila leh tgk...hmmm...aD...banjeeeee.......hehe

ADfeez said...

dilla ~> haha.. kalo dilla blanje.. aD on je...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...