There was an error in this gadget

Wednesday, March 23, 2011

Kenapa orang selalu mengelak jamban lua???


sapa yg umh die jenis jmban cmnnie???

sblm tu... aD nk ucapkan terima kasih kat "abang" ikar sbb bg idea tuk entri nie
x sangka idea nie pun leh buat entri.. hehehe

okeh..umh korang masih lg guna tandas mcm nie?
kalo umh takat kt Uk - ulu kelang tu mmg xde dah la...
nie rumah kt ceruk2 kampung... yg masih lg sunyi sepi je time mlm die..

kampung aD dlu.. tandas die cmnie..
jenis yg kt lua.. n atas bukit lak tu...
kalo meneran time mlm2 ... blh dgr bunyi cengkerik kt sblh tinge je...
kekadang kalo nsb baik.. dgr la bunyi serigala... auooooooo~ 


ingt lg.. sekali tu... time kt kampung..
pukul 3 pagi kot..
nk berrrrrr pulak time tu... tp takot punya pasal...
sanggup "kemut" sampai pagi yer.. hahahha

Kenapa mesti takot?
mcm sureeee je kt lua tu ada apa2...mcm la kak limah tgh tunggu kan?

aD da list da beberapa reason kenapa org selalu takot guna jmbn lua..
selalunya yg tkot nie budak2 atau org bandar msuk kg je..
orang kampung x heran dah.. 

1. otak nie selalu dok pikir benda mengarut... time nk melepaskan hajat pun dok
ligat pikir...uih la... jangan la ada tangan dlm lubang jmbn nie...

2. sbb tu bukan kawasan kita...sbb tu kita mcm gerunn je..
cube kalo da mmg duduk situ... nk berrrr kul 3 pagi pun xpe...

3. perjalanan tu rasa jauhhhhhh je.. sbb kita kene kua dr kawasan rumah
dan pergi ke kawasan jamban...
rasa mcm lemahhhh je lutut nie hehheehe

4.nk kejut kawn.. tp kawn lak hampeh... tido mcm orang siuman..
lena yang amat.. so sanggup le kemut balik 
hahhaaha

haa.. tu jelah 4 alasan kenapa orang selalu mengelak pergi jamban
lua time memalam..
korang setuju? ada lagi alasan lain?
ceciter.. ceciter...

~ menulis dengan rasa gerun.. 
[adelle : rolling in the deep]

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

22 rakyat jelata:

anamizu said...

betol3!! takot kak limah ade tecongok je kang nunggu depan pintu jamban tu!! hahaha

ijam ismail said...

hahahha
kemut2...
hahahaha
=D

ADfeez said...

anamizu ~> hahahaha... kan.. seriauuuuu:P

ADfeez said...

ijam ~> hahaha.. terpaksa jam.. kalo blh xnk...:P

Budak Botak said...

ha3, kat kg dulu tandas cmni. seram gak la. dh la xda lampu...

ADfeez said...

budak botak ~> tau x per... mmg serammmm hehehe

Zulfikar Hazri said...

hahahaha.. gudboy... buat jugak entri ni yeee.. baguih.. kongsi pengalaman yang belum org ada...

'abg' dulu... kalau berak kat jamban luar.. bawak kucing teman...yg lawak tu kucing intai uk uk kita mcm intai tikus kuar lubang hahahaha

ADfeez said...

zulfikar ~> hehehe... ikut nasihat kan? :P

hahaa... x menahan berak smpai bwk kucing .. membantu ker??? :P

Oasis said...

Boleh diterima alasan tu. Kat kg nenek oasis pun jamban kat luar. Yag lebih seram jamban tu sejengkal je ngan kawasan kubur. Klu tgh cangkung tu, boleh je kalau nak sentuh batu nisan. Horror tak?

ADfeez said...

oasis ~> hahaha.. mmg horror sgt2 tuh.... kalo sy.. mmg sgup kemut smpai pg.. heheh:P

AH7 said...

alasannye...sebab berak kt luar umah xbest...hahaha..

CahayaCintaIlahi said...

muahhaa tak pernah rasa jamban cenggini la AD. hehe ;)

ADfeez said...

ah7 ~> hahaha... eleh padahal takotttt kan? miahahahha :P

ADfeez said...

cahaya ~> waaaa.. cahaya budak bandarrr la nie? ekekek :P

FariehanIbrahim [LBC] said...

sembelit kot kalu kemut smpai pagi. haha! ;PP

touya said...

Sebab takder lampu ! Nak aim pun susah .

Catherine- said...

beraklah tanpa perasaan.

sekian.

ADfeez said...

fariehan ~> hahahas sekali sekala.. tape kot... :P

ADfeez said...

touya ~> hahahah benda tu kan mcm homing missile... pandai cari target sndri :P

ADfeez said...

catherine ~> hahahaa.. blh ker?? meneran tanpa eksperasi muka? :P

Raji berkata said...

hahaha taw xpe
nak2 slalu beno tgk cter antu
wat part time g tandas la part paling seram =.=
confirm2 lah takut kan
hohoho

ADfeez said...

raji ~> tu la kan... seolah2 scene tu bg feel sbb kita pernah ada pengalaman gunakan tandas time2 waktu mcmtu.... huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...