There was an error in this gadget

Monday, March 28, 2011

Compliments n Critics : SUcker Punch~


semalam... aD pergi tgk movie nie kt pavilion kL...
tertarik dengan trailer die yang mcm best n
barisan2 aweks megancam... jujurnya sorang pun x knl sapa muka2 kt atas nie..
except that girl yang hujung sekali plg kiri - its vanessa hudgens (baby.. come back!!)

mungkin ramai yang nk sangat tgk cerita nie sbb
iklan, trailer dan intrepretasi hero wanita mmbuatkan orang rasa cerita
akan sehebat world invansion..
tapi.... hurmmmm
how i want to describe it???
a little bit confused of jalan cerita die...
its not that WOW...for me la..but its just.. OKAY...

sinopsis berkisarkan pasal sekumpulan gadis2 cun yang dikurung dlm
sebuah rumah mental dan terpaksa belajar menari
tuk dijadikan gadis2 keberet melayan tetamu2 VIP yang
mengunjungi kelab persendirian di situ. 
sehhinggalah kehadiran seseorang di situ yang dimasukkan tanpa rela
mmbuatkan perancangan untuk melarikan diri..
apabila die menari.... die akan berada di dunia yang lain...
dunia aksi yang memaparkan perang yang x berkesudahan dan aksi lompat melompat
yang akhirnya die anggap sebagai tarian yang hebat!
jadi perjalanan mencari kebebasan pun bermula apabila mereka bersatu
dan tarian di teruskan. 

hahaha... paham ke sinopsis yang aD buat... mcm more to menyindir je...:P
act.. 
yang nk komen n puji adalah :

1.  banyak part yang longgar lagi... bila die nk matchkan antara tarian dan misi-misi
tu kene smooth lgi... mcm nk amik pisau je.. tp aksinya smpai lawan dlm keretapi bagai..
salute kt director sbb blh berfikir sejauh tu..
but too heavy.. for me la..

2. x puas hati sbb Roccket mati mula2 sekali.. sbb die yang plg berazam nk hidup sekali...
x mcm yg lain.. hurmmm.. tp selalu mcm tu la kan.
apa yang kita nk selalunya susan nk kecapi..

3. watak blondie tu x cliche... sbb rambut die kaler hitam hehehe :)

4. scene yang lawan kt keretapi tu byk sangat teknik matrix...
menganngu lak nk tgk.. ermm.. mcm x sesuai bila nk gunakan method dlm suatu masa yang
panjang.. pening mata nk tgk..

smlm byk nk kritik.. tp skg nie dah lupa da sume...
apapun aD bg cerita nie 3 star from 5
sbb aksi n teknik CGI die sangat lawa...
but still.. nice movie to watch.. 

~ yang merasa suckerr je lately..

always be a good boY/gaL... dont Get SpanK!!!~[^_*]V~

18 rakyat jelata:

Raji berkata said...

woahhh ad venessa hudgens ker?
tu lah iklan der xboleh blah gak =.=
ad adegan2 panas ker cter nih?

ps: tu lagu theme song der ker?

Bulan said...

aD banje bulan tgk wayang pat!.eheee

ADfeez said...

raji : haah... ada vanessa hudgens tp watak die biasa2 je.. adalah satu dua scene watak die..

yap.. yg bwh tu salah satu ost die.. best kan? rasa nk hanguk2 kepala...:P

ADfeez said...

bulan ~> skg xleh la... tgh bulan nk ke hujung... blm gajieee... ekekek :P

mr.syazwan said...

3?? Ermm drpd firasat itu mcm x best..

hohohoh

tpi aweks2 dia CUN

hahah

Oasis said...

En ADfeez sepatutnya kena jadi director...Hehe. Dah ada ciri-ciri pengarah yang bagus ni.

Eazy Izzuddin said...

nak pergi tengok ni
hehe
xD

HEROICzero said...

apa2 pun, memang nak tengok cerita ni! =)

ADfeez said...

mr syazwan ~> hehehe.. cun tp berlakon ala2 je wape kan? hhehehe.. tp tgklah mana tau suka ke??? lain orang lain citarasa...:)

ADfeez said...

oasis ~> hahaha... teringin juga... jom jadi pengarah bersama? :P

ADfeez said...

eazy izzudin ~> hehehe enjoy the movie .P)

ADfeez said...

heroic zero ~> hehe.. silakan.. xdelah rugi sangat pun .>:)

iszieylyanziy said...

cam best,,cam xbest,,ngee

ADfeez said...

isziey ~> hehe best kot.. lgpun isz kan ganaz.... *ampunnnn :P

Mr iz said...

bole layan ni nak gak tgk cgi dia ... he he he...

Zulfikar Hazri said...

berbaloi tak kalau aku nak gi tengok esok nih ad?

ADfeez said...

mr iz ~> cgi mmg x menghampakan.... :)

ADfeez said...

zulfikar ~> tgklah bang.
berbaloi rasanya... nk jugak dgr kritikan mmbina dr saudara ikar nie :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...